Şimdi Ara

philips hmp7100 güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
5.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu konuyu aldığım gün açmıştım, incelemelerimde bana gönderilen ürünün açılmış kutu, teşhir ürünü olduğunu öğrendim, iade ettim, bu ürünle ilgi bi konu olursa test edemiyeceğim, kusura bakmayın, ürün en fazla 100 tl eder, boşuna alıp paranızı çöpe atmayın, 4k oynatıcılı yeni nesil oynatıcılara bakın, tşklr....

philips hmp7100 aldım, ilk izlenimlerim,

eğer güzel ve hızlı bir menüsü olan ve her formattaki dosyaları oynatmasından öte iyi görüntü ve ses sunan bir medya oynatıcı düşünüyorsanız iyi bir bütçe ayırmanız gerek, böyle piyasadaki çoğu çin ürünleri ile bu iş olmaz, iyi görünen pahalı ürünlerlede bu iş olmaz, markası ve kalitesi garantilenmiş olacak, mesela bu konuda alınabilirliği olabilecek tek ürün şuan sony 4k playerler gibi görünüyor (bence),

olsun , sadece filim oynatsın, türkçede altyazı olsun derseniz hmp7100 işinizi görecektir....

menü tasarımı güzel, menü çözünürlüğü vasat, yazılarda aşırı derecede alising var

bendeki mevcut 2d, 3d her formattaki dosyayı oynattı, bazılarında .mkv, dst hd matrix 6.1 ses vardı, seslerde gayet güzel çalıştı, bu bazı mkv dtsli filimleri 4x ileri sarıyor 8x ileri veya geri sarmaya kalktığınızda filimi başa sarıyor,

menü hızı yavaş, önceki veryiyonlarda olan esata ve kart okuyucu kısımları (özellikleri ) çıkarılmış, menüsü diğer cihazlarınkinden değişik, philips tv menüsüne benziyor....

akıllı uygulama (smart tv) kısmı her zamanki gibi vasat (philips tvlerde de vasat), kablolu internet ayarı çok kolay yapılıyor, internete giriyor , pc deki gibi youtube açmaya çalıştığımda videoları oynatmıyor, youtube uygulamasından bazı videoları açabildim bazılarını açamadım,

işlemcisi çok yavas, cihazı kullandığınız her alanda kendini belli ediyor (yavaşlığı)

filim oynatma kalitesi normal, işlemci
    elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen normali geçemiyor,

ısınma durumu normal, en iyi özelliği bu normal derece ısınıyor, bazı ürünler soba misali bu öyle değil,

sonuç, ürün pahalı olmasına rağmen aramalarıma son verip bunun la devam edeceğim, ama siz hmp 4000 yada hmp7001 düşünebilirsiniz, donanım olarak aynı düşüncesindeyim sadece menü programı değişik,

alternatifler,

para sorun değilse 4k sonyleri öneriyorum, yada

para sorun değilse düşük özellikli laptop öneriyorum (format ve internet sorun olmaktan çıkar, uzaktan kumanda rahatlığı olmaz)

bu cihaz hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz test edip yazarım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 19 Mayıs 2014; 18:47:37 >

• bu konuyu aldığım gün açmıştım, incelemelerimde bana gönderilen ürünün açılmış kutu, teşhir ürünü olduğunu öğrendim, iade ettim, bu ürünle ilgi bi konu olursa test edemiyeceğim, kusura bakmayın, ürün en fazla 100 tl eder, boşuna alıp paranızı çöpe atmayın, 4k oynatıcılı yeni nesil oynatıcılara bakın, tşklr....
  • Ben 1 yıl kadar veya biraz daha uzun süre 7001 kullanmıştım;bundan önce de 4 tane daha başka markalardan MP cihazı kullandım,sonra MP işine nokta koyup BD cihazdan bu işleri yapmaya
    başladım(benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla gideriyor!)bir daha da kolay kolay MP almam diyorum,veya belki DUNE olabilir diyorum!

7100 için epeyi incele ve yorum v.s okudum yabancı forumlardan,ancak gördüğüm kadarıyla bu cihaz 7001 den daha iyi olmadığı gibi geriye düşmüş gibi geldi bana! sanırım herifler "kırpmışlar"
    ayrıca o fiyatın malı da hiç değil!

Bendeki 7001 de en önemli esprisi "resim kalitesi" çok iyiydi ve diğer kullandığım MP lern de çok daha iyiydi,ama Phil ler de bir Menü ve yavaşlık v.s sorunu hep var(ben en çok buna takarak
    satmıştım!) ama görüntü kalitesi çok çok iyiydi

7100 de sanırım Phil sitesinden bazı teknik bilgilerine bakınca şöyle bir şey dikkatimi çekmişti; 1Tb üzeri USB-HDD leri desteklemiyor..... acaba bu doğrumudur,örneğin 2/3TB bağlayıp da denedinmi?
    sadece bunu görünce cihazı silmiştim kafadan!

Benim için ilk ve tek kriter aslında görüntü kalitesi ve 7001 bu anlam da çok iyiydi,7100 için bir şey diyemiyorum,ama okuduklarım bana cihazın bu konu da kırpıldığı izlenimini verdi!

en fazla merak ettiğim 1Tb den daha büyük HDD leri desteklememesi??

++

• Ben 7100 yeni aldım kullanıyorum. ama tavsiye etmem iade etmeyi düşünüyorum. Cihazın görüntü kalitesi o kadar iyi değil, fazla alt yazı ayarı yok. Cihazda alt yazı sorunu mevcut. mkv dosyalarında alt yazıları bazen görmüyor bazen iki üç satır gidince takılıp kalıyor alt yazı. Bu sorunla ilgili yabancı sitelerde herkez şikayetçi. iki sene kullandığım EZcool dream hd yi mumla arar oldum.
  • kesinlikle iade et, tlf'lerde olduğu gibi bu cigazlarda çağ atlıyor, mesela tlf'lerde 4. nesile geçiliyor,

mediaplayer dönemi kapandı , daha doğrusu başka nesle döndü, şu an mediaplayer dendiğinde akla sadece ve sadece minipc (android) gelmeli ki ben bu cihazı (philips) geri iade ettikten sonra önsatışta olan rk3288 işlemcili minipc sipariş ettim,

şu an yolda olması lazım gelirse test edip sonucu yazarım....

aldığım cihaz 2 hdmi çıkışlı, bunlardan biri 4k tv için gerçek 4k çıkışa sahip(hdmi1.4), cihaz ismini ve modelini geldiğinde yazarım....
  • iyi olur bizde nasipleniriz :) bir incele iyi bir cihazsa bizde alalım
  • ok
  • Arayuz resimlerini bekleriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolda, sağlam düzgün bir ürün gelirse , nerden aldığımı , modelini ve markasını yazarım, detaylı testleri de ekleyeceğim, cihazın başlıca çzellikleri rk3288 işlemciye sahip olması, ve hdmi1.4a çıkışa sahip....

philips hmp7100 güncellendi
  • cihaz geldi, şu an sağlam olup olmadığını test ediyorum, ama tahminimce aldığım yer, youtube test videoları eklemişti, o test videolarındaki cihazı göndermişler sanırım,

olsun sağlam olduktan sonra sorun yok, cünkü güzellikte yapmışlar....

http://forum.donanimhaber.com/m_98422972/tm.htm

burdan takip edebilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 15 Ekim 2014; 16:25:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.