Şimdi Ara

Philips OneBlade Pro Sakal Tıraş Makinesi İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizlere yaklaşık 2 aydır kullanmış olduğum Oneblade Pro QP6505/20 model tıraş makinesinden bahsedeceğim.Amatörce de olsa ufak bir inceleme yapmayı düşündüm,belki merak eden arkadaşlar vardır diye.

Kutu içeriğinde karşımıza uzunluk ayarı için tarak,seyahat kesesi ve şarj etmemizi sağlayan adaptör ile birlikte tıraş makinesi çıkıyor.

Öncelikle size tasarım yönünden bahsedeceğim.Çift taraflı çok ince bir bıçak mekanizmasına sahip.Renk olarak misket limonu yeşili,gümüş ve siyah bir arada toplanmış ve şık bir renk uyumu olmuş.Sanki bir jiletmiş hissiyatı var.Spor bir tasarıma sahip.Pil durumunu gösteren birde led ışık mevcut.
    Malzeme kalitesi de gerçekten çok güzel. Yeşil renkli bölümler kauçuk malzemeden inşa edilmiş,böylece tıraş olurken yapacağınız manevralar ve tutuş hareketleri çok rahat olmaktadır.Gerçekten mühendislik açıdan çok ince düşünülmüş bir cihaz.

0,5-7 mm arasında 9 uzunluğa sahip ayarlanabilir bir hassas tarak ile gelmektedir.Cildinizi kesiklerden ve tahrişlerden korumak için yuvarlatılmış plastik köşelere sahip.Şunu belirtmek isterim ki kesinlikle cildinize zarar vermiyor,sakalınızı çekmiyor.Yüzünüzün bombeli ve zor kısımlarını oynar başlığı sayesinde çok rahat kesebiliyor ve iki tarafında da kesici bıçakları olduğu için yukarı ve aşağı istediğiniz şekilde ve rahatlıkta kesim yapabiliyorsunuz.Philips bu bıçakları dört ayda bir yenisi ile değiştirmenizi tavsiye ediyor.Ancak bir önceki kullanmış olduğum alt modeli olan OneBlade QP2520 7 ay olacak ve hala ilk günkü gibi kesim sağlıyor.Bıçak değişimi de son derece basittir.Uç tarafını ok işaretli yöne doğru ittirerek çıkartabiliyorsunuz.

Ben genelde tıraş olurken 1 numara ile 3 numara arasında gidip geliyorum.Kirli sakal tarzında tıraş oluyorum.Bu makineyi kullanana kadar bir çok farklı marka kullandım ancak hepsi de sakalımı çekerek yada başlıklarının aşırı ısınması ile birlikte kesti.Bu demek istediğim sorunu sık ve sert sakallara sahip arkadaşlar çok daha iyi anlayacaktır.Ayrıca alnınızdaki çıkan ufak tüyleri bile almakta başarılı.

Bu makine her ne kadar iddaalı olsa da sıfır kesim yapmıyor.Zaten Philips bu ürünün sıfır tıraş yapmadığını da belirtmektedir.Ancak size şunu söyleyebilirim ki sıfıra yakın bir tıraş olmanızı sağlıyor.Dışarıdan birisine sorarsanız sıfır tıraş olduğunuzu bile söyleyebilir.Yani bir sinekkaydı yapmasa da ona yakın bir tıraş izlenimi vermektedir.

Ürün su geçirmiyor arkadaşlar.Islak yada kuru olarak kullanım yada duş alırken kullanım sağlayabilirsiniz.Sürekli su ile birlikte kullanım sağladığımda oldu ve bir sorun yaşamadım.Her kullanımdan sonra ürünü komple yıkayabildiğiniz için güzel bir hijyen de sağlamış oluyorsunuz.

Bataryasına gelirsek li-ion pile sahip, 60 dakika kullanım süresi sunuyor bizlere.Bunun için 1 saat şarj etmeniz yeterli kalıyor.Batarya inanılmaz sağlam bu arada arkadaşlar en son ne zaman şarja taktığımı hatırlamıyorum.

Youtube üzerine videolu incelememi yükledim,dileyen arkadaşlar izleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luke Cage -- 10 Aralık 2018; 21:16:0 >

• Bu makine saç da keser mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır kesecekseniz keser ama başlıkları ile kesmeye kalkarsanız başlıkları sürekli saçlarla dolup tıkar,sürekli temizleyip devam etmeniz gerekir saç kesmeye kalkacaksanız ama tavsiye etmem saç için
  • Teşekkür ederim cevap için çok kullanışlı makineye benziyordu inceledim mediamarktte al desen alacaktım

