Şimdi Ara

Philips 55PUS8602 (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.048
Cevap
25
Favori
84.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @saameet_06 Verdiğim ayarlar en stabil görüntüyü sunduğunu söyleyebilirim. Hdr içinde ek özellikler ola ki oyun bazlı kullanılır ise ciddi grafik hatalarına neden oluyor. Keskinlik misal yarardan çok zararı var ama iş Switch türevi daha güçsüz konsollara gelirse onlarda daha fazla iyi yönde etki ettiğini de gördüm.

Sadece tv bazlı (uydu-kablolu yayın vs.) kullanımda verdiğim normal ayarlarda parazit azaltma gibi ek özellikler belki kullanılabilir ama yabancı birçok forumda bu ek özelliklerin ham görüntüde yarardan çok zarara neden olduğu genel bir söylem. Mesela Kontrast modu çok belirsiz ve çok saçmalıyor, dinamik kontrast iyileştirme yapmakta ama fazlası sıkıntılı belki orta ayar daha işlevsel olabilir. Renk geliştirmenin ise yarardan çok zararını gördüm, etkisi ilk başta yok gibi gözüküyor ama oyun içinde renkleri o kadar açıyor ki zaten aşırı parlak bir panele sahip bu tv'de yeşil tonlar ve özellikle kırmızılar saçmalıyor hiç bulaşmamak daha iyi.

Renk sıcaklığı konusunda soğuk çok cansız bir görüntü sunmakta; oyun modunda bu seçili geliyor hangi akla hizmet anlam veremedim, normal ise gerçekçilikten uzak bir görüntü sunmakta, en iyi renk sıcaklığı her durumda sıcak olmalı. Gelelim Renk olayına şayet 70 üstü bir değer verir iseniz (HDR ve Normal) tv'de sonuçlarını pek beğeneceğiniz sanmam max ve en stabil 70 olmalı, üstü değerde kırmızı renk yüzünden gözleriniz rahatsız olabilir. Kontrast 85 normal, hdr için 100 olmalı çünkü hdr zaten soluk bir katmak eklemekte, tv'de bunu ancak bu şekilde biraz telafi etme şansı oluyor. Gelelim parlaklık şimdi tv zaten çok parlak 70 önerisini niye denebilir, bunun nedeni siyah renk olayı bu tv'de oyunlarda özellikle panel yüzünden siyah ortamlarda ciddi anlamda sıkıntı yaşanıyor, 70 en ideal siyah detayını görmenizi sağlamakta. Keskinlik dediğim gibi hdr kısmında sıkıntılı normal'de ise isteğe göre belki açılabilir ama ben yarardan çok zararını gördüm.

• # Ace # kullanıcısına yanıt

anladım dostum aynısını yapıyorum o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saameet_06 S kullanıcısına yanıt

Renkleri çoşturmanın yolu mağaza modunu aktif etmek. Allah ne verdiyse tavana vurduruyr elektrik faturası dahil.

• cryptdlg kullanıcısına yanıt

denemek lazım. 😁

Dostum bu arada yazmayı unuttum. Bu ayarları yapmadan önce TV yi PC ye bağladığımda video veya oyun açarken ilk 30 saniye civarı sanki oyunlardaki FPS düşmesi gibi videolar yavaş ilerleyip düzeliyordu. 2.5 yıl çözemedim ve ekran kartından sanırım diye düşündüm. Bu ayarları yapınca düzeldi. Acaba bu ayarların içindeki neyi yapınca düzeldi çok merak ediyorum açıkcası. 😁

• @saameet_06 İşine yaramasına sevindim genelde bu ayarlar en stabil görüntüyü veriyor demek pc kısmı içinde aynı etkiyi yapıyor. 

• Arkadaşlar merhabalar dün akşam 55 pus 8602 modelindeki televizyonuma güncelleme yaptım güncelleme yüklendi televizyon kapanıp açıldı normal bir şekilde kanalları izleyip televizyonu kapatmak istediğimde aşağıdaki uyarıyla karşılaştım kumandanın kapatma tuşuna bastığımda televizyon kapanmadı bende televizyonun fişini çekerek kapattım fişi tekrar takıp televizyonu açmak istediğimde güç tuşunun yanmadığını sadece philips logolu ışığın yandığını ve androit logosunun açılmaya çalıştığını gördüm ama 10 yada 15 saniye sonra televizyon kendini kapatıp tekrar açılınca androit logosunda kalıyor bir türlü televizyon kendini açamıyor televizyonda hiç bir problem yoktu bu güncelleme geldikten sonra oldu böyle bir sorun yaşayan oldumu acaba philips sitesinde modele uygun yazılımı var onu atarsam sorun çözülürmü cevap için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

• @fbmehmet Sürümünüz son olan yazılımın yenisine gerek olmaz, seçenekler içinden fabrika ayarlarına döndürmeyi denediniz mi ? '' Factory data reset'' işe yaramıyor mu.?

