Şimdi Ara

PHENOM 2 920 KULLANANLAR BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: serhatli22

MSI, Gigabyte,ECS, DFI ve İntel anakart kullandım. tamamından memnun kaldım. hele söz konusu AMD platform olunca MSI dan şahsen şaşmam. kim diyorsa sorunlu vs diye de inanmam. 10000 lerce üretilen bir ürün gamından bir miktar sorunlu ürün çıkabilir bu sebepten zaten GARANTİ diye bir şey var. intel e 6750 işlemcim arızalandı götürdüm servise değiştirildi yeni bir box ürün verildi. demediler bile sendeki fan ne olacak diye... şimdi intel adi malmı üretiyor? gerçi son filistin katliamından sonra üretiminin önemli bir bölümünü siyonizm desteği olarak israile kaydıran intele ait bir işlemci kullanmaktan vicdanen rahatsız olsamda adi ürünler üretiyor diyemem. Mühim olan satış sonrası desteği iyimi arıza çıkan ürüne hızlı çözüm bulup ilgili davranıyorlarmı? bu önemlidir ve MSI türkiye olsun datagate olsun multimedya olsun sonderece ilgililer. öyle bir kalemde çamur atıp lekelemek kesinlikle doğru değildir. seagate in bir harddisk serisi problemli çıktı. seagate adi mal mı üretiyor şimdi? hayır biliyorum ki en sorunsuz ve uzun ömürlü harddiskleri üreten sektörün lider firmasıdır. adamlar sorunun üzerine hemen çözüm üretip kullanıcısa destek olmaya gayret etti. mesele budur.

asus kullanmadım. bana hep hakkından fazla pahalı geldi ama asus kötüdür diyecek halimde yok. kullanmadığım veya incelemediğim şey üzerine konuşma adetimde zaten yok

ayrıca phenom2 920 gerçekten çok güzel bir işlemci. 2 hafta kadar önce arkadaşıma sistem topladık p2 920 li 215$+kdv ye gigatek ten aldık anakart olarakta MSI - DKA790GX aldık yine gigatek ten 140$ mıydı neydi kasa olarakta yine vatandan coolermaster elite 334 460w psulu model kasa 170 liraya almıştık bu kasa ve üzerinde gelen psu ile kurduk sistemi. işlemci soğutucu olaraksa aerocool dcc 1200 kullanarak işlemciyi 3,8 GHz e hız aşırtıp orthos ile yaklaşık 2 saat stabilite testi yaptık bi sorun olmadı ekran kartı olaraksa zotac gtc 260 AMP2 takılıydı oda yeni alındı vatan bilgisayardan 560 lira civarı aldı arkadaşım sanırım. neyse sonra işlemciyi defaulta aldık öyle kullanacak zaten ihtiyacın üzerinde hızlı bir işlemci. parasını hakediyor. tabii daha ucuz olsa daha güzel olur ama buda fena değil. daha sonra vista yı sildik arkadaş linux kurdu korsan kullanıma karşı kendisi. zaten microsoft a da karşı linux performansı nasıl derseniz onu bilmiyorum. daha görüşüp sorma fırsatım olmadı. malum işgüç

bu arada aerocool soğutucu bir harika acaip sessiz tavsiye ederim

Not: vatandan verdiğim fiyatlar %18 kdv kadar indirim cardfinans a 5 taksit kampanyası yapmıştı vatan o kampanya dönemi fiyatlarıdır. Şu an ne alemde bilmiyorum

Sakın şaşmayın MSI'dan tabi.. Sıfır olarak aldigim anakarti 2 tane i$lemcimi yakti alip servise götürdügümde ve servisteki arkadasin
    " Hadi canim olur mu oyle şey.. " demesiyle " Peki deneyin ve görün " dedim. İşlemcisini takip calistirmayi denedigi anakart acilmayip ayni i$lemciyi ba$ka bir karta takip cali$tirmaya cali$masiyla yuzunun aldigi ifadeyi hic unutmayacagim. MSI sevemedim ve sevmiyorum. MSI kullanacagima gider ECS, FOXCONN kaldiysa WINFAST kullanirim en azindan bi$ey oldugu zaman zaten iyi bile$enler degildi diyebilirim ama dünya capinda kendini bu kadar lanse eden bir firmanin anakartlari gercekten berbat.

