Şimdi Ara

Çİft monitör yaptım ekranlar kapanıp açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 gün önce bilgisayarı çift monitör yaptım.İlk başlarda sorun yoktu.Şimdi ekranlar yanıp sönüyo.iki saniye ekran siyah oluyo sonra düzeliyo 4-5 saniye sonra tekrar oluyo.
    İkinci taktığım monitörü çıkardım düzeldi ama çift ekran yapmak istiyorum.
    Ekran kartım Amd HD6750

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Senaryolar şöyle

Monitörü bağladığınız kabloda kopukluk olabilir el yordamıyla biraz oynayarak anlaşılabilir.

Ekran kartı driverınız windows tarafından güncellenmiş ve hatalı olabilir windows update bakın eğer ekran kartıyla ilgili bir güncelleme varsa duzgun olan gune sistem geri yükleme yaparak geri dönün ve o update i kurmayın.

Monitörün hz ayarlayamıyor yada catalisteki ayarlardan olabilir default varsayılan ayarlara tekrar dönün eğer 2 mönitör kullanılıyorsa windowstan değil catalyst den bu ayarı yapın. Eğer olmazsa tam tersini yapın..

Şuan için aklıma geleneler bunlar..

Kolay Gelsin..
  • Öncelikle yardımın için teşekkürler.

Bende catalyst yuklenmiyordu.Format attım bütün driverları güncelledim.Kabloları kontrol ettim ama herhangi bir kopukluk yok.Son dediğinizi nasil yapicam bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de çift monitör kullanıyorum bugüne kadar öyle bir sorunla karşılaşmadım büyük ihtimal kablodan kaynaklı, kablonuzu değiştirme şansınız varsa bir de öyle deneyebilirsiniz
  • Kabloyu yeni aldım
  • Monitörlerin ikiside aynı marka aynı model.En fazla 1440x900 destekliyorlar.Catalyst den baktım 60hzde çalışıyorlar.75e kadar en fazla.
    Şuan birini çıkardım sorun kalmadı.Ekran kartında 1 tane vga yeri olduğu için diğerini hdmi to vga dönüştürücü ile bağlamıştım.
    Ben şimdi çift monitör kullanamaz mıyım?
  • güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 9 yıl önceki konuyu hortlatıyorum ancak aynı sorun bende de var. Ve bir çözüm bulamadım.

• Nasil yapabildinizmi hocam bugun bende basladi surekli ekran gidip geliyor 2. Ekranda nasil yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende de aynı sorun başladı. 1650 süper kullanıyordum ve çift monitördüm. Pc artık yetmiyor olarak düşünüp 4060ti lı bir pc ye geçtim ekipmanlarım aynı kaldı ve sadece pc değiştirdim. eski pc de çalışan çift monitör yeni kasayı bağladığımda sürekli sorun çıkardı. Şu an pc yi açtığımda 15 20 dk normal çalışıyor sonra yan ekran kendi kendine kapanıyor ve pc yi kapatıp geri açmazsam düzelmiyor. Düzeldikten sonra yinr 15-20 dk sonra kendiliğinden kapanıyor. Süreli kapat aç yapmam gerekiyor kısaca ve böyle de pc kullanamıyorum. Eski pc win 10 'du yenisinde 11 e geçiş yaptım. Güncel olarak sorun yaşayan arkadaşlar win11 de mi bu problemi yaşıyorsunuz ? Windows kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rightock -- 21 Aralık 2023; 0:38:9 >
  • bende de şu an aynı problem var. Ekran kartım 3060 12Gb versiyonu, 2.ekranı VGA to HDMI şeklinde bağladım, açılıyor 10 dakika rahatım ondan sonra sanki USB takıp çıkarıyor gibi davranıyor ardından kapanıyor. Win10 kullanıyorum, çözümü üretebildiysen bana da yardımcı olabilir misin ?

• Merhaba arkadaşlar ben de bugün aynı sorunla karşılaştım ve çözdüm yazmak istedim. Öncelik ile Ben kendi kurulumumdan bahsedeyim. Bir monitör DP ile birisi HDMI ile bağlı DP ile bağlı monitör 240hz sağlayabilen HDMI ile bağlı olan max 170hz sağlayabilen bir monitör. DP ile bağlı olandan 240hz alabiliyorum fakat HDMI ile bağlı olandan 60hz alıyorum. Şimdi monitörlerimi bugün oyun içerisinde tek monitör gibi kullanabilmek için Nvidia ayarları içerisinden Surround PhysX yapılandırması içinden Ekranları Surround ile yay seçeneğini aktif ederek yapılandırma yaptım. Yapılandırma sonrası Hz seçeneğini 120Hz e kadar çıkarabildim çift monitör için, sonrasında bu yapılandırmayı kapatmak istediğimde orada seçili kalan 120 HZ seçeneğinin bu soruna yol açtığını fark ettim. Tekrardan ekranları surround ile yayı aktif edip HZ seçeneğini 60 HZ e çekip uyguladım. Arkasından tekrar Surround ile yayı kapatttım ve monitörüm normale döndü. Eğer çözemeyen olursa ulaşım sağlar ise yardımcı olurum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• g0g0well G kullanıcısına yanıt

merhaba, bana ulaşabilir misin dostum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.