Şimdi Ara

Philips Oled+ 907 (2022-2023) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
42
Favori
42.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
Giriş

Maalesef bazı sorularınızla ilgili bir tecrübem olmadığı için cevap veremiyorum. Kendim tv dışında evdeki ses sistemini kullanmak istediğimde tv amfiye HDMI ile bağlı olarak kullanıyorum. Tv kumandasından her iki cihazı yönetme durumunda harici cihazlar ile bazı uyumsuzluklar yaşanabiliyor. Bu özelliği kullanabilmek için Oled 907'de tv'nin ses ayarlarından "Easy Link" ayarının açılması ve diital çıkış formatlarından birinin seçilmesi gerekiyor. Bu şekilde benim pioneer amfim tv ile açılıp, tv ile birlikte kapanabiliyor. Ancak daha önceki televizyon ve farklı cihazlarda da yaşadığım gibi digital çıkış stereo vs ayarlandığında tv kumandasından ses açılıp kapanabilirken, dolby atmos, dts vs gibi digital ses formatlarında maalesef sadece amfinin kumandasından ses açıp kapanabiliyor. Bu eski cihazlarımda da böyleydi. Amfim eARC destekli değil belki o da eARC destekli bir amfi olsa bu durum değişebilir bilemiyorum. Bir de ben çeşitli ihtiyaçlarımdan dolayı önceki sayfalarda anlattığım gibi ayrı bir adaptör kullanıyorum belki ondan kaynaklı da olabilir.

Tv kanallarını türksat üzerinden izlediğim için Digitürk modül pratikte nasıl bilmiyorum. Ancak kanal taşıma silme olayı; oluşturduğunuz kendi favori listelerinizle mümkün. Atıyorum; Spor favori listesi oluşturup uydu kanallarının içinden istediğiniz kanalları bu listeye atabilirsiniz. Ya da atıyorum haber kanalları için ayrı bir liste, belgesel kanalları için ayrı bir liste yapabilirsiniz. Buradaki kanal numaraları sizin listeye attığınız sıra ne ise o olur. Tüm uydu kanallarının içinde atıyorum 54. kanalı bu listelerden birine attığınızda o listedeki sırası o kanalın numarası olur. Yani normalde tüm kanalların olduğu listedeyken kumandada 54'e bastığınızda gelen kanal, favori listelerinizden birine geçtiğinizde listede mesela 3. sıradaysa 3'e bastığınızda gelir.

• ZvAnA kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Sizin tavsiyenizle bende aldım. Oled çok farklı imiş gerçekten. Verilen paraya değdi. 10 yıl rahat götürür beni

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu arada mh hizmetleri ve servis bile kanal sıralama yok derken ben uzun araştırma sonucu buldum bilmeyenler için uydu da favori harici kanal sıralamak istiyorsanız
    Tüm ayarlar uydu kanal arama tkgs içine girip özelleştirme
    Ayarını seçin sonra örnek kanal d 1 sıraya almak için +Tuşuna basın kanalları yeniden sıralamayı seçin sonra kanal d üstünde iken ok basın kanalı 1 getirip ok basın bu kadar kanalları istediğiniz gibi sıralanmış oldu bütün kanallarda tek tek bu şekilde yapacaksınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

İyi günler.

Av Receiver'ınızda eARC olsaydı; Dolby Atmos, DTS vb. sesleri alırdınız.

Tv'ye takılı hard disk üzerinden ve/veya Tv'ye yüklü uygulamalar ile oynatılan DTS-HD sesleri Av Receiver'dan DTS olarak alırsınız, dolby atmos'u kayıpsız alırsınız.

TV'ye HDMI ile bağlı media player cihazlardan (Zidoo, Dune vb.) gelen bütün ses formatlarını eARC ile bağlı Av Receiver'dan (eARC olmalı) kayıpsız alabilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shy4434 -- 27 Ekim 2024; 1:29:58 >
  • Merhaba arkadaşlar,

Şu an 48" LG OLED C14 kullanıyorum ve 55" ve daha yeni, daha parlak bir OLED TV bakınıyorum...

55" Philips OLED 909 ile 55" LG OLED C46 arasında kaldım... Philips hakkında marka anlamında genelde iyi şeyler duymadım ama 909 serisi G4 paneli kullanıyormuş ve B&W ses sistemi de cabası...

Philips kullanan sizler menu kullanımı/hızı ve Google TV +/-'leri nelerdir yazabilirseniz sevinirim...

Philips'te Apple TV uygulaması var mı mesela; WebOS'ta olup ta bunda olmayan uygulamalar var mı vs vs...

• java kullanıcısına yanıt

İyi akşamlar.

Bende 65Oled907 var.

Philips'in 9 serisinin karşılığı Lg'de C serisi değilde G serisidir diye düşünüyorum. Lg kullanmadım ama Philips'den genel anlamda; android aplikasyonların (netflix, apple tv, disney + vb) kullanımı, görüntü kalitesi, güncelleme desteği vb konularda çok memnunum, tavsiye ederim.

Sağlıklı günler dilerim.

• shy4434 kullanıcısına yanıt

Evet. 900'ler G serisinin muadili.

907 - LG G2: EX panel ve Heatsink

908 - LG G3: MLA ve Heatsink

909 - LG G4: MLA+ ve Heatsink

Öncelikle cevap için teşekkürler...

Evet haklısınız LG'deki karşılık aslen G4 ancak G4'te 55" yok maalesef... 65" olanı da 125.000TL gibi hadsiz bir rakama satılıyor...

C4 60.000 TL ve 909 ise 75.000 TL'ye alınabiliyor... Ses sistemi düşününce fiyat daha makul geliyor 909'da... Aslında 55S90D öneriyor Rtings falan ama Samsung ürünlerini (software ve malzeme kalitesi bakımından) sevmiyorum ve daha önemlisi Dolby Vision yok...

Sanırım kasım indirimlerini bekleyip Philips 55OLED909/12 alacağım... Umarım kullanım anlamında pişman olmam... 

• Bende 55oled808 aldım çok memnunum ama 65oled909 alsaymıydım diye düşünüyorum ama 55oled808 de fazlasıyla işimi görüyor sadece kumanda uzun keşke 909 kumandası olsaydı onu alır kullanırdım

• Dün Vatan'dan 55OLED909 modelini güzel bir indirimle aldım... Ama şimdi WebOS vs Google TV farklarına bakarken Google TV'de medya oynatırken bile reklam çıktığından bahsetti video sahibi...

Eğer bu doğruysa benim için kabul edilemez bir durum... Reklam görmemek için Youtube Premium vs. tüm uygulamalara para veriyorum zaten... TV hiç izlemem, sadece bir film keyfim var ve onda da reklam olursa TV elimde kalır muhtemelen... 

Bu reklam olayı doğru mudur...?

hayır.

Premium hesapla oled 907 de normal olması gerektiği gibi reklam vs görmüyorum.

Hocam bahsettiğiniz şey sadece tek kablo ile tv ile amfiyi bağlamak istediğinizde tabiki doğru. Bu tip kullanımda eARC olmadan Atmos ya da DTS HD ultra gibi formatları alamazsınız. Ancak bir bluray, pc ya da harici bir media player'ı direk amfiye yani hdmi in portlarından birine bağlarsanız sıkıştırmasız en yüksek kalitedeki sesleri amfi eARC desteklemese bile hiçbir sorun yaşamadan alırsınız. TV'de oynattığınız Atmos gibi sıkıştırmasız formatları almak için ise benim ilk sayfalarda değindiğim gibi HDMI eARC Audio Extractor denen ürünler amfiniz eARC desteklemese bile TV ile amfi arasına girip HDMI out portu sayesinde sıkıştırmasız sesi amfilerin HDMI in portları üzerinden iletebiliyor ve bu şekilde sesleri kayıpsız alabiliyorsunuz.

Başka bir senaryoda da bu tip cihazlar; 4k, 120hz, vrr gibi son görüntü teknolojilerini desteklemeyen ama atmos gibi yüksek kaliteli ses formatlarını destekleyen amfilerde, pc'den gelen görüntü ve sesi ayırarak görüntüyü TV'ye aktarıp tv'nin desteklediği teknolojileri aynen kullanmanızı sağlarken, sesi de direk amfiye aktarabilmekte ve yine kayıpsız ses formatlarını almanızı sağlamaktadır.

Dolayısı ile ilk ATMOS ve DTS:X destekli amfilere sahip kişiler amfinin tv'nin güncel teknolojilerini desteklememesine rağmen bahsettiğim şekildeki kullanımla hiçbirşey kaybetmemiş oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 14 Kasım 2024; 1:52:24 >

• lovelesss kullanıcısına yanıt

Hocam kanal listeniz varsa paylaşırmisiniz kopyala yapalim ;) kayip kanal numaralari var geti getiremiorum bende

• İyi günler; kendi Türksat kanal listem aşağıda gönderilmiştir, paylaştığım siteden dosya indirme süresi bir haftadır. Sağlıklı günler dilerim.

filemail
    Philips Tv 65Oled907 Kanal Listesi - Filemail
    https://www.filemail.com/d/ptgldwrugaesmvu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shy4434 -- 8 Aralık 2024; 21:10:25 >
  • Yeni güncelleme gelmiş. Dün tv de uyarısı çıktı. Detayını bulamadım hiçbir yerde ama disney+ atmos ile alakalı bir durum olsuğundan bahseden bir iki kullanıcı görsüm yurt dışı forumlarda.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.