Şimdi Ara

Phenom II X2 550 / X4 955 oldu Güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
4.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar Sistem aşşağıda ki gibi ve şu an X2 550 işlemcimi X4 olarak sorunsuz kullanıyorum herhangi bir sorun çıkartmadı, eğer olumsuz bir durumla karşılaşırsam onuda paylaşıcam henüz OC denemesi yapamadım...

DFI LANPARTY 790FXB-M2RS2 Anakart
    Phenom X2 550 / X4 B50
    4gb A-DATA DDR2 800+ EX
    512mb HIS ICEQ 4 TURBO HD 4850

BIOS

STABİLİTE TESTLERİ

SUPER Pİ TESTİ

SICAKLIK

Görüldüğü üzre şu anda sıcaklık dahil herşey normal gözüküyor...

BIOS ayarlarını ekledim umarım faydalı olur....

SICAKLIK görüntüleme sorunu

Bazı programlar bu çekirdek açma hadisesinden sonra sıcaklık değerlerinin yanlış göstermeye başladı... Core Temp de aynı şekilde ama bıos ve hwinfo32 programı sorunsuz gösteriyor...

OYUN SS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 1 Kasım 2009; 6:25:14 >

• hayırlı olsun..

işlemci sıcaklığında artış oldumu olduysa boşta ne kadar yükte ne kadar olduğunu belirtebilirmisiniz..
  • Wow hayırlı olsun
    Umarım hiç sorun çıkmaz.
  • Sıcaklık değerlerinde hiçbir olumsuz değişim olmadı , akşam biraz oyun oynadım, NBA 2K9 full ayarlarda en ufak bir sistemsel takılma veya kararsızlık olmadı, malesef anakartın chipseti çok sıcak gibi geliyor bana, yaklaşık 6-7 ay oluyo anakartı alalı lakin o günden beridir malesef bu 790 FX serisi genel anlamda chipset sıcaklıkları hep normalden yüksekmiş gibi geliyor 50C .... bir fan düşünüyorum bunun için

Bu arada anakart geçen ay bios göçmesi nedeni ile teknik servise gitmişti bu önemli zira o zaman işlemciyi ne yaptıysam BIOS altında 4 çekirdeği görmesine rağmen windows modunda bir türlü 4 çekirdeği açmamıştı ama yeni BIOS yüklendikten sonra ilk denemem de 4 çekirdek olarak gördü, ve ben açmıyo diye dikkat bile etmemiştim taki Windows altında sisteme bakana kadar bi baktım X4 yazıyo, yok dedim bir yanlışlık olmalı hemen blackbox, CPU-Z ile de kontrol ettim ve orada da görünce inandım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 27 Ekim 2009; 9:04:08 >

• hayırlı olsun turk-şad kardeşim 4 ayak üstüne düştün yani kaptın 4 çekirdekli işlemciyibenim işlemci 4.çekirdekli oluyor ancak stabiliteyi bir türlü tutturamadım testlerden geçiyor oyunda çakılıyor önemli değil zaten 3'de çok güzel iş görüyor ancak işlecileri takaslıyakmı ne dersin
  • Eywallah kardeş sağolasın, akşam bende şoka girdim açıkcası daha önceki denememde malesef açılmamıştı ama şimdi sorunsuz sıcaklıklar da en ufak bir değişiklik yok, oyunlarda çakılmasından korkmuştum ama son derece stabil akşamoyun içi SS de ekliycem Oc denemeleri yapmayıda düşünüyorum, ama öncelikle tam stabil olarak çalıştığından emin olmak istedim sorunsuz şimdilik gelişmeleri SS olarak ekliycem bu başlık altına..

Tek rakamlardan pek hoşlanmıyorum kardeş ya 2 oalcak ya 4 ...
  • Hayırlı olsun.

Ama seninki 955 olmamış b50 bombardıman uçağı olmuş...

