Şimdi Ara

Phenom 955 3,2 ghz BE 3,7 ghz stabiletesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana bu konuda fikir yürütebilirmisiniz arkadaşlar.
    Anakartım gigabyte 790xt ud4p
    Ramlerim kingston hyperx 1333 mhz 2*1 gb
    high power 650 Watt
    işlemcim 3,6 Ghz te 1,40 voltaj ile stabil çalışıyordu.Bende işlemciyi 3,8 ghz çektim voltajı ellemedim.AMD overdriveda 15-20 dakika test ettim herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.Oyunlarda ise ekran donup pc kendini kapatıyor.Voltaj arttırmam gerekiyor diye düşünüyorum fakat fazla vermek istemiyorum.Lafın kısası arkadaşlar voltajı phenom 955 te nereye kadar verebilirim.sıacklık şu ana kadar max 55 dereceyi gördüm.

• 1.45 , yada 1.475 dene bu değerlerde 3.8-4.0 ghz arası kullanan arkadaşlar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRReT81

1.45 , yada 1.475 dene bu değerlerde 3.8-4.0 ghz arası kullanan arkadaşlar var

Şua anda işyerindeyim eve gidince deniyeceğim ama denemeden önce sizden gelen fikirleri almak istedim.Gönlüm rahat olsun istiyorum.
  • anlıyorum insan emin olmak istiyor bakalım benim işlemciyi satabilirsem bi ara bende bi c3 revizyon almayı düşünyorum boşuna kocaman soğutucu aldım duruyo öle işe yaradığı yok
  • Günlük kullanımda herhangi bir sıkıntı yaratmaz değil mi?
  • 60-65 dereceyi geçmedikçe sorun yaratmaz
  • 1,47 voltaj ile başarısız oldum 3.8 Ghz'te.Şu anda 3.7 Ghz ve 1.42 V ile everest stability testini yapıyorum 10.dakika bir sorun yok ve mesajımı yazıyorum.Sıcaklık olarak max 58 boşta iken 40-43 derece.Birazdan oyun oynamaya başlayacağım bakalım kapanma veya donma olucak mı?
    Birde arkadaşlar bu phenom 955'in max sıcaklık değeri nedir mesala işte 70 derecen sonra kendini restler gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuning79 -- 30 Mart 2010; 2:56:05 >
  • islemci stabilitesine everestle bakma prime95 yukle onunla kontrol et max sicaklik degerin 62 olsun daha ustunde sakin zorlama sogutucun saglamsa 1.5-1.525 volt ile 3.8-4 arasi bir degerde stabil olursun tabi sogutman yeterliyse
  • Soğutucum sunbeam CC.Max 62 derece ise ona yakın seyrediyo sayılabilirim yük altında.Yine everesti baz alarak konuştum.Bende max 58 dereceyi görüyorum çünkü.Şimdi en son 3,7 ghz'te voltajı 1.4'e düşürdüm o şekil kullanıyorum herhangi bir sıkıntı olmaz ise günlük bu şekilde kalmayı düşünüyorum.
  • Bende galiba başka bir sıkıntı var arkadaşlar.Testlerde stabiliteyi yakalamama rağmen oyunlarda falan makine kendini kapatıyordu.
    (Farmwillede bile)Ben bunu hep yaptığım overclocka yorumluyordum,halbuki bugun evde pc'yi defult ayarlara çekmeme rağmen kendini kapatıyor.2 kez yaptı bunu.Kendini kapatıyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor fanlar son devir hızda birden dönmeye başlıyor.Hemen açmaya çalıştığımda açılmıyor çok kısa bir süre bekliyorum ondan sonra kendini açıyor.Ne olduğunu anlamadım pek ama bu gece gidince biosu tekrardan kurucam bakalım faydası olucak mı?
  • Ben true black ile çift fanla 1.44 v ile 3978 mhz de yim.Baya uğraştım.Sende uğraş dene olur mutlaka 3900 ama 4000 zor.4000 de reseti çakıyor makina.

Kocaman soğutucu diyonda sunbeam Thermalright a göre az daha zayıf birde çift fan var onunda farkı var.SS de prime95 ile yüklenirken.

• Akşam sabaha kadar uğraştım yok olmadı.En sonunda makinada sıyırdı herhalde defult ayarlarda bile kapatıyordu kendini.Bu akşam gidince tekrar uğraşıcam.

