Şimdi Ara

Peugeot 407 Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Peugeot 407 hakkında düşünceleriniz neler? 2020 ye giriyoruz bu araç alınır mı? Kullananlar ve bilgi sahibi olanlar aydınlatırsa sevinirim. Baktığım araç 2009 Model makyajlı kasa.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Peugeot 407 Alınır mı?

Peugeot 407, günümüzde ikinci el piyasasında popüler bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bu orta sınıf sedan, geniş iç mekanı, rahat sürüşü ve zarif tasarımıyla dikkat çekiyor. Eğer siz de bir Peugeot 407 almayı düşünüyorsanız, karar vermeden önce şu noktalara dikkat etmeniz önerilir:

Avantajları:

• Geniş iç mekan: 407, sınıfındaki rakiplerine göre daha geniş bir iç mekana sahip. Beş yetişkin yolcu rahatlıkla yolculuk edebiliyor.
    • Rahat sürüş: Yumuşak süspansiyonu ve iyi dengelenmiş yol tutuşu sayesinde 407, uzun yolculuklarda bile rahat bir sürüş deneyimi sunuyor.
    • Zarif tasarım: 407'nin şık ve zarif tasarımı, zamansız bir görünüm sunuyor.
    • İyi performans: Benzinli ve dizel motor seçenekleriyle sunulan 407, günlük sürüş ihtiyaçlarını karşılayacak yeterli güce sahip.

Dezavantajları:

• Yakıt tüketimi: Özellikle benzinli motorlu modeller, yüksek yakıt tüketimine sahip olabiliyor.
    • Elektronik sorunlar: Bazı kullanıcılar, 407'de elektronik sistemlerle ilgili sorunlar yaşayabildiklerini bildiriyor.
    • Yüksek bakım maliyetleri: 407'nin bakım maliyetleri, bazı benzerlerine göre daha yüksek olabiliyor.
    • Güncel olmaması: 407, artık üretilmeyen bir model. Bu nedenle, yedek parça bulma ve onarım konusunda sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir Peugeot 407 satın almadan önce şunlara dikkat etmeniz önerilir:

• Motorun durumu: Motorun düzgün çalışıp çalışmadığını, herhangi bir sızıntı veya anormal ses olup olmadığını kontrol edin.
    • Şanzımanın durumu: Şanzımanın vitesleri sorunsuz şekilde geçirip geçirmediğini, kaydırma veya sarsıntı olup olmadığını inceleyin.
    • Elektrik sistemleri: Tüm elektrik sistemlerinin (farlar, sinyaller, klima vb.) düzgün çalıştığından emin olun.
    • Süspansiyon ve frenler: Arabanın süspansiyonunu ve frenlerini kontrol ederek herhangi bir aşınma veya hasar olup olmadığını tespit edin.
    • Arabanın geçmişi: Arabanın kaza veya hasar geçmişini öğrenmek için bir araç geçmişi raporu alın.

Sonuç:

Peugeot 407, geniş iç mekanı, rahat sürüşü ve zarif tasarımıyla ilgi çekici bir seçenek. Ancak, yüksek yakıt tüketimi, potansiyel elektronik sorunlar ve yüksek bakım maliyetleri gibi dezavantajlarını da göz önünde bulundurmanız önemli. Almadan önce arabanın durumunu dikkatlice kontrol etmeli ve ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığına karar vermelisiniz. Ancak bakımlı ve iyi durumda olan bir Peugeot 407, uygun fiyata güvenilir ve konforlu bir sürüş deneyimi sunabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konforu çok yüksek, executive paket olursa elektrikli koltuk dahil donanımı çok zengin bir araçtır. Yürüyen aksam olarak çok sağlamdır.

Yakıt tüketimi çok düşüktür, şehir içi 6.0 - 6.5 litre arası yakar.

Motor olarak sorunsuzdur, Peugeot üretimi olan 1.6 HDI motoru, Ford, Volvo, Mini, Mazda da kullanılmıştır. Birçok yeni nesil motorda 100.000 km civarında karşılaşılan enjektör problemiyle karşılaşmazsınız. Aşırı yüksek kilometre sonucu genellikle 350.000 km civarında enjektörler revizyon ister. Bu durum erken kilometrelerde enjektör sorunu yaşayan dizeller hariç tüm motorlar için geçerlidir. Elektro mekanik olarak çalışan dizel enjektörler eninde sonunda nozüllerinin yenilenmesini gerektiriyor.

