Şimdi Ara

Philips 55Pus7502 ve LG 55EG9A7V.APD 55 inç Kararsızlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam sadece o modeli kullanıyorsanız evde gözünüz alışmıştır belki ondan göremiyorsunız yoksa fark bariz...

birisi b7 birisi sony xe9305

Philips 55Pus7502 ve LG 55EG9A7V.APD 55 inç  Kararsızlığı

Philips 55Pus7502 ve LG 55EG9A7V.APD 55 inç  Kararsızlığı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sakın eskiyen led teknolojisine para vermeyin hele bu rakamlar israf, OLED alın kesinlikle OLED,2008'den bu yana 10 tane tv değiştim
    kimisi iyi kimisi rezaletti ama o siyahı hiç bir panelden alamıyorsun,gündüz izleyicisi için sorun yok lakin gece karanlık ortamda tv seyrediyorsanız o siyah yerini koyu gri yada lacivert leş ekrana bırakıyor,ben 55EG910V OLED kulanıyorum ve burn-ın veya mavi tonda yada badding clouding sorunları yok peki neden yok ,tv ye laptopu bağladım ve sinema ünitesi yaptım laptopta asus xonar usb ses kartı ve 5+1 z906 dts ses sistemim bağlı sırf bluray remux için kullanıyorum, tv ile işim olmaz tv izlemek için tv zati var,bak bakalım remux blurayde görüntü neymiş ..dün gece korku filmi annabella 2 doğuş izledim bluray remux'formatında, siyahlar gelsin diye bekliyorsun resmen, arka aydınlatma olmadığı için siyah sahnelerde tv odada kayboluyor, ani sahnelerde aniden görüntü geldiği için sanal 3d ve ne oluyoruz diyorsunuz ..defalarca söyledim OLED'i sinema için yada pc bağlantısı için alın ,konsol kullanıyorsanızda almayın,BEN Ps4 kullanmama rağmen LED panelde oyun oynuyorum hiç gerek yok,4k işini defalarca yazdık hiç girmeyin 4k şimdilik satış politikası 1080p ta oturmuş sistem,ben derimki OLED alın siyahların zevkini çıkarın..bknz:karanlık ortamda siyah detayı bunu led panelden alamazsın ,çünkü OLEDİN çalışması çok farklı..

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    hocam siz memnun olabilirsiniz gözünüze çarpmamışta olabilir ama bu mavi ton olayı panelle alakalı yani kaynak ne olursa olsun değişen bişey olmuyor sırf siyah performansı içinde oled alınmaz ayrıca orta üst led modellerin siyahları %80 kullanıcıyı memnun edecektir kısacası sizinki kişisel görüş ama ben burda kişisel olarak yazmıyorum panelle alakalı olarak gerçekleri gösteriyorum zaten oled kullanıcılarının çoğunun bu durumdan haberi bile yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: GORDONNN

hocam siz memnun olabilirsiniz gözünüze çarpmamışta olabilir ama bu mavi ton olayı panelle alakalı yani kaynak ne olursa olsun değişen bişey olmuyor sırf siyah performansı içinde oled alınmaz ayrıca orta üst led modellerin siyahları %80 kullanıcıyı memnun edecektir kısacası sizinki kişisel görüş ama ben burda kişisel olarak yazmıyorum panelle alakalı olarak gerçekleri gösteriyorum zaten oled kullanıcılarının çoğunun bu durumdan haberi bile yok...

şef 2008'den beri burdayız herşeyden haberimiz var mavi renk konusu bir yana ona bakarsan beyazıda tam beyaz vermiyor,süt rengi beyazı diyelim kırık ben siyahı alamadıktan sonra rgb renk kualisyonu umrumda bile değil seyir zevkini maf ediyor led teknolojisi hepsi aynı arka aydınlatma varsa o ışık ordan kaçacak siyah ortamda kaçar yok,ha oledide alıp sabah akşam atv show tv izleyin demiyoruzki bizde