Burda bir yanlışlık var mı ? (Cool'n'Quiet kapalı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuning79 -- 31 Mart 2010; 4:20:15 >
  • Mrb benimde tecrübelerim sana fikir olur diye yazıyorum şuan 7/24 açık haldeyken 3.6 da 1.31 volta kullanıyorum hiç bir oyunda ne donma nede kapanma yaşadım sistem panaldeki gibi

JustCause2
    BFBC2Game
    gbi oyunları full ayarlarda saatlerce oynuyorum sanırsam anakartında bi engel ola bilir elektironik eşya biraz şans işi şuan 1.47 de 4.2 kullanıyorum max sıcaklık 59 derece oldu ki oda gta 4 de 5 6 saat oynadıktan sonra işlemcinin limiti o ola bilir senin aynı pc nin bitek anakartı farkkı ile kuzanime kurdum onun işlemcide 3.7 olmuyor voltajda versen olmuyor naparsan yap olmuyor sınır değeri o sanırsam onun
  • Yukarıdaki ayarlar ile stabiliteyi yakaladım bu şekilde devam ediyorum.
  • Eğer işlemci de 3700-3900 arası sıkıntı olursa. Advanced clock calibration ı manuel e al. Prime95 te hangi çekirdek önce patlıyorsa ona %-2 fazla ver.
    Mesela 3. çekirdek patladı. %-2, %-2, %-4, %-2 veya 2-2-6-2 yap. Eğer - tarafı işe yaramadıysa. Şansını +2ler tarafaonan dene
    -2-2+0-2 veya -2-2+2-2 veya -2-2+4-2 yi dene. Yabancı forumda görmüştüm. Amttıklı geliyor kulacağa. Belki bu yöntemle 3800de bile stabilie salarsın. Ben 3840 ta açabilmiştim wihowsu ama stabilie için fazla uğraçmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Mrb benimde tecrübelerim sana fikir olur diye yazıyorum şuan 7/24 açık haldeyken 3.6 da 1.31 volta kullanıyorum hiç bir oyunda ne donma nede kapanma yaşadım sistem panaldeki gibi

Bana ilginç gelen birşey söylemek istiyorum.Akşam biosumu tekrardan yazdırdım.(Biosu yazdırmadan önce bu ayarlar ile stabil olmuyordu.Belkide tesadüf)Cool'n'Quiet kapattım ayarları hiç ellemeyip voltajları defulta çektim ve akşamdan beri hiçbir sıkıntım yok.Cool'n'Quiet açınca stabiliteden geçsem bile bazı zamanlarda pc kendini kapatıyor.Bu yüzden bende Cool'n'Quiet biostan tamami ile kapattım "Alkımm" senin dediğine geldim.1-2 gün bu şekilde kullanmayı düşünüyorum ondan sonra yapabilirsem 3.8'e çekmeye çalışacağım.
    Herkese teşekkürler fikirlerinden dolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuning79

quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Mrb benimde tecrübelerim sana fikir olur diye yazıyorum şuan 7/24 açık haldeyken 3.6 da 1.31 volta kullanıyorum hiç bir oyunda ne donma nede kapanma yaşadım sistem panaldeki gibi

Bana ilginç gelen birşey söylemek istiyorum.Akşam biosumu tekrardan yazdırdım.(Biosu yazdırmadan önce bu ayarlar ile stabil olmuyordu.Belkide tesadüf)Cool'n'Quiet kapattım ayarları hiç ellemeyip voltajları defulta çektim ve akşamdan beri hiçbir sıkıntım yok.Cool'n'Quiet açınca stabiliteden geçsem bile bazı zamanlarda pc kendini kapatıyor.Bu yüzden bende Cool'n'Quiet biostan tamami ile kapattım "Alkımm" senin dediğine geldim.1-2 gün bu şekilde kullanmayı düşünüyorum ondan sonra yapabilirsem 3.8'e çekmeye çalışacağım.
    Herkese teşekkürler fikirlerinden dolayı.

Biraz kulln böyle saçma belki ama denedikçe aluyor bende ilk başlarda 3.7 yi geçemiyodum artık 4.2 yani nerden nereye sen yaptıklarını yaz belki gene fikir veririz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.