Arkadaşlar 2 adet bilgisayarımızın birinde 17" Samsung Syncmaster 794MB , birinde de 17" Samsung Syncmaster 793BF kullanıyoruz. Yani Samsung'a olan güvenimiz tam.
Benim kullandığım 17" Samsung Syncmaster 794MB ve masaya sığmıyor , biraz sağ tarafta kalıyor. Ancak uzun süre pc başında oturduğum sağ kaburgalarımda ağrı başladı. Masaya sığması için birt LCD alacağız. Bu monitörü de eski bir kasaya takıp 3. bilgisayar olarak kullanacağız.
Hepiniz gibi çok araştırma yapıp hedeflerimi azalttım ve sonuçta 2 LCD'ye kadar indim. Önce elediklerimden bahsedeyim :
Baştan şunu söyleyeyim , önce widescreen mi yoksa normal mi alacağıma karar vermem gerekiyordu. Bir arkadaşımda 19" widescreen gördüm ancak boyutları çok kötü geldi gözüme. Netten araştırma yapınca da bir resimle karşılaştım. Bu resimden 19" wide ile 17" normal aynı yükseklite olduğunu widescreenin sadece genişlik olarak fazla olduğunu gördüm. Sonra da widescreen değil de normal lcd'nin benim için daha iyi olduğuna karar verdim. Çünkü daha büyük bir monitör istiyorum sadece daha geniş değil. Ayrıca widescreenlerin normallerden daha ucuz oluşu ve satıcıların bu ürünleri pompalamaları da beni huzursuz etti. Çünkü ben merak eden ve araştıran bir tüketiciyim. Normal tüketici gibi bakmıyorum. Sonuç olarak widescreen'den vazgeçtim. Ancak widescreenleri de çok araştırdım :) Alacak olsam Samsung'un malum modelini alırdım. Ama dediğim gibi düşüncelerime uymadı.
Sonra fiyatı çok uygun olduğu için Viewsonic'in 22" monitörü dikkatimi çekti. Ancak dünyada ne kadar tanınsada ben kendim bilmediğimden bu markaya güvenemedim. Stoklar tüketiliyor gibime geliyor. Ama tabiki çok yüzeysel bir görüş benimkisi. Bilmediğim için bu monitörden vazgeçtim.
Ne kadar araştırdımsa o kadar aç gözlü oldum. 24" lere bakmaya başladım :) Sonra kendime ne oluyor dedim. Aslında 17" bile yeterli benim için. Tekrar kendime geldim ve 19" de karar kıldım. Aslında 17" lcd de yeterli ancak 19" denemek istiyorum. Bu yüzden 19" normal LCD'de son kararımı verdim.
Önce şunu söyleyeyim benim için 4ms vs. 2ms ya da 1000:1 vs 2000:1 pek farketmiyor çünkü bu rakamların satışları sürekli arttırmak ve yeni ürünlerin satışını kolaylaştırmak için verildiklerini büyük oranda fark yaratmadıklarını biliyorum. Ürünlerin fiyatları marka bilinirliği ve yarattıkları güven ile orantılıdır. Yoksa bugün 2ms alırsınız 2 ay sonra 0,002 ms çıkar :) Bu farklar tamamen etkisizdir demiyorum ancak birbirine yakın rakamlar için fazla kafa yormaya gerek yok.
Son olarak benim tercihlerime gelelim :) Ben genelde pratik yararına görünümüne ve ek özelliklerine bakarım. Diğer teknik detaylar zaten büyük oranda aynı.
PHILIPS 190X7FB 570 ytl : Monitör piyasada yeni artıları : + Ölü piksel garantisi + Hoparlorleri Bana göre eksisi yüksekliğinin biraz fazla olması ve 35 ytl pahalı olması :) ( problem değil biliyorum )
SAMSUNG 931C 535 ytl : + Renk konusunda çok övülüyor ( benim için renk gerçekten önemli )
quote:
http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=2772 SyncMaster 931C, üstün oyun ve multimedya özellikleri ile Ekim ayında İtalya'nın Monza kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük oyun turnuvası olan World Cyber Game 2006'nın da resmi monitörü seçildi. Turnuva sırasında 931C'yi kullanan dünyanın en iyi oyuncuları, ekran kalitesinin kendi performanslarını artırdığını söyledi.
