< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (46. sayfa)



-
-
-
Beni de kesmediği için 60 ml ile 80 ml olacak şekilde yapıyorum. Süt oranı fazla seçtiysem 80 ml kaçınılmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
-
Bugün testlerini yaparak yoğun ve aşırı olduğuna karar verdim:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aylık bile olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tablet temizliğinden önce demleme ünitesinin haftalık durulama işlemini yapıyorsunuz değil mi?
durulayın, kurusun makineyi toplayıp, tablet temizliğini yapmalısınız.
-
Üniteyi çıkarıp sudan geçirmek yeterli oluyor di mi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Buradan izleyebilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=Vwdmhba2dvQ&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben önce tablet temizliği sonra durulama yapıyorum. Çünkü tablet temizliği yaparken 3 bardak su alsam da ünitede tablet kalıntısı kalabiliyor. Temizlikten sonra da üniteyi bir durulamak iyi olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her ünite yıkamada yağlama gereklimi sizce
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kalın tüylü makyaj fırçası ile kahvenin demlendiği yeri şöyle daireler çizerek temizliyorum. Yine üstteki çelik süzgeçi parmak veya fırça ile sıyırın.. büyük silikon contayıda yine parmak veya fırçayı etrafında gezdirin.
Tablet temizliği yapınca 15 günde bir su epey temiz çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben tüm işlem bitince toz kahve modunda kahve (sıcak su) alıyorum borular sıcak suyla durulansın diye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neredeyse alalı 2 sene olacak hiç yağlamadım gelen yağı kaybettiğim için herhangi bir sorun yok şimdilik
-
Evet ben de öyle yapıyorum. Yine de kalıntı olabiliyor. Mesela toz haznesine tableti atarken tam ortadaki deliğe düşmeyip kenarlara değerse buralarda deterjan kalabiliyor. Buradan su geçmediği için, bir sonraki kahve öğütmede buradaki deterjan kalıntıları da kahvenin içine alabilir. Özellikle tableti benim gibi ikiye bölüp kullananlar için biraz daha tozuduğundan sonradan da üniteyi durulamak iyi olacaktır.
-
tekrar büyüğünü almadım. Bir ara alıp denerim. Habire unutuyorum almayı.
-
Arkadaşlar EP2220 gibi manuel süt köpürtücülü cihazı olanlar forumda çok fazla yok sanırım. Bildiğiniz gibi bu cihazdaki buhar çubuğu klasik bir buhar çubuğu değil; Panarello denilen, otomatik hava basan bir buhar çubuğu. Bu çubukla Latte Art yapılabilecek bir köpük almanın zor olduğu söylenir. Ben şu ana kadarki denemelerimle mikro köpüklü süt köpürtme yöntemini iyice geliştirmiş bulunuyorum. Belki birinin işine yarar diye yazayım dedim:
- Cezve veya bardakta köpürtebilirsiniz. Çok büyük olmamalı 250-330ml civarı kapasiteli bir kap en iyi sonucu verecektir. Bardağımızı yarıya kadar veya yarıyı çok az geçecek kadar soğuk sütle dolduruyoruz. Sütü yavaşça dökerken bardağı yan tutarak sütte büyük köpük oluşmasını önlüyoruz. Süt markası da önemli. Mesela A101'in sütüyle iyi sonuç alamadım. Laktozsuz sütle de yapabilirsiniz. İçim'in laktozsuz sütü iş görüyor.
- Cihazımızın buhar fonksiyonunu boşta 1-2 saniye çalıştırıyoruz. Önce buhar değil su üfleyecek, ondan kurtulmuş oluyoruz. Sonra buhar üflemeyi durdurup, sütümüzü buhar çubuğu sütün içine girecek şekilde daldırıyoruz. Burada buhar çubuğunun üst kısmındaki minik deliği sütle kapatmamaya özen gösteriyoruz. Bu deliği kendinize bakacak şekilde çevirin, lakin sonradan lazım olacak.