• abit gitti.. epox supox oldu türkiyeye getiren kimse yok.. ( supox un 790gtr+ diye bi modeli varmış yurtdışı sitelerinde methediliyor.. )
    kala kala türkiyede doğru düzgün anakart bi tek biostar kaldı dicez hiç bir ürünü bulunmuyor.. 1 aydır ta790gx siparişi bekleyen müşterim var..
    yine amd için sapphire'in 770 chipsetli crossfire destekli bi boardı varmış. am2rx780 diye bi model adı şaşırtmasın 780 değil 770 chipset.
    bu anakartı kullanan oldumu yorum yapabilecek kimse varmı?
  • Epox çamur getirse alırım be. s939 lar zamanında nd3j almıştım hala anarım külüstürü sağlam iş yapıyordu o adamlar ama getiren yok. Abit kullanmadım ama kullananlar 10numara diyor hep. İş birazda şansakalmış 1000 tane ile 10000 tane board üreten aynı olmaz hele bide komple seri hasarlıysa böyle bizim gibi insanları soğuturlar kendilerinden. Çünkü öncelik paradır müşteri değil.

@serhatli ver servise diyorsunda kart çalışıyor işin kötüsü ama stabil değil performansı kesiyor. nitekim sonunda bozuluyorda k9a2 cf de bozuldu en sonunda. Uzun hikaye konuş konuş bitmez bu mevzu.
  • Arkadaslar tavsiyem phenom 2 de gidin kendinize en ucuz 790gx board alip ustune x4 940 i eklemeniz.Cunku gerisi bos.Bende gigabyte board var hani en pahali olandan x4 920 yi 3.5ta anca kullaniyorum.Ustelik su sogutmam var yani korkmadan saldiriyorum ama nafile!!. Fakat x4 940 alirsaniz anakart ve ramlere takilmadan sadece carpanla istediginiz yere kadar geliyorsunuz.Benden size soylemesi hataya dusmeyin , bosuna ram ve anakarta servet yatirmayin.Artik belli oldu ..ddr2 nin miladi dolmak uzere bu nedenle yok dominator mis yok reapermis bunlara para vermeye gerek yok..
    Saygilar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Promity

Epox çamur getirse alırım be. s939 lar zamanında nd3j almıştım hala anarım külüstürü sağlam iş yapıyordu o adamlar ama getiren yok. Abit kullanmadım ama kullananlar 10numara diyor hep. İş birazda şansakalmış 1000 tane ile 10000 tane board üreten aynı olmaz hele bide komple seri hasarlıysa böyle bizim gibi insanları soğuturlar kendilerinden. Çünkü öncelik paradır müşteri değil.

@serhatli ver servise diyorsunda kart çalışıyor işin kötüsü ama stabil değil performansı kesiyor. nitekim sonunda bozuluyorda k9a2 cf de bozuldu en sonunda. Uzun hikaye konuş konuş bitmez bu mevzu.

epox bende kulandım ozamanlar amd 3000+ kulanıyordum çok sağlam anakarttı

• quote:

Orjinalden alıntı: Cose Turche

MSI kullanma,kulandırtma...

aga öyle deme ,ha GIGABYTE gibi kullanışlı degil ama o kadar da kötü degil
  • msi ın platinum serisi anakartları iyidir.

onun dışındakiler şans işi sağlamda çıkabilir bozukda
  • kesinlikle beriko udlı arkadaşa katılmıyorum imzamdaki sistemle 3.75 ghz de prime 95 2 saat geciyordu vendetta 2 ile 60 gecmedi boardım gelsin resim koyarım
  • Üstüme vazife değilsede bir hatırlatma yapayım, Konu Phenom 920 kullananlar değilmiyidi? Birden ne olduysa MSI anakartlar konusuna dönüşmüş Bari başlığı anakartlar bölümüne taşısınlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusuf1985

kesinlikle beriko udlı arkadaşa katılmıyorum imzamdaki sistemle 3.75 ghz de prime 95 2 saat geciyordu vendetta 2 ile 60 gecmedi boardım gelsin resim koyarım

Demek ki inanilmaz sanslisin.. duzgun bir X4 920 gecmis eline.. Ama bu degildir ki herkese aynisi gelcek.Halen diyorumki boarda para yatiricagana Black editiona yatir parani, sonucta adamlar bosuna cikarmamislar carpan kilidi acik modelleri, herkes , her boardla OC yapabilsin diye piyasada bunlar.
  • Boardu ucurmussun halen benim dediklerim icin katilmiyorum diyorsun350lira boarda vermissin onun yerine 200liralik herangi bir 790gx board alip yanina X4 940 alabilirdin hatta daha bile ucuza gelirdi senin icin.Ustune kesin 4ghz gormustunBenim dedigimin aynisini sana senin diger mesajinda .45 ACP demis.Ona da sana katilmiyorum desene
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cose Turche