• Pro ile normal versiyonu nasıl ayırt ediyoruz ? Her yerde fiyat farklı ama isimler hep pro 359tl ye pro var 779tl ye var 550tl ye var..
  • En ucuz olan pro modeli benim videoda incelediğim üründür hocam.Pro modeller görünüş olarak biraz daha büyük duruyor ve köşeli benzer yapıya sahipler,onun dışında çok benzerler birbirlerine zaten hocam..
  • Luke Cage kullanıcısına yanıt
    Hocam pro model diye baktığımda sadece siyah gövdeli ve paneli gri metalik olarak görünüyor.. Oysa tr sitelerde hepsi sarı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallenangel_1903 -- 30 Ocak 2019; 15:10:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim satıcılarımız pro modeli diye yazıyor olabilir,siz 6505 ve üzeri modellere dikkat edin yeter alırken.Bunun alt rakamlarında olan modeller pro değil hocam.Gri metalik olanlarda üst model özellik olarak daha farklı cihaz yani daha iyi bir cihaz aslında.Ama o kadar fiyatı haketmiyor vermeyin hocam,benim inceledğim model çok iyi şarjı özellikle mükemmel dayanıyor 2 aydır traş oluyorm neredeyse şarjı henüz bitmedi.
  • Luke Cage kullanıcısına yanıt
    Eyvallah

• Qp6505 /20 Pro yani anlatılan bu modeli alalı 3 ay oldu beş bıçaklı gilette proglide dan iyi traş ediyor yani sinekkaydı traş yapıyor, hararetle öneriyorum, ayrıca 1 saatlik şarj ile 15 er dakika dan 4 kez traş edeceği yani 1 saat kullanım diye yazıyor iken ben 12 kez kullandım hala bir kazık şarjı var bitmedi, su ve köpük kullanma derdi yok zerre kadar cildi tahriş etmiyor, kesinlikle alın, bu arada mübarek bayramımız hayırlara vesile olur inşaallah.

• Bende almayi dusunuyorum ancak 2 3 ayda bir bicagini degistirme durumu kafami kurcaladi. 350 civarina makineyi alacam birde 3 ayda bir neredeyse 100 liraya bicagini almak bana pek mantikli gelmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

Bende almayi dusunuyorum ancak 2 3 ayda bir bicagini degistirme durumu kafami kurcaladi. 350 civarina makineyi alacam birde 3 ayda bir neredeyse 100 liraya bicagini almak bana pek mantikli gelmedi
    Ben 8 aydır aynı buçağı kullanıyorum kesimde bir performans düşüklüğü yok hocam.Varsa bile hissettirmedi.
  • yedek bıçak nereden temin edebiliriz?
    var mı araştırdığınız uygun ve güvenilir bir yer online sipariş için?
  • Gördüğüm kadarıyla
    Philips
    Yeni Nesil Yüz Şekillendirme Ve Tıraş Makinesi - OneBlade | Philips
    https://www.philips.com.tr/c-m-pe/oneblade-kisalt-sekillendir-tiras-et

serinin diğer modelleri NIMH bataryaya sahipken bu model Li-on bataryalı. Merak ettiğim husus bu bataryanın ömrü ne kadar, kaç yıl? Batarya öldükten sonra kaç paraya değişiyor? NIMH batarya Babyliss traş makinesi kullanıorum. 7 yıldır hala bataryası sağlam. Li-on ömrü sanıyroum 2-3 yıl.

Black and & Decker'ın Black&Decker PV1820L Elektrikli Süpürge modeli Li-on bataryalı, fiyatı 600 lira. Almayı düşündüm. Amazon.com yorumlarında bataryanın en fazla 2 yıl gittiği yazıyor. Servisi aradım yenisi 350 lira dedi. Şimdi makine çok güzel, tam aradığım tarza süpürge. Ama 2 yıl sonra en az makinenin yarısı (+servis ücreti, sadece servis değiştirebiliyor) bir ücret vermek demek neredeyse 2 yılda bir makineyi yenilemek demek. Bu durumda almak mantıklı olmuyor. Bunun gibi olmasın.

Diğer yandan NIMH bataryalar hakkında da çok bilgim yok.

Bu hususta bilgisi olan birileri açıklama yaparsa.

• bunu alt modelini kullaniyorum yaramaz 2 gune bi tras olan birisi icin pek faydali degil cabuk eskiyor uclari makinayi 20 euro ya aldim amazondan uclari 30 euro ilginc 5 euro ya oyun satip 50 euro ya dlc satmak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar42

bunu alt modelini kullaniyorum yaramaz 2 gune bi tras olan birisi icin pek faydali degil cabuk eskiyor uclari makinayi 20 euro ya aldim amazondan uclari 30 euro ilginc 5 euro ya oyun satip 50 euro ya dlc satmak gibi
    Aynen öyle,kesmiyor alet.5 sene önce 25 liraya aldıgım dandirik makine bile jilet gibi kesiyor bundan.Bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim.Zaten tekrar video çekmeyi düşünüyorum konu ile ilgili.
  • @Luke Cage

Selam. Son durum nedir dostum?
    Pismanlik var sanki aydinlatirsan sevinirim

• Merhaba küçük olan versiyonu ile farklar nedir şarj göstergesi ve şarj süresi dışında değer mi o farka acaba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.