Şimdi Ara

Philips HMP5000 veya Egreat R6A-II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi kararsız kalmış durumdayım. Cihazdan fazla beklentim yok yani crt 72 ekran tüplü tv de(3lü rca çıkışı ve scartı var), logitech x540 ve playvision decoder ile kullanmayı düşünüyorum. Aslında kaoksiyel çıkışlı arıyordum ama yok heralde. Normal bir usb flash bellek ile 1080p filmler takılmadan izlenebiliyor mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum...

• Sorması ayıp olmazsa dostum, Tüplü Crt Tv de 1080p videoyu napıcaksın. 1080p nin farkını göremezsin ki... Eğer tüplü tv de izleyeceksen kaliteli avilerden yadan düşük boyutlu mkv lerden indirmen yeterli, Bırak tüplü tv yi, 32 inch lcd bile olasa 1080p farkını göremezsin kolay kolay...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Sorması ayıp olmazsa dostum, Tüplü Crt Tv de 1080p videoyu napıcaksın. 1080p nin farkını göremezsin ki... Eğer tüplü tv de izleyeceksen kaliteli avilerden yadan düşük boyutlu mkv lerden indirmen yeterli, Bırak tüplü tv yi, 32 inch lcd bile olasa 1080p farkını göremezsin kolay kolay...

Aslında tam olarak istediğim şey şu; normal bir divx izlediğinde görüntünün boyutları ufak olduğu için ekranda büyütülünce görüntü bozuluyor. 1080p dememin amacı boyutlar büyük olduğu için ekranda bozuk göstermeyecek. Yanlış mı düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslane5 -- 25 Aralık 2011; 12:59:04 >
  • Üçlü komposit kablo ile (crt) tüplü televizyonda izlemek için; hmp5000'nin composit çıkıştan verdiği görüntü gayet başarılı.. Ben de bir de Egreat R6A modeli var (R6A-II'nin bir alt modeli) R6A da kumandası hariç, gayet başarılı ve kaliteli bir media player ve HDMI çıkış görüntüsü de çok iyi fakat komposit çıkış görüntüsü vasat düzeyde.. yani görüntü ayrıntı ve netlik kalitesi, komposit çıkışta fark edilir derecede düşüyor.. Daha ileri de Full Hd tv satın alırım diyorsan; egreat R6A-II veya Hmp5000 satın alabilirsin.. Her ikisi de yeni nesil Realtek 1185 Chipsetlidir...
  • Frux hmp500 ün işlemcisi ve yazılımı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 25 Aralık 2011; 19:00:14 >
  • İşlemcisi yazdığım gibi, realtek1185 - 500 mhz chipset.. iboum ilk önce HMP5000'nin bilgilerine realtek 1073DD - 400 mhz diye yanlış yazmıştı.. Forum yönetimine ''yanlış bilgi veriyorsunuz'' diye mesaj atınca, 1073 - 400mhz bilgisini sildiler.. Şimdi iboum da işlemci bilgisi > realtek 1**5 - 2011 nesil işlemcili olarak gözüküyor.. 1055 chipset'in 16 mb flash kapasitesi ve network desteği olmadığına göre, Hmp5000'de yabancı forumlarda edindiğim bilgelere göre de Realtek 1185 işlemci kullanılmış.. Zaten kasanın fansız ve hiç ısımaması da bu bilgiyi doğruluyor. Yazılımı da; R6A-II'nin orjinal yazılımına benziyor.. altyazı menüsü ve video seyrederken ekranın sağında açılan ara menü de aynı.. son yazılımı > 71.3 mb büyüklüğünde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 25 Aralık 2011; 20:59:18 >
  • philips 3d filmleri oynatıyormuki?? 3d altyazı ları desteklıyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

İşlemcisi yazdığım gibi, realtek1185 - 500 mhz chipset.. iboum ilk önce HMP5000'nin bilgilerine realtek 1073DD - 400 mhz diye yanlış yazmıştı.. Forum yönetimine ''yanlış bilgi veriyorsunuz'' diye mesaj atınca, 1073 - 400mhz bilgisini sildiler.. Şimdi iboum da işlemci bilgisi > realtek 1**5 - 2011 nesil işlemcili olarak gözüküyor.. 1055 chipset'in 16 mb flash kapasitesi ve network desteği olmadığına göre, Hmp5000'de yabancı forumlarda edindiğim bilgelere göre de Realtek 1185 işlemci kullanılmış.. Zaten kasanın fansız ve hiç ısımaması da bu bilgiyi doğruluyor. Yazılımı da; R6A-II'nin orjinal yazılımına benziyor.. altyazı menüsü ve video seyrederken ekranın sağında açılan ara menü de aynı.. son yazılımı > 71.3 mb büyüklüğünde..

Bende şuan popcorn A110 var, popcorn un menülerinin yavaşlığından şikayetçiyim, kumanda hassasiyeti az birde, mesela A110 ile HMP5000 ü karşılaştırsan nedersin? Benim aradığım şey aslında ps3 ün menüsü gibi bir menüsü olan arayüzü media player. Mesela popcorn da müzik dinlemek isteginizde arayüz çok kötü, ps3 de müthiş bir görsellik var, animasyonlar falan.
    Ps3 altyazılarla birlikte dts ile birlikte mkv oynatsa, bence piyasadaki tüm media playerlardan üstün olur. Popcorn da mesela online video oynatma kısmına giriyorsun, kumanda hassasiyeti kötü, birde menü arayüz yazılımı çok yavaş...

• quote:

Orijinalden alıntı: fanatik85

philips 3d filmleri oynatıyormuki?? 3d altyazı ları desteklıyormu?

Realtek 1**5 > 2011 yılı üretim yeni nesil işlemciler Half sbs 3D filmleri oynatıyor.. (1055 - 1185 - 1186)

HMP5000'nin Bir alt modeli, ''Realtek 1055 - 500 mhz'' (network desteksiz) chipsetli'' HMP3000 de; Half sbs 3D filmleri oynatıyor

HMP5000'de de Half sbs 3D demo videoları test ettim; wi-fi ağdan bile 2-3 saniye de açıyor..

*** @Mixenon
    Popcorn Hour A110 hakkında pek bilgim yok.. Bir yorum yapamıyacağım.. ama 149 liraya network destekli ve wi-fi adaptörü onboard integred bir media player olan HMP5000'nin global ve kaliteli bir ürün olarak bu fiyatı fazlası ile hak edeceğinden emin olabilirsiniz..
    Avrupa da bir çok ülke de HMP5000 media player'ın fiyatı 80-90 euro civarı satılmakta.. Google'a yazıp, araştırabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 26 Aralık 2011; 1:29:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.