• LG'nin 55EG910V ve 55eg9a7v modeli arasında kavis ve 3d farkı var sanırım. 3d televizyonu ihtiyaç olarak görmüyorum, şu anki kullandığım tv 3d 5-6 yıldan daha eski bir Samsung modeli 3d olayını hiç kullanmadım desem yeridir. Philipste amblight muhabbeti ve ses kalitesi var fakat 4k led bir tv, söylediğim LG modeli ise full hd oled bir tv. Amblight cezbedici fakat mağazada oled ekranın gerçekliğine şahit olunca Lg'ye yöneldim. Fakat oled tvlerde de kronik sorunlar var.. :) Hem 4k hem oled philips alsam o da çok pahalı :D
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    herşeyden haberiniz varsa kişisel kısma geçebiliriz şimdi hocam ben beyazı mavi ten rengini mavi yeşili mavi griyi mavi tonlarda izledikten sonra 100gb bluray yada zifiri karanlık görsem ne olur görmesem ne olur :) bir tv de en önemli kriterler renk kontrast ve resim kalitesidir motion performansı gri performansı siyah performansı vs daha somradan gelir şimdi ben maç izlerken yada normal dizi izlerken sırf arada bir izleyeceğim filmde zifiri karanlık göreceğim diye neden tüm renklerden feragat edeyimki bana göre çok mantıksız size göre mantıklı bulmuşsunuzki oled almışsınız kişisel tercihtir saygı duyarım yalnız konu bu değil konu sırf üstün siyah performansı var diye insanların oled tv modellerinden en iyi tv gibi bahsetmeleri bu oledler ne zaman en iyi olur söyliyeyim mavi tonlama ortadan kalkar logo yapışma olayını bitirirler o zaman gerçekten led tv modelleri 2.sınıf tv konumuna düşer ama şuan için asla olede en iyi diyemeyiz mesela ben tv alırken b7 i 1000tl farkla alabiliyordum ama sırf siyah için o mavi tonlara katlanamam diye düşündüm ama durum böyle olmasaydı 1000tl farka çok daha güzel bi tv almış olacaktım yada başka bi örnek b7 xe9305 ikiside aynı fiyat olsun ben sony alırım çünkü renkleri düzgün siyah performansı olede yakın hdr sdr parlaklığı bariz daha yüksek ki bizler için kontrast ve resim kalitesinden sonra en dikkat edilecek özelliklerden umarım ifade edebildim kendimi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GORDONNN

herşeyden haberiniz varsa kişisel kısma geçebiliriz şimdi hocam ben beyazı mavi ten rengini mavi yeşili mavi griyi mavi tonlarda izledikten sonra 100gb bluray yada zifiri karanlık görsem ne olur görmesem ne olur :) bir tv de en önemli kriterler renk kontrast ve resim kalitesidir motion performansı gri performansı siyah performansı vs daha somradan gelir şimdi ben maç izlerken yada normal dizi izlerken sırf arada bir izleyeceğim filmde zifiri karanlık göreceğim diye neden tüm renklerden feragat edeyimki bana göre çok mantıksız size göre mantıklı bulmuşsunuzki oled almışsınız kişisel tercihtir saygı duyarım yalnız konu bu değil konu sırf üstün siyah performansı var diye insanların oled tv modellerinden en iyi tv gibi bahsetmeleri bu oledler ne zaman en iyi olur söyliyeyim mavi tonlama ortadan kalkar logo yapışma olayını bitirirler o zaman gerçekten led tv modelleri 2.sınıf tv konumuna düşer ama şuan için asla olede en iyi diyemeyiz mesela ben tv alırken b7 i 1000tl farkla alabiliyordum ama sırf siyah için o mavi tonlara katlanamam diye düşündüm ama durum böyle olmasaydı 1000tl farka çok daha güzel bi tv almış olacaktım yada başka bi örnek b7 xe9305 ikiside aynı fiyat olsun ben sony alırım çünkü renkleri düzgün siyah performansı olede yakın hdr sdr parlaklığı bariz daha yüksek ki bizler için kontrast ve resim kalitesinden sonra en dikkat edilecek özelliklerden umarım ifade edebildim kendimi :)

