Şimdi Ara

Peugot 307'lerde LPG montajında hangi marka tercih edilmeli? Ankara'da nerede montaj yapılabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 306'ma Lovato Easy Fast takdırdım. Şimdilik bir problem yok. 306 'lar 307 'ye göre biraz daha nazlı ama ama bir şekilde ayar tutuyor.
  • Arkadaslar aracima (307 -Atiker) LPG taktirali daha 3.haftam ama dün ki basima gelen olaydan sonra cok pisman oldum böyle bir ise giristigime.
    Dün arabami çalistirdim benzinde çalisti ve 3-4 saniye snra gaza gecti gaza gecergecmez uyari sinyali geldi ve benzine geri dondu ve isik yanip
    sönmeye basladi. bende problem var deyip LPG nin dügmesine basip gazi tamamen kapadim, 3-4 km gittikten sonra durdum ve aractan indim,
    kaputun altinda bir kacak sesi duydum hemen kaputu açtim ve gördügüm manzara inanilacak gibi degildi. Regülatörün girisimdeki kelepçeden disari
    gaz kaçagi var ve yogun bir sekilde. araçtaki diger insalar korkudan uzaklastilar ama siz aracin sahibi olunca ayni seyi yapamiyorsunuz malum.
    kelepcenin bagli oldugu hortumu regülatöre dogru iterek kaçagin azalmasini sagladim fakat bu seferde elim -40 °C LPG maruz kalinca basparmagimdan
    asagisi tamamen dondu, (gece revire gittigim de ileri derece soguk yanigi teshisi kondu) sicak motora degerek yanan kolumu mevzu bile etmiyorum
    bu soguk yaniginin yaninda. ve ben hortumu tutarken Sogukkanliligini koruyan bi arkadasima bagajda tankin üzerindeki vanayi tarif ederek kapattirdim.
    ve kacak 10-15 sn. sonra durdu. Sonradan düsününce benin aracimi kurtarmak pahasina o ortamda bulunmam da cok mantikli degil çünki gaz kaçagi direk sicak motorun üzerine dogru üflüyor bi facia olmasi an meselesi idi.
    Simdi sormak istedigim bu herkezin basina gelebilecek bir olaymi sirali sistemlerde 3 ad. emniyet valfi var peki bunlar niye çalismadi.
    Isin Ustalik kismina gelince Adanada dönüsüm yaptirdigim firma herkezce bilinen bi yer ve islerinde gayet basarililar. Dönüsüm Kiti Atiker Yerli mali
    ve güvenilir bir Firma. Peki problem ne kii bu beni bu duruma düsüren. Kendi kendime soruyorum Bu ise kalismakla hatami ettim diee. Ve daha Ruhsata
    isletmedigim den Kiti komple söktürmeyide düsünüyorum .

• lovato arkadaşım brc filan taktırma brc sequent4 ün beyni ist 2a elektronikte elle montaj ediliyo dikkatine
  • Bu lpg işi tamamen servisin kalitesine bağlı, kimisi aynı marka araç aynı marka lps sisteminden menunken diğeri tam tersini söylüyor demekki iş ustada bitiyor.Örneğin pego 307 gibi
  • Arkadaslar LPG servisinden yeni geldim; Aracın ve benim elimin basına gelenleri duyan usta da cok üzüldü ve hayretler için de kaldı. Ama beraber tatbik ettik ki Kit problemli çıktı; regülatöre giren ve gevşeyen hortumu çıkardı ve tankın vanasını tekrar açıtı normelde hemen emniyet valfinin gazı kesmesi lazım fakat gaz da hiç bi kesilme yok olabildiği basınçla dısarı kacırıo. Ustanında kendisi bu duruma anlam veremedi. ve beraber KİT i değiştirme kararı aldık, şimdik üzerindeki Atikeri söküp Landi Renzo takıcak; Ustanın yalancısıyım Landide tank üzerinde 3 ad. olmak üzere toplam 7 ad. emniyet valfi varmıs.
    Arkadaslar yasadıklarımdan sonra; ısık yanmıs, ibre düşmüş yok bayırda çekmiyormus bunları düşünmüyorum yeterki Güvenli olsun tek isteğim bu. Gelişmeler hakında da sizleri bilgilendireceğim. Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhandisli

Arkadaslar LPG servisinden yeni geldim; Aracın ve benim elimin basına gelenleri duyan usta da cok üzüldü ve hayretler için de kaldı. Ama beraber tatbik ettik ki Kit problemli çıktı; regülatöre giren ve gevşeyen hortumu çıkardı ve tankın vanasını tekrar açıtı normelde hemen emniyet valfinin gazı kesmesi lazım fakat gaz da hiç bi kesilme yok olabildiği basınçla dısarı kacırıo. Ustanında kendisi bu duruma anlam veremedi. ve beraber KİT i değiştirme kararı aldık, şimdik üzerindeki Atikeri söküp Landi Renzo takıcak; Ustanın yalancısıyım Landide tank üzerinde 3 ad. olmak üzere toplam 7 ad. emniyet valfi varmıs.
    Arkadaslar yasadıklarımdan sonra; ısık yanmıs, ibre düşmüş yok bayırda çekmiyormus bunları düşünmüyorum yeterki Güvenli olsun tek isteğim bu. Gelişmeler hakında da sizleri bilgilendireceğim. Saygılar

Sorunun düzeldiğine sevindim. İnşallah bundan sonra sorunsuz kullanırsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: bykarizma
    lovato arkadaşım brc filan taktırma brc sequent4 ün beyni ist 2a elektronikte elle montaj ediliyo dikkatine

