Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.977
Cevap
188
Favori
173.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bence değmez.. elbette ne içeceğinize de bağlı.. ama 4346 daki programları iki kere çalıştırarak veya seçtiğiniz kahve öncesi veya sonrasında sadece süt programını çalıştırarak 5447 deki her içeceği 4346 da yaparsınız.. sonuçta hepsi kahve türevi.. ya sade kahve, yada kahve öncesi süt, sonrası süt yapan programlar.. hani desek ki diğerinde çayda var limonatada var.. en ucuzunu alalım o zaman da der birisi, madem fark yok.. burada fayda kolaylık f-p hepsine bakınca 4346 en iyisi.. burada ki tek şikayet edilebilecek unsur.. 1 kahve için birden fazla program çalıştırınca kahve yi 3-5 derece soğutmuş olursunuz.

mesela 5447 de flatwhite var.. ben kahve seviyorum süt değil. ne yapayım flatwhite ı.. ya bir içeyim desem.. ekstra süt programı ile 4346 da yaparım..

burada esas önemli olan gelir.. para çoksa alabilirsiniz :)

bir tarif oğlanın arkadaşından; espressoları yapıp buz küplerine koyup dondurun.. yazın süt içine atın soğuk sütlü kahve için :) hayal gücünüzle alakalı

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dediklerini çok mantıklı bende gaggia new classic var ben çok memnunum fakat evde küçük çocuk olunca hem uğraşıp ta yapamıyorum. Hemde hanım kullanamıyor. O yüzden satıp 4346 düşünüyorum nasipse
  • @mdmrx bir sey soracagim, bu latte go temizleme fonksiyonunda sutun icine az da olsa su karisiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuisance kullanıcısına yanıt

Ne kadar desem belki bir çay kaşığı yoktur..

Sütün yukarı çıktığı kanaldan temizleme sırasında aşağı sıcak su iniyor. İnmese temizlenemez.. Temizlenmezse kuruyan süt hem bakteri üretir hemde yol tıkanabilir.

lattego şu an için tasarım harikası.. diğer makineler hep hortumla falan bağlı söküp temizlemek gerekiyor vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 7 Mayıs 2021; 22:12:20 >
  • Ice_Sh@dow kullanıcısına yanıt

• mdmrx M kullanıcısına yanıt

hocam amazon geçen hafta bu fiyata sattı, hatta 75tl finansbank puanı veriyordu üstüne.

mediamarkt yine aynı fiyata satıyor üstüne 150tl bonus veriyor. --- https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_phılıps-ep4346-70-1500w-1-8l-tam-otomatik-esprresso-makinesi-siyah-1211324.html

fakaat, aynı fiyata hatta biraz pahalıya bile amazondan alın derim, en ufak bir sorunda bile ürünün arkasında duruyor amazon. (şu an stok yok ama yine girebilir)

örneğin hepsiburadan ürünü aldınız, cihaz kutunun içinden kırık çıktı, iade felan etmeniz çok zor servise götürmeniz lazım. bu tarz pahalı elektronik aletleri amazon dışında bir yerden almazdım.

bu arada ep5447 modeli fonksiyon olarak evet değecek bir farklılık yok fakat benim gördüğüm kesinlikle bir malzeme ve görünüş farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuisance -- 7 Mayıs 2021; 23:25:35 >

• nuisance kullanıcısına yanıt

Mediamarkt ta mağzadan teslim var. Netten alıp mağzada açıp alabilirsiniz.

• Biz de bu makineyi kullanmaya başladık 4346 model olanı 5447 ile arada 600TL gibi bir fark vardı ancak biraz inceleyince o farkı vermeye değmediğini gördüm.

Aslında ben manuel makine almak istiyordum ama malum hanım onda kahve yapamayacağı ve genelde sütlü kahve içtiği için mecburen bunu aldım. Bana kalsa V60 ile bile çok daha iyi demleme yapılıyor

Bu makineyi tercih etmemin en önemli nedeni muadilleri arasında en sıcak kahveyi vermesi ve ayrıca süt sisteminin pratikliği. Her iki özelliği de pişman etmedi.

amazondan aldım bende kredi kartı kombolarıyla 4500 TL civarına indirebildim diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_han -- 12 Mayıs 2021; 22:6:5 >
  • 10 u gecesi media markt sitesinden aldım. Siparis olustu. Ekran fotosu aldim fakat kendi sistemlerine yansimadigi gerekçesi ile siparisi 2 gün sonra iptal ettiler. Müşteri hizmetleri ile görüşmeler usulü ile konusmalar nafile. Kendi sistemlerindeki hatayı müsteriye mal ettiler.
    Bu arada ayin 11i hepsiburada fiyati yükseltti . 4998.
    Media marktta halen fiyat ayniydi. Ve garanti bonus kampanyasi vardı. Bir daha mediamarkttan almiyacaktim ama Lanet olsun dedim kombolar ile 4500 e gelecek diyerek yine ayin 12si siparis girdim.
    O gün fiyati 50 tl daha aşağı çekip 4750 yapmislar, 50 tlde kupon ile 4700e almış oldum. Ustune 200 bonus geldi. 4500 e mal oldu. Yalnız bayram dolayisi ile kargo kim bilir nerde, insallah başına birşey gelmezde bu sıkıntıli medimarkt alışverişi tatlı biter, umuyorum. Bayram boyu kahvemizi icmek vardı ama sözde elektronik devi, berbat mobil alışveriş yazılım sistemi ile buna mani oldu.

İsyerinde siemens eq500 tq505r09 kullaniyoruz. Siemenstende memnundum fakat netteki yorumlara bakarak ve süt köpürtme kısmı dolayı si ile philipste karar kildim. Siemenste sut kabı içinde hortum var. Zamanla o kisim koku ve tortu birakiyor. Devamli yikamak lazim, tabi isyerinde bu pek mümkün olmuyor. Aksam cikartip onuda buzdolabina koyabiliyorsunuz.kullanimi cok basit siemensin de. Philipste basit olacagini dusunuyorum, gorecegiz. Bu modelden 2-3 fazla kahve cesidi var, ama sonucta süt lü türevi. Hep bahsedilen sıcaklık olayini ve kahve tat farklarina makine nasipse gelince degerlendirecegim.

Düzenleme: marka isim değişikliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhantr26 -- 17 Mayıs 2021; 22:43:40 >

• Philips ep 2200/10 modeli konusunda fikri olan var mı?

2600 civarına düşerse almayı düşünüyorum.

Bu fiyata daha iyi bir öneriniz var mı?

Sütlü kahve hiç içmiyoruz denilebilir. Önemli olan lezzetli bir şekilde sade kahve yapması.

Ayrıca Amazon.de gibi indirim denk getirebileceğim bir site ya da bekle dediğiniz bir dönem mevcut mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubranur_m

Philips ep 2200/10 modeli konusunda fikri olan var mı?

2600 civarına düşerse almayı düşünüyorum.

Bu fiyata daha iyi bir öneriniz var mı?

Sütlü kahve hiç içmiyoruz denilebilir. Önemli olan lezzetli bir şekilde sade kahve yapması.

Ayrıca Amazon.de gibi indirim denk getirebileceğim bir site ya da bekle dediğiniz bir dönem mevcut mu?

sade kahve için bence frenchpress çok iyi makineye para vermeye gerek yok.. filtre masrafları vs ilk mesajı okuduysanız.. illa makine alacaksanız da 2231 i düşünün derim.. hiç olmazsa sütlü alternatifiniz hazır olur.

amazon.de den yıllar önce kargo bedava alışveriş yapmıştım.. aralık sonu idi.. o zamandan beri bir daha böyle kampanya görmedim. sanırım o zaman için ürün bazlı bir şeydi o ürünü çok satabilmek için..

ürünü listenize ekleyince amazon indirim geldikçe mail atıyor. ama şu var ki philips kahve makineleri şu an burada daha ucuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

sade kahve için bence frenchpress çok iyi makineye para vermeye gerek yok.. filtre masrafları vs ilk mesajı okuduysanız.. illa makine alacaksanız da 2231 i düşünün derim.. hiç olmazsa sütlü alternatifiniz hazır olur.

amazon.de den yıllar önce kargo bedava alışveriş yapmıştım.. aralık sonu idi.. o zamandan beri bir daha böyle kampanya görmedim. sanırım o zaman için ürün bazlı bir şeydi o ürünü çok satabilmek için..

ürünü listenize ekleyince amazon indirim geldikçe mail atıyor. ama şu var ki philips kahve makineleri şu an burada daha ucuz.

Alıntıları Göster

Teşekkür ederim cevabınız için.

Frenchpress kahve aromasını çıkarma konusunda çok zayıf kalıyor.

Sert kahve seviyoruz ve evde günlük en az 6 fincan kahve içiliyor. Bu miktar 10-12'ye kadar da rahatlıkla çıkıyor.

Bu nedenle 2200/10 modelini ya da bu fiyatlarda bir ürün araştırıyorum. Fiyat olarak daha makul olacak şekilde.

• gokhantr26 G kullanıcısına yanıt
    Samsung mu Siemens mi
  • Pore kullanıcısına yanıt

Cihaz bu akşam üstü 1700 gibi teslim edildi.

Kıyaslamam siemens eq500 tq505r09 ile,

İlk izlenim, ürün malzeme kalitesi plastik/genel aksam olarak siemens açık ara daha kaliteli.

Kullanım: ikiside kolay, siemens daha kolay görsel + sı var yani ayarda sadece kahve gorselini secip çekirdek resmine basarak miktari ayarliyor ve bardak ayariniz tamsa ok leyip hazirliyorsunuz. Philipste sira ile secip bir saga bir saga geciyorsunuz, bir miktar uzun ama profilinizi tam olusturunca sanirim buda basit olacaktir. Bence +1 puan gene siemens e.

Temizlik: siemens otomatik temizlik icin su kullanımı neredeyse iki kat. Hangisi daha iyi tartışılır.

Hız: tam süre ölçümünü ileriki günlerde yapar not alırım.

Süt köpürtme: sanki siemens daha iyi gibi, daha kalın agza dolan köpük hissettim, philips incemsi bol köpük az süt gibi geldi. Fakat yine erken bir süreç, gözlem için denemeler gerek.

Kahve tadı: şuan ayni kahve markasıni kullanmama ragmen tad ve kokuyu yakalayamadim bu makinada. Ama henuz 4 saatlik kullanim ve 2 americano+1 latte+1capucino deneme sonucu. Cihazda ilk kullanimda 5 kahve sonrasını baz alın şeklinde uyari var. + tam olarak kahve miktarı+seviye ayari gibi ayarlari ağız tadıma göre ayarlayamadığımı düşünüyorum. O yüzden henüz erken zannimca. + kahve atıkları kalıp şeklinde çıkmıyor, (ya su kaçırıyor atık kismina, yada tam demleme bitmeden atım gerceklesiyor, tam anlayamadım olayı. Siemens yuvarlak kaliplar şeklinde atıyor, bunda dağınık sulu yayılmış şekildeydi.)

Süt/köpük/ısı ve en onemlisi kahve tadı icin en az 2 hafta zamana ihtiyaç var. Gerçi ısı konusunda konu sahibinin ölçümlü videolari var, süt köpürtme ve tad daha çok göreceli bir olay.

3-5 kullanimdan sonra yeniden degerlendirmede bulunurum.

Düzenleme: marka isim duzeltmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhantr26 -- 17 Mayıs 2021; 22:40:47 >

• gokhantr26 G kullanıcısına yanıt
    Samsung kahve makinesi var mı manasında sormuştum Siemens ile karıştırıyorsunuz sanırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pore kullanıcısına yanıt

Aynen siemens olacaktı, haklisiniz, niye samsung yazmışım, kafamda baska bir cihaz var dilimde samsung olmuş.. düzeltme giriyorum hemen.

• Kubranur_m K kullanıcısına yanıt

yukarılarda ice shadow nickli arkadaş gaggia cihazını satıyordu..2. el.. 2200 ün muadili.. gaggia larda saeco işbirliğinde üretiliyor ikinci el düşünürseniz..

• Merhaba Yağ temizliği için hala puly caff ve Philips tablet temizliğine dönüşümlü olarak mı devam ediyorsunuz? Ve bu yöntemden memnun musunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • golgebir kullanıcısına yanıt

Elimde 1 tane Philips kaldı.. Bitince almayacağım. Puly gerçekten iyi temizliyor. Çok daha ucuza geldiği için puly ile her hafta temizliyorum.. Havalar ısındıkça az içildi ise 2 haftada bir temizliyorum. Ama demleme grubu her hafta durulanmalı. Ara verdim 2 kere, ciddi kirleniyor.

(her hafta tablet temizliği filtre ömrünü kısaltıyor.. Günde 5 den az içiyorsanız etkilemez, nasıl olsa 4 ayı bulur.. değiştir uyarısı vermesi)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.