1.6 HDI motorlarda kullanılan Garett GT1544V turbo ilk nesil VNT turbolardan olduğundan kullanıma bağlı olarak 150.000 km civarında revizyon istiyordu. Yağı zamanında değiştirmeyen, aracı stop etmeden beklemeyen kullanıcılarda bu 100.000 kilometreye kadar düşer. Ancak Garett firması 1544V turbo üzerinde revizyona gitti ve ömrünü dolduran turbo revize edilirken yeni nesil parçalarla toplandığından daha sonra aynı sıkıntılar yaşanmadı ve turboların ömrü uzadı. bu turbı sadece Peugeot motorlarında değil o yıllarda üretilen farklı markaların birçok dizel motorunda kullanıldı. Örneğin Hyundai Accent Era 1.5 crdi aynı turboyu kullanır.
    Yedek parça fiyatları D segment araçlar bir yana C segment araçlardan bile düşüktür.

10 yaşında bir araba alırken geçerli olan tüm kurallar 407 içinde geçerlidir. Temizini ve iyi bakılmışını almanız gerek.

Bu tarz araçların nedense kilometreleri son beş yıldır yerinde sayıyor. Beş yıl öncede satılıktakilerin kilometreleri 200.000'li rakamlardaydı arada tektük 300.000'li rakamlarda olanlar vardı halen aynı kilometrelerdeler. Buda demek oluyor ki alırken kilometreden çok iç aksamı düzgün kırığı döküğü olmayan ve mümkünse motoru açılıp rektifiye edilmemiş olanını almak gerek.
    Sadece bu araç için değil, genellikle yeni rektifiye görmüş sıfır motor diye satılan ve kısa zaman önce rektifiye görmüş tüm araçların motoru satılacak kadar onarılmıştır.

Sonuç olarak satıldığı rakamlar baz alındığında ödediğinizden size çok fazlasını verecek ekonomik, konforlu, çok zengin donanıma sahip bir otomobildir.

• mbulur M kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgiler için gerçekten teşekkür ederim. Şu an araç piyasası çok garip yani 40-45 bin liraya Fiesta,Corsa gibi B segment seçenekler var bu yüzden 407 bakıyorum hem D segment hem de dizel motor 150-170 bin km civarı arıyorum 44 bin liraya falan comfort paket alınabiliyor.
  • 1 yıl kullandım çok memnun kaldım. konforu keyfi güzeldir
    uzun olduğu için park sıkıntısı var ön tampon mutlaka yere sürter.
    donanım falan baya boldur. elektronik aksam biraz naziktir
    temizi bulunursa zevkle binilir
  • bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Hocam 2.el alırken bu araçların özellikle nerelerine bakmalıyım ?
  • Manuel alacak olsaydım muhtemelen ilk tercihlerimden biri olacaktı. Otomatiği ile alakalı okuduğum yorumlar diğer tercihimi ön plana çıkardı. Fiyatı ve donanımıyla oldukça tercih edilesi bir araç.
  • 2.0 dizel otomatik en üst donanım olan dynamic premium olanı yaklaşık 130 bin km kullandım. Çok ama çok keyifli bir araç, tabi her araçta olduğu + ve - leri var. 130 bin km yatığım için serviste de birçok 407 sahibi insanlarla arkadaş oldum ve üç aşağı beş yukarı bilgi sahibiyim, yanlız piyasakdilerin neredeyse hepsinin kilometresi düşürülmüş.

+ Motoru performanslı ve tutumludur (2.0 hdi için konuşuyorum)
    + Otomatik şanzımanı çok sağlamdır, başka araçlarda olmayan kar modu da vardır.
    + Deri koltukları rahattır
    + Sportif bir görünümü vardır
    + Sürücü oturma pozisyonu çok iyidir
    + İçeriye çok az ses alır, yol tutuşu iyidir
    + Konforlu bir araçtır
    + Yetkili servis bakım aralığı 20 bin km'dir

-Ön kısım çok alçak ve uzun olduğu için en basit tümseklerde dikkat gerekir
    -Ön tamponun uç kısmı hep çizik içindedir, boyatsan bile en ufak tümsek veya kaldırımda sürter
    -Direksiyon pompası kronik sorunludur, hem hidrolik, hem elektriklidir, 50-100 bin km kullanım sonrası aşınma sonucu direksiyon yağı elektronik kısıma sızıp zarar veriyor
    -Lastik basınç sensörleri sorunludur, zırt pırt öter, ben söktürüp devre dışı bırakmıştım, satarken de alıcıya teslim ettim
    -Bazı modellerinde (üretim yılını hatırlamıyorum, şahsen başıma da gelmedi) ön orta elektronik göstergede yazılar gidip geliyormuş
    -Koltuk ısıtma telleri çok iyi değil, eski 407'lerin çoğunda koltuk ısıtmalar çalışmıyor

Açık söylemek gerekirs ben temizini bulabileceğine inanmıyorum, yine de şansını deneyebilirsin, ama dizel 407 alan yılda en kötü 25 bin km yapar, 15 yıllık araçta bu 300 bin km'yi aşkım bir rakam yapar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    geçen yıl açıldı
    Chevrolet cruze Alınır mı ?
    11 yıl önce açıldı
    Peugeot 308 alınır mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.