Şimdi Ara

Phenom II 955 için anakart (bu ızdırabına son verin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, abiler, ablalar bu ızdıraba bi son verin.

Phenom II X4 955 işlemci almaya karar verdim ama anakart seçimi canımdan can aldı.

Oyun oynamak ön planda değil o yüzden onboard ekran kartı olması iyi olur.
    Daha çok grafik - video işleri yapılacak.

Şimdi ben 780 mi alsam, 785 mi alsam, 790 mı alsam. Hangi marka hangi model daha iyi performans verir?
    Ya da aralarında büyük performans farkları olur mu verilen paraya değer mi?
    785'in grafik çipi daha iyi, sırf bunun için 790 almamak akıllı bir iş olur mu? Yoksa 3300 çipli bir 790 daha mı iyi olur?
    DDR3 almasam ilerde başımı taşlara vurur muyum? Yoksa bu işlemci DDR3'le daha mı iyi çalışır?
    AM3 mü AM2 mi?

Kafayı yemeden şu garibana bi yardım edin.

• öncelikle iyi bayramlar
    ddr2 mi dd3 mü kulanicaksan belirtirsen yardimci olabilecek alternatifler sunabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LNDH

Arkadaşlar, abiler, ablalar bu ızdıraba bi son verin.

Phenom II X4 955 işlemci almaya karar verdim ama anakart seçimi canımdan can aldı.

Oyun oynamak ön planda değil o yüzden onboard ekran kartı olması iyi olur.
    Daha çok grafik - video işleri yapılacak.

Şimdi ben 780 mi alsam, 785 mi alsam, 790 mı alsam. Hangi marka hangi model daha iyi performans verir?
    Ya da aralarında büyük performans farkları olur mu verilen paraya değer mi?
    785'in grafik çipi daha iyi, sırf bunun için 790 almamak akıllı bir iş olur mu? Yoksa 3300 çipli bir 790 daha mı iyi olur?
    DDR3 almasam ilerde başımı taşlara vurur muyum? Yoksa bu işlemci DDR3'le daha mı iyi çalışır?
    AM3 mü AM2 mi?

Kafayı yemeden şu garibana bi yardım edin.

Ama Oyun ön planda değil onboard ekran kartı bile yeterli diyorsanız grafiğe önem vermeniz mantıksız olur

• pII 955 alacaksan am3 ve ddr3 alman senin yararına olur.ddr3 ün (en aşağı 1600mhz) farkını hissedersin ve ucuz birşeyler bularbilirsin.
    anakart:http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5117
    ram:http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5080 iki tane alırsın paşa paşa kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murettep -- 20 Eylül 2009; 21:51:36 >
  • http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5117
    4200 serisi o\b olanları tercih etmelisin ;)
    birçok oyunu kabul edilebilir seviyelerek oynatabiliyor.
  • Çok saolun arkadaşlar, size de iyi bayramlar.

DDR3 diye düşündüm ben de başta. Ama sonra biraz baktım ki DDR2 ile arasında önemli bir fark yok. Hatta herkes CL5 gecikmeli DDR2 tavsiye ediyor (DDR3 ne ayak anlamadım) o yüzden kararsızlığıa düştüm.

Ben de grafik için olmuşken 4200'lü bir kart düşündüm ama onların da 790'lı çipi yok. Hep 785.
    Bi forumda arkadaşın biri en az 790 olsun demiş. Niye öyle demiş bilmiyorum ama 785'le 790 arasında oyun dışı performans farkı varsa ben 790'ı tercih ederim. Yani oyun için diğer başarımdan ödün vermek istemem. Nedir bu işin aslı astarı testi falan var mı bu iki çipin başarım olarak. Yoksa aralarında gözle görülür bir fark olmaz mı.
    Anlayan bilen varsa çok makbule geçer.

• Am3 platformu için gigabyte ma 790xt ud4p diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Am3 platformu için gigabyte ma 790xt ud4p diyorum.

Bi de ekran kartı al diyosun yani. Batırıcan beni.
  • oc falan anlıyorsan iyi bir işlemci soğutucun varsa 790 yonga setli onboard ekran kartlı anakart bulursan al.grafik ve video işi sanki ekran kartı istiyor gibi duruyor ama anlamam ben o işlerden.
  • Uzun araştırmalarım sonucunda ASUS M4A785TD-V Evo almaya karar verdim. Bu kart testlerde kendisinen yüksek modelleri bile zorlamış. Dahili ekran kartı patlak, oyun falan çalıştırmaz ama HD film izlerken işlemciye en düşük yük yine bu kartla biniyormuş. Dolayısıyla çok güçlü bir PSU almaya da gerek kalmayacak. (valla ben testi yapanların yalancısıyım)
    Ayrıca güç tüketimi en düşük kart da bu.
    1366 Mhz DDR3 belleklerle iyi bi sistem olacak gibi görünüyor.
    Oyun oynamadan duramıyorum dersek de bi kart alıp takıcaz artık paraya kıyıp.
    Benim gibi aranan arkadaşlara bir fikir versin diye yazdım. Aha bunlar da linkler.
    Kart:http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=171&prod_no=1864
    inceleme:http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2445&page=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y4Lc1N -- 21 Eylül 2009; 0:10:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: murettep

oc falan anlıyorsan iyi bir işlemci soğutucun varsa 790 yonga setli onboard ekran kartlı anakart bulursan al.grafik ve video işi sanki ekran kartı istiyor gibi duruyor ama anlamam ben o işlerden.

Yok kardeş pek öyle değil. Grafik ve video işlerinde (oynatma değil) ekran kartı yeni gelin gibi süzülüyo bi kenarda. Bütün işi işlemci yapıyor. Nvidia CUDA'yla, ATi Stream teknolojisiyle GPU'yu ortamlara sokmak istiyor. Ama daha bunların "çok faydasını gördüm" diyen görmedim.
  • Hocam phenom II 955 in olduğu bir sistemde illaki belli bir miktar parayı gözden çıkarmak zorundasın,anakartını benim önerdiğimden almaya bilirsin ama anakart çok ama çok önemli bir bileşen.dikkat edersen ma790fxt-ud5p felan demedim.ma790xt ud4p birçok kullanıcı ve ben dahil tarafından kullanılmakta 955 ile.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Am3 platformu için gigabyte ma 790xt ud4p diyorum.

Bi de ekran kartı al diyosun yani. Batırıcan beni.

• quote:

DDR3 diye düşündüm ben de başta. Ama sonra biraz baktım ki DDR2 ile arasında önemli bir fark yok. Hatta herkes CL5 gecikmeli DDR2 tavsiye ediyor (DDR3 ne ayak anlamadım) o yüzden kararsızlığıa düştüm.

Ben de grafik için olmuşken 4200'lü bir kart düşündüm ama onların da 790'lı çipi yok. Hep 785.
    Bi forumda arkadaşın biri en az 790 olsun demiş. Niye öyle demiş bilmiyorum ama 785'le 790 arasında oyun dışı performans farkı varsa ben 790'ı tercih ederim.
    790'lar AMD-ATI'nin 7** serisinde ilk çıkardığı yongalar ve 2007'nin sonlarında çıkmışlardı (790GX hariç, o 2008 ortalarında çıkmıştı.). 785G ise çıkalı 2 ay bile olmadı. Model numaralarının büyüklüğüne değil de çıkış tarihlerine baksak bence daha iyi olacak. :)

Bu arada bence DDR3 belleklere geçmenin tam zamanı. Çünkü Intel Core i7/i5'ler ve AM3 soketli AMD işlemcilerin çıkmasıyla birlikte DDR3 bellekler artık yaygınlaşmaya başlayacak ve DDR2 bellekler yavaş yavaş piyasadan çekilecek. İleride bellek yükseltmesi yapmak isterseniz ve bellek türünüz DDR3 ise pek sıkıntı çekmeyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 21 Eylül 2009; 13:20:46 >

