Şimdi Ara

PHILIPS 190X7FB 19' 2ms vs. Samsung 931C 2MS DVI 19'' 2ms (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Paranı kurtardığım için sevindim çünkü ben pek memnun olduğumu söyleyemem :)
    Ancak 190X7FB modeli var piyasada 2ms tepki süresi var. 190X6FB'den tek farkı bu. Eğer hızlı tepki süresi görselliğine renklerine gölge düşürmüyorsa düşünmeden onu da alabilirsin.

Hayırlı günlerde kullan kardeşim Philips hep dengeli ürünler yapıyor...
  • bencede philips

birde bu 2000:1 gibi kontrastlara fazla takılamamak lazım diye düşünüyorum çünkü 2000:1 oranlar dinamik kontrast orası olarak veriliyor
    sony sitesinde söyle bir tanım buldum

Dinamik Kontrast Yüzlerini geleceğe dönen bir dizi LCD şirketi, arkadan verilen ışığı kontrol ederek kontrastı geliştirecek yeni teknolojiler arıyorlar. Geleneksel olarak, LCD TV’lerin arka aydınlatması fluoresan lambalar kullanarak üretilir ve büyük TV boyutlu bir panelde (örn. 32inç) bir çok lamba vardır.
    LCD’lerin siyah seviyesini kontrol etmenin bir yolu, ekranda karanlık görüntüler varken arka aydınlatma parlaklığının azaltılmasıdır. Yine de, bu, arka aydınlatma azaltılırken ekrandaki maksimum parlaklığı sınırlar. Bazı şirketler, karanlık sahnelerde çok fazla ışık patlaması yokken daha fazla detay vererek izleme deneyimine küçük bir katkıda bulunabilecek bu tekniği kullanır.
    Bununla birlikte, diğer şirketler bu tekniği arka aydınlatma azaltıldığında siyah seviyesini ve tam aydınlık olduğunda beyaz seviyelerini ölçerek en yüksek kontrast oranını iddia etmek için kullanırlar. Bazı şirketler bunu ‘dinamik kontrast’ olarak ifade eder ama bu biraz yanıltıcı olmalı, zira ölçülen siyah ve beyaz seviyeleri aynı anda ekranda olamıyor.

Daha yanıltıcı olanı ise çıkan sonucu ‘kontast oranı’ olarak ifade eden şirketlerin olması. Ticari amaçlı büyük LCD’lerde son durum yazma sırasında yaklaşık 800:1, ve bundan büyük rakamlar da, kontrast oranı ‘dinamik’ olarak ifade edilsin ya da edilmesin muhtemelen bu yolla ölçülüyor.

yani philipsteki 800:1 kontrast, dinamik kontrast olarak 3500:1 oluyo

• philips daha cazip geliyor multimedya yönünden.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.