Space
Silindi.
PC açılırken Bios ekranı çıkıyor
Merhaba, Phoenix SecureCore (tm) Setup Utility Bios a sahip bir laptop var pc açılırken hep bios ekranında kalıyor F2 ve F12 tuşlarına basmam isteniyor yada enter basınca Windows a giriyor yani pc açılıyor sebebi ne olabilir? Bios aşağıdaki gibi
Bedelli Askerlik Başvuru Zamanı
Arkadaşlar merhaba, bedelli askerlik hakkında bir kaç sorum olacak.
- 2022 yılında bedelli askerliğe istediğimiz zamanlarda başvurabiliyor muyuz? mesela 2022 mart-nisan ayı içerisinde başvuru yapabilir miyim? tecilim temmuz 2022'de bitiyor. tecil tarihim geçmeden başvuracağım ama en erken mart-nisan gibi başvurabileceğim. Başvurabiliyorsam askere gidiş zamanım 2023'e mi sarkacak? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Merhaba, Doğru mu açtım konuyu bilmiyorum. Sorunum şu; Gameloop üzerinden Pubg oynuyorum ve oyundan her çıktığımda neredeyse Mavi Ekran hatası alıyorum ; PFN LIST CORRUPT. RAM kontrolü yaptım, Win10 Format attım oyunu silip tekrar yükledim. Minidump sorunu Gameloop da buldu ancak içeriğini yani neden olan problemi çözebileceğim cevabı bulamadım, bilgisi olan var mı?
PFN LIST CORRUPT HATASI
Merhaba, Masaüstü bilgisayarımı alalı 1 ay olmuyor. Pubg mobile emulator oynuyorum oyundan çıktıktan sonra mavi ekran pfn list corrupt hatası veriyor sadece oyundan çıkınca veriyor bu hatayı önceden yeniden başlatırdı sistemi şimdi mavi ekranda takılı kalıyor. İnternette araştırdım windowsdan, ramdan ve bir kaç sebepten olabileceği yazıyor ama her şey yeni kutudan çıkma garantili. Yaptığım şeyleri yazıyorum. Bios güncel değildi güncelledim 2-3 gün mavi ekran almadım dün geceye kadar. Windows sürümünde olabilir mi emin değilim h2 güncellemesinden sonra olmuş olabilir, pek anlamıyorum format atmaktan windowsu tekrar kurmayı becerebilir miyim bilmiyorum. sizce sorun ne olabilir?
MAX 50GB PC oyunu önerisi
Merhaba, Sınırlı depolama alanım var max 50gb civarı Call of duty tadında oyunlar önerebilir misiniz? Hikayeli oyunlar, Aksiyon, Savaş v.s GTA 5 kaç gb şuan?
M2 SSD ye Windows kurma
Merhaba, Yeni bir bilgisayar almıştım 256GB SSD var yetersiz kalıyor, M.2 SSD destekleyen anakartım var http://www.google.com/ bunu taktıktan sonra windowsu buna nasıl yükleyeceğim?
Merhaba, HP Pavilion Ultrabook 15-b029st marka laptopum var zamanında HDD değişimi için sökerken menteşeleri ve plastik bazı bağlantı noktaları kırılmıştı. Araştırdığımda HP'lerde genel sorunmuş parçalar çok dayanıksız olduğundan kırılıyormuş. Şimdi yeni pc aldım ve bu laptop için yeni alt kasa alıp, kasadaki görüş bozukluğunu düzeltip satmayı düşünüyorum RAM 4 GB idi 8 e yükselttim GTA 5 bile nadiren droplu oynuyordum. Alt kasa bulabileceğim internet sitesi vb bir yer var mıdır? Bu laptopu nasıl değerlendirebilirim?
B450M H Anakarta Ekstra SSD takılabilir mi?
Merhaba,
Gigabyte B450M H 3600mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart'm var.. SSD ise; Turbox KTA320 520MB Okuma /400MB Yazma 256GB SSD, harici başka depolama yok. Oyun ve programlar yükleyeceğim fakat bu SSD yetersiz kalacak. HDD alırsam yüklediğim programlar/oyunlar SSD ye göre yavaşlayacak.. Öğrenmek istediğim şey; Bu anakarta bir tane daha ekstra SSD takabilir miyim? İnternette araştırdım fakat net bir sonuca ulaşamadım bilgisi olan söyleyebilir mi acaba?
İkinci bir seçenekte şuan hali hazırdaki SSDnin yerine yeni bir SSD almak ancak SSD deki dosyaları nasıl aktaracağım bilmiyorum, Ne önerebilirsiniz ne yapmalıyım sizce?
Donanım özellikleri hakkında
Merhaba, bir süredir bir bilgisayar toplamak istiyorum daha çok hazır sistem olarak, itopya ve sinerji gibi sitelerde hazır sistemlere baktım ama tam da emin olamıyorum. ortalama 5-6bin tllik bir bütçem var o bütçeyi de hatalı bir seçim yaparak harcamak istemiyorum. Bilgisayarı daha çok oyun oynama amaçlı alacağım o yüzden sistemin yetmesi için neyi daha kalitelisinden seçmeliyiz? mesela max 6gb ekran kartı yeterli olur mu yoksa 4gblik bir ekran kartı gta, pubg mobile gibi oyunlara yeterli olur mu kasma v.s olmadan oynatır mı.
kısaca bir bilgisayarda olan önemli sistemleri neye göre seçebileceğimi anlatabilir misiniz?
işlemci, anakart, ekran kartı, ram,ssd ve diğer önemli parçalar.
şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 41
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.989 (Bu ay: 77)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware