merhabalar ben de heves ettim bir espresso makinesi almaya. öyle kahve gurmesi falan değilim, sütlü kahve içerim günde 1 tane içerim. sizce lattego ep 2331 alıp geçeyim mi yoksa 5500 serisine mi yönelmeliyim? aralarında bu meblağa değecek kadar fark var mı sizce? |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (149. sayfa)
-
-
2331 i al geç hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba. Aquaclean filtre ve kireç çözücü solüsyon aldım. Kireç temizleme solüsyonunu filtre değiştirmeden önce mi yapmamız gerekiyor? İnternette izlediğim videolarda ya sadece filtreyi değişiyorlar ya da sadece solüsyon kullanıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Filtre ve içilebilir su kullanıyorsanız makine pek kireç tutmaz. İçilebilir musluk suyu + filtre için 3-6 ayda bir kireç temizliği yapabilirsiniz. Kireç temizleme işlemi için filtreyi sökünüz, haznede bırakmayınız. Temizlik sonrası yenisini takabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hafta sonu full bakımını yaptım 4 saat sürdü
önce demleme ünitesini çıkarıp temizledim
tepsiyi ve telve kabını bulaşık deterjanı ile temizledim ki, tepsi için sünger ve tel bile gerekti.
sonra su kabından filtreyi çıkarıp attım ve su kabını bulaşık detarjanı ile temizledim
kahve makinasının içinde tek bir kahve lekesi kalmayacak kadar hem içini hem dışını temizledim ki en uzun bu kısım sürdü zaten.
sonra yağ tableti ile tablet temizliği
üzerine kireç çözücü ile kireç temizleme işlemleri
takıntım nedeniyle hem kahve hem buhar çıkışına 4-5 kez durulama (kahve çıkışı için toz filtre seçeneğine getirip toz filtre koymadan tabi max bardak ölçüsü seçerek çalıştırıyorum. Böylece toz kehve olup olmadığını anlayamayacağı için bol kaynar su ile hem demleme ünitesini hem de boruları temizlemiş oluyoruz. Buhar çıkışını ise diğer içecekler kısmından sıcak su seçeneğini seçerek duruluyorum)
sonra demleme ünitesinin kızaklarını ve döner mekanizazmalarını yağladım
yeni filtre takarak aqua clean aktivasyon işlemi yaptım
süt kabı zaten sürekli temizleniyor.
ve işte hazır :D
-
Afiyetler hocam. Baya uğraşmışsınız. Yağlama harici benim 30dk mı almıyor tüm işlemler. Atık tepsisini ve telve kabını ben direk bulaşık mk de yıkıyorum. Üatleründe bulaşık mk işaretleri var. Ön yüzeydeki kapağı makineye loymayın diye işaretlemişker, ben onuda koydum, makineden gayet sağlam çıktı. Kahve tabletinin bulaşık makinesi tabletinden pek farkı yok. Bulaşık mk tableti kahve kalıntılarını güzel temizliyor. Alt tepside kalıntı çoksa direk çamaşır suyunu basıyorum. Çay/kahve lekesini çamaşır suyu çok rahat çıkarıyor. Zaten tabletlerde de oksidan/ağartıcı sodyum perkarbonat var.
Telle ve süngerle çok ovalamanızı tavsiye etmem. Kılcal çizikler oluşur ve bakteri ve kahve tutunumu kolaylaşır. Bulaşık makinesinde üst rafta kısa programda gayet iyi temizleniyor.
Philips EP5443/70 birkaç gündür alttan su damlatmaya başladı. Kahve hazırlarken değil de sadece sıcak su veya süt hazırlarken damlatma yapıyor. Bunu kendim nasıl düzeltebilirim?
-
Herkese merhaba,
Geçtiğimiz ay Philips 5547/90 modelini satın alarak aranıza katıldım. Makineyi gerçekten beğendim diyebilirim. Önceden Filtre kahve makinesi ve V60 kullanıyordum fakat artık o kadar vakit ayıramıyorum. Bas demle, tüket olarak yoluma devam ediyorum.
Sırasıyla Tchibo Barista Coffe Crema ve Segafredo Supreme kahvelerini Hamidiye 1.5L su ile Espresso olarak değirmen ayarı 3. Seviye olacak şekilde tüketiyorum. Gayet kaliteli, tatmin edici sonuçlar alıyorum.
Kişisel olarak yaptığım testlerde Caffe Crema çekirdekleri Espresso olarak çok daha iyi sonuç veriyor. 2 farklı nitelikli kahve satan dükkandan yüksek meblağlı kahveler aldım fakat bu makineye göre bir tık fazlalar. Ayrıca makinenin açık kavrum çekirdekleri de sevdiği pek söylenemez. Orta kavrum daha ideal oluyor. Tabi bu çok öznel bir şey sadece kişisel deneyimimi aktarıyorum
-
Hocam sağlam temizlik yapmışsınız. Bir kaç ay götürür sizi :) Bunun filtre hariç aynısından ben de yapacağım bir fırsatını bulduğumda.
-
kolay gelsin size de
ben çok seviyorum ya iyi ki almışım dediğim ürünüm.
üstelik her çeşit kahvesini de içiyorum. cappuccino , americano, coffee au lait , normal kahvesi ve espresso hepsinin yeri ayrı ben de. Soğuk kahve de yapıyorum bu makinayle, içenler starbucks doubleshot iced shaken espresso'dan daha iyi diyorlar valla :D
eşim de içiyor, bu nedenle iyi temizlemek gerekir :)
-
Hocam yukarıda sökme videosu var. Hasır hortum patlamış olabilir. Buharlı ütülerde de aynı sistem var. Daha önce hasır hortum bulamamıştım ama sanırım terzi ekipmanları satan bir site var, ordaki hortumun uyma ihtimali var. Normalde silter basınçlı ütü için tedariği var sanırım.
Bkz.trendyol.comSilter Ütü Buhar Silikon Hortum 6x9 2,