Kardeş,
    Sen elektronikten anlar mısın? Şu elde diziliyor dediğin kartı görsen tanır mısın? Ben biliyorum. O kart 1-2 değil, 4 kattan oluşan ve üretimi için özel teknoloji gerektiren bir kart. Türkiye' de üretimi zor. Eline bir kart al ve incele, olmazsa Kağıthane' de 2A' ya uğrada sana bir göstersinler.
    Ayıptır yav. Bu kadar da olmaz.
  • Gökhan kardeşim çok geçmiş olsun üzüldüm o anki durumuna ama olsun kazasız belasız atlatmışsın sen yine yazmaya devam edersen tecrübelerini beni de bilgilendirmiş olacaksın bu lpg konusunda çünkü kararsızım taktırıp taktırmama hususunda hadi bekliyoruz tecrübelerini...
  • quote:

Arkadaslar LPG servisinden yeni geldim; Aracın ve benim elimin basına gelenleri duyan usta da cok üzüldü ve hayretler için de kaldı. Ama beraber tatbik ettik ki Kit problemli çıktı; regülatöre giren ve gevşeyen hortumu çıkardı ve tankın vanasını tekrar açıtı normelde hemen emniyet valfinin gazı kesmesi lazım fakat gaz da hiç bi kesilme yok olabildiği basınçla dısarı kacırıo. Ustanında kendisi bu duruma anlam veremedi. ve beraber KİT i değiştirme kararı aldık, şimdik üzerindeki Atikeri söküp Landi Renzo takıcak; Ustanın yalancısıyım Landide tank üzerinde 3 ad. olmak üzere toplam 7 ad. emniyet valfi varmıs.

LPG' deki emniyet sistemlerinin neler olacağı standart tarafından belirlenmiştir. Bu emniyet sistemlerine uygun omayan ürünü zaten takamazsınız. Dediğiniz markaya özel bir şey değil yani. Emniyet sistemlerini biraz eksik söylemişler. 67-01 standartına göre, tankın üzerindeki multivalfte 3 değil 5 tane emniyet sistemi vardır.
    1- % 80 dolum emniyeti
    2- 27 Bar basınçta açan emniyet valfi
    3- 120 derecede eriyen sigorta
    4- Çıkışta elektrovalf
    5- Gaz giriş ve çıkışında Aşırı akım valfi
    Ön tarafta ise LPG elektrovalfi, basınç ve sıcaklık sensörleri emniyet sisteminin tamamlayıcılarıdır.
    Tabi bunlar şekil olarak her markada vardır ama çalışıp çalışmadığı, sistemin kalitesi v.s. önemli..

• quote:

Orjinalden alıntı: bykarizma

lovato arkadaşım brc filan taktırma brc sequent4 ün beyni ist 2a elektronikte elle montaj ediliyo dikkatine

bykarizma,
    Tüketicilere yanlış ve yalan bilgi vermek suretiyle şirketimizin manevi şahsiyetine zarar veriyor olmanız nedeniyle hakkınızda maddi ve manevi tazminat davası açılması için avukatlarımıza talimat verdik. Artık bundan sonra bu tür tüketiciyi yanıltıcı, firmaları küçük düşürücü, yalan-yanlış bilgiler yazmadan önce biraz düşünür, gerekli dersinizi almış olursunuz.
  • Böyle belden aşağı ticaret yapanlara iyi bir ders vermek lazım. Adam bir markaya pislik atıyor, başka bir marka öneriyor. Başka markadan sana ne? Sen kendi markanın varsa üstünlüklerinden, güzelliklerinden, müşteri memnuniyetinden bahsetsene. Sonra insana dediklerini yuttururlar, aklın başına gelir.
    2A Mühendislik inşallah cezasını verirde böyle yollara başvuran herkes dersini alır.
    Bu arada forum yönetiminin de bu konuda sorumluluğu var diye düşünüyorum.
  • Sn. Avnisanal
    verdiğiniz bilgiler içim tesekkürler fakat son cümleniz işin aslını ortaya koyuyor, muhakkak tüm üreticiler bu standartlara baglı kalarak üretim yapıyor ve ürünlerini piyasaya sunuyorlar, fakat basıma gelen talihsizliği örnek göstererk söyleyebilirimki bir ürünün bu standartlara sahip olması güvenliği baz alırsak insanın içini çok ta rahatlatmıyor. Kalite yi de göz ardı etmeden maliyetin üçüme beşine bakmadan ürün seçmek gerekiyor. Aracımdaki Atiker sokuldu yerine LAndi Renzo takıldı, Umarım 307 ile uyum içinde çalısır ve beni bi da bu durumlara düşürmez. Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: avnisanal

quote:

LPG' deki emniyet sistemlerinin neler olacağı standart tarafından belirlenmiştir. Bu emniyet sistemlerine uygun omayan ürünü zaten takamazsınız. Dediğiniz markaya özel bir şey değil yani. Emniyet sistemlerini biraz eksik söylemişler. 67-01 standartına göre, tankın üzerindeki multivalfte 3 değil 5 tane emniyet sistemi vardır.
    1- % 80 dolum emniyeti
    2- 27 Bar basınçta açan emniyet valfi
    3- 120 derecede eriyen sigorta
    4- Çıkışta elektrovalf
    5- Gaz giriş ve çıkışında Aşırı akım valfi
    Ön tarafta ise LPG elektrovalfi, basınç ve sıcaklık sensörleri emniyet sisteminin tamamlayıcılarıdır.
    Tabi bunlar şekil olarak her markada vardır ama çalışıp çalışmadığı, sistemin kalitesi v.s. önemli..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.