Şimdi Ara

Philips 7000 serisi led tv HDMİ Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Dün akşam Philips'in 7000 serisine ait bir led tv aldım.Herşey süper ama şöyle bir problemim var.Laptopu HDMİ aracılığıyla tv ye bağladığımda sadece görüntü geliyor.Görüntü mükemmel ama sesi bir türlü alamadım.HDMİ haricinde vga kablolar bağladım sesi alabilmek için ama bu da başarılı olmadı .Sizce problem nedir veya nasıl çözülür ??

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuz06

Merhabalar.Dün akşam Philips'in 7000 serisine ait bir led tv aldım.Herşey süper ama şöyle bir problemim var.Laptopu HDMİ aracılığıyla tv ye bağladığımda sadece görüntü geliyor.Görüntü mükemmel ama sesi bir türlü alamadım.HDMİ haricinde vga kablolar bağladım sesi alabilmek için ama bu da başarılı olmadı .Sizce problem nedir veya nasıl çözülür ??

Sorun tv'de değil. Bilgisayarın varsayılan hoparlör ayarı ile alakalı. W7 için hoparlöre sağ tıkla ses düzey karıştırıcısını aç'ı tıkla HDMİ varsayılan yap. Geçen bir arkadaşta da vardı. Sanırsam böle yapmıştık.

• İşletim sistemim ne yazık ki Vista .O kadar baktım karıştırdım ama HDMİ ile alakalı birşey göremedim .Var mı bildiğiniz başka bir yöntem ?
  • pardon ses düzey karıştırıcısını aç nerden çıkmış. herneyse 'ses'e tıkla kayıttan yürüt'e tıkla orda...
  • aynı sorunu ben de yaşıyorum... bir türlü düzeltemedim

http://forum.donanimhaber.com/m_44372148/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44372148

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 10 Kasım 2010; 12:10:09 >
  • Sorun çözülmüştürr arkadaşlar arktık HDMI ile sesi de alabiliyorum .
  • arkadaşlar 7000 serisi aldım led tv panelin yanın daki hdmi yerine bilgisayarı takıyorum algılamadı panelin arka kısmın daki hdmi yerlerine taktım algıladı bilgisayarı sizde nasıl acaba
  • quote:

Sorun çözülmüştürr arkadaşlar arktık HDMI ile sesi de alabiliyorum .

Nasıl çözdüğünüzü de belirtseydiniz de, aynı sorunu yaşayan veya yaşayacak olanlara yol gösterseydiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rondi

arkadaşlar 7000 serisi aldım led tv panelin yanın daki hdmi yerine bilgisayarı takıyorum algılamadı panelin arka kısmın daki hdmi yerlerine taktım algıladı bilgisayarı sizde nasıl acaba

Philips'in 7 serisinde yandaki HDMI girişi ARC özellikli (Audio Return Channel). Yani normal HDMI özelliğinin yanı sıra (örneğin Philips'in ARC uyumlu bir ses sistemine) TV'nin sesini gönderme özelliği de var. Bu da özellikle Philips'in ARC uyumlu ses sistemlerinde çok işe yarıyor. Ayrıyeten ses bağlantısı yapmaya gerek kalmıyor. EasyLink özelliği etkinleştirildiğinde de, ses sistemi açıldığında TV'nin hoparlörlerindeki sesi otomatik kesip ses sisteminin hoparlörlerine aktarıyor vs. Başka markalarda da ARC uyum özelliği var mı, bilmiyorum.

Benim 7 serisinde yaşadığım şu linkteki soruna bir çare yok herhalde?

http://forum.donanimhaber.com/m_44211238/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

quote:

Sorun çözülmüştürr arkadaşlar arktık HDMI ile sesi de alabiliyorum .

Nasıl çözdüğünüzü de belirtseydiniz de, aynı sorunu yaşayan veya yaşayacak olanlara yol gösterseydiniz.

yukarıda linkini vermiştim ama konuyu açan arkadaş belirtse iyi olurdu...

çözümü:
    http://forum.donanimhaber.com/m_44372148/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44372148

• Teşekkürler. Bir de benim soruna bir el atsanız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.