Merhaba, Masaüstü bilgisayarımı alalı 1 ay olmuyor. Pubg mobile emulator oynuyorum oyundan çıktıktan sonra mavi ekran pfn list corrupt hatası veriyor sadece oyundan çıkınca veriyor bu hatayı önceden yeniden başlatırdı sistemi şimdi mavi ekranda takılı kalıyor. İnternette araştırdım windowsdan, ramdan ve bir kaç sebepten olabileceği yazıyor ama her şey yeni kutudan çıkma garantili. Yaptığım şeyleri yazıyorum. Bios güncel değildi güncelledim 2-3 gün mavi ekran almadım dün geceye kadar. Windows sürümünde olabilir mi emin değilim h2 güncellemesinden sonra olmuş olabilir, pek anlamıyorum format atmaktan windowsu tekrar kurmayı becerebilir miyim bilmiyorum. sizce sorun ne olabilir? |
PFN_LIST_CORRUPT Hatası ve Çözümleri
PFN_LIST_CORRUPT hatası, bir Windows işletim sisteminde bir sürücünün başlatılamadığını belirten bir hata mesajıdır. Bu hata, işletim sisteminin sürücünün fiziksel veya mantıksal olarak bozuk olduğunu tespit ettiği anlamına gelir.
PFN_LIST_CORRUPT Hatasının Nedenleri
PFN_LIST_CORRUPT hatasına aşağıdakiler neden olabilir:
- Bozuk donanım (ör. sabit sürücü, RAM)
- Bozuk sürücü yazılımı
- Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşması
- Güvenli olmayan işletim sistemi güncellemeleri
- Uyumsuz donanım veya yazılım
PFN_LIST_CORRUPT Hatasını Çözme
PFN_LIST_CORRUPT hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni Çalıştır: Bozuk sistem dosyalarını onarmak için Sistem Dosyası Denetleyicisini (SFC) çalıştır.
- Bellek Tanılama Aracı'nı Kullan: Bellek hatalarını teşhis etmek için Bellek Tanılama Aracı'nı çalıştır.
- Sürücüleri Güncelle: Eski veya bozuk sürücüleri en son sürümleriyle güncelle.
- Sabit Sürücüyü Kontrol Et: Sabit sürücünde hatalar olup olmadığını kontrol etmek için CHKDSK yardımcı programını kullan.
- Virüs Taraması Yap: Sisteminde kötü amaçlı yazılım olmadığından emin olmak için bir virüs taraması yap.
- BIOS'u Güncelle: BIOS güncellemeleri, donanım uyumluluğunu ve kararlılığı iyileştirebilir.
- Donanımı Değiştir: Bozuk donanım, PFN_LIST_CORRUPT hatasına neden olabilir. Arızalı parçayı değiştirmeyi dene.
Yukarıdaki adımlar hatayı çözmezse, daha fazla yardım için bir bilgisayar teknisyenine başvurun.