+ Dış görünüşü ( 226bw'nin küçük kardeşi) çok güzel. Bu monitörün eksisi ise 6-7 ay önce çıkmış olması.
Görüşlerim böyle. Bu iki monitör ve yazdıklarım ile ilgili görüşlerinizi kısa da olsa bildirirseniz sevinirim.
phillps olu piksel garantisi vermese kimse almaz o tipsiz monitorleri.benımde gonlumden samsung gecıyor ama kalbım phıllps dıyo cunku alırken kafan rahat.satarken kafan rahat.keske samsungta werse olu pıksel garantısı.
başka yorum yapacak öneride bulunacak kimse yok mu arkadaşlar ?
hocam Philips internetten bakınca güzel gözüküyor. Yakından tipsiz mi gözüküyor ? Fena gelmedi bana internetten.
Yaklaşık 600 ytl para verince insan sonradan sorun çıksın istemiyor. O yüzden ölü piksel garantili Philips.
merhaba arkadaşlar bende lcd alacam bir aydır araştırıyom hala karar veremedim.limitim 450-500 ytl arası. 19" düşünüyorum ama wd almıcam.f/p bir marka model yokmu.
başka yorum yapacak öneride bulunacak kimse yok mu arkadaşlar ?
hocam Philips internetten bakınca güzel gözüküyor. Yakından tipsiz mi gözüküyor ? Fena gelmedi bana internetten.
zevk meselesi tabi.herkezın zevkı başka.samsungların tasarımı cok guzel bence ama birde pixel garantisi olsa hersey daha güzel olucak.
Samsung 931C daha iyi bence
sıfır ölü piksel garantisi sebebiyle philips tavsiye ederim
arkadaşlar bugün cuma , sipariş versem en erken salı günü gelecek , onun için pazar akşamına kadar son kararımı vermem lazım.
Yorumları okuduktan sonra Samsung üzerinde biraz daha yoğunlaştım. Samsung'da ölü piksel çıkacağını tahmin etmiyorum. Sonuçta iyi bir kalite kontrol mekanizmaları vardır.
Ayrıca pazar gününe kadar Samsung 226bw çıkarsa onu da düşünebilirim. Fiyat farkı 150 YTL civarı. Ama masama sığar mı bilmem. Yükseklik olarak 43 cm'yi geçmemesi lazım.
bende 4-5 aydır alcam kararsızlıktan alamadım ama samsung benimde hosuma gidiyor ama ölü piksel muhabbeti işi bozuyor..bakalım kısmet
@memtal
Çok ileri düzeyde bozuk piksel takıntın varsa x serisinden başkasına yanaşma derim. Yoksa bu ölü pikselin ne kalite kontrol mekanizması ile ne de başka bir faktör ile hiç ilgisi yok. Her an carttadanak çıkıverir adamın karşısına. Zira bu forumda da bozuk piksel ile samsung kullanan birçok kişi var. Özellikle son 1 senedir yaşanan lcd problemlerine bir göz atarsak, 3 gün sonra ölen pikseller, 3 ay sonra ölen pikseller, ölüp yeniden dirilen pikseller, yer değiştiren bozuk pikseller vs vs. Fıkralık pikseller bile var.
Kolay gelsin...
Ölü pixel derken Phlips'in X serisi değil mi? Yoksa BENQ FP93X'in X'i mi? BENQ'nun ölü pixel garantisi yok heralde değil mi?
quote:
Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11
Ölü pixel derken Phlips'in X serisi değil mi? Yoksa BENQ FP93X'in X'i mi? BENQ'nun ölü pixel garantisi yok heralde değil mi?
Evet. Her türlü arızalı piksele üretici olarak garanti veren tek marka Philips. Perfect Panel etiketi bulunan monitörler. X serisi perfect panel. Bir ara B ve P serileri de PP idi. P serisi 7 ye geçtikten sonra TN yerine p-mva panel kullanmış bu yüzden artık P serisinde PP yok. B serisinin durumu nedir bilmiyorum.
tek marka mı:)
Hocam Nec varken her açıdan ne philips ne de samsung alınır.. Philips sadece x serisine ölü piksel uygularken nec neredeyse yarıdan fazla her modelinde ölü piksel garantisi veriyor..
