Şimdi Ara

PHİLİPS 47 PFL6097 K/12 ALTYAZI TITREMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: manolpan

quote:

Orijinalden alıntı: cemo.erg

quote:

Orijinalden alıntı: Pis@gor

Bugün philips'e mail gönderdim. Pazar olmasına rağmen cevap yazmışlar.
    Ayarlar > TV Ayarları > Görüntü > Pixel Precise HD > HD Natural Motion > Minimum yapmamı önerdiler. Bunu denediniz mi? Bunu yaptıktan sonra sanki düzeldi gibi.

bu ayarlarlarla da olmadı malesef

Aynı olay bende de oluyordu.Yalnız ben tv nin kendi uydu alıcısını değil harici HD uydu alıcısı kullanıyorum.Uydudan gelen yayınlarda sd kanallar için çözünürlük 576i, hd kanallar için 1080i şeklinde görülmekte.Uydu alıcısının video çıkış çözünürlüğnü ' i ' olarak değilde (Örn. 576p gibi) ' p ' olarak ayarlarsanız sorun ortadan kalkmakta, alttan kayan yazılar ve görüntü gayet akıcı olmakta.Bu arada tv nin pixel plus özelliği, HD natural motion özelliği kapalı, clear LCD özelliği açık olacak.

Bunu da deneyelim. Peki uydu alıcınız nedir? Ben hiremco turbo hd2 kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ayarlar > TV Ayarları > Görüntü > Pixel Precise HD > HD Natural Motion > Minimum yapmamı önerdiler. Bunu denediniz mi? Bunu yaptıktan sonra sanki düzeldi gibi.

Aynı olay bende de oluyordu.Yalnız ben tv nin kendi uydu alıcısını değil harici HD uydu alıcısı kullanıyorum.Uydudan gelen yayınlarda sd kanallar için çözünürlük 576i, hd kanallar için 1080i şeklinde görülmekte.Uydu alıcısının video çıkış çözünürlüğnü ' i ' olarak değilde (Örn. 576p gibi) ' p ' olarak ayarlarsanız sorun ortadan kalkmakta, alttan kayan yazılar ve görüntü gayet akıcı olmakta.Bu arada tv nin pixel plus özelliği, HD natural motion özelliği kapalı, clear LCD özelliği açık olacak.

Bunu da deneyelim. Peki uydu alıcınız nedir? Ben hiremco turbo hd2 kullanıyorum.

Goldmaster HD-1060 PVR kullanmaktayım.Yayının ' i ' veya ' p ' şeklinde olmasıyla ilgili bir bilgi yazayım.Bilgi alıntıdır.

i nedir p nedir?

i yani interlaced terimi ile kastedilmek istenen şudur; televizyonda yayınlanan video, yatay tarama hatlarında gösterilmektedir.Bu toplam tarama hatlarının yarısında videonun yarısı gösterilmekte daha sonra bizim beynimiz ve gözlerimizin fark edemeyeceği hızda ardında (saniyenin 30'da 1'i) diğer yarısı diğer tarama hatlarında gösterilmektedir.Böylece bir defalık interlaced sinyal ile görüntünün sadece yarısı gönderildiği için band genişliği korunmaktadır.Peki 720'i ile 1080'i arasındaki fark nedir? 1080i de daha fazla yatay hat bulunduğu ve bundan dolayı diğer resmin geliş süresi kısaldığı için 720i’ye göre daha kaliteli bir görüntü elde edilir.

p yani progressive scan (sequential scanning)’de ise görüntünün tamamı saniyeden 60'da bir hızla gelir ve sonra yerini diğer görüntüye bırakır.Böyle olunca interlaced’da resimlerin değişmesi esnasında meydana gelen küçük titremeler ortadan kalkar ve daha net bir görüntü elde edilir.

720p ile 1080p arasındaki farkı eğer ekran büyük değilse net olarak göremezsiniz, ekran büyüdükçe
    aralarındaki fark daha net seçilebilir.

