Şimdi Ara

PHENOM II X6 1055t için CPU COOLER TAVSİYESİ ''ALINDI''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte GA-880GA-UD3H v2.0 üzerinde Phenom II X6 1055t için sessiz ve ucuz bir cpu cooler almak istiyorum. Bütçem max 80 Lira.

Teknobiyotik "akasa nero 3" ürününü ön siparişte 66,80 TL'ye (KDV Dahil) getiriyor. biraz gürültülü olabileceğinden endişeliyim. Size sormadan işe girmeyeyim dedim. nero 3 ün test sonuçları şöyleymiş:
    http://vr-zone.com/articles/akasa-nero-3-cpu-cooler-review/15782-5.html

Stok fan yükte 6000 devire çıktığından en büyük özlemim sessizlik. tavsiyenize uyup hemen bir fan almak istiyorum. Cevap yazarsanız çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truncu -- 17 Haziran 2012; 14:44:35 >

• hocam benzer 12 cm fanlı ürünler genelde biraz daha pahalı, fiyatı bana uygun geldi, performansı da özellikle hız aşırtma yapmayacaksan yeterli görünüyor
  • yukarıdaki linkte yükte 2000 devirde 52,1 DB ses yaptığı yazmakta. çok mu sizce bu değer?
  • GÜNCEL
  • Ben de şu aralar soğutucu bakıyorum. Sunbeam Core-Contact Freezer da karar kılmıştım ama Akasa Nero 3 ü görünce fikrim değişti. Akasa nero ile sunbeam ccf hemen hemen aynı performansı veriyordu. Nero 3 ile daha yüksek performans alabilirim gibi. Fiyatı da uygun.
  • İnsan Dh forumun eski hareketliliğini göremeyince üzülüyor doğrusu.

Sunbeam Core Contact Freezer sipariş verdim arkdaşlar.
    (75lira --> hepsiburada)

Nero 3 e göre daha fazla hava akımına sahip(90 CFM) ve testlere göre daha sessiz(20dBA). birde pci yuvasına takılan fan kontol ünitesi de var. tabi denemek lazım. piyasaya çok yeni girdiği için şuan akasanın nero 3 ünü kullanan pek insan yok. genelde dh forumda akasanın ürünü olarak venoom vodoo sunu kullanıyorlar. neyse mal gelince görecez neyin ne olduğunu.
  • İyi seçim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD X4 620 için Anakart
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de Nero 3 ile CCF arasında kaldım. CCF nin büyük olması çok düşündürücü ama bir yandan da performansı daha iyi.
  • varya ccf büyük yaw neon mod um için kötü görüntü yaratmıcak olsa 1dk durmam ama taktığım anda yan kapaktaki plexi ye dayanıyor mübarek 1-2 cm kalıyor arada :/
  • arkadaşlar ben sadece fan pervane arıyorum çok ses çıkıyor başıma aşrılar giriyor sessiz sadece fan olan kısım için tavsiyeniz varmı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: udede

arkadaşlar ben sadece fan pervane arıyorum çok ses çıkıyor başıma aşrılar giriyor sessiz sadece fan olan kısım için tavsiyeniz varmı??

o kısmı yaglayabilirsin eger sürtünme sesiyse. ama yok sürtünme sesi degilde +4000 devirde calısma sesiyse ya cok iyi kaliteli fan alman gerek yada devir sayını dusurmen.
  • evet. arkadaşlar. Sunbeam core contact freezer im geldi. hepsiburada dan almıştım.

kutusunu değiştirmişler. core contact 120 yazıyor. ama mal aynı.

şu anki yaz aylarında

eskiden 1055t 'm : 45-55 derece iken
    Şimdi 1055'm : 36-45 derece.
    çekirdeklerin tümü ise 27 derece.
    Şimdi geceleri ise 1055t'm : Geceleri 32-40, çekirdeklerin tümü ise 23

(derecelerden ilki boşta , ikincisi yükte değerler.)

fandan bahsedeyim biraz. 12mm lik büyük bir fanı var. max 1600 devirde dönüyormuş ama 1266 devireden yukarı sanınırım çıkmıyor. ve fan controler ile hız ayarını düşürünce 666 devire kadar düşürülebilebiyor. ben şuan yaz mevsimi olduğu için max devirde kullanıyorum yani 1266 da. SES YOK . SÜPER. yukarıda 20dba oldugunu belirtmiştim. ama 16 dba imiş. kutusunda öyle yazıyor. ÇOK SESSİZ.

