Black Snow Senin aracın sanırım 110 Bg lik benim aracım 90 bg bende cam içinde perde mekanizması yok kasislerde sağdan ses geliyor bende senin gibi sese açaırı duyarlıyım ses beni rahatsız ediyor. Dün tesadüfen beni servisten aradılar aracınızdan memnunmusunuz şakayetiniz varmı die sordular bende durumu anlattım 2500 km ücretsiz bakımda söylersiniz bakılır dediler ama çok sıkıntı oluyorsa randevu alalılm hemen baktıralım dediler bende ilk bakımında gösteririm dedim.
arkadaşlar araçların ek aksesuarları çok pahalı gerçekten, yani yazık günah paçalık takımına 180 tl vermek ayıp yaa.. araç şu an 4000'km'yi geçti allaha şükür hiç bir sorunu yok.. maşallah ne bir ses ne bir tıkırtı nede anormal birşey.. daha ilk gördüğümde araç bu dediğimde, pişman olmayacağımıda anlamıştım.
quote:
Orjinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK
arkadaşlar selam hepinize pharatlil kardeş içimdeki ses diyoyki senin araba fransa veya gemide geliyor bekliyoruz yalanı uydurmaca.ötv biter bitmez hemen gelir ve uygulanan zamlarda üzerine bindirilmek kaydıyla tamamıyla bir pazarlama ve menfaat stratejisi ama umarım ben yanılıyorumdur..evet evet yanılıyorumdur karamsar düşünmeyelim değilmi..
Aslında sözleşme üzerinde fiyat garantisi verildi. Bu nedenle zam gelmesi beni etkilemiyor. Hatta bayiyi etkiliyor bile olabiir. nisan sonu en geç mayıs ortası dendi ancak ne zormuş beklemek. Sizlerin yazdıklarını okuyunca asker yolu gözler gibi arabamın yolunu gözler oldum.
arkadaşlar selamlar hepinize 2 gün internetsiz bir mekandaydım bunaldım desem yazamamak çok gerdi nedense hepinizi özlemişim apocum bu videoları nasıl seyredeceğiz yardımlarını bekliyorum.haftasonu tepee ile bayağı yol yaptım arkadaşlar, yer yer ışıklarda kalkış çoğu zaman orta şerit ağır abi oldu ama çok keyif dolu bir haftasonu geçirdim aracın sürüşü ve konforu gerçekten harika..
quote:
Orjinalden alıntı: XaPoX
Abi verdiklerimin hepsi video senn pc youtube a giremiyo heralde http://rapid+share.com/files/224725699/Youtube_Hosts.rar Bu linkte 70 kb lik dosyayı indirip içinde yazılanı yaparsan sorunsuz izlersin youtube videolarını.. +++ yukarıdaki lnkteki rapid le share arasındaki + işaretini kaldırıp indirmeyi gerçekleştirebilirsiniz
Gökhan abi hepsi bu dosya da bitiyo
quote:
Orjinalden alıntı: darkboys
arkadaşlar, forum bayağı bir toplamış kendini sevindim... rayen arkadaş nasıl gidiyor araçla meşguliyetlik:)
Nihayet 10 gün sonra geri döndüm. Hepinize Merhaba. Tepee'ye biraz dağ, biraz da deniz havası aldırdım. Yaklaşık 1730 km yol yaptım. Giderken boş, gelirken 500 kg (yaklaşık) yükle yolculuk ettim. Yüklü iken daha bir iyi yol tutuşu olduğunu gözlemledim. Ancak hava akımı olan yerlerde, otobüs ve tır geçerken dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü geçilen araçlar hava akımını kestiği için geçiş tamamlandığında birden hava akımının kuvveti ile karşılaşınca araç sallanıyor. Şu ana kadar bir sorun yok. Sanırım iki haftaya kadar 2500 km'yi tamamlayıp bakıma giderim. Yakıt durumu ile ilgili bilgileri akşama buraya aktarırım.
En son yakıt verilerimi paylaşayım. Fotoları koyuyorum sırasıyla. Artık hesaplamaları siz yaparsınız.
Sonuç.
rayen abi bu ekrandakiler neyin göstergeleri tam olarak anlık tüketim kalan yol falan ama hangisi hangisi bunların
Depoyu tam olarak doldurup, yol bilgisayarını sıfırladıktan sonra elde edilen sonuçlar bunlar. 736= Toplam yapılan km 5.8= Ortalama yakıt tüketimi (100 km'de) 75= Ortalama hız
arkadaşlar selam hepinize rayen kardeş hoşgeldin bu değerler güzel bence gayet başarılı bu performansa göre.
arkadaşlar 8 nisan civarı araç siparişi veren varmı? Veya ne zaman gelecek haberi olan. Bekle bekle çürüdük.
samimi cevap istiyorum.alıp da araçtan pişman olan hayal kırıklığına uğrayan varmı.
