Philips 190cw8fw model 1440x900 @60hz asırlık LCD monitorum, desteklediği çözünürlükte iken bilgisayar açılmasını mütakip göz kırpmalarına başlıyor, ekran bir kapanıp bir açılıyor. Daha önce 10dk içerisinde düzelirken artık hiç düzelmiyor.
detaylar: -Monitor ON OFF ışığı normal renginde yanıyor, -Çözünürlük 1440x900 pikselin içinde kalacak şekilde bir çözünürlük olduğunda sorun düzeliyor. (örn. 1366x768) ama 1366x1080 olduğunda sorun devam ediyor. tabi çamur gibi bir görüntüde kullanmak zorunda kalıyorum. -Monitor sadece VGA bağlantı destekliyor. driver: genel olmayan PnP monitor (philips sitesinden vista driverını yüklemeye çalışınca zaten güncel uyarısı alıyorum) -Ekran kartı AMD HD6790 güncel driver -Monitor üzerindeki AUTO tuşuyla auto adjust yaptığımda ekranda çıkan ilerleme çubuğu dolana kadar sorun geçici olarak kalkıyor, sonra devam. -Monitor menüsüne girince ekran tekrar kapanıp açılırsa menü kapanmış oluyor. -Kapanıp açılmalar olabildiğince rastgele. ekran gelir gelmez kapandığı da oluyor, ama genelde 5-6 saniyeden fazla açık kalmıyor. kapanmalar da 2-3 saniyeyi geçmiyor. -Başka PC'de başka kablolarla kullandım sorun aynı yani monitor arızası. donanımsal bir sorun olsa (florasan, priz, vga kablosu vs.) dediğim durumlarda düzelme yapmazdı o yüzden onlar üzerinde durmaya gerek yok
düşük çözünürlükte kullanıyorum şu an, sorun yok. zaten böyle de sorun olsa ekranı parçalar atardım, o kadar sinir bozucu. Çözüm pek çıkmayacak gibi, monitor ölmüş muhtemelen ama benzer durumda olanlara geçici çözüm sunmuş olurum en azından