montaj da kasanız küçükse zorlanabilirsiniz. benim kasam ufak olmasına rağmen her nekadar sığmıcak anasını satayim desemde. sığdı. buda beni baya şaşırttı.

isterseniz ölçmenizde fayda var. Anarkarının seviyesinden 15,5 santimetre yüksekliği kaplıyor. bir cetvelle kasanızı ölçüp satın alın derim.

eğer 4 modül ram kullanıyorsanız bu soğutucu bir slotunuzun üzerini kapayabilir. eğer öyleyse bunu değil de , xigmatek dark knight ı alabilirsiniz. enden dardır o yarısı kadar. ramlerinizi örtmez.

herkese bu soğutucuyu tavsiye ederim.

İMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truncu -- 25 Haziran 2012; 2:10:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: truncu

evet. arkadaşlar. Sunbeam core contact freezer im geldi. hepsiburada dan almıştım.

kutusunu değiştirmişler. core contact 120 yazıyor. ama mal aynı.

şu anki yaz aylarında

eskiden 1055t 'm : 45-55 derece iken
    Şimdi 1055'm : 36-45 derece.
    çekirdeklerin tümü ise 27 derece.

(İlk yazdığım boşta ikincisi yükte değerler.)

fandan bahsedeyim biraz. 12mm lik büyük bir fanı var. max 1600 devirde dönüyormuş ama 1266 devireden yukarı sanınırım çıkmıyor. ve fan controler ile hız ayarını düşürünce 666 devire kadar düşürülebilebiyor. ben şuan yaz mevsimi olduğu için max devirde kullanıyorum yani 1266 da. SES YOK . SÜPER. yukarıda 20dba oldugunu belirtmiştim. ama 16 dba imiş. kutusunda öyle yazıyor. ÇOK SESSİZ.

montaj da kasanız küçükse zorlanabilirsiniz. benim kasam ufak olmasına rağmen her nekadar sığmıcak anasını satayim desemde. sığdı. buda beni baya şaşırttı.

isterseniz ölçmenizde fayda var. Anarkarının seviyesinden 15,5 santimetre yüksekliği kaplıyor. bir cetvelle kasanızı ölçüp satın alın derim.

eğer 4 modül ram kullanıyorsanız bu soğutucu bir slotunuzun üzerini kapayabilir. eğer öyleyse bunu değil de , xigmatek dark knight ı alabilirsiniz. enden dardır o yarısı kadar. ramlerinizi örtmez.

herkese bu soğutucuyu tavsiye ederim.

İMLA

Bende ccf aldım. Bendeki biraz farklı. Fanların revizyonu değişik demekki. 2000 rpm yazıyor ama max 1800, min 1000 de çalışıyor. Ayrıca 1300 rpm ötesinde gerçekten rahatsız edici bir ses çıkıyor. Kasanın yanındaki fan slotu iptal oldu. Büyük bir soğutucu. Kesinlikle ölçüp alın.

• Bende geçen gün 965be işlemcim için akasa nero3 aldım işlemciyi stok hızda kullanıyorum gta4'te en yüksek gördüğüm sıcaklık 38 derece gayet sessiz çalışan bir soğutucu aksine dark orion kasama 3 4 cm ara kaldı kapakla ccf çok büyük
  • Sunbeam Core-Contact Freezer alarak iyi bir seçim yapmışssın fp açısından lider bir soğutucu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: udede

arkadaşlar ben sadece fan pervane arıyorum çok ses çıkıyor başıma aşrılar giriyor sessiz sadece fan olan kısım için tavsiyeniz varmı??

easytune programı ile fanın dönüş hızlarını ayarlayabilirsin.Benim 1055t'de 4500+ devirlerde yavaştan elektrikli süpürgeye doğru kaptırıyorduBu program ile kısıtladım artık maksimum 4400 rpm ve civarına çıkıyor yükte olsa bile sıcaklığı en fazla 54-55C gördüm,ses'de aşırı derecede azaldı...Bu arada stock soğutucu kullanıyorum.easytune programını biraz kurcalayarak öğrenebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.