@Towarscke arkadaşım 20 makine ise mevzu 10 lira ucuz olsa 200 lira yapar,tabiki MSI alıp iyi diyeceksin aldıgın düşük profil kartlarda ECS de alsan hiç bir fark göremezsin,7-8 tane net cafe kurdum (50 makineli olanda var 10 makineli olanda 3-4 ünü çalıştırıp devrettim) bende foxconnun MSI in biostarın anakartlarını kullandım maliyet odaklı sistemler yapılırken markaya bakılmaz...Ama benim kasama yada sevdiğim insanların kasasına MSI giremez Sapphirede sokmam normalde ama HİS 4830 un shader sayısı 575 ti (bios yazınca düzeliyormuş) sapphire aldım mecburen,genel olarak fena değil ama ses iceq 4ün üzerine rahatsız edici..

Yani MSI ın düşük profil kartları haricinde hiç birşeyi satın alınmaz çünkü para etmez görüntü var ses yok cogu üründe....

Bak bende Gigabyte'in AMD'de verdigi destekten sikayetciyim... bir cok ramle henuz adam gibi 1066mhz ddr2 2gb ustunu gorebilmis degiliz... hatta oyle bisey ki, Kingston Hyperx serisinin 1066mhz'lik 2gb ramleri bile destek vermiyor Gigabyte'in bir cok anakartina...

Bilgiislemciyim ben.. gecmisimde cok sayida sistem yaptim... meslek hayatimda sayisiz anakart soktum bagladim. Internet Cafe'de de calistim, Bilgisayar teknik servisinde de..Esasen AMD-ATI sistemleri Intel sistemlerine gore cok daha tefferuatli ve dilinden anlasilmasi zor sistemlerdir.. Muhabbetim "sen sukadar yaptin ben bukadar yaptim" degil.. valla ben hic bisey yaristirmiyorum burda.. Ben sadece birebir ayni sistemler icin sadece 1 bilgisayar kurup, imaj alirim... Gerisini de ag uzerinden kurarim... eger bir bilgisayar bile sorun cikartmadan calisiyorsa ki genelde sorun cikartabilme olasiligi daha yuksek (bios, islemci ve ram farklarindan) 1 bilgisayar 20 bilgisayara sistem yukledi... bitanesi bu bana olmaz demedi.. 20'de 1 cok rezalet bir rakam... ama ben henuz MSI ile 1 veya 2 defa sorun yasamis bir adamim, o da 100'tane sistem yaptiysam... AMD sistemlerde yasadigim sorunlarin yarisi Gigabyte yuzunden... kondansator mu patlatmadim, asiri isinma sebeplerinden kitlenmelere mi girmedim.. Gigabyte ile cok sorun yasadigim zamanlar oldu... Herkes de bana Intel islemci onerisi yapti... butun suc AMD'nin uzerine yigildi.. Bitanesi Gigabyte problemlidir demedi... Gigabyte'i artik kabul edin.. Intel'de Gigabyte cok iyi.. ama AMD'de baska markalar cok daha guzel...

Ben makinamin sesinden sikayetci degilim... Sapphire anakart(ki bu anakart 2006 uretimi olup zamanin en performansli anakarti secilmistir, Turkiye'de bu anakarti kullanan cok az adam vardir..), Sapphire ekran karti 2 adet... Valla hic de oyle bir ses muhabbeti yok... Bide ikiside ozel fanli degil.. Normal stock fanliydi... Bildigimiz ince slot fan...

ICEQ4'un sogutuculari fan genisliginden dolayi zaten fazla hava aliyor ekran karti sogutucusuna... o yuzden hizli calismasina gerek yok.. ama bide Crossfire olarak yanina bir tane daha takalim, o zaman gor sen sesi... bitanesi hava alamiyor o zaman... hava alamadigi icin blower daha hizli donuyor... bu sefer de inanilmaz watt cekiyor...

Neyse yani kusura bakmayin...Phenom cikmadan once MSI'in yayinladigi ve FX57'nin koydugu haberde; MSI AMD'ye tam destek verecegini acikladi.. Nitekim en ucuz anakartinda bile AM3 islemci destegi mevcut...(hos bu destege sahip olmayan anakartlarda mevcut ama onlar da piyasada yok nerdeyse..) AM2+ ve AM3 islemcilerde DDr2 1066mhz'i kullanabiliyorsun, anakart AM2 olsa bile..Vatanda satilan 60dolarlik 6100 Nvidia Chipsete bile Phenom 2 x4 islemci takabiliyorsun... destek hat safhada... Sizin elinize gelmis olan modellerin sorunlu olmasindan sikayetci olabilirsiniz... Ben de burda tersini iddia ediyorum... evet inanilmaz performansli degil.. Manyak gibi sonuclar alinmiyor ama cok uzun sure problemsiz kullandigim sistemler mevcut MSI icin... eee sonucen bende biseyin dibine vurmaya degil, kendim ve isyerim icin uzun vadeli sistem tasarlamaya calisiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 6 Mart 2009; 13:54:39 >

