(bir şekilde haloldu. ancak bazen bir kaç saniye gecikme yaşanıyor) pfsenseyi silip opnsense kurdum. onda denemeler yapıyorum 6 LAN portlu mini pc aldım. pfsense ile zor bela fiber interneti bağladım. ancak tivibu bir türlü olmadı. internette yazılanlara göre aşağıdaki ayarları yaptım.tivibu açılıyor ancak canlı yayın gelmiyor. geçmiş yayınları izletiyor. CA bağlantısı ve yayın durumu NOK (sanırım not okey) olarak gözükmekte. vlan id 55 olarak ayarladım. türkiye'de 55 üzerinden yayın yapılıyor diye biliyorum. başka id kullanmadım. telekomun kendi modeminde de 55 gözükmekte. igc0 ONT cihazından çıkan kablonun takıldığı WAN portu igc5 ise tivibunun takılı olduğu 6. ethernet portu pfsense ile iptv ayarlarını nasıl yaparım? ya da openwrt veya opnsense mi kurup deneyeyim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 4 Ağustos 2024; 17:45:1 > |
Opnsense (Pfsense) ve tivibu iptv ayarı
-
-
tivibu için neden statik ip ayarı kullandın? dinamik ip yapılandırması kullansan.. ben de dün biraz mikrotik için uğraştım. tivibu için wan ip alamadım bir türlü. sen gördüğüm kadarıyla wan'ı almışsın. sadece kutuyu buna bağlamak kalmış. statikte sanki 192.168.100.1/24 yerine 100.0/24 yapıp, iptv için de dhcp'yi dinamik yapsan olur gibi geliyor bana. ntp ayarların ne durumda, bunla ilgili sorun var mı? bu arada ben normal modemde tivibu için vlan priority 1 + vlan id:55 kullanıyorum. sende 0 görünüyor. dene istersen.. bir de bu igmp snooping mi neydi bir şeyi aktif etmek gerekiyordu. sende wna hariç, tüm eth girişleri bridge yapılandırılmış galiba. bridge port ayarlarını kontrol edebilirsin.
bu arada bridge portta dhcp kullanılamıordu galiba. sen ip olarak 192.168.100.1/24 vermişsin. bu gateway değil mi? belki de 1 yerine dhcp 2 ile mi başlıyor? başka bir ip versen olacak belki de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 4 Ağustos 2024; 3:25:39 >
-
hocam teşekkür ederim. dediklerinizi sistemde kurcalayacağım. internetteki bilgilere göre yapmıştım.
şimdi opnsense kurdum. en azından internete nasıl açıldığını öğrendim hızlıca onu yaptım.
iptv nin bulunduğu portu bridge yapmadım. o wan adresini alıyor. ancak canlı yayın gelmedi. sizdeki pfsense veya openwrt mi?
sorun igmp ayarlarından kaynaklı sanki. aşırı karışık bu işler :)
ayrıca igmp deki ip aralıkları doğru mu ondan da emin değilim. telekomun modemde iptv nin aldığı iplerin ilk 2 hanesine göre yazdım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 4 Ağustos 2024; 13:32:21 > -
bir şeyler kurcaladım ve yayın önce hata verip birkaç saniye gecikmeli olarak gelmeye başladı.
bütün lan portlarını bridge yaptım.
igmp proxy kısmına upstream wan seçip 10.14.0.0/16, 10.0.0.0/8, 85.0.0.0/8 iplerini yazdım, downstream için LAN seçip 192.168.1.0/24 seçtim.
vlanid+eth5 (tivibunun bağlı olduğu etg portu) nun ayarlar kısmında send optionsa dhcp-client-identifier "cihaz mac adresi", dhcp-class-identifier “cihaz ismi", request optionsa subnet-mask,routers, ntp-servers, www-server, classless-routes yazdım.
firewall rules ve nat kısmında izin de verdim. şu an gecikmeli çalışıyor
-
bende kurulu değil. bir sürü konu geziyorum aklımda kalanlardan. bence sorun ntp sunucusu. iptv için dhcp tarafından dağıtılan zaman sunucusu tercih edilmemeli. yayıncının zaman sunucusuna bağlanma sorunu olmalı. yadırgıyor olmalı.. ben mola verdim, şu an uğraşmıyorum bir şeyle. kusansmiley.gif (böyle bir smiley yok muydu? )
-
Merhaba,
Nacizane tavsiyem yeni firewall’u bare metal yerine bir sanallaştırma üzerinde kullanmanızdır. Altyapı olarak ESXi veya Proxmox fark etmez; sadece snapshot alma imkanı ve ağ yapılandırmasındaki kolaylık bile başlı başına bare metal yerine tercih sebebidir. Kişisel olarak Turkcell TVPlus icin n100 + i226 makine ile ben Proxmox’u tercih ediyorum.
Tivibu için de netteki rehberleri araştırın. Genelde eskiden beri MikroTik kullanıcıları bu tarz işlerle (IPTV, igmp vs) ilgilenir. Onların rehberlerini kendinize göre uyarlamaya çalışırsanız, kurulum epey kolay olacaktır. Kolay gelsin.
-
hocam proxmax ile sanal opnsense kurulursa ağda gecikme yaşanır mı? onu ileride deneyebilirim. bir de proxmox ile ağdaki diğer pc lere sanal işletim sistemi kurulabilir mi?
bir de cihazda wifi özelliği yok. uyumlu cnvi kart alırsam wifi sorunsuz çalışır mı? bunlarda alıcı verici durumu oluyor mu?
-
Fark varsa bile hissedilecek seviyede değil. Çok isterseniz fiziksel host üzerindeki portları Proxmox’ta çalışan opnsense’e passthrough yapabilirsiniz.
Proxmox’tan kendinize bir tane PXE Server yapabilirsiniz ama kendiniz araştırın
X86 cihazda Wi-Fi access point olarak kullanmak istiyorsanız çok zor. O tür kart genelde var olan sinyali almak üzerine çalışıyor. Alacağınız kartın muhtemelen Wi-Fi dağıtma özelliği (AP fonksiyonu) olmayacak. Hadi diyelim bir tane uygun modül buldunuz. Onu alıp TR’ye getirmesi, anteni, kablosu vs normal bir AP’den daha pahalıya patlar. Ki siz pfsense, opnsense kullanmak istiyorsunuz. BSD tarafının Wi-Fi driver konularına hiç girmiyorum bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o zaman hiç uğraşmayayım wifi ile. ben opnsense ile proxmox ince detaylarını araştırayım. şu an karambole ağ kurdum. sabit ip var. güvenlik ne durumda bilmiyorum.
pek türkçe kaynak bulamadım ince ayarlarla ilgili
cevaplarınız için teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X