Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.058
Cevap
190
Favori
178.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ürün yeni mi geldi.. biraz kullandı iseniz önceden nasıldı.. ilk baştan beri öyle idiyse normal olabilir. 3xxx serisini bilmiyorum. kılavuz yada video inceleyebilirsiniz

zaten kahve yaparken 3-4 fincanda 1 fincan kadar su tepsiye gider..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Aralık 2022; 18:2:37 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    1 aylık cihaz ilk başta nasıl inanın hatırlamıyorum şöyle bir mantık var hiç akıtmasa açılışta yapmaz diye düşünüyorum☺️benimki biraz detay düşünce

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba , yaklaşık 1 aydır EP4346 yı kullanmaktayız. Haftalık temizlikleri buradan belirtilen şekilde yaptım. Az önce haftalık temizliği ve aylık tablet ile temizliğini yaptım. Şu ana kadar makineden gayet memnunuz. Forumda bilgi paylaşan herkese teşekkürler...

• Merhaba, geçen hafta ben de EP4346/70 modelini aldım, dün teslim edildi. Henüz 6-7 kahve yapabildim ve gayet memnunum. Fakat şöyle bir şey fark ettim, makine kahveyi vermeden hemen önce biraz düz su veriyor. Mesela latte macchiato yaparken önce süt köpüğünü veriyor, ardından az bir şey su verip sonra kahveyi veriyor. Bu normal midir acaba? Çünkü izlediğim videolarda hiç su çıkmadan direk kahve veriyor gibi geldi bana. Belki de videoda su görünmediği için bana öyle gelmiştir, emin olamadım.

Teşekkürler.

• 1 HiT u DowN 1 kullanıcısına yanıt

ön demleme gibi birşeymiş o normal videolarda var o suyu istemezseniz bardağı çekin kahve gelene kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenool -- 4 Aralık 2022; 19:59:30 >
  • Fenool kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler, herhalde ben görememişim videolarda. Suyu istememekten çok makinede bir sorun varsa yeni gelmişken halledeyim diye sormuştum.

• Cafe au Lait 2231’de nasıl yaparız fikriniz var mı? Ya da yapılabilir mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bluemoon kullanıcısına yanıt

1/1 oranında espresso ve süt karıştırarak yapabilirsiniz. Tek tuşla yapanlar standart ayarda 90ml espresso / 90ml süt şeklinde yapıyor.

• thisisBS T kullanıcısına yanıt

Açılın EP2220 panarello süt köpürtücü ile ilgili yazdıklarımın ötesinde, çok daha iyi bir yöntem denemiş bulunuyorum. Aslında bununla ilgili başka cihazlar hakkında hazırlanmış videoları biliyordum (Steam Better Milk With a Pannarello) ama bizim cihazlarda nedense işe yaramayacağını düşündüğümden denememiştim. Etrafta söylenilen genelde philips cihazların klasik köpürtme için yeterli buhar gücüne sahip olmadığıydı. Dün aklıma dank etti, denedim ve bunun doğru olmadığını gördüm!

Evet arkadaşlar manuel süt köpürtücü ile Latte Art yapmanın en iyi yöntemini açıklıyorum: Metal çubuğu takmıyoruz.

Çubuk biliyorsunuz ki 2 parçadan oluşuyor, plastik parça ve metal parça. Bunlardan yalnızca plastik olanı makineye takıyoruz. Bu sayede cihazın buhar çubuğu klasik bir buhar çubuğuna dönüşmüş oluyor. Bu şekilde üflediği buhar çok daha kuvvetli geliyor ve sütte girdaplar oluşturmak için yeterli oluyor. Artık herhangi bir "Latte Art için süt köpürtme" videosunu izlerseniz aynı yöntemi bire bir uygulayabilirsiniz. O artık size kalmış yine uzun uzun yazmayayım burada.

Bu şekilde kullanım makineye zarar verir mi diye düşünüyorsanız, sanmıyorum. Dediğim gibi bununla ilgili videolar var, diğer cihazlar (Gaggia vs.) için anlatılmış. Bizim Phillips de aynı mantıkta çalıştığı için sorun olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thisisBS -- 6 Aralık 2022; 12:49:20 >

• aqua clean filtre kullanmak zorunlu mu acaba? Ben çeşme suyu kullanmıyorum, kireç derdim falan yok. Sorun olmayacaksa yok yere filtreye para bayılmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 7 Aralık 2022; 10:12:45 >
  • Thrashbringer kullanıcısına yanıt
    Zorunlu değil. Ben de damacana su kullandığım için filtresiz kullanırım diyordum. Fakat test yaptığımda su sertliği iki çıkınca filtre ile kullanmaya karar verdim.

• Thrashbringer kullanıcısına yanıt

Ben arıtma kullanıyorum. Sıfır kireç olduğu için filtre kullanmıyorum. Ama bazı damacana sular kireç yapıyor. Bu tip sular ve çeşme suyu için kullanılması daha doğru olur.

• SwordsMan kullanıcısına yanıt
    Konudan bağımsız kullandığınız arıtma markası nedir?

• unspoken35 U kullanıcısına yanıt

Arıtıcılarda kasa üzerinde yazan markanın bir anlamı yok. Filtreleri ve diğer bileşenlerin marklarını ben seçiyorum.

Membran: Filmtec

Ön filtreler: Puricom

Post Carbon: Purefer

Mineral filtre: Biocera

Tank: PAE

• Arkadşlar 1.5 aylık cihazıma tablet temizliği yaptım içinde hani mısır yersinizde şeffaf bir kabuk gelir ağzınıza onu gibi kabuklar çıktı çok şaşırdım ve sonrasında bir kahve yaptım bir köpüklü yaptı ve tadı değişti☺️

• samet3030 S kullanıcısına yanıt
    Ben kullanımımıza göre ancak max 2 haftada bir yapıyorum hocam.

• tunc@y kullanıcısına yanıt
    Philips ayda bir öneriyor, iki haftada bir için çok çok yoğun kullanmak gerek

• fasakasa kullanıcısına yanıt
    Bana kahvenin tadı kötü gibi gelmeye başlayınca kullanıyorum hocam. Sonuçta amaç düzgün kahve içebilmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc@y -- 10 Aralık 2022; 13:39:3 >
  • SwordsMan kullanıcısına yanıt

evet bazı damacana sular kireç yapıyor hatta çogu.

uzun zamandır abant su kullanıyorum arada başka markalarda.

abant su da kireç oluşumuna rastlamadım.

bende filtresiz kullanıyorum su tankını

• riderman R kullanıcısına yanıt
    Damacana suların sağlıklı bir yönü kalmadi zaten bana sorarsanız.
    Suyun saklama koşullarından tutun damacanalarin temizliğine kadar bir sürü soru işareti var. En azından bende var yani :)
    Evin tesisatı çok kötü değilse şebeke suyu artı arıtma gayet iyi bir çözüm. Ben 2 senedir brita kullanıyorum. Gayet memnunum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.