- Buharı yeniden açıyoruz. Sütümüz buharla kabarırken bardağımızla ufak ufak daireler çiziyoruz. Daire yönünü kısa aralıklarla değiştiriyoruz. Süt önce sağa, sonra sola doğru dairesel hareketler yapmalı. Çok sert yapıp sütü taşırmayın veya sütü çalkalayıp kabarcık oluşmasına sebep olmayın. Zamanla ideal hızı ve hareketi bulacaksınız. Buradaki amacımız oluşan büyük kabarcıkları sütün dairesel hareketleriyle parçalayıp küçültmek. Buhar çubuğu daima sütün içinde kalmalı, yanlışlıkla dışarı çıkarsa istemediğimiz büyük kabarcıklara yol açacaktır.
- Sütümüz istediğimiz kadar kabardıktan sonra, buhar çubuğunun üst kısmındaki minik deliği parmağımızla kapatıyoruz. Bir elimizle bardağı tutup dairesel hareketlere devam ederken, diğer elimiz çubuktaki deliği kapatacak. Bu şekilde sütümüze daha fazla hava vermeden, yalnızca ısıtmaya devam ediyoruz. Bu adıma ben genelde süt tam taşacak kadar köpürdüğü zaman başlıyorum. Cezvede ısıtıyorsam da elimde iyice ılıklık hissetmeye başladığım zaman bu adıma geçiyorum. (Cezvenin tabanı avcumuzda oluyor, böylece cezvenin altındaki sıcaklığı hissetmiş oluyoruz.)
- Sütü ısıtmaya dairesel hareketleri kesmeden devam ediyoruz. Cezve tutamayacak kadar ısındığında, veya sütten fokurtulu sesler gelmeye başladığı zaman, hava deliğini tutan elimizi çekip hemen cihazın buhar fonksiyonunu durduruyoruz. Burada sütü çok ısıtırsanız hem köpüğünüzün kıvamı bozulur, hem de sütünüzün tadı acır. Termometre kullanabiliyorsanız 70 dereceye geldiğinde durabilirsiniz.
- Bardağın/cezvenin tabanını masaya birkaç kez vuruyoruz ve dairesel hareketlerle sütü çeviriyoruz. Yine dairesel hareket yönümüzü değiştirerek, kabarcıkları sütün içine daha iyi yedirmiş oluyoruz. Burada sütün ideal görüntüsü ve kıvamı beyaz duvar boyası kıvamı gibi, parlak ve hafif yoğun bir kıvamda olmalı; deterjan gibi kabarmış değil. Köpük taneleri gözle görünmeyecek kadar küçük olmalı.
- Köpüklü sütümüz hazır, vakit kaybetmeden kahvemizi ekleyerek tadını çıkarıyoruz.
Bu şekilde kremamsı mikro köpük elde edebiliyoruz. Açıkçası Latte Art yapmayı bilmediğim için kesin yapılabilir mi bilmiyorum, ama sütün kıvamı birebir aynı oluyor.
Başlarda her denememde yapamıyordum, ama artık süt markasından vs. kaynaklı bir durum yoksa bu kıvamı alabiliyorum. Burada en önemli püf noktası dairesel hareket yönünü değiştirerek köpükleri iyice yedirmek, ve bu hareketleri buhar çubuğu üflerken de yapmak. İzlediğim videolarda bunlar genelde yapılmadığından güzel köpük alınamıyordu.
Biraz uzun oldu ama gözünüz korkmasın, detaylı yazdığım için uzadı. Yoksa kolay bir yöntem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thisisBS -- 29 Kasım 2022; 13:46:59 >
-
-
Kötü olmuş değişim şart haliyle ama ne varki o bölme bir işe yaramıyor. Oranın benim için tek anlamı demleme setinin ilaçlanması. Toz kahve koyupta adam gibi oradan kahve yapabilen kaç kişi emin değilim ama tabiki kırık olması hoş değil😅
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X