Arkadaslar salona yeni bi tv almak istiyorum ama 1 kerelik olsun tam olsun istiyorum. Philips 937 ler heryerde cok iyi deniyor ama cok yeni daha henuz karsilastirma videosu goremedim LG oled g2 ile. Ve yakinda g3 cikacakmis cok daha iyi olacagi soyleniyor. Tabiki her sene daha iyileri cikacak kesinlikle. Su anda salonda 2018 model lg oled c serisi var ve gayet memnunum ama philips in ambilightini deneyimlemek istiyorum lakin goruntu kalitesinde simdiye kadar lg kadar iyi olmadiklarindan lg aldim simdi ise durum biraz daha farkli onlarda ekranlarinin kalitelerini artirmislar ve hatta lg den daha iyi diyenler var. E birde yaninda ambilight olunca ... simdiden tesekkur ederim |
philips oled 937 mi LG g2 mi yoksa G3 u beklemekmi?
-
-
hocam yıl olmuş 2023 bu saatten sonra wrgb oled devri kapandı alınmaz paranıza yazık edersiniz...g3 deki mla da hikaye çıktı...
-
philips 937 ve lg g2 heatsink teknoloji falan diyor ikisidemi hikaye yani? ne olacakmis peki yenisi? Wrgb yada mla da bakmicaz neye bakcaz? Sen ilgilisin bu konuya benim bi bilgim yok
-
Hocam LG OLED G2 al geç G3 fiyatı çok yüksek gelir 5 yılda panel garantisi var -
philipste ayni paneli kullaniyormus acaba onun 5 sene garantisi yokmu? biliyormusunuz?
-
philips i aradim 5 sene yok. sadece 2 sene ve garantisini uzatamiyorum. media mark ta da alirken oyle bi secenek yoktu cok saskinim. 100bine tv ama garanti yok
-
2017 den beri lg kullaniyorum ama ambilight ta cok guzel gorunuyor. lakin hicbiyerde philips kumandasi ayni lg gibi mouse gibi sallayarak kulaniliyormu goremedim. inanilmaz bi rahatlik sagliyor. bilgisi olan varmi? daha philips in paketini acmadim geri iade etmem lazim. 77oled 937 aldim. umarim philipsi kullanan birisi yorum yapabilir
-
hocam kumandayı boşver 10 yıllık teknolojiyi aldın lg bile yeni panellere geçti bu devirde o kadar para eski tv ye verilmez yazıktır günahtır illa lg olsun diyorsanızda g3 den aşşağısına bakmayın
-
ne almak lazim ozaman yeni teknoloji olarak bahsettiginiz? ben bi philips bide lg biliyorum sony de bu konuda cok iyi diye bakiyorum nette ki hala g3 cikmadi piyasaya onuda kotuledin. beklemek mi lazim dahada? zorluyorum ama :)
-
Aldım mı 1 kerelik olsun, 10 yıl gitsin düşüncesi ile fazla parayı çok - aşırı pahalı bir modele vermenizi tavsiye etmem. Bugün bir çok teknoloji üründe yazılım desteği bittiğinde, yavaş yavaş uygulamalar - performans sorunları başladığında keyfiniz kaçar. İyi bir şey alın ama bir şey alayım 5-10 yıl almayayım ile çok pahalı bir şey almayın. Zaten 5 yıl içinde sektör 8K'yı yaygınlaştırır, 5-6 yıl sonra 8K güzel bir şey alırsınız.
Günümüz dünyasında, bugünün en iyi işlemcisi, ekran kartı, telefonu 3-4 yıl sonrasının orta sınıfına zor yetişebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 24 Mart 2023; 1:55:16 > -
quote:
Orijinalden alıntı: kalafatxphilips 937 ve lg g2 heatsink teknoloji falan diyor ikisidemi hikaye yani? ne olacakmis peki yenisi? Wrgb yada mla da bakmicaz neye bakcaz? Sen ilgilisin bu konuya benim bi bilgim yok
Yardımı olacak birkaç kavramı yazayım hocam:
Ana panel tipi 2 adet:
QD-OLED: Quantum Dot OLED. Samsung S95C, S90C ve S95B'nin panel tipi.
W-OLED: White OLED. Beyaz alt piksel içeren ve diğer alt pikselleri aynı anda açmayan OLED tipi. LG OLED'lerin tamamı W-OLED.
QD'lere göre renk parlaklığı, renk gamı ve görüş açısı daha geri. Modele göre bazı başka dezavantajları da olabilir. Ama beyaz alt piksel sayesinde ömrü daha uzun. Yeni MLA olayı da, QD karşısında geri kaldığı konularda gelişme sağlıyor.
---------------------
MLA: Micro-Lens Array. G3 gibi yeni W-OLED'lerde kullanılan ek bir katman. Parlaklığı ve renk parlaklığını, diyotları zorlamadan arttırıyor. Görüş açısını da geliştiriyor.
İleride QD-OLED'lerde de MLA benzeri bir teknoloji kullanılabilir.
OLED-EX: LG'nin ikinci jenerasyon WBE W-OLED panellerinin ismi. (G3, C3, G2 ve 55+ C2'lerde aktif olarak var). WBE-EX veya Evo-EX olarak da geçer.
OLED Evo: LG'nin, G1'den itibaren tüm C-G modellerinin genel pazarlama ismi. 2023 modelleri de OLED evo ismiyle satılıyor. Evo aynı zamanda, ilk jenerasyon WBE panellerin adı olarak kullanılıyor. C1 ve 42 C2'lerin bazıları WBE, bazıları standart WBC. G1'lerin tamamı aktive edilmiş WBE.
Kısaca LG, Evo ismini bütün WBE panelli TV'leri için kullanıyor. Ancak WBE'lerin 2022'de güncellenmesi ve kendi içindeki EX isimlendirmesi durumu karmaşık yapıyor. Sadece ilk WBE'lere Evo deyince de, G3'ün bile kutusunda Evo yazması işi karıştırıyor.
Heatsink: Panele monte edilmiş, ısıyı dağıtan bir plaka. Panelin kendisiyle ilgili değil, ama sıcaklığı düşürmeye veya parlaklığı köklemeye yarıyor. LG'de, arkası komple kasa olan G2 ve G3 modellerinde var. Eski GX ve G1 modelleri de komple kasa ama onlarda özel heatsink yok. Sadece kasadan kaynaklı bir miktar soğutma avantajı var.
Bunun üzerinden teknik tanım yaparsak:
G3: MLA WBE-EX WOLED + Heatsink
G2: WBE-EX WOLED + Heatsink
G1: WBE WOLED + Galeri dizaynı
GX: WBC WOLED + Galeri dizaynı
Daha detaylı bilgi için:
Sony ve Philips'ten bahsetmedim. Onlar panelleri Samsung ve LG'den alıyor. Sony'nin A95K gibi yeni modellerinde QD-OLED var. Heatsink de var, ama Sony onu parlaklığı köklemek için kullanmıyor.
En iyi TV markası ise Panasonic. Paneli LG'den alıyor ama görüntü işlemcisi, kalibrasyon ve heatsink'te en iyisi Panasonic. Sony gibi Input lag'ten de taviz vermiyor. Yurtdışında yaşayanlar düşünebilir. Türkiye'de satılmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 6 Nisan 2023; 19:1:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X