İyi günlerde kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

Eywallah kardeş sağolasın, akşam bende şoka girdim açıkcası daha önceki denememde malesef açılmamıştı ama şimdi sorunsuz sıcaklıklar da en ufak bir değişiklik yok, oyunlarda çakılmasından korkmuştum ama son derece stabil akşamoyun içi SS de ekliycem Oc denemeleri yapmayıda düşünüyorum, ama öncelikle tam stabil olarak çalıştığından emin olmak istedim sorunsuz şimdilik gelişmeleri SS olarak ekliycem bu başlık altına..

Tek rakamlardan pek hoşlanmıyorum kardeş ya 2 oalcak ya 4 ...

İşlemciyi biraz zorla bakalım.
    super pi, orthos ile yüklen.
    Yeni işlemcin hayırlı olsun.
    Çarşıdan aldım 2 tane eve geldim 4 tane

• Akşam test edicem eve gidince ama dün NBA 2K9 oynadım 2 saate yakın PC de işlerimi yaptım bir kararsızlık nede bir hata mesajı ile karşılaşmadım...

Akşam tam yüklenecem bakalım oyun içi SS BIOS resimlerini felan eklemeyi düşünüyorum... Tek sorun sıcaklıkları Core temp ve Blackbox gibi programlar ile göremiyorum 0 yada -1 gösteriyo programlar..

quote:

Ama seninki 955 olmamış b50 bombardıman uçağı olmuş...

• ben de 550 mi denedim ama olmadı. çekirdek aşırtmak için sadece acc yi auto olarak seçmiştim hybrid yazan yere dokunmadım doğru mudur?
  • İşlemciyi 800mhz de kullanıyorsun arkadaşım. x4 955 ise 3200mhz bir işlemci. Sen sanırım 800mhz ile alttaki çarpan 4 olduğu için 3200mhz zannetmişsin ancak doğru olan bu değil. İşlemcin 4 çekirdekli olmuş, ancak hızını ve voltajı artırman gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, hızaşırtmalı işlemcimin değerleri aşağıda. Moral bozduğum için üzgünüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 27 Ekim 2009; 20:51:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erai

İşlemciyi 800mhz de kullanıyorsun arkadaşım. x4 955 ise 3200mhz bir işlemci. Sen sanırım 800mhz ile alttaki çarpan 4 olduğu için 3200mhz zannetmişsin ancak doğru olan bu değil. İşlemcin 4 çekirdekli olmuş, ancak hızını ve voltajı artırman gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, hızaşırtmalı işlemcimin değerleri aşağıda. Moral bozduğum için üzgünüm...

Yük altında olmayınca işlemci çarpan ve voltajı düşürüp ısı ve enerjiden tasaruf eder.
    Tabi arkadaş Cool Quiet'i aktif etmiş isterse kapatıp full güçte çalışabilir.

• Overclock ve overcore yapmanın ilk adımı coolnquiet kapatmak olduğu için, bunun kapalı olduğunu düşünmüştüm. Eğer C&Q açıksa da, 800mhz x 4 multiplier büyük şans olmuş
  • quote:

İşlemciyi 800mhz de kullanıyorsun arkadaşım. x4 955 ise 3200mhz bir işlemci. Sen sanırım 800mhz ile alttaki çarpan 4 olduğu için 3200mhz zannetmişsin ancak doğru olan bu değil. İşlemcin 4 çekirdekli olmuş, ancak hızını ve voltajı artırman gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, hızaşırtmalı işlemcimin değerleri aşağıda. Moral bozduğum için üzgünüm...

CnQ yüzünden pc boşta olduğu için 800mhz'de çalışıyor olmasın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiLgiSeaRcheR

CnQ yüzünden pc boşta olduğu için 800mhz'de çalışıyor olmasın ?

İki mesaj yukarı Bkz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 27 Ekim 2009; 21:13:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kriskras

ben de 550 mi denedim ama olmadı. çekirdek aşırtmak için sadece acc yi auto olarak seçmiştim hybrid yazan yere dokunmadım doğru mudur?