1080i ve 1080p açısından değerlendirirsek duran bir nesnedeki kalite birbirinin aynı gibi görünse de görüntü kalitesi açısından asıl fark
    nesne harekete geçtiği zaman (örn: hareketli filmlerde) ayrıntılar 1080i’de bulanıklaşmaya başlar ve
    hareket eden nesnelerdeki ayrıntıyı en iyi 1080p verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manolpan -- 5 Kasım 2012; 13:07:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Goldmaster HD-1060 PVR kullanmaktayım.Yayının ' i ' veya ' p ' şeklinde olmasıyla ilgili bir bilgi yazayım.Bilgi alıntıdır.

i nedir p nedir?

i yani interlaced terimi ile kastedilmek istenen şudur; televizyonda yayınlanan video, yatay tarama hatlarında gösterilmektedir.Bu toplam tarama hatlarının yarısında videonun yarısı gösterilmekte daha sonra bizim beynimiz ve gözlerimizin fark edemeyeceği hızda ardında (saniyenin 30'da 1'i) diğer yarısı diğer tarama hatlarında gösterilmektedir.Böylece bir defalık interlaced sinyal ile görüntünün sadece yarısı gönderildiği için band genişliği korunmaktadır.Peki 720'i ile 1080'i arasındaki fark nedir? 1080i de daha fazla yatay hat bulunduğu ve bundan dolayı diğer resmin geliş süresi kısaldığı için 720i’ye göre daha kaliteli bir görüntü elde edilir.

p yani progressive scan (sequential scanning)’de ise görüntünün tamamı saniyeden 60'da bir hızla gelir ve sonra yerini diğer görüntüye bırakır.Böyle olunca interlaced’da resimlerin değişmesi esnasında meydana gelen küçük titremeler ortadan kalkar ve daha net bir görüntü elde edilir.

720p ile 1080p arasındaki farkı eğer ekran büyük değilse net olarak göremezsiniz, ekran büyüdükçe
    aralarındaki fark daha net seçilebilir.

1080i ve 1080p açısından değerlendirirsek duran bir nesnedeki kalite birbirinin aynı gibi görünse de görüntü kalitesi açısından asıl fark
    nesne harekete geçtiği zaman (örn: hareketli filmlerde) ayrıntılar 1080i’de bulanıklaşmaya başlar ve
    hareket eden nesnelerdeki ayrıntıyı en iyi 1080p verir.

Teşekkür ederim. Aksam bir deneyeyim bakalım. Yazı gayet açıklayıcı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben tv nin kendi uydu alıcısının kullanıyorum bunun için bi çözüm yolu yokmu
  • quote:

Pazar günü cevap mı vermişler, müşteri memnuniyeti bu olsa gerek. Şikayetvar.com da diğer markalar geri dönüş bile yapmıyor, bunların başına taş düştü herhalde
  • Tv nin kendi alıcısını kullanan ve bu sorunu çözen varmı varya yardımlarını bekliyorum
  • Bügün şöyle birşey fartkettim menü tuşuna bastığımda yarı saydam siyah kategorilerin açıldğı bölüm açılıyor ya hanı orada kayan altyazıların titremesinin kesildiğini gördüm çok defa denedim tesadüf değil bunun nedeni ne olabilir acaba altyazı titremesinin üzerinde fazla durulmuyor tüm tv de yokmu acaba bu sorun bilmiyorum ama bence büyük bi sorun çözümünüde hala yapamadım.
  • quote:

Bügün şöyle birşey fartkettim menü tuşuna bastığımda yarı saydam siyah kategorilerin açıldğı bölüm açılıyor ya hanı orada kayan altyazıların titremesinin kesildiğini gördüm çok defa denedim tesadüf değil bunun nedeni ne olabilir acaba altyazı titremesinin üzerinde fazla durulmuyor tüm tv de yokmu acaba bu sorun bilmiyorum ama bence büyük bi sorun çözümünüde hala yapamadım.

evet daha önce dikkatimi çekmemişti tv değiştim philipste çekti bu yazı titremesi neden oluyor...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.