Bazı sitelerde bu televizyonun yazılımla 100 hz`den 400 hz`ye çıkarılabildiği yazılıyor. Gerçekten böyle bir şey var mı eğer varsa yapımına dair yardımcı olabilecek kimse var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Leite Riberio
Bazı sitelerde bu televizyonun yazılımla 100 hz`den 400 hz`ye çıkarılabildiği yazılıyor. Gerçekten böyle bir şey var mı eğer varsa yapımına dair yardımcı olabilecek kimse var mı?
Zannetmiyorum, tv'lerde böyle arabalardaki gibi tuning olayı yok, hele ki 4606 modelinde hiç zannetmiyorum TV Smart TV bile değil, bu tip bir teknoloji olsa olsa 2015'te filan olur, o da eski TV'leri kapsamaz, yeni TV almanızı şart koşarlar.
quote:
Orijinalden alıntı: tvefsanesi
quote:
Orijinalden alıntı: Leite Riberio
Zannetmiyorum, tv'lerde böyle arabalardaki gibi tuning olayı yok, hele ki 4606 modelinde hiç zannetmiyorum TV Smart TV bile değil, bu tip bir teknoloji olsa olsa 2015'te filan olur, o da eski TV'leri kapsamaz, yeni TV almanızı şart koşarlar.
Bu konularda pek bilgim yok ama nerdeyse bütün sitelerde 100 hz ( yazılımla 400 hz ) yazdığını gördüm ondan bilgisi olan kişilere sormak istedim nedir, ne değildir diye..
çok basit anlaşılır bir mantıkla anlatmak gerekirse hz olayı tv lerde şöyledir sd yayınlar 50hz dir hd yayınlar ise max 60hz dir 200hz 400hz 800hz gibi değerler sanal olarak hz değerlerdir bir anlamda gerçek olan bu 50hz ve 60hz değerlerini sanal olarak upscaling yaparlar işlerler. işe yararmı yarar tv üreticileri bunları kendi ismini verdikleri değerlerle ifade ederler mcı cmr gibi.. kısaca hz değerleri yüksek olması tv lerde iyidir ancak firmalar contrast hz gibi değerleri çok güzel satış stratejileri olarak kullanırlar şişirirlerde şişiriler anlıyacağınız onun için hz falan çok takılmamak lazım günlük kullanım için bir tv hd ready 50hz olsun fazlasıyla iş görür ama işde amaç oyun film maç falansa 3d falanda isteniyorsa ozaman hz değerinin 200hz üstünde olmasında fayda vardır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme