monitör olarak Philips 32PFL5605 model led lcd tv kullanmaya başladım. sistem özelliklerim :
AMD phenom II X4 940 CPU gigabyte MA790GP-UD4H anakart HIS HD5770 1 Gb. ekran kartı 4 Gb 1066 Mhz. DDR2 kingston hyperx ram 1,5 Tb. Hdd 750 W Thermaltake Toughpower PSU vs.
not: sistemde overclock yoktur aldığımdan beri fabrika ayarlarıyla sorunsuz kullanıyorum.
sorunum şu. monitörde yani hdtv de hd, bluray film izlerken yada hd resimlerde hatta win7 masa üstü resminde dahi renk akışı istediğim gibi değil. yani ekran kartının driverlarını yüklemediğinizde hani renkler yelpaze gibi çıkar yaa o şekilde. fakat o kadar abartılı değil. ama renkler arasındaki ton farkları belli.
bluray ve hd film izlerken karışık renklerde gözle fark edilmiyor. ancak bi gökyüzü sahnesi yada karanlık bi sahne gibi rengin koyudan açığa doğru olan yerlerde renk akışı yelpaze gibi çıkıyor. ekran kartımın driverlarını güncellememe rağmen bu durum düzelmedi. acaba bu durum ekranın 32" olduğu için yani çok büyük olduğu için normal bir durum mu?
tv nin kendi hafızasındaki hd görüntüde bu olay yok. hd yayında yada bluray oynatıcı cihazlarda deneme şansım olmadı. hdmı kabloyuda değiştirip deneme şansım olmadı. ama hdmı dan olacağını zannetmiyorum çünkü kabloyu alırken hd film izleyeceğimi belirttim ve kaliteli bir kablo istedim. satıcıda bana MONSTER 114004 HDMI KABLO, U3 V800, HIGH SPEED,2.4 m. marka 80 tl. lik bir kablo verdi. bu kablonun çok iyi olduğunu ve 3D yayınları bile desteklediğini söyledi. acaba kablodan dolayı olabilir mi?
bir de bu durumu nette araştırdım ve atı kartlarda hdtv de bu sorunun yaşandığını hatta amd nin sistesinde bu duruma ilişkin bir öneri yazısıda buldum. yazıda ayarları falan kontrol edilip düzgün ayarlanmasını anlatıryordu.
bu problemi yaşayan yada çözümünü bilen arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var. şimdiden ilginenlere teşekkürler.
herhangi bir fikri olan yok mu???
bi ss warsa iyi olur..
quote:
Orijinalden alıntı: steyy
bi ss warsa iyi olur..
ss derken??? resim mi yani?
quote:
Orijinalden alıntı: ferdi_emyo
quote:
Orijinalden alıntı: steyy
bi ss warsa iyi olur..
ss derken??? resim mi yani?
Ewet Resim kısaltarak terim kullanmışım kusura bakma
sorun değil dostum. umarım bende dalgalı çıkan bu resimler senin monitörde düzgün çıkmaz.