Doğrudur bende aynı şekilde yukarda yazmıştım, ilk başta benim sistemde açmadı, 3 hafta önce BIOS göçmesi nedeni ile anakartı servise verdim, arızayı giderip BIOS yüklemesi yapılmış halde kartı aldım servisten evde montajı yaptım BIOS dan ACC' yi Auto yaptım, bende hiç beklemiyordum ama servisten gelen anakart bu sefer 4 çekirdeğide açtı buda demek oluyorki, bence AMD nin baskısı ile güncel BIOS yazılımlarına internet ortamından indirip güncelleme yapan bir kullanıcının Anakartında ki bu özellik aktif olmasını engelleyen bir yazılım ile kullanıma sunuluyor bence, oysa kendi servislerinde BIOS yüklendiği zaman bende ki örnek de olduğu gibi açılıyor, o sınırlama yok..

• quote:

Overclock ve overcore yapmanın ilk adımı coolnquiet kapatmak olduğu için, bunun kapalı olduğunu düşünmüştüm. Eğer C&Q açıksa da, 800mhz x 4 multiplier büyük şans olmuş

Henüz Oc denemesi yapamadım, sistem de C&Q aktif durumda ve standart kullanımda sorun çıkartmayacağından emin olmak için bir süre bu haliyle kullanmayı düşünüyorum, OYUN' larda hiçbir sorun çıkarmadı, günlük kullanım da aynı şekilde, tabi tam stabilite testleri yapıp sonuçları paylaşmaya çalışacağım bu başlıkda oyun SS leri de eklemeyi düşünüyorum..

Artık birşeye eminim ANAKART firmaları, BIOS güncellemelerini internet sitelerinden indirip kullanan kullanıcılara bazı özellikleri engelleyen yazılımlar ile sunuyorlar, yani resmi sitesinden indirilen BIOS ile servisten BIOS yüklemesi ile gelen Anakartım arasında fark var... İlk denemede ve Tüm çekirdekleri stabil olarak çalışmasının başka bir açıklamasını yapamıyorum, yani AMD çekirdek açma olayına el atıp anakart üreticilerine bu işlemi engelliyecek yazılımlar yazmasını talep ediyor herhalde....

• quote:

Henüz Oc denemesi yapamadım, sistem de C&Q aktif durumda ve standart kullanımda sorun çıkartmayacağından emin olmak için bir süre bu haliyle kullanmayı düşünüyorum, OYUN' larda hiçbir sorun çıkarmadı, günlük kullanım da aynı şekilde, tabi tam stabilite testleri yapıp sonuçları paylaşmaya çalışacağım bu başlıkda oyun SS leri de eklemeyi düşünüyorum..

Artık birşeye eminim ANAKART firmaları, BIOS güncellemelerini internet sitelerinden indirip kullanan kullanıcılara bazı özellikleri engelleyen yazılımlar ile sunuyorlar, yani resmi sitesinden indirilen BIOS ile servisten BIOS yüklemesi ile gelen Anakartım arasında fark var... İlk denemede ve Tüm çekirdekleri stabil olarak çalışmasının başka bir açıklamasını yapamıyorum, yani AMD çekirdek açma olayına el atıp anakart üreticilerine bu işlemi engelliyecek yazılımlar yazmasını talep ediyor herhalde....

Bence Amd öyle birşey yaparsa, kendi satışlarını baltalar. İnsanlar sonuçta 2 çekirdekli işlemci satın alıp , bunu 4 çekirdeğe çıkarttıklarında, aldığı işlemciden daha bi memnun oluyorlar, amd bunu niye engellesin ki. Zaten engellemek isterse, anakart üreticilerine program yazdırmaktan öte, kendileri işlemcileri üretirken bir şekilde o 2 çekirdeği sürekli kapalı halde tutacak şekilde piyasaya sürebilirler.

Bence hem amd firması, hemde anakart üreticileri, 2 çekirdekli işlemcilerin, diğer çekirdeklerini açmak için çalışıyor bile olabilirler

• Niye engellesin mi ...? benim konu başlığının sende çağrışım yapabileceğini umut ediyorum...

