Şimdi Ara

Phenom II X2 550 / X4 955 oldu Güncellendi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
4.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Prime 95 testleri ve oyunlarda denedim... Orthos 500mb lık bir dosya elimde de yok açıkcası henüz indirip deneme yapamadım... Şimdiye kadar kullandığım hiçbir program yada oyunda stabilite sorunu yaşamadım bir kere bile reset atmadı, sadece eski bi WEB kamera vardı onu taktığımda reset attı.. sonrasında kullanmaya devam ettim... Sıkıntı yok

L3 testleri ni yapabileceğim program yada test programı öneriniz var ise testleri yapıp eklerim..

Photoshop
    Corel Draw gibi programları kullanıyorum, oyun oynuyorum bol bol sorun yok...
  • Sizinle aynı Revizyonda işlemcim var ama ACC'yi aktif hale getirince BIOS'u bile göremiyorum. MB'um (MA785GT) sadece 2 BIOS'u var o yüzden BIOS update denemedim. VCore'u 1.425'e çıkardım yine değişen birşey olmadı. Artık BIOS'a core'ları açmasın diye ek mi yaptılar yoksa 3. ve/veya 4. çekirdek bozuk mu bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRQX

Sizinle aynı Revizyonda işlemcim var ama ACC'yi aktif hale getirince BIOS'u bile göremiyorum. MB'um (MA785GT) sadece 2 BIOS'u var o yüzden BIOS update denemedim. VCore'u 1.425'e çıkardım yine değişen birşey olmadı. Artık BIOS'a core'ları açmasın diye ek mi yaptılar yoksa 3. ve/veya 4. çekirdek bozuk mu bilemiyorum.

BİOS update edip deneyebilirsin.

''sadece 2 BIOS'u var o yüzden BIOS update denemedim''

Burada ne demek istedin anlayamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

quote:

Sizinle aynı Revizyonda işlemcim var ama ACC'yi aktif hale getirince BIOS'u bile göremiyorum. MB'um (MA785GT) sadece 2 BIOS'u var o yüzden BIOS update denemedim. VCore'u 1.425'e çıkardım yine değişen birşey olmadı. Artık BIOS'a core'ları açmasın diye ek mi yaptılar yoksa 3. ve/veya 4. çekirdek bozuk mu bilemiyorum.

Aklımda 2 farklı BIOS versiyonu var diye kalmış, az önce baktım F1'den F3'e kadar 3 farklı BIOS'u varmış. (F4 sadece rev 1.1 için)
    Şu an yüklü olan F3, önceki BIOS'lara dönmek işe yarar mı acaba?

Ben core'lar açılmayınca 3800MHz'e kadar o/c yaptım. 240X15'te (3600Mhz) boot olmadı ama 200X19'da (3800Mhz) kararlılık testlerini tek tek geçiyor. HT'ye ve RAM frekansına dokunmadım. AMD ile ilk tecrübem olduğu için bilmem doğru mu yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 6 Ocak 2010; 21:49:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

quote:

Aklımda 2 farklı BIOS versiyonu var diye kalmış, az önce baktım F1'den F3'e kadar 3 farklı BIOS'u varmış. (F4 sadece rev 1.1 için)
    Şu an yüklü olan F3, önceki BIOS'lara dönmek işe yarar mı acaba?

Ben core'lar açılmayınca 3800MHz'e kadar o/c yaptım. 240X15'te (3600Mhz) boot olmadı ama 200X19'da (3800Mhz) kararlılık testlerini tek tek geçiyor. HT'ye ve RAM frekansına dokunmadım. AMD ile ilk tecrübem olduğu için bilmem doğru mu yapıyorum.

FSB ile işlemciye OC yaparken rem'inde frekansının artıgını hatırlatmak isterim.

Senin işlemciden dolayı stabilite sorunu yaşadıgını sanarsın ama remin belki artıgını unutmusundur. ( Yani fsb ile oc yaptıktan sonra rem frekans listesinden 2000mhz rem olmussa 1600mhz'e cek)

Bu arada seni hatırlıyorum 2006 yılında burada herkese yardim eden biriydin, eski günler aklıma geldi...

• RAM ve HT'yi gördüm ve onları eski değerlerine çektim FSB artırırken. RAM 1900'a kadar çıkmıştı çarpanını 9'dan 6.66'ya, HT'yi ise yine 2160'da çalışacak şekilde ayarlamıştım. (2400'e mi ne çıkmıştı) Yani artırdığım sadece CPU freq olmuştu. Gerçi ona 1.42v vermiştim, şimdi ise 1.50v ile çalışıyor. Eğer stabilitede sorun olmazsa 4000Mhz deneyeceğim. Stok soğutucu yerine Coolink Silentator aldım, hazır havalar da soğukken değerlendirmek lazım.

Bu da son durum. Her türlü tavsiyeye açığım.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=931200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 6 Ocak 2010; 22:03:58 >

• yaw bi benim 550 işlemci açılmadı ne bahtsızım be anakart bıostar ta785ge 128 m 6.1 revizyon gecenlerde modlu bios indirdim illegal gibi :D neyse bios update ile modlu bios yükledim
    çekirdekler açıldı açıldı ama bu seferde win xp gelmedi pff dedim tam açıldığına sevinmişken yine olmadı bendekiler ya çekirdekler hatalı yani kapalı olan 2 çekirdekde yada daha iyi bir bios beklemem gerekiyor kendi sitesinden indirdiğim biosla daha önce açmıştım bu işlemciyi diğer çekirdeklerini üstünede güzel bir overclck hooppp oldu 3770 mhz ve 4 çekirdekdek full stabildi ısılarda gayet iyi stock kullanmıyorum sogutucuda iyi ama pc yi yeniden başlatmaya kalktığımda bu sefer de 4 çekirdek hatası veriyordu yaw bütün testlerden geç oyunlarda stabil ol sen pc yi açarken böle bir hata ile karşılaş olacak seymi şimdi bu yani ben hala emin olamadım çekirdekler mi hatalı yoksa bioslar mı hazır değil hala çözebilmiş değilim
    açmak iiçnde herşeyi denedim ht düşürdüm nb frekans düşürdüm voltajları kökledim nafile açmadı lanet olsun dedim şu an 2 çekirdek 3840 mhzde stabilite yakaladım daha yukarısında stabilite bozuluyor zaten bu 550 ler ile çok zor 4 ghz falan stabilite yalan oluyor bu arada önerisi olan varsa benim sorunumun çözümü ile ilgili çok sevinirim şimdiden tesekkür ederim herkese

• 2013 2014 ve 2015i yüklemeye çalıştığımda böyle bir ekran geliyor ve devamı gelmiyor. Bir çözümü var mı acaba?
     Phenom II X2 550 / X4 955 oldu Güncellendi
  • 2013 2014 ve 2015i yüklemeye çaly?ty?ymda böyle bir ekran geliyor ve devamy gelmiyor. Bir çözümü var my acaba?
  • 2013 2014 ve 2015i yüklemeye çalıştığımda böyle bir ekran geliyor ve devamı gelmiyor. Bir çözümü var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.