Philips 5980s/12 DVD oynatıcısı olan bir akrabam haftasonu 500GB SEAGATE FREEAGENT hdd satın aldı. Bu oynatıcı da daha önce flash bellek ile divx film izledik.
Sorunumuz şu; DVD oynatıcı hdd'yi görüyor. İçerisindekileri listeliyor. Fakat içerisindeki film (veya müzik) olan klasörüleri ya açmıyor ya da açarak içerisinde ilginç karakterlerden oluşan klasörler gösteriyor. Yani film izleyemiyor ve müzik dinleyemiyoruz.
İnternet'teki hemen hemen bütün türkçe ve yabancı forumları araştırdık ve bu dvd oynatıcı ile herkesin sorunsuz bir şekilde external hdd'den film izlediğini öğrendik. Fakat biz bir türlü sorunu çözemedik.
HDD'yi ilk olarak 165, 300 olacak şekilde iki bölüme ayırdım ve iki bölümü de FAT32 formatladım. Oynatıcı ilk bölümü görüyor fakat yukarıda anlattığım şekilde oluyor. Daha sonra ilk bölümü 30GB olarak yeniden boyutlandırdım ve artan kısmı diğer bölüme verdim fakat yine olmadı. Daha sonra player firmware güncellemesi yaptım yine olmadı.
Kısacası hem player'a hem de hdd'ye ne yaptıysam olmadı fakat olmalı çünkü herkes bu player ile external hdd kullanıyor.
Bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim...
Acaba Logical yerine Primary formatlamanın bir sonucu olabilir mi?