Şimdi Ara

Peugeot 308 Kalkışta Titreme Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
9.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Durağan halde titremesi normal diyebilirim. Ya frene tam basmak lazım ya da boşa almak lazım beklerken. Tork konvektörlü olduğundan araç sürekli ileriye gitme eğiliminde çünkü. Kalkışta titreme yapıp daha sonra düzelmesi bence motordan kaynaklı değildir. Bende aracı kullanırken hafif bir titreme hissediyorum ama şanzımanın tork konvektörlü olmasının etkisi olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 130lık t kronik buji kırması var geçmiş olsun motoru değiştirin garantiden takribi 20-30 bin değer kaybın olur

• Servis ne dedi?
  • aynı model aynı motor aynı şanzımandaki aracımında aynı problem var sorunu çözebildiniz mi ?

• Bende bu araçtan düşünen biri olarak sonucu merakla bekliyorum Şimdiden geçmiş olsun umarım basit bir sorundur da kolaycs hallolur

• Ben de 2008 1.2 130hp almayı düşünüyordum.
    Ancak araştırma sonucu tamamen vazgeçtim.
    Astra K 1.4T aracımda da bunun gibi LSPI problemi yaşar mıyım korkusundan arabadan keyif alamıyordum.
    Paramız 1.2 otomatik allure yetiyordu artık 1.5 otomatik active bakmaya başlayacağım

• Yarı otomatik bir önceki kasa 208'lerde yoğun olan bir sorun. Üstelik 82 hp olanlarda da oluyor. Etg5 ve Etg6 diye geçen leş bir şanzıman.

• Yorumlara bakıyorum insanlar hiç bir fikri olmadan acayip sallamış insanın pisikolojisini bozacaklar yok lspi sorunu yok motor bitmiş ondanmis.
    Birincisi lspi sorunu düşük piston hacmine sahip motorlarda oluyor arastirabilirsiniz 1.4 t astra gibi ama 1.2 puratechlerde bu sorun yok çünkü 3.silindirli motor olduğu için piston hacimler 1.6 motorlarla aynı ben internette rastlamadım.
    Ikincisi 2014- 2015 model araçlarda buji ve tiriger kaynaklı motor sorunları yaşandı hemen hepsi serviste yenisiyle değişti. Trigger ve bujiler kayısı güncellendi bu sorun ortadan kalktı 2018 sonrasında bu sorun bir daha yaşanmadı.
    Sorununa gelecek olursak aynı araçtan bende de var 3 silindirli motor olduğu için kalkışlarda titreme yapıyor bu normal bir durum 3 silindirli motorların hepsinde var örnek 1.0 t Clio kullandım onda daha fazlaydı titreme.
    Sonuç olarak aracınızda bir problem yok güle güle kullanın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.