• sen hiç kafanı yorma ben hak edene söylerim ayrıca ben boardı fsb den değil ht ayarıyla cok oynadım fazla voltaj verdim oyüzden uçtu ht 2000 deyken bir sorun yoktu ht kurcalayınca olan oldu neyse ben keyfimden 920 almadım kartımın limiti black yetmiyordu mavide asya 18 taksitle 430 a aldım bilmem anlatabildimmi ayrca dandik boardla işlemci ne kadar stabil kalır 4.ghz yapsan neolur black dahi alsan 3.8 densonra stabil değil 4 ghz kullanan varmı bak bakalım oyüzden genelleme yapamazsın sen al bakalım 18 taksit 430 a 940 yani zaten maddi kısıtlama olmasa ben de bilirim black almasını ben memnunum 3.75 de fazlasına gözüm yok senin mantığinla şahin kasasına amg motor tak çarpanı açık nasıl olsa

• ayrıca sistemine baktımda senniye giga 790gx aldın alıp 920 aldın anlayamadım senin için pc cpu dan oluşuyorsa haklısın al birtane 100 tl mobo blackle blacleyebildiğin kadar neyse amacım sürtüşmek değil ama şartlar herkez için farklı işler
  • Kardesim uygun geldi aldim keyfimin kahyasimisinPara benim param istedigimi alirim.
    Sen zannediyomusunki ucuz 790gx boardlar dandik?? Hicte bile, alakasi yok hespi gayet saglam boardlar, sana akil vermeye calisiyoruz , sen dinlemiyosan napiyim.Arastirmadan oc isine girersende boyle olur , yakarsin boardunu iste..Ben yillardir voltaja abaniyorum bi tane servislik kartim olmadi.Seninki beceri olsa gerek yada...
    Neyse kardesim sen git 18 taksitle kendine ufak tefek biseyler al , anca o seni paklar
  • quote:

4.ghz yapsan neolur black dahi alsan 3.8 densonra stabil değil 4 ghz kullanan varmı bak bakalım

Voltaj vermeye korktuklarindan olmasin o 1.5voltaji gecen inceleme gordunmu ki konusuyosun.. hepsi korkudan oylece birakmislar 3.8de. 6ghz denemelerindeki voltaja bak kac vermisler.İslemciyi sogutabildigin surece kac verirsen ver. 1.6 - 1.65 verip denemeleri lazim gayet rahatta 4-4.5yapacagina inaniyorum
  • ne alırsan al banane senden aklı kim istedi sisteminden belli nekadar akıllı bir iş yaptığın ayrıca herkez sen kadar zengin olmayabilir oc nin amacı az paraya yüksek performanstır bilmem anlata bildimmi araştırmadan denemedn girdiğimi nerden biliyorsun birde senin gibi baba parası veya parası cok olan şımarık hayatta hiçbir zorluk görmemiş insana da busözler yakışır zaten kardesim (sen git 18 taksitle kendine ufak tefek biseyler al , anca o seni paklar ) çünkü konuyu başka yerden bastıramazsın neyse sen abanmaya ve paranla küçük görmeye devam et bende az paraya senden fazla performans almaya devam edeyim
    birde şunu anlamadım hangi akıl 920 alıpta su soğutma kullanır gercekten sivri zekasın belli bu tartışmayı kapatıyorum para muhabbeti yerine bilgi konuşup tartışacaksan gel bilgi olarak her türlü ama işi başka yerlere koyacaksan senle yarışamam çünkü sen kadar maddi gücüm yok
    bence sen ln2 kulan paran cokya göster dünyaya engin bilgilerini yine voltaja abanıp 2.0 volt ver cıkarsın 8 ghz e onuda günlük kullanırsın bulafın üstüne başka laf etmem

• quote:

Orjinalden alıntı: yusuf1985

ne alırsan al banane senden aklı kim istedi sisteminden belli nekadar akıllı bir iş yaptığın ayrıca herkez sen kadar zengin olmayabilir oc nin amacı az paraya yüksek performanstır bilmem anlata bildimmi araştırmadan denemedn girdiğimi nerden biliyorsun birde senin gibi baba parası veya parası cok olan şımarık hayatta hiçbir zorluk görmemiş insana da busözler yakışır zaten kardesim (sen git 18 taksitle kendine ufak tefek biseyler al , anca o seni paklar ) çünkü konuyu başka yerden bastıramazsın neyse sen abanmaya ve paranla küçük görmeye devam et bende az paraya senden fazla performans almaya devam edeyim
    birde şunu anlamadım hangi akıl 920 alıpta su soğutma kullanır gercekten sivri zekasın belli bu tartışmayı kapatıyorum para muhabbeti yerine bilgi konuşup tartışacaksan gel bilgi olarak her türlü ama işi başka yerlere koyacaksan senle yarışamam çünkü sen kadar maddi gücüm yok
    bence sen ln2 kulan paran cokya göster dünyaya engin bilgilerini yine voltaja abanıp 2.0 volt ver cıkarsın 8 ghz e onuda günlük kullanırsın bulafın üstüne başka laf etmem

Sozlerin bana cok komik geldi, yardin beni gulmekten.Benim ne kadar param oldugu yada olmadigi , neye harciyacagim seni ilgilendirmez.Su sogutmam bi suredir var ve bunu sirf X4 920 icin almis degilim seni sivri zekali arkadasim.İstersem celeron u istersem sahin motoru soguturum senden akil alcak degilim.Baba parasi demen beni cok eglendirdi.KKarsindaki hakkinda fikir sahibi olmadan agzina geleni soylemek ne kadar kolay, ama bi yandan da guzel , sayende seviye tespitini rahatca yapabiliyoruz.Cocukca satasmalar icindesin, acilarin cocugu gibi davraniyorsun yok zengin cocuguymus yok cok paran varmis..Sanirim cok buyuk bir eziklik icindesin, hayat sana agir gelmis bari bizi bulandirma kucuk emrah triplerinle.
    Kesinlikle su foruma yas sinirlamasi getirilmeli artik senin gibi yeni yetme cocuklardan cok sıkıldım.Neyi nerde konusucagini ogrenememissin, cahillik de bu olsa gerek.

• Siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz ?

Her Kartın kendine has özelikleri parasına göre hizmetleri bulunmakta 200Liralık kart ile 350 liralık kartın arasında farklar vardır Öncelikle Overclock deneyimini stabilitesini ve kartın işlemciye ve diğer bilşenlere verdiği destek önemlidir.örnek vereyim Asus m3n-ht deluxe nforce 780a SLI kartım vardı bundan 4-5 ay önce 450 Liraya almıştım şuan kartın fiyatı 550 küsür anakartla o/c yapamıyordum mosvetden acayip sesler geliyordu bios düzeni iyi değildi stabil değildi bütün yolları denenme rağmen sorunu halledemedim şuan garantiyle tüketici derneğiyle uğraşıyorum Gel gelelim ki baktım bu iş uzun sürecek dayanamadım bir kart daha aldım MSI 790gx platinum bu karttan okadar memunm ki %100 stabil %100 amd desteyi sunuyor fiyatı 350 lira fakat ASUS'da bulunan Hizmetler msıda msı daki hizmetler asusda .

sonuç olarak Sen 200 Liralık kart alıp 350 liralık kartla kıyaslarsan olmaz 200 lira olan kart atıyorum 2000mts fps destek verirken am3 soketli 350 liralık kart 5200MTS/ destek verrir performans farkı ortaya çıkar 200 liralık kartla ıkına ıkına 3,5ghz çıkarken 350 lira olan kart desteği sayesinde 3.9 4.0+ ya çıkarır kendimden örnek verreyim a asusla 3.5 gz zor yaparken şuan msı 790gx platinumla 4047mhz ye kadar 30 dk sorunsuz prime testi aldım sıvı soğutma ile sonuç olarak kartın fiyatı fazla ise bir+sı yada belirgin bir hizmeti vardır

• artık nasıl geldi bilemem ben senin (Neyse kardesim sen git 18 taksitle kendine ufak tefek biseyler al , anca o seni paklar) lafına karsılık ıkardığım sonuç bu şuan sen kendi dediklerinin ne kadar saçma olduğunu doğruluyorsun beni tanıyormusun ki o laflrı söyledin madem senin konuşma tarzından kişiliğin belli oluyor neyse sana karşlık verip senin seviyene düşmeyeceğim gerci seviyen yok orasıda ayrı konu
    eziklik konusuna gelince bu konu hakkında laf etmicem yaram yokki gocunayım manasında neyse senin gibi birine fazla zaman ayırdım son olarak tahsilini merak ettim beni cahil yerine koyan biri eminim iyi bir tahsil sahibidir
    son olarak bu konuya giren arkadaşlar kusura bakmayın konu çizgisinden ayrıldı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.