slm arkadaşlar bu formu ilk açıldığından beri takip ediyorum kullanıcılara kazasız belasız sürüşler diliyorum bende aracımı alırken çok tereddüt içinde idim ama aldım ve kullanıyorum. Rayen arkadaşıda ilk girdiği günden beri tanıyorum alırken forma bayağı bir yazmıştı aracını aldı ve kullanıyor. Rayen abicim bu yakıt değerini kaç km hızla elde ettin çok merak ediyorum.benim araç 170 tl den aşağı düşmüyor benmi süratli kullanıyorum sizmi yavaş kullanıyorsunuz anlamadım.
arkadaşlar hepinize selamlar geçtiğimiz ayda ben şehir içinde 200 kuruş ifadesini görmüştüm yaşadığım mekan çok meyilli ve yokuşlar fazlalıkta ayrıca bende şehir içinde adrenalin kullanmıştım haliyle fazlalaşıyor,ama gözlemlediğim otoyol ve orta şerit sakin kullanımda 5ila 6 arasında gösteriyor yol bilgisayarı buda mantıklı bir değer bence rayen arkadaşımın yakıt değerleride oldukça başarılı uzun yolda yapılmış gibi geliyor ama hangi hız aralıklarında yaptı bilemiyorum....
170 ifadesi çok güzel bence 1.6 hdi bir motor için 1.5 dci ler bile bu rakamları şehir içinde yakıyor üstelik tek eksantrik 8 valf ve daha hafif bir kasası olmasına rağmen.hiç mi yakmasın değerler güzel. dizel dediysek..
alpcanmehmet kardeş bu soruya benim objektif cevabım ben bu aracı 2.el aldım yenisi hem yoktu gemide stokta yok yalanları..hemde yenisi ile arasında 6 ila 7 bin lira fiyat farkı vardı aracım şu an 21 binde bu aracı almadan tüm ticari versiyonlu arabaların teknik verilerini inceleyip test sürüşü yapmış hasta biriyim ve tüm kronik sorunlarını irdeleyip bulan diyelim.açıkcası ilk aracı almadan bu markaya karşı bir önyargım vardı ama test sürüşümden sonra herşeyin çok ama çok farklı olduğunu gördüm.bu araçtan çok memnunum tüm beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor aracı aldığım arkadaşa burdan teşekkür ediyorum yeni kokusu hala üzerinde.bundan önceki araçlarımda gerçekten ömür törpülemişim.bu markaya önyargılı tüm arkadaşlar bir test sürüşü yapın ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız,donanım derseniz var konfor isterseniz var,performans oda var ve fiyatıda makul işte bu...hepinize kazasız belasız sürüşler.
quote:
Orjinalden alıntı: _fire_
slm arkadaşlar bu formu ilk açıldığından beri takip ediyorum kullanıcılara kazasız belasız sürüşler diliyorum bende aracımı alırken çok tereddüt içinde idim ama aldım ve kullanıyorum. Rayen arkadaşıda ilk girdiği günden beri tanıyorum alırken forma bayağı bir yazmıştı aracını aldı ve kullanıyor. Rayen abicim bu yakıt değerini kaç km hızla elde ettin çok merak ediyorum.benim araç 170 tl den aşağı düşmüyor benmi süratli kullanıyorum sizmi yavaş kullanıyorsunuz anlamadım.
Yukarıda verdiğim fişlerin ikisi şehirlerarası uzun yol, birisi şehiriçi ve dağ, bayır karışık. Hesabı yapalım. Memlekete giderken toplam 720 km yol yaptım. Vardığımda 100 liralık yakıt aldım. 100/720=0.138 Tl Memlekette 280 km dik yokuşlar ve şehiriçi karışık 280 km yaptım. 50/280=0.178 Tl Dönüşte yaklaşık 500 kg yükle 734 km yol yaptım. 100/734=0.136 Tl Gelirken ortalama hızım 75 oldu. Yükü de dikkate alırsak demek ki yakıt düşmüş. Daha da düşmeye devam edecek. Gittiğimdeki yol bilgisayarı sonuçlarını da alabilseydim daha iyi bir gözlem yapma olanağımız olacaktı ama ne yazık ki fotoğraflamayı unuttum.
Sonuç olarak, benim aracım şu anda şehiriçi 0.178 Tl şehirdışı 0.136 Tl yakıyor. Benim için oldukça güzel rakamlar bunlar. Yakıt elbette kullanıma göre değişir, kullanıcı da önemli bir faktördür yani. Sizin rakamınız şehiriçi ise gayet normal. Endişelenecek bir durum yok. Bir kaç depo daha bitirelim tam sonuç alırız diye düşünüyorum.
Bu arada, kimdir? bu rayen diye merak edenler için isim Rasim, yaş 44, meslek öğretmen olarak kısa bir tanıtım yapayım.