• DDR2 sağladığı bant genişliği şu anda yeterli.DDR3 ün gecikmeleri hala kabul edilir düzeyde değil.Öte yandan sağladığı bant genişliği seçim yapmakta kafaları karıştırıyor.Yani bir seçim meselesi.İki arada bir derede durumu.Bu konuda hiçkimseye öneride bulunmayı kendi açımdan doğru bulmuyorum.Ancak DDR2 almayı düşünür iseniz size kendi kullandığım anakart olan MSI DKA790GX i önerebilirim.Herkes aldığım zamanlar DFI yı öneriyordu.Rekorlardan bahsediyordu.Doğrudur.Ancak kuzey köprüsü boşta 70 derece olan bir anakartı kullanmak hiç akıl karı gibi gelmedi.Kullandığım MSI DKA790GX adeta buz dolabı gibi.Zaten üzerindeki soğutucu gazlı.Yakın zamanda aldığım Phenom II X4 955BE ile oldukça iyi bir ikili oldular.Sıcaklıklar boşta şu şekilde(İşlemciyi Sunbeam Core Contact Freezer ile kullanıyorum):

Phenom II 955 için anakart (bu ızdırabına son verin)

• benim sistem logosuna tıklayıp bakabilirsin.
  • Çok saolun arkadaşlar. Sistem toplamak gerçekten ızdıraplı bir işmiş. Eskiden ne güzeldi, 16mb mı olsun 32 mi? "32 daha iyi abi" der geçerdik. Şimdi bin tane değişken var. Bilgisayar mı topluyoruz devlet mi yönetiyoruz anlamadım.

Şu an için doğal AM3 desteği, DDR3 bellek ve 4200 GPU daha ağır basıyor. Yani tercihim büyük ihtimalle yazdığım gibi Asus (veya muadili başka bir 785G) olacak.

Şimdi önümde yeni sorunlar var

Bu kart için 1333 Mhz mi yoksa 1600 Mhz mi tercih etmeliyim? Aralarında ciddi fark olur mu? Bir de kart 1600 Mhz'i sadece OC ile destekliyor. Bunun bir riski olur mu. Kısaca ram konusunda tavsiyeye ihtiyacım var.

Ayrıca işlemcinin kendi fanı yerine daha sessiz bir soğutucu düşünüyorum. OC ile çok işim yok. Derdim sessizlik. Ne tavsiye edersiniz?

• quote:

Çok saolun arkadaşlar. Sistem toplamak gerçekten ızdıraplı bir işmiş. Eskiden ne güzeldi, 16mb mı olsun 32 mi? "32 daha iyi abi" der geçerdik. Şimdi bin tane değişken var. Bilgisayar mı topluyoruz devlet mi yönetiyoruz anlamadım.

Şu an için doğal AM3 desteği, DDR3 bellek ve 4200 GPU daha ağır basıyor. Yani tercihim büyük ihtimalle yazdığım gibi Asus (veya muadili başka bir 785G) olacak.

Şimdi önümde yeni sorunlar var

Bu kart için 1333 Mhz mi yoksa 1600 Mhz mi tercih etmeliyim? Aralarında ciddi fark olur mu? Bir de kart 1600 Mhz'i sadece OC ile destekliyor. Bunun bir riski olur mu. Kısaca ram konusunda tavsiyeye ihtiyacım var.

Ayrıca işlemcinin kendi fanı yerine daha sessiz bir soğutucu düşünüyorum. OC ile çok işim yok. Derdim sessizlik. Ne tavsiye edersiniz?

1600 ü oc siz göremezsin. onun için 1333 al derim.

ben sunbeam core contact düşünüyorum kendimakinama sana da tavsiye edeebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintroyo -- 22 Eylül 2009; 1:57:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.