Şimdi Ara

philips 9603 hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: hamsiogli

peki sayın albanez usta,9603 e bir rakip seçecek olsak,bununla eşdeğer model hangi lcd tv olur?panel kalitesi olarak?

Ben Phil hak.geçmişte çok değişik ve ilginç msg lar yazmıştım(TF de)

Yukarıda bazı şeylerini yazdım+

Rakip ne demek bir kere,yani 9x serisi ağzıyla kuşmu tuttuda,rakipsiz oldu,geçin böyle işleri bir kalem+onun bunun
    gazınada gelmeyin ayrıca

W4 al,bundan daha dertsiz!
    A6x serisi al Judder olsada yinede Phil 9x dan iyi sayılabilir
    Bulursan ZF355 al yine Phil 9x serisi gerekmez
    v.s v.s

Phil hak.ben 1 senedir özellikle bu 5100Chipset post-processor ile ilgili çok fazla araştırma yapmıştım+
    Bu işlemcide bir sıkıntı var,bu kesin ve bunu şöyle anlıyoruz;

-Bazı insanlar ve bazı uzman yorumlardan;Judder/flicker sorunundan +motion-blurda olmak üzere>bütün motion larda bir sıkıntı olduğu dile getiriliyor
    -Beri yandan kimilerinde ise,sorun yok,hatta panel mükemmel

--Şimdi bunun açılımı şudur panel işinde;
    1-bu panelde kesinlikle sorun vardır,olmasaydı zaten yorumları böyle gelmezdi!
    2-panel kimisinde son derece sağlıklı çalışıyor ve problem v.s kesinlikle yoktur

Panel işinde bu iki net çizgi olamaz bir kere!!!!
    Mutlaka sıkıntı varsa,az-çok bu kendisini belli eder,neyse bu işin teknik kısmını geçiyorum++

En önemli bir kriter ise şudur,panel bir kere pahalı değil;çok pahalı!!!!!!!!!!
    Sadece pahalı olması bile,bunu "rakipsiz" bırakıyor,dolayısıyla kimse bunu mukayese bazı olarak ele almaz,sadece
    Phil almak isteyen bu fiyatı verir ve alır..........

Phil hak.TF de çok detaylı perde-arkası/üretim vs durumlarınıda vermiştim,tekrar burada uzun uzun yazmayacağım+
    Rakiplerinden oldukça geriden gelen Phil,hala aşırı yüksek fiyatıyla bugün dünya panel piyasasının %75 ini elinde bulunduran
    USA pazarından adeta silindiler NEDEN!!!
    Şimdi yeniden girmek için yapılanma içindeler!
    LGE(şimdiki LGD) ayrıldılar,ama hala bazı serilerinde LGD modül kullanıyor,ayrıca AUO,Sharp,CPT,QDI,IPS olmak üzere her yerden
    modül alıyor+
    Ama asıl ilerde Sharp la anlaştığı üzere üst serilerde Sharp modül kullanacaktır,32" de başladı zaten(USA version LCD)
    Üretim yerleri muhtelif,çünkü kendisi üretici değil,fason olarak muhtelif yerlerde elemanları birleştirip,TV leir elde ediyor!
    Buda aşırı maliyet yüksekliği demektir!!!!
    +Avrupalı tek şirket olarak panel işinde müthiş bir dezavantajı vardır,çünkü bütün elemanlar için Kore/Japon/Taiwan/Çin
    oprerasyonlarına muhtaçtır+Avrupalı bir şirket olduğu içinde işletme giderleri müthiş yüksektir,zaten bundan dolayı artık
    rekabet edemiyor!!!!
    LGE(LGD) ile evlenmeside bundan dolayı oldu,ama işler iyi gitmedi,çünkü işler iyi gitseydi LG nin işi bu hallere gelmezdi ve ayrıldılar+

Baktı panel işinden işi kıvıramıyor,ağırlığı kendi bünyesinden olan "NXP" ye ağırlık verip işte bu 9x serilerinde gördüğünüz
    5100Chipseti yaptılar ama sorunları ile beraber geldi,zaten panel çıktı ertesi gün F/W geldi,NEDEN!!!

LGD/Samsung/Philips bu chipset/işlemci v.s işlerinde başarılı olamıyor!zaten lisanas kullanarak bunları temin ediyorlar+başka lisanslarda
    kiralanıyor(bazıları neden Kore TV leri öezllikle bazı modellerde Japon TV lerinden pahalı diye sormaktalar!!!)dolayısıyla maliyet yüksek
    çıkıyor!Phil de ise Avrupalı olması sebebiyle dahada yüksek çıkıyor,olay budur kısaca

9x serisine dönersek,""zaten o paranın malı değil bir kere"" ama sebeblerinin bazılarını yazdım yukarıda!
    Zaten böyle pahalı olmasıda onların global pazardaki yerini çok net belli ediyor!
    Avrupada bile tabiri caizse hikaye bunlar,

Avrupa artık Samy ve Sony alıyor 3.marka yok gibi,NEDEN??çok basit diğer markalar pahalı yada çok pahalı veya fiyat-performans ürünü değil
    v.s v.s,global pazarın en etkili olduğu yerlerde artık tüketici "uyanmıştır" darısı TÜRK tüketicisinin başına!
    Avrupalı marka konusunda eskiden çok gelenekselci! ve Phil in ayrı bir yeri vardı "pahalıda olsa" bunu tercih ederdi ama şimdi artık "uyandı"
    Sanırım durumu çaktınız,Avrupalı bile bıraktı artık Phil i!!!!
    USA tamemen terketti desek yeridir,zaten Uzakdoğu pazarında bunların adını bile bilen yoktur!
    ----------------
    Toparlarsak,Phil zaten toplama bir TV(gerçi çoğu öyledir ama Phil tam toplamadır!)
    9x serisi yinede başarılı bir TV dir ve bunu anlamak için mutlaka zaman geçmesi gerekiyor,kaldıki üstündeki panel
    "IPSalpha" bununla Phil deneme yaptı ama bana göre fazla başarılı olamayacaktır,zaten bunu bildikleri içinde SHARP la
    anlaştılar,dolayısıyla seneye ve takip eden senelere bakıp 9x serisi ve ilerisi için özellikle Sharp panelle daha iyi işler çıkaracaktır ama böyle
    abuk fiyatlarla asla kendisine pazardan büyük paylarda alamazlar,zaten alamıyorlar!!

9x serileri içinde kısa vadede sanırım yeterli F/W ler gelirse işler rayına girer,ve bugünkü gibi iki uçta olan yorumlar gelmez!!!

Not;bazı arkadaşlar teknik olarak bazı şeyleri bilmedikleri için,arada sert ve anlamsız msg lar yazıyorlar!
    Birisi paneli göklere çıkarırken birisi yerlere batırıyor,aslında iki kutuplu bir panel ama sıkıntısı çoğunun bildiği şeylerden değil+
    dolayısıyla bugün için böyle tartışmalar anlam ifade etmez,bekleyip görmek lazım en az 6 ay gibi!!

Selamlar

• @albenez

hocam panasonic ve vestel lcd lerde kullanılan paneller ve özellikle panasonic lcd lerde kullanılan vreal2 işlemciler hakkında da bişeyler yazabilirsen çok faydalı bi konu başlığı oldu, ilgiyle takip ediyorum, bide şu vestel ve panasonic mevzuu nu açıklığa kavuşturabiirsek benim adıma çok makbule geçecek...

edit: y. yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 2 Ağustos 2008; 12:57:27 >
  • Selam Face Hocam

Vestel nereden çıktı şimdi
    Tamamen konum dışı,hiç ilgilenmem,merakta etmem!arada gözlemlediğimde elbette oldu,ama
    doğrusu başarısız bana göre,Judder//Flicker bazen çok fazla gördüm(genelde böyle!)neticede toplama
    bir TV++
    Panel derken,sanırım modülden bahsediyorsun>>bunlar nereden ucuza ve hesabına gelirse oradan alırlar,
    siz bakmayın LGD modül kullanıyorlar v.s laflarına!bir ara öyleydi ama şimdi sanmıyorum,daha doğrusu
    nereden işine gelirse oradan alıyordur+
    ----------------------------------
    Pany içinde burada sanırım epeyi bilgiler vermiştim geçmişte yada TF de+
    Driver lardan olan "V-real2" ve "V-real PRO II" bildiğim kadarıyla,lisansla alınmış bir ürün bu(Matsushita patentli değil diye bilmekteyim
    ama yanılıyorda olabilirim,yani tam emin değilim)

Bu Driver Pany LCD lerin ilk örneklerinde çıkmıştı ve bana göre çok başarılı
    Ancak geliştirilmesi ise "PHL" de olmuştur(PanasonicHollwoodLaboratories/USA)+
    Bana göre bu işlemciler Pany LCD lerde daha başarılı oldu!