• Arkadaşlar son genel yazılım güncellemesinden sonra YouTube uygulamasının TV'deki mevcut Google hesabını görmemesi ve size aktivasyon kodu ile giriş yapmanızı dayatması sorununu yaşayan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bende oldu
    Giriş yaptım, tekrar sorar mı bilmiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Hocam dün TV güncelleme yükledi. Sonra bir baktım Youtube çıkış yapmış hesaptan. Tekrar girmek istediğimde TV'yi yeni cihaz olarak algıladığından olsa gerek TV üzerindeki mevcut Google hesabını bile görmedi. Sadece tarayıcı üzerinden (youtube.com/activate) kod girerek giriş imkanı verdi. Sizde bu yolla mı hallettiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Mart 2022; 19:39:48 >
    Evet.
    Ben güncellemeyi farketmedim

• @programmer_onur Genel bir sorunmuş kontrol ettim bir daha aktif edince sormaması lazım.

Evet hocam, bende tamamen sign out olup TV üzerindeki Google hesabı ile girme şansı vermeyip sadece ve sadece youtube.com/activate adresinden doğrulama ile oturum açtırdı. Ayrıca şu an hesap ekle seçeneğinin de kaybolduğunu görüyorum, yani YouTube Android TV uygulamasını birden fazla hesapla kullanma imkanı da yok oldu. Ve sessiz sedasız 6 Mart'da YouTube uygulaması yine güncelleme aldı.

Bu arada bir arkadaşımdaki Beko tvde YouTube uygulaması netflix benzeri çoklu kullanıcı destekliyordu. Bizimkinin desteklememesi işletim sistemi versiyonu yüzünden mi acaba bilemedim.

• Herkese selamlar,

Bende de PUS8602 var. 2017 yılında epey araştırıp (hatta buraları da okuyup =) almıştım. O zamandan beri de sorunsuz kullanıyorum gayet memnunum.

Geçen hafta yeni bir eve taşındık. Kutusu straforları duruyordu güzelce söktüm paketledim yeni eve geldik kurdum ve baktım ki ses yok. Ne düştü ne bir şey oldu bence donanımsal bir problem de yok ama bir türlü çözemedim internette bakmadık denemedik video bırakmadım. Sanırım son seçenek olarak servis çağıracağım.

Audio outputla ilgili bir durum sanıyorum ama zaten çok bir seçenek yok hepsini denedim. Yeniden kurma, factory reset vs hiç bir şey değişmedi. Var mıdır fikri olan? Bağlantıyı yanlış yaptığımı sanmıyorum zaten tek girişi ve aux u vardı soundbarın.

• ceyhunturkes kullanıcısına yanıt

hocam tv den hoparlöre çift kablo girmiyor muydu ben mi yanlış hatırlıyorum? 🤔

• Yok ya sanmıyorum iki tane olsa hatırlarım sanki. Yani kesin emin de konuşmayım ama yüzde 85 falan bu şekildeydi baştan beri hatırladığım =) Evinde olanlar bakabilirse süper olur. Bu arada ayarları hatırlamıyorum doğal olarak ama kapayıp 2 gün sonra açtığımda ayarlar değişmez tahminimce. Stereo uncompressed ve tv speaker kısmındaydı galiba. Şu üstteki delikte lock işareti gibi bir şey var ama onunla ilgili mi acaba. Hiç bir net video bilgi vs bulamıyorum.

• ayarlardan ses çıkışlarına baktınızmı değişmiş olabilir.tvden saunbara ses çıkışı ikitane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICEBLUEE -- 10 Nisan 2022; 22:12:53 >
  • Emin misiniz hocam kutu içeriğinde bile bir tane diyor? İki tane sökmüş olsam hatırlardım diye düşünüyorum en baştan beri böyle sanki. Bu forumda cevap bulamazsam hiç bir yerde bulamam sanırım. Özellikle bu topicde bu tvye sahip olanlar bilgilendirirse sevinirim.

Dediğim gibi ses çıkışlarının hepsini denedim. Standart olarak outputda "tv speakers on" ve digital kısmı da "stereo(uncompressed)" seçili diye hatırlıyorum. Diğerlerini de sırayla denedim ama bir değişiklik yok. Ses kartı arızalanan var mı acaba benzer bir şey yaşayan? Bu tv den evinde hali hazırda olanlar bakabilirse sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.