Bir tanesi 200 lira diğeri 400 lira olan iki işlemciden 200 lira olan işlemciyi alıp 400 liraya satılan işlemci ile birebir aynnı ayarlar ve özelliklerde kullanmak satıcı için nasıl bir mantık olur adam 200 liraya alıp çekirdekleri açtımmı olay bitmiştir..

Kendileri fabrika çıkış kapatamazlar, adamların ayrıca X2 / X3 CPU üretmek yerine arızalı X4 leri kapatarak maliyet odaklı bir satış politikası güttüğü zaten bilinen bir gerçek, sürekli kapalı tutabilmesi için fiziksel olarak X2 üretim olması lazım...

Yukardan beri yazıyorum, bu işlemciyi servisten gelmeden önceki dönemde de kullanıyorum, ve BIOS altında 4 çekirdekli olduğunu görüyordum ama Windows altında açmıyordu X4 olarak, aynı anakart aynı bileşenler, ve şimdi açıyor yani sorun yazılımsal, donanımsal değil... Zaten @FX57 nin haberlerini takip ediyoruz orada ilk dönemlerde böyle çekirdek açma işlemlerine AMD nin tedbir alacağını belirten pek çok haber okuduk.. Ve alıyorda, ben şunu biliyorum ki bu BIOS' u DFI' ın sitesinde yayınladığı sürüm ile update etsem şu anda açtığı 2 çekirdeğide açmıycak.....

• quote:

Niye engellesin mi ...? benim konu başlığının sende çağrışım yapabileceğini umut ediyorum...

Bir tanesi 200 lira diğeri 400 lira olan iki işlemciden 200 lira olan işlemciyi alıp 400 liraya satılan işlemci ile birebir aynnı ayarlar ve özelliklerde kullanmak satıcı için nasıl bir mantık olur adam 200 liraya alıp çekirdekleri açtımmı olay bitmiştir..

Kendileri fabrika çıkış kapatamazlar, adamların ayrıca X2 / X3 CPU üretmek yerine arızalı X4 leri kapatarak maliyet odaklı bir satış politikası güttüğü zaten bilinen bir gerçek, sürekli kapalı tutabilmesi için fiziksel olarak X2 üretim olması lazım...

Yukardan beri yazıyorum, bu işlemciyi servisten gelmeden önceki dönemde de kullanıyorum, ve BIOS altında 4 çekirdekli olduğunu görüyordum ama Windows altında açmıyordu X4 olarak, aynı anakart aynı bileşenler, ve şimdi açıyor yani sorun yazılımsal, donanımsal değil... Zaten @FX57 nin haberlerini takip ediyoruz orada ilk dönemlerde böyle çekirdek açma işlemlerine AMD nin tedbir alacağını belirten pek çok haber okuduk.. Ve alıyorda, ben şunu biliyorum ki bu BIOS' u DFI' ın sitesinde yayınladığı sürüm ile update etsem şu anda açtığı 2 çekirdeğide açmıycak.....

Çekirdek açma başarınızı tebrik ediyorum!

AMD'nin çekirdek açma olayını engelleyeceğine pek ihtimal vermiyorum. Bilakis son zamanlarda çekirdek açanların sayısında belirgin bir artış var. Tahminimce AMDnin elinde yeterli miktarda çekirdek özürlü işlemci yok, sağlam işlemcilerin bir veya iki çekirdeğini kapatıp satıyorlar. Ancak ortada gerçekten ilginç bir durum var. Servis belki bir yerlerden üçüncü şahıslar tarafından tadil edilmiş, ancak Bios numarası değiştirilmemiş bir Bios temin etmiş olabilir diye düşünüyorum. Servise sorulabilir.

50C chipset sıcaklıkları bana çok yüksek gelmedi. Bu şekilde kullanan çok kişi biliyorum. Bence Chipset'e fan takmaktansa kasa havalandırmasını iyileştirmekte fayda var. Daha güçlü kasa fanlarının (sessiz olamak kaydıyla) sağlayacağı fazladan soğutma, sadece chipsete değil işlemci ve ekran kartının soğutulmasına da faydalı olacaktır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.