PHILIPS 190X7FB
Bu ikisi arasından samsung ayrıca bu kadar para ayırabiliyorsanız biraz daha verip 971p almanızı öneririm
Sevgili Memtal akrdeşim ve değerli forum arkadaşlarım ;
Gönlünüzü frahlatmak sizleri rahatlatmak için tekrar bir açıklama yapacağım. Söylediğim herşey tarafsız ve gerçek sözler olacak, ürün,marka,model psikolojisinin,belli bir ürüne olan alışkanlık ve bağlılığın etkilediği bir dilden uzak olacaktır. Elimde iki monitör bulunmaktadır.
- Philips 190X6FB - Samsung 931C
Film izlemek mi istiyorsunuz ?
- Philips 190X6FB Doğal renk dengesinde tüm filmleri rahatça seyredebilirsiniz. Tonlamalar, İnsan ciltlerşndeki doğal renk değişimi, gerçekleşmeyen renk patlamaları. Hareketli sahnelerin yeterli yumuşaklıkta olması. - Samsung 931C Doğal renkleri verememesi ve hareketli sahnelerdeki aşırı renk bozulmaları , patlamaları dolayısıyla son derece başarısız.
Oyun oynamak mı istiyorsunuz ?
- Philips 190X6FB Doğal renkleri sarı tonlaması dengeli renk sakalsı ile yumuşak renk ve ton geçişleri yapabilmesi dolyaısıyla oyunlarda oyunun gerçek renklerini verebilmesi açısından iyi bir seçim. (Ürünün teknik özellikleri olan Pixel Garantisi, Hoperlör, Usb girişi diğer olumlu yönler)
- Samsung 931C %97 Gamutluk gerçek ve keskin renk değerinin sayesinde bazı oyunlarda diğer tüm LCD'lere göre büyük görsel farklılıklar sunmaktadır. Özellikle yeşiller strateji oyunlarından fps,rpg ye kadar birçok oyunda gerçekte çok güzel görünüyor. 2ms hız değeri ile oyunlarda hareketli sahnelerde geçişlerin yumuşak yapılması için önemli bir etken. Quake 4 , HoAE , Call of Duty , özellikle Counter Strike gibi oyunlarda gerçekten Philipse göre daha iyi görüntü veriyor. Malesef birçok farklı diğer oyunlarda da bu monitör çok keskin kırmızı mavi ve yeşil renklere karşılık feda ettiği renk dengesi yüzünden başarılı olamıyor. Half Life 2 gibi bir oyunda bu benim gibi biri için rahatlıkla farkedilebilir bir özellik. Pembe dudaklı ince güzel bir kızımız var orada. Esmer tenli. ve diğer tüm karekterler. Philips'de Pembe doğal dudaklar, doğal esmer ten canlı bir insan olduğunu ve Philips'in tüm crt monitörlerin verdiği renklere doğalllık bakımından yakın değerleri verdiğini belli ediyor. Samsung'da ise bu içler acısı. Kız vampir gibi Bem beyaz ten mor-renksiz gri tonlarda dudaklar bir ölüyü andırıyor. Ancak dediğim gibi Özellikle Multiplayer oyunlarda parlak renkler, kontrast oranı keskin görsellik sağlamasından dolayı bu monitör daha iyi.
Masa üstü :
Masa üstünde 931C daha hoş bir görünüm sağlıyor. Philips'in beyaz ışığı daha yüksek olduğundan dolayı biraz daha fazla göz alıyor. Masa üstü arka plan resimlerinde 931C daha güzel bir görünüm sağlıyor. Geçrekten Gamutluk renk değerinin artışı çok hoş renkler veriyor. Büyük fark var. Philips de herzamanki gibi dengesini koruyor ve gayet iyi.
2 Monitörü yan yana koyup tek bir bilgisayara bağlayarak filmler seyredip aradaki farkın nereden kaynaklandığını inceledim. Bazı lcd test programlarında test yaptım. Kontrasta baktım. Ghostin ve renk kaymalarını kontrol ettim.
Samsung 931C bu kırmızı,mavi,yeşil renk değerlerini yükseltmiş ancak sarı rengin birçok şeye etken olduğu filmleri atlamış. İnsanların yüzlerindeki hafif gölgeler ve yüz hatlarındaki renk farklılıkları 931C de maviye kayıyor çok kötü bir görünümsağlıyor. Philips ise bunu bu sarı renk tonuyla gerçek cilt rengini yakalayarak bu tip renk farklılıklarında kullanıp kapatmış ve doğal görünüm sağlamış.
Philipsi gördükten sonra Samsung'da film seyretmezssiniz.
Oyunlarda hareketli sahnelerde Samsung931 c de renk kaymaları renk izleri oluyor. Hareket halinde birçok yumuşak renkli manzarada renkler bozuklulukları oluşuyor. 2 ms sanki yok gibi insanların ve objelerin arkasında ve önünde(geçiş yönü ne olursa olsun) mevcut renkleri neyse özellikle kırmızılarda renk izleri çıkıyor. Guild Wars gibi zengin renklere sahip online oyunlarda bu başarısızlık iyice artıyor ve gözler önüne çıkıyor. Philips ise Samsungk adar hiç bir zaman ckeskin net ve canlı renkler vermeyecekmiş gibi görünüyor.Açıkçası Hl2 Guildwars gibi oyunlar beni hayal kırıklığına uğrattı . (Anlamsız renk bozuklukları ve kaymalarından dolayı)Cs,Call of Duty ve strateji oyunlarının bazı örnekleri ise geçrekten daha iyiydi.
Sizlere tavsiyem, dengeli ve her anlamda kullanılabilir bir monitör ve daha dengeli renkler arıyorsanız Philips'e yönelin Daha keskin renkler,daha etkileyici ışık efektleri, daha hızlı bir oyun keyfi için (sırf oyun için) Samsung 931C alın.
Ben şu anda Samsung 931C kullanıyorum. Philips de elimdedir ancak onu ben kullanmıyorum. Philips'in 19x7Fb modeli 2ms tepki süresi için renklereini feda etmediyse bence en dengeli en iyi monitör Kırmızı Mavi Yeşil renkleri unutup daha parlak görsel sahneleri de fazkal önemsemezsseniz kesinlikle Philips'dir. Ben her iki monitöre sahip olarak sizlere adil bir açıklama yapmaya çalıştım. 1 yıl kadar daha bu 931 C yi kullandıktan sonra yeni teknolojilere geçiş yaptığımda sizlere bunlarıda açıklayacağım.
Buarada 931 C alanlara arka kapağa dikkat etmelerini önerirtim. Kapağın takıldığı lastikli giriş yerlerine zorlma yanlış şekilde takma gibi şeyler uygulamayın aksi halde lastikler yırtılabilir bozulabilir. Ve Monitörünüzü temiz suyla , gözlük beziyle silin. Hem yüzeyini hem de panelin üstünü böyle temizleyin. Ancak en iyiçözüm lcd leri temizlemek için kullanılan solisyonlardan kullanmak. LCD niz açıkken temizlemeyin. Çalışır durumdayken fazla ani hareketler uygulamayı nelinize alıp ters çevirmek gibi.. Ölü pixel şu an için yok ve olyamayacakta. Bu ihtimaller çok düşük ihtimaller. Yakın bir gelecekte çıkarsa nasıl olduğunu da yazar sizlerin daha doğru seçimler yapması için bildiklerimi aktarmaya devam ederim. Ben bu tip ürünleri almadan önce bu tip yorumlar okuymaadığım net açıklamalar ve bilgi paylaşımına ulaşamadığım için ürünleri en ufak ayrıntılarıan kadar test edip yazıyorum ki başka arkadaşlarım da rahatça seçim yapabilsin hayal kırıklığına uğramasın ya da kendi kullanma tarzlarına uy ugn olan ürünü alsınlar.
Ben şimdi birçok younda 931C nin keskin renklerini her nekadar bazı yerlerde olmayan garip renk tonları gösterse,geçreğe uyugn olmasada keyifle izliyor ve oyunlarımı ışıl ışıl oynuyorum. :)=
Sizi Sevgiyle selamluyorum. Bu günlerde elime geçecek olan Creative Fatal1ty Pro ve Creative HQ-2300D Dijital Surround Kulaklık için de sizlerle deneyimlerimi paylaşmayı ümit ediyorum. Bu tip paylaşımlari çin ayrıca iletişim kurmak isteyenlerle arkadaş olmaktan sevinç ve onur duyarım. bilgi paylaşılınca güzeldir,değerlidir... bana özel mesaj atabilirsiniz...
Saygılarımla Bilgi Teknolojileri B.B.
Tesekkurer kohan Aciklamalarindan sonra 190X6FB dusuncelerim pekisti ve bu monitoru almaya kesin karar verdim incelemelerin ve paylasimin icin tesekkurler...