biri demiş dua eden çekirge,başkası demiş peygamber devesi bence doğaya bırak bu mübarek hayvanı
kapağına delik yap. küçük canlı uçmayan böcekler ver.
Cumhuriyet devesi olsa beslemezdin zaten
Şaka şaka
Bu hayvanın sağa sola hareketleri çok hoş
Bahçede kalabalık bir komşu topluluğuyla otururken önümüze laps diye bir peygamber devesi düştü. Ben "aha bak peygamber devesi" deyince vatandaşın biri "tövbe tövbe adamı dinden imandan çıkaracaklar" dedi. O gün bu gündür ne demek istediğini anlamaya çalışır dururum. Konuyla ilgisi yok ama içimde kalmasın dedim.
quote:
Orijinalden alıntı: nanaka9
Cumhuriyet devesi olsa beslemezdin zaten
Şaka şaka
Ben besledim geçen sene 2 ay boyunca.Yapmanız gerekenler: Tek bir delik yetmez kapağı deliklerle doldurun. Hayvanın konforu için kavanozun içine tutunabileceği bir dal koyun. Haftada en az bir en çok üç defa besleyin. Peygamber devesi etçildir ama sadece canlı böcekleri yer getirip dana eti vermeyin.
insan için tehlikesi yok.ben bir hafta beslemiştim.ama kutuya koymadım hiç.sal evin içinde gezinsin.zaten uçmuyor.bir kere uçtu,o da yüksek bir yerden düşerken. daha sonra salmıştım.sıkıldığını farkettim : ) evin önünde bir gün durmuştu yine uçup gitmeden.kuşlara kolayca yem olabiliyor.bıraktığıma üzülmüştüm sonra : (
Hayvan beslenirkenki fotoğrafını koymuşsun , bir de nasıl beslerim diye soruyorsun
Bence bu canlıya yazık ediyorsunuz zira ortamı dışında zorla tutuyorsunuz. Bencede bırakın gitsin.
Baya da tehlikeli bir canlıymış ya hu! Böcek felan değil katil balina mübarek!! Şu videoda yılanı avlıyor