Şimdi Ara

PHILIPS 27' 273E3LHSB/00 Led Kullanıcı İncelemesi ve Kullanıcıları (137Kişi) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.482
Cevap
20
Favori
136.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sonicman

http://www.pclabs.com.tr/2010/12/15/altin-uclu-konnektorler-neden-tercih-edilir/

Linkteki yazı aleni bir şekilde ürün satımına yönelik olarak yanlı ve maalesef eksik anlatımlı !

Aman yanlış anlam olmasın, Sonicman'e bu monitör için müteşekkiriz

Gelelim şu kablo meselesine...

Analog sinyal taşıyan kablolarda SNR, EMI ve kablo iletkeninin kalitesi önemliydi. Çünkü sinyal dış etkenler yüzünden kayba uğruyordu.
    Buraya kadar doğru.
    Ancak bilinenin aksine en iyi iletken altın veya bakır değil gümüştür.
    Bazılarınız hatırlar eskiden Video-TV arasında gümüşlü kablolar vardı... Dünya para ödenirdi bunlara. Çünkü gümüş yumuşak bir maden olduğu için kırılıyor, kopuyordu.
    Bunu önlemek için özel bir alaşım olması gerekiyordu. Aynı zamanda yalıtımıda pahalıydı.
    Zamanla kaldırıldı, insanoğlu'nun ahmaklığı ve gösteriş budalalığından faydalanmaya karar veren üreticiler "altın"ı keşfetti.
    Tabiki en düşük ayar, suyunun suyu olan kaplama ile aynı şeyi bize geri satabildiler. Aferimdi onlara

Ancak dijital olayı çok farklı...

Data işlenmeden, 1/0 olarak gönderildiğinden bozulma veya diğer dış etkenler sebebi ile alıcıya ulaşmaz ise görüntü oluşmuyordu.
    Yani dijital sinyalinizdeki kayıplar alt sınıra geldiğinde görüntünüz oluşmaz. Ancak alt sınıra kadar görüntü aynen oluşur. Karlı, kayan veya vb. acaip görüntüler oluşması ihtimali yoktur.

Şimdi doğal olarak diyeceksiniz ki; "iyi de dijital sinyalde bu altın olayı zırva mı ?"
    - Maalesef %100 ZIRVA !

* Yalnız yazıda üstün zırvalığını perçinleyen bir şey var ki; söylemezsem çatlarım.
    Altın uçlu Scart kablo ile HDMI kablo arasında görüntü farkını anlamadım diyor ya..."
    - Helal sana

Öncelikle, Scart analog sinyal taşır... Hem çıkışta, hem girişte tekrar işlenir. Şimdi bırak kablonun kalitesini, sinyalin nakil prosedürü bile dijital (HDMI)'den tamamen farklıdır.
    2 defa işlenmesi ve kablonun kalitesi ile sürekli kayba uğraması söz konusudur. Çıkış sinyali asla giriş sinyali ile aynı olamaz.
    HDMI, DVI, DP vb. dijital sinyal iletiminde işleme yoktur, sinyal olduğu gibi nakledilir. Sadece alıcı sinyali decode eder ve çıktıyı oluşturur.

Analog sinyalde altın olayı kabul edilebilirken, dijital sinyalde bu olay TAMAMEN KANDIRMACADIR !
    Ekşi sözlük diliyle "Yok böle bişey !"dir.

Elbete teknoloji marketleri ve aynı sektördeki yayınlar bu tip ZIRVA makalelerle en yüksek kar oranlarına sahip olan bu ürünleri (kablo vb.) satmak ve sektörü canlı tutmak isteyecektir.
    Bunda şaşılacak bişey yok, ancak bağımsız kanallara baktığınızda durumun farklı olduğunu göreceksiniz.

Tabi karar sizin...
    Ucuz Altın uçlu dijital kablolar varmışmış, ehh.. tabi aradaki fiyat farkı sizi rahatsız etmiyorsa %100 aynı işi yapabilen kablolardan hangisine para ödeyeceğinizide siz seçeceksiniz...
    Araştırın, karar verin

• Az önce kurdum monitörü maalesef bendeki dvi-d (single link) kabloymuş. HDMI kablo alabilirim sanırım bir ara...

Şimdi ne yapıyoruz özel bir ayar filan var mı? Bir de masaüstümde 1920*1080 piksellik bir wallpaper vardı ama sanki pikseller seçiliyor gibiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Az önce kurdum monitörü maalesef bendeki dvi-d (single link) kabloymuş. HDMI kablo alabilirim sanırım bir ara...

Şimdi ne yapıyoruz özel bir ayar filan var mı? Bir de masaüstümde 1920*1080 piksellik bir wallpaper vardı ama sanki pikseller seçiliyor gibiydi

Şu anda Belkin HDMI Kablo 1,5m %39 indirimli 10,90 TL KDV dahil kacırma alhttp://www.bimeks.com.tr/urun/120209/belkin-hdmi-kablo-1-5m-f3y016cp1-5mg-.aspx

Monitör vga'danmı bağlı?

• Yok DVI ile bağladım...5,5 TL kargo parası da iyiymiş bu arada
  • quote:

Yok DVI ile bağladım...5,5 TL kargo parası da iyiymiş bu arada

Hocam oyun açıp denedinizmi?
  • quote:

quote:

Yok DVI ile bağladım...5,5 TL kargo parası da iyiymiş bu arada

Hocam oyun açıp denedinizmi?

Yok henüz oyun denemedim. Prototype 2 var onu durup deneyeceğim yarın...
  • quote:

Az önce kurdum monitörü maalesef bendeki dvi-d (single link) kabloymuş. HDMI kablo alabilirim sanırım bir ara...

hocam pikseller şöyle seçiliyor, yani banada öyle geldi, sanki bir ara iphone da retine ekrana geçişten sonra bazı simgelerin çözünürlüğü düşük kalmıştı, retina ekran için bir çoğu guncellenmişti cunku kare kare köşeli oluyorlardı. bu durumda öyle gibi geldi bana.

bende full hd masaustu kullanıyorum bazı programların kısa yolları veya su windows saatinin yanındakiler bazıları köşeli pikselleri belli gibi ama bazılarının öyle değil...

birde masaustu ayarlarından buyuk kucuk orta gibi görünüm ayarları var onları bir değiştirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

hocam pikseller şöyle seçiliyor, yani banada öyle geldi, sanki bir ara iphone da retine ekrana geçişten sonra bazı simgelerin çözünürlüğü düşük kalmıştı, retina ekran için bir çoğu guncellenmişti cunku kare kare köşeli oluyorlardı. bu durumda öyle gibi geldi bana.

bende full hd masaustu kullanıyorum bazı programların kısa yolları veya su windows saatinin yanındakiler bazıları köşeli pikselleri belli gibi ama bazılarının öyle değil...

birde masaustu ayarlarından buyuk kucuk orta gibi görünüm ayarları var onları bir değiştirin.

Monitörle ilgisi yok onun pikselleri görmek imkansız , Piksel aralığı: 0,311 x 0,311 mm ayrıca 1920x1080'de kullanın.Kaliteli hd duvar kagıtları bulun.

win 7 kullanıyorsanız ayarlarınız resimdeki gibi olup olmadıgını kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 4 Eylül 2012; 15:51:01 >

• Google'a smartcontrol 2 download yazıp indirin ve kurun.Amd ekran kartı kullananlar amd catalyst 12.6 kullanın.En son çıkan 12.8'de smart control 2 'yi denemedim daha.
  • Monitörüm bugün elime ulaştı arkadaşlar. Teslimat adresi olarak iş yeri adresimi yazmıştım eve getirirken dolmuşta epey bir sıkıntı yarattı bana İlk izlenim olarak gayet hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Verdiğim parayı haketmiş gibi görünüyor. Sonicman'ın paylaştığı ayarlamaları yapacağım birazdan.

Ölü piksel testi yaptım yok gibi görünüyor. Eğer ölü piksel varsa ekrana yaklaşmadan örneğin 1m mesafeden ayırt edilebilir mi yoksa ekrana yaklaşmam mı gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviduvar

Monitörüm bugün elime ulaştı arkadaşlar. Teslimat adresi olarak iş yeri adresimi yazmıştım eve getirirken dolmuşta epey bir sıkıntı yarattı bana İlk izlenim olarak gayet hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Verdiğim parayı haketmiş gibi görünüyor. Sonicman'ın paylaştığı ayarlamaları yapacağım birazdan.

Ölü piksel testi yaptım yok gibi görünüyor. Eğer ölü piksel varsa ekrana yaklaşmadan örneğin 1m mesafeden ayırt edilebilir mi yoksa ekrana yaklaşmam mı gerek?

Hayırlı olsun , Oyun aç bak keyfine

Dead Pixel Tester 3.00 ile gece tüm ışıkları kapatıp 2 karış mesafeden monitöre bakmanı tavsiye ederim.1 metre mesafeden ayırt edilir tabiki.

• Çok önemli bir konuyuda unutmadan ekleyim

Philips'in LCD Piksel Yönetmeliği:

• quote:

quote:

Monitörüm bugün elime ulaştı arkadaşlar. Teslimat adresi olarak iş yeri adresimi yazmıştım eve getirirken dolmuşta epey bir sıkıntı yarattı bana İlk izlenim olarak gayet hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Verdiğim parayı haketmiş gibi görünüyor. Sonicman'ın paylaştığı ayarlamaları yapacağım birazdan.

Dead Pixel Tester 3.00 ile gece tüm ışıkları kapatıp 2 karış mesafeden monitöre bakmanı tavsiye ederim.1 metre mesafeden ayırt edilir tabiki.

Teşekkürler hocam. Evet artık film ve oyun zamanı .

Testi de söylediğin gibi karanlıkta yaparım

• quote:

Hayırlı olsun,bana PM atmıştınız cevap verdim ama görmemişsiniz bilginizde olsun.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler hocam. Evet artık film ve oyun zamanı .

Testi de söylediğin gibi karanlıkta yaparım

Şimdiye kadar kimsede ölü piksel çıkmadı sende de çıkmaz.Philips iyi iş çıkarmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

quote:

Hayırlı olsun,bana PM atmıştınız cevap verdim ama görmemişsiniz bilginizde olsun.

Teşekkür ederim. Evet mesajınızı görmemişim biraz önce okudum. Bu arada cevap içinde teşekkürler. Bundan önceki monitörüm 17" lcd monitördü 27" televizyon gibi görünüyor gözüme.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim. Evet mesajınızı görmemişim biraz önce okudum. Bu arada cevap içinde teşekkürler. Bundan önceki monitörüm 17" lcd monitördü 27" televizyon gibi görünüyor gözüme.

17 inçten 27 inçe geçmek Sizin alışmanız 2 haftayı alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 4 Eylül 2012; 22:55:49 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

17 inçten 27 inçe geçmek Sizin alışmanız 2 haftayı alır.

Evet alışmam zaman alacak

Ölü piksel testini de yaptım sonuç "0 ölü piksel". Aramızda kimsenin ölü piksele rastlamaması gayet güzel. Philips bu konuda iyi iş çıkarmış

• Ben de ufacık Samsun laptoptan bu monitore geçeceğim, paketinden açtığım an "çüüüş bu ne" dedim, bir an gözüm korktu ama hakikaten hoşuma gitti. Bir de ben ölü piksel testi yaptırmadım, kutuyu eve gelip kendim açmak istedim, 1 ay içerisinde değiştirebileceğimi söylediler, umarım sorun çıkmaz..

Edit: @Sonicman, bir önceki sayfadaki piksel aralığı değerlerini şimdi gördüm, her zaman ki gibi kafamdaki sıkıntıyı hemen geçirdin.

Bu arada bu Smartscreen Controller nedir, ne işe yarar, CD ile geleni değil de internetten Smartscreen Controller 2 yi mi kullanmak gerekir, daha mı iyi?

Son olarak ekranın genişliği çok fazla geldi gözüme, oyunlar da gözüm yorulmaz değil mi? Kafanız yoruluyor mu monitorun sağ ve soluna bakarken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4AE4C4F1E -- 5 Eylül 2012; 21:44:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Farques

Ben de ufacık Samsun laptoptan bu monitore geçeceğim, paketinden açtığım an "çüüüş bu ne" dedim, bir an gözüm korktu ama hakikaten hoşuma gitti. Bir de ben ölü piksel testi yaptırmadım, kutuyu eve gelip kendim açmak istedim, 1 ay içerisinde değiştirebileceğimi söylediler, umarım sorun çıkmaz..

Edit: @Sonicman, bir önceki sayfadaki piksel aralığı değerlerini şimdi gördüm, her zaman ki gibi kafamdaki sıkıntıyı hemen geçirdin.

Bu arada bu Smartscreen Controller nedir, ne işe yarar, CD ile geleni değil de internetten Smartscreen Controller 2 yi mi kullanmak gerekir, daha mı iyi?

Son olarak ekranın genişliği çok fazla geldi gözüme, oyunlar da gözüm yorulmaz değil mi? Kafanız yoruluyor mu monitorun sağ ve soluna bakarken?

Cdnin icindeki lite sürüm.tam sürümü internette var
    .Benim kullandıgım smart control 2 tüm ayarları fare ile yaptırıyor süper birsey.Yarısının resimlerinini ekledim incelemeye.Monitöre alısınca inan bir süre sonra daha önce almadıgına pisman oluyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.