Anlaşıldı tabikide ama şurda eksik konular var bknz:OLEDİN çalışma prensibi Pdp'dir + siyah demek detayların kaybı değildir şöyleki örn:x filmde siyah sahne olan yerler koyu girimi yoksa lacivertmi buna karar vericez + yıldızlararası flmini izlemişsinizdir ben FALD panel'dede izledim + şimdiki FALD panel diye satılan SONY ve birkaç samsung modeli yazılımsal FALD neyse OLED'de filmde solucan deliğine girerken bile o uzayın siyah olması gereken yerlerden koyu gri fışkırıyordu ekrandan , derin renklerden bahsetmiyorum farkındaysanız + OLEDİN en hantikabı aslında led tv'gibi özgürlük sunmaması ama o logo yanığı felan sabahtan akşama kadar oled'açık kalırsa bir mukabele sıkıntılar çıkar vs ,ama oda yeni serilerde minimuma indirgendi devamda ediyor ,benim tv 2 yıllık ve her gece 2 adet bluray film izleyen biri olarak sıkıntı hiç yok + sizin anlayışınız renkler, bizim için siyah detay ve yeşilin mavinin yapay görünmesi + bütün kullanıcıların tek arzu ettiği şey ışık sızmasının olmaması dimi,çünkü gidip led panele 7000 + 1000tl, para verip ağlayan çok insan var bu insanların parasına yazık günah,mesela samsung telefonlarında superamoled kullanıyor adı itibariyle OLED,bakıyorsun s7 edgeden beri beyazıda çözmüşler ve diğer renkleri, bilirsiniz note 5 dahil super amoled panellerinde beyazı sarıya yakın verme sorunu vardı, hele s8 plus note8 gibi amiral gemileri çok çok iyi olmuş,,OLED'in zati amacı siyah aslına bakarsanız nit değeri ve parlaklığı çok çok üstün tv'lerde var mesela örnek vereyim 2015 model JS9500 ülkemizde satışa çıkmadı ama mthiş bir panel + renk calibrasyonu ve nit değeri çok iyiydi,ama badding cloduin ışık sızması olmasın kafam rahat etsin diyen OLED alıcak,aslına bakarsanız şöyle piooner ben geri döndüm ahan size yeni plazma kral budur derse varya ne süper olurdu halen plazma gibi tv'yok plazma ne kadar pdp'de olsa oledin siyahı gibi plazmalarda syah veremiyordu,ama o doğallık görüntüdeki saflık hiç bir panelde yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurohige

LG'nin 55EG910V ve 55eg9a7v modeli arasında kavis ve 3d farkı var sanırım. 3d televizyonu ihtiyaç olarak görmüyorum, şu anki kullandığım tv 3d 5-6 yıldan daha eski bir Samsung modeli 3d olayını hiç kullanmadım desem yeridir. Philipste amblight muhabbeti ve ses kalitesi var fakat 4k led bir tv, söylediğim LG modeli ise full hd oled bir tv. Amblight cezbedici fakat mağazada oled ekranın gerçekliğine şahit olunca Lg'ye yöneldim. Fakat oled tvlerde de kronik sorunlar var.. :) Hem 4k hem oled philips alsam o da çok pahalı :D

dostum Amblight için Philips tv'mi alınır sakın ha ben zaten tv'yi Amblight yaptımki bu ürünü iyi değerlendir yok ben yurt dışından üsrün vs almam dersen sana sdm rgbw led şerit ayarlıyayım panelin arkasına monte et anı yaşa bknz:
    https://www.dreamscreentv.com/
    https://www.amazon.com/dp/B01M4G65TU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 11 Ocak 2018; 21:48:50 >

• MERNEPTAH tavsiyen için teşekkürler kullanışlı gözüküyor değerlendireceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurohige

MERNEPTAH tavsiyen için teşekkürler kullanışlı gözüküyor değerlendireceğim

• GORDONNN G kullanıcısına yanıt
    Çok sevdiğinizhttps://www.rtings.com/ sitesinde b7 için iyi puanlamalar var oysaki çok takıyosunuz bu siteyi ama neden lg olunca tabi pek oralara girilmez. Ve aynı zamanda sırf siyahları çok iyi diye samsung önermiyomusunuz insanlara şimdi ne olduda siyah önemli değil oldu. Devam edin insanlarla dalga geçmeye devam.
  • Konu sahibi arkadaş hangi tv yi aldı ben de philips 55pus7502 almak üzereyim, android 45w ses ambilight kumandadan klavye 2200 ppi

• 3 taraflı ambilight, 2200 işlemci, subwoofer dahil 45w ses, klavyeden kumanda, android ile Philips 7502 den gayet memnunum, 2 aydır kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.