Şimdi Ara

Philips 32PFL7332 Lcd Tv - Açılışta Kırmızı Çizgi Oluşması Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben foruma yeni üye oldum şöle bi problemim var ustaların yardımlarını rica ediyorum.
    nisan 2007 tarihinde philips 32pfl7332 model bir lcd tv aldım son 2 aydır arasıra ilk açtığımda ekranda kırmızı ağırlıklı çizgiler oluşuyor kapatıp tekrara açtığımda düzeliyor next 9000fta uydu kullanıyorum sorun hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.

Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir.
    Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim.
    Bilgi için TIKLAYIN
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Tv'yi açtıktan hemen sonra, uydu alıcıyı açmadan mı bu sorunu yaşıyorsunuz ? Eğer uydu alıcı açık değilken oluyorsa, kuvvetle muhtemel donanımsal arızadr ve servis ile görüşmeniz gerekir.

Eğer uydu alıcıyı açtığınız zaman oluyorsa, başka cihazlar deneyin. Mesela dvd player, PC bağlantısı olabilir. Eğer diğer bağlantı türlerinde de yapıyorsa yine donanımsal arızadır, servisi aramanız gerekir.
  • cevabınız için teşekkürler
    udu cihazını genelde önce açıyorum tv yi açtığmda oluşuyor bi keresinde uydunu fişini çektiğimde ekran kırmızı halde iken mavi ekran çıkıyo ya işte o andada o şekilde idi başka bir uydu cihazı mı denemeliyim zira
    bazen ayda 1 yapıyo bunu
    servisle görüştüm bu şekilde biraz devam etmem gerektiğini yoksa tv yi test için alıyolarmış uzun süreler tv siz kalmamam için sıklaştığı an bu olay o zman bakalım dediler bana bi öneriniz varsa sevinirim.
  • Eğer ayda bir gibi uzun aralıklarla yapıyorsa şimdilik yapacak pek birşey yok. Çünkü deneme yanılma ile sorunun Tv'den mi uydu alıcıdan mı kaynakladığını anlamak pek mümkün gözükmüyor.

Uydunun fişini çektiğinizde mavi ekran çıkıyor demişsiniz. BazıTv'ler seçili olan kaynaktan (mesela Scart-1) sinyal alamazlarsa mavi bekleme ekranı gösterirler. Bunu test etmek için Tv'de sorun yokken uydu alıcınızı kapatabilirsiniz (on-off düğmesi ile de olur, aynı şey).

Özetle, bu tür durumlarda (genel bilinen sorunlar hariç) Tv'nize bir bakıp sorunu anlamak gibi sihirli bir durum yok. Deneme yanılma yaparak kendiniz de sorunun kaynağı hakkında sonuçlara ulaşabilirsiniz.
  • şöle mavi ekranda iken yani uydu devre dışı kaldığında da bu çizğileri gördüm birde bugün şöle bişe farkettim tv nin karşıdan bakıldığında sol üst köşe yani ekrana ellediğimde ileri geri bariz sallanıyo diğer köşeler sıkışık sallanma yok acaba bu bi hatalı ürün mü bu sorunda bundan kaynaklanıyo olabilir mi?
    sabırla verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim tv ketfim zehir oldu
  • Tv keyfinizi zehir edecek bir durum yok bence. Çok ender oluyorsa ve açılıp kapatıldığında düzeliyorsa Tv'nizi normal olarak kullanabilirsiniz.

Belki şöyle bir durum olabilir. Garantiniz Nisan 2009'da sona erecek (eğer Philips daha uzun garanti vermediyse). Eğer bir sorun varsa, bu tarihten önce halledilmesi iyi olur, yoksa Tv'nizle başbaşa kalırsınız.

Bence sorun olduğunda fotoğrafını çekin, hatta mümkünse videosunu çekin ve uydu alıcıyı kapattığınız zaman olan değişim görülsün. Sonra bunu servise gösterin.

Bu arada, ben de Lcd Tv'imde panel boşluğunu kontrol ettim. Sol üst köşede 0,5 - 1 mm. boşluk var.
  • birde ekranın ortasında buğün fark etim yakından bakıldığında 1 veya birkaç pikselin çalışmadığını düşünüyorum böle bişey için yapılması gerken bişey varmı veya böle bi ölü piksel garantisi diye bişey var mı? diğer sorun için dediğiniz gibi böle kullanmaya devam ediyorum şimdiye kadar tekrarlamadı teşekkür ederim cevabınız için
  • Çalışmayan bir veya birkaç piksel var derke, bu pikseller tamamen siyah mı kalıyor, yoksa kırmızı, yeşil, mavi gibi bir renge bürünüp öyle kalıyor mu ?

Öllü piksel garantisi firmadan firmaya değişir. Genelde belli bir sayıyı aştığı zaman (mesela 5) garantiye girer, kimisi tek ölü piksele bile garanti verir. Bunu araştırmanız ve servis ile konuşmanız gerekiyor.
  • mavi ekranda iken yok
    kanalları seyrederken var mavi renk olarak kalıyo ne yapmam gerekir
    dediğim gibi ben bu tv nin problemlerinden sıkıldıkça türlü sorunlar oluşyo acaba hata bende mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.