Bu Driver daki ilk olarak, özellikle Video işlemciden aldığı özellikle SD sinyalleri upscale+iyileştirme+filtreleme v.s yaparak
    işlemesidir+(bu işlem LCD de daha başarılı oldu)
    HD de ise "Digital Re-Master" ile keskin-temiz resim elde etmekte çok yardımcı olmaktadır+

Pany LCD ler bana göre çok başarılı olsalarda>görüntü kalitesi olarak< yinede bazı sıkıntıları vardır ve bundan dolayıda,global
    pazarda bu ürünler satılamıyor hatta hiç satılamıyor!!!
    En büyük dezavantajı "IPSalpha" panel kullanmalarıdır!!!
    Ancak sorun aslında IPS modüllerde değil,ama bu modüller çok fena işlemci seçiyor!!
    Pany deki işlemci her ne kadar iyi olsada,ortaya LCD olarak mükemmel ürün halen çıkamadı!!!
    Ama son olarak bu modülleri kullanan Phil 7/9x serileri görüntüde başarılı oldularsada bu defa onlarda işlemciden
    olayı kaybettiler!!!

IPSalpha panelden bugüne kadar tek başarılı bir tek örnek çıktı buda Hitac ın W000UT1 serisidir
    Demekki istenirse oluyormuş
    Ama bu üründe sadece USA ve Japon pazarında o da çok az sayıda vede çok pahalı olarak bulunuyor
    (bunun incelemesini TF de verdim)

Pany LCD ye dönecek olursak,bir diğer sıkıntıları ve hala halledemedikleri meşhur "Buzzing" olayı,herifler bunu bir türlü
    kesmediler,millet bızzzz/zıızzz sesinden bıktı sadece Buzzing i halletselerdi,Pany paneller müthiş satardı,bir kere
    resim vermede kesinlikle Sony ve Samy den daha ileride!!!
    IPSalpha paneller zaten S-PVA dan daha iyi resimi genel olarak vermede ama Siyahlarda yine başarılı değil,yani Pany
    LCD lerde siyahlar hala iyi değil ve işin tuhafı 2008 model ve iddialı serisi olan LZD/LXD ler,2007 model LXD lerden daha
    düşük uzman notu aldı 9/10 dan notu 8,5/10 a düştü!

Kısaca Pany LCD lerde Buzzing ve Siyah olayı davayı kaybettiriyor,ancak yinede geneli itibarıyla resmi daha iyi veriyor+geniş
    izleme açısı çok iyi>>> wash-out olmadan Contrast seviyesi düşmeden belli bir açıya kadar başarılı olabiliyor+

Pany LCD lerde zaten 2008 model olarak yeterince satılamıyor(dışarda)hatta hala Pany LCD almak isteyenler 2007 modellere
    bakıyor!!

Sonuç olarak olay sadece işlemcide bitmiyor,modül de çok çok önemlidir!

IPS panelin sahibi olan Japon firması zaten satıldı>>Matsushita-Hitachi-Toshiba grubuna,ama bütün üretim ağırlığı ve teknik
    Hitac dan geliyor,Tosh henüz IPS kullanmıyor,Matsushita ile Hitac kullanıyor+

İlk nesil IPS ler artık üretilmiyor,şuanda;
    -S-IPS teknolojili paneli>>LGD ve CMO üretiyor
    -AS-IPS leri ise>>LGD üretiyor
    -IPSAlpha panelleri ise yukarıda yazdığım üçlu grup ortaklığı üretiyor,Hitac ve IPS tesislerinde

Gelişmeye çok açık bir panel türü ama üstünde ciddi olarak çalışılması gerekiyor!
    Hitac bunu bir modelle çok ciddi başardı ancak piyasa işi ürün değil,çok pahalı çünkü,yan, butik ürün+
    paneli ise yeni nesil gerçek "Ultrathin" (Modül çıplak kalınlığı>>21,76mm)bu ebat şimdilik normal LED-Baclit
    modüllerden 1/2 daha incedir!!!!
    Ancak modül üreticileri çok yakında dahada ince modüller çıkarmaya başlıyor(Prototipleri çıktı bile!)
    ---------------
    Netice itibarıyla Pany LCD ler iyi ama çok iyi değil!yani seçenekleri fazlasıyla var!
    Ama Pany LCD lerin özel kullanıcılarıda ayrıca vardır,buda bir gerçek+
    Siyahları bir halletseler olayı bitirirler ve Sharp AVS modüllerede çok ciddir akip olabilirler!

Selamlar

• hocam detaylı bi şekilde verdiğin bilgiler için sonsuz teşekkürlerimi sunmakla beraber hazır başlamışken tam biterelim diyorum

vestel konusuda nereden çıktı diyorsun, sonuna kadar hak veriyorum,
    ama şuda var ki insan elin samsung u, panasonici nele yapmış her bişeyi bilirken,
    her ne kadar büyük bi bölümü ordan burdan ithal edilen parçaların birleştirilmesinden ortaya çıkarılıyor olsa da nihayetinde ülkemiz topraklarında üretilen bu cihazlar hakkında çeşitli spesifik bilgilere sahip olmadığımda da biraz garip oluyorum..

vreal2, dni, pixsel plus hd gibi çeşitli markaların görüntü işlemcileri karşısında pixsellence görüntü işlemcisinin durumu nedir? yapısal olarak benzerlikler var mıdır? ordan burdan arak mıdır? yoksa harbiden de bizimkiler mi yapmıştır gibi merak uyandıran bi takım konular var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 2 Ağustos 2008; 23:14:33 >

• Sn.Face

Panel işinde,işlemci dediğimiz olay öyle basit bir şey değildir ve bunların çoğu USA patentli ürünlerdir!!!
    Bu konuda dünyaca bilinen dev teknoloji firmaları ile belirli USA Üniversitelerinin ürünleridir bunlar!
    Gerek panel TV lerdeki ana lisanslar ve işlemciler v.s hemen hepsi USA ya ait firmaların patentli ürünleridir+
    Bazıları komple lisanslama bazıları ise daha sonra Japon/Kore lilerce geliştirilen teknolojilerdir+

Her panel TV üreticisi bunlara ilginç olsun diye bir ad verir!!! isimlerine sen takma kafanı
    Vestel için hiç bir şey söyliyemem,çünkü teknoloji üretmiyorki bunlar!!!
    Sen bakma basında ve sağda-solda yazılan-çizilen "efsanelere"
    Yaw zaten adı bile "marketing-tool" işi>>"Pixellence",iyide heriflerin panelleri de dandik,işlemcilerde öyle,judder,
    filicker v.s v.s ne ararsan var,yani bütün teknoloji babaları oturdular ve bu herifler işi bitirdiler+
    Kötü bunların TV leri kısaca,sen geç Vestel i bir kalem!!

Panel işi öyle çoğunun bildiği gibi değildir!
    Bugün Sony/Samsung/LG gibi devler bile Sharp tan lisans kiralarken,Vetel mi bir şeyler yapmışta bizim haberimiz yok
    Montajla işi götürüyorlar,işlemci konusunda ise hiç bir bilgim yok ama mala baktığım zaman zaten anlıyorum ne kadar
    "başarılı olduklarını"

Ayrıca büyük bölümü değil "tamamı" ithal ediliyor parçaların!!!
    Yani bu TV lerin sadece montajcıları %100 TÜRK gerisi Çin işi ağırlıklı!!!
    Panel kimin dersin söylemezler,NEDEN??? ulen belli zaten kimin olduğu,ayrıca kaç tane modül üreticisi varki dünyada!!!
    senin alacağın!!
    Bizimkilerin yapacağı bir şey yoktur bu konuda,bu işler öyle basit olsa herkes yapardı,Avrupada bile bir tane üretici kalmadı artık!!
    Phil bile tası-toprağı topladı Çin ve Kore ye gitti!
    ----------------
    Ancak Vestel de mükemmel bir montaj tesisleri vardır,aynı şekilde Arçelik/Beko grubundada vardır bu tesisler
    Hatta Vestel özellikle giriş seviye-ucuz mal bazında OEM bir çok LCD üretip bunları Avrupaya ihraç ediyor!
    İngilterede bunlar "ucuz" mal olarak satılmaktadır+değişik markalar basılıyor bunlara,yani Vestel in böyle işleride
    vardır ve bunlar ülkeye döviz kazandıran işlerdir+

Ama teknoloji v.s bunlar farklı şeylerdir!!

Selamlar

• Kim ne derse desin 9603 su anda piyasadaki en iyi lcdlerinden biri.
    İstediginiz kadar pahalı deyin. usada satmıyor deyin vs vs..
    9603 iyidir gerisi teferruattır..

E arada sınıf farkı var pahalı olcak tabi daha ucuz lcd tabiki var ama hiçbirinde 2 ms, natural motion ve 9603teki gelismis islemci yok..

Ayrica pahali fakat takip edenler bilir yeni ürünler zaten pahalidir. Yeni tvler gelene kadar.. zamanla zaten ucuzlamayani yok...
    Krali bile ucuzladı gördük.

Pioneerlar lcdleri çikarinca fiyatlar bugünkünün yarisina iner herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 3 Ağustos 2008; 0:29:57 >
  • panasonic lzd800, lzd85, lxd ve lx 85 gibi panasonic in 2008 lcd modelleri bence 2008 e damgasını vuracak ürünler arasında, belkide en iyilerden biri, bizim ülkemizde satılan, ülkemizde satılan markalar düşünüldüğünde..,
    ama yok, ne hikmetse panasonic türkiye yeni nesil pana ları ülkeye getirme(me) konusunda büyük çaba ve efor sarfediyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

Kim ne derse desin 9603 su anda piyasadaki en iyi lcdlerinden biri.
    İstediginiz kadar pahalı deyin. usada satmıyor deyin vs vs..
    9603 iyidir gerisi teferruattır..

E arada sınıf farkı var pahalı olcak tabi daha ucuz lcd tabiki var ama hiçbirinde 2 ms, natural motion ve 9603teki gelismis islemci yok..

Ayrica pahali fakat takip edenler bilir yeni ürünler zaten pahalidir. Yeni tvler gelene kadar.. zamanla zaten ucuzlamayani yok...
    Krali bile ucuzladı gördük.

Pioneerlar lcdleri çikarinca fiyatlar bugünkünün yarisina iner herhalde...

Sn.Prof.
    Merak ediyorum siz acaba TF de üyemisiniz???(bu veya başka bir Nick le?)

Ayrıca sadece şu yukarıda yazdığınız ise bilgi v.s değil,sadece bir "sloganvari" tanımlama!

-Önce size şunu bildireyim,daha dünyada "2ms" lik bir TFT-LCD üretilmedi daha doğrusu
    panel(Modül)olarak böyle bir TV yoktur!
    --kaldıki Phil 7/9x serileri Modülleri IPSalpha dır,bilmem farkındamısınız ve IPS ile ilgili ya araştırma yapın yada benim
    burada ve TF deki msg larımı bulup okuyunuz lütfen!

--Bugün klasik panellerde sadece Sharp ın AVS tip modüllerinde 4ms (B2B) RT değeri vardır,bunun haricinde dünyada
    en düşük RT li değerler ise 6ms dir!!! kaldıki bunlarında bazıları Black2Black değildir,toparlarsak siz 2ms palavra değerini
    unutun,çünkü böyle bir panel daha Sharp ta yoktur,kaldıki IPS te olsun
    IPSalpha lar 6/8ms B2B değer verirler+

Natural motion>>>ama judder/filicker paneller sayısı azımsanamayacak kadar!!!
    F/W hemen çıktı,hala F/W çıkıyor ama bunu henüz fix edemediler!
    Bu konular hak.daha ileri bilgi almak istiyorsanız yabancı kaynaklardan araştırma yapmalısınız++
    NXP nin 5100Chipseti hak.yeterince bilgi verdim sanırım>bu chipset "sorunlu">>ancak bazı panellerde düzgün çalışırken
    bazılarında kesinlikle çalışmıyor,sizin hiç bir şeyden haberiniz yok,sadece slogan tarzı yazılar ve bilgiden ve mantıktan yoksun,
    komik ifadeler,bari Nick inze yakışır biçimde bir şeyler yazında,tam Prof. olduğunuz anlaşılsın
    Sanırım yukarıda bir başka üye size ........nick Prof ama cehalet had safhada diye yazmış,doğrusu çok güzel buyurmuş,bari
    bir şeyler bilmiyorsun,yazılanları oku ve buna uygun bir şeyler yaz,komik olma lütfen!

Ayrıca Phil hak.zerre kadar ne genel bilgin nede elindeki panel hak.bilgin yok senin!

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

panasonic lzd800, lzd85, lxd ve lx 85 gibi panasonic in 2008 lcd modelleri bence 2008 e damgasını vuracak ürünler arasında, belkide en iyilerden biri, bizim ülkemizde satılan, ülkemizde satılan markalar düşünüldüğünde..,
    ama yok, ne hikmetse panasonic türkiye yeni nesil pana ları ülkeye getirme(me) konusunda büyük çaba ve efor sarfediyor..

Sn.Face iyi günler

Pany LCD ler ne yazıkki o kadar iyi değil 2008 lerde,bunu biraz açmıştım sanırım ama eski yazılarımda bunları daha detaylı
    vermiştim+
    Kısaca Pany 2008 LCD ler "damga" vuracak bir seri değildir!kaldıki Türkiye de daha millet bunları bilmiyor bile,ayrıca Tekofaks
    bu konuda bir şeylerde pek yapmıyor,çünkü ellerinde sorun olan/olacak Pany PDP ler var ve bunları daha bir hale-yola
    koymuş değildir,kısaca TR de Panasonic hem firma olarak iyi değil hemde yeterince iyi çalışmıyorlar!

Halbuki bu Panasonic geçen sene Pio yu USA da bitiren firma olmuştur!!!!
    LZD nin en üst serisi olan 850 ler ki aynı zamanda bunlar PDP olarakta PZ850 olarak,müthiş başarı yakalmıştır
    USA da,adeta pazarın tek ve rakipsiz hakimidir! hem fiyatta hemde fiyat-performansta

Ancak Matsushita ana üretici olarak PDP ye ağırlık verdiği için LCD leri hala "üvey evlat" ayrıca çok olumlu uzman yorumlarıda
    maalesef alamıyor,panel olarak IPS ancak bir yere kadar çıkabiliyor daha ötesi şimdilik yok(Hitac W000UT1 ler hariç)

Phil bunu yani IPS panel işini kendi işlemcisi ile aştı ama bu sefer ondada işmecide sorun var,ayrıca modül fazla ilerleme imkanı tanımıyor!
    Sanırım çok yakında Sharp modüle geçiyor Phil,keza aynı şekilde Pany lerde bazı LCd lerde büyük ihtimalle yakın gelecekte Sharp
    modüllere geçecektir(en azından bazı serilerde) aksi takdirde Pany bu LCD leri istenen seviyeye getiremezse,LCD piyasasında
    üst seviyelere gelemez!!

--------
    Ancak bütün bunlara rağmen serideki modelleri tek tek ele alırsak USA version 850 ler çok iyi,aynı şekilde 800/85 seride bir çok markadan
    iyi ama "Buzzing" olayı çok fena can sıkıyor bunlarda

Selamlar

• arkadaşlar,
    eisa ödülleri konusunda yine geçen sene çok defalar yazılar yazmıştık. Özellikle de Sony X serisinin eisa ödülü alamadığı !!! konusunda bazı yazılar olunca bu konuya açıklık getirmiştik.

eisa elbette kendi alanında avrupa'nın en saygı değer kurumlarının başında gelmektedir. Pekçok kişinin düşündüğünün aksine eisa, piyasada varlığını sürdüren tüm marka ve ürünler arasından seçim yapmaz. Bilakis , firmalar eisa bünyesinde değerlendirmeye tabii tutulmasını istediği ürünleri kendileri bildirirler. yani hangi klasmanlarda hangi ürünlerle boy göstereceklerini kendileri belirlerler. bu katılımlara da firmalar tarafından öyle düşünüldüğü gibi her kategoride birkaç ürün ile girmez. Bunun yanı sıra
    Eisa seçimlerinin sonuçlarına baktığınız zaman , birçok segmentte tartışılır sonuçlar çıkması biraz da bu sebepledir. eğer a firması, tv segmentinde en güvendiği b modelini bildirmediyse, başka bir markanın ürünü bu segmentte en iyi ürün seçilebilir. ayrıca eisa düşünüldüğü gibi mühendislerden oluşan bir kurum değildir. eisa çeşitli foto-video-ev sinema-oto sistemleri vs gibi magazinel basın-dergi vs gibi 20 avrupa ülesinden oluşturulmuş bir kurumdur ve her üye kendi içinde bir alanda editör görevlendirerek bildirir (bu insanların içinde mühendis varsa onu bilemem tabii). Dolayısıyla bu işin içinde reklam yoktur, tutuculuk yoktur ve seçilen ürünler en doğru seçimlerdir demek yanlış olabilir.

Ülkemizde satışı yapılan dergilerin test sonuçlarını ve editör seçimlerini inceyecek olursa ne falsolar buabiliriz. Genellikle test birincilerini kapak-kapak içi yada arka sayfa vs. gibi güçlü reklam verenler arasında da bulabilirsiniz. bunu sakın unutmayalım.

Eisa'da değerlendirme sonuçlarında ürün ve marka dağılımına baktığınız zaman, tam olarak ''ne şiş yansın, ne kebap'' usulü birçok marka ve modele çeşitli isimler altında ödüller dağıtılması da yine bu işlerden anlayanlar! için farklı şeyler ifade etmektedir.

Philips , Hollanda-Almanya olmak üzere Avrupa için son derece önemli bir firmadır. Tüketici elektroniğnde Avrupa nın son önemli markası. son yıllarda özellikle tv segmentinde (zaten tüketici elektroniği segmentinde asyalı firmalara karşısında en dayanıklı olduğu alan tv segmentidir. diğer segmenttelerde gittikçe geri kalmaktadır) her sene mutlaka bir ödül aldığını görebilirsiniz. Geçmiş ödüllere bakınız. Philips'e eğer tv segmentinde ödül verilemezse diğer önemli segmentlerde hiç verilemez. fotoğraf ürünü yoktur, kamerası yoktur, video recorder ları başarısızdır, blu-ray de yoktu. bu sene çıkacak. car audio da yoktur. olsa da zayıftır. ev sinema sistemlerinde de wifi üzerine çalışmaları dışında ses ünitelerinde başarısızdır ( Japon ve kuzey avrupalılara göre)

Bu arada tekrar yeni bir tastışma başlatmamak için ilk paragrafta yazdığım x serisine de açıklık getireyim. eisa'ya firmalar mayıs ayı gibi ürünlerini bildirirler. Ağutos-Eylül gibi de açıklamalar yapılmaya başlanır. X serisi de bu bildirimlerden çok sonra çıkmıştır. Bu örneği vermemim sebebi , eisa daki işeyişi anlatmak içindir.

Şimdi çok yakın bir zaman içinde yine Eisa ödülleri açıklanacaktır. Geçen sene olduğu gibi eisa ödül sonuçlarından ben de birşey beklemiyorum. kendi kuralları ve şartları içinde pazar gerçeklerini tam karşılamayan sonuçlara şimdiden hazır olun diyebilirim.

Albani 'nin Philips'in Amerika daki durumuyla ilgili anlattıkları da doğrudur. Philips Eylül ayından itibaren Amerika pazarından LCD alanında çekileceğini kendisi açıklamış ve kendisi için daha karlı olan Avrupa başta olmak üzere diğer bölgelere fokuslanacağını belirtmiştir. Philips bu amaçla yanlış hatırlamıyorsam bir Japon markası olan Funai den lisans alarak bu marka altında düşük-ucuz segmentte marketlerde LCD TV satışına devam edeceğini bildirmiştir.

Philips den yeni çıkan bir başka haber de LCD bilgisayar monitörü üretimlerini ismini şimdi hatırlayamadığım bir Çin firmasına devredecek olmalarıdır isim hakkıyla beraber. Yani bir süre sonra Philips markalı LCD mönitörler aslında Çinli X bir şirket tarafından üretiliyor olacaktır. işte marka ürün-marka seçerken bu bilgilere sahip olmakta fayda vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmaster077 -- 3 Ağustos 2008; 22:52:52 >

• 9603 abartıldığı kadar iyi bir tv değil.2 ms zaten yalan paneli 4 ms sharpta var.7 bin ytl ye o tv yi alanlar varsa geçmiş olsun derim :)
  • 9603 için kötü tanımı da biraz ağır kaçmıyor mu? fiyat performans ürünü değil belki ama ucuzlayınca almak isteyeceğimiz tv lerin başında geliyor..

peki nedir o zaman halihazırda 9603 ün tr pazarındaki alternatifi?
  • Konu amacı dışına çıktığı için kilitli.

Lütfen farklı görüşlerimizi karşılıklı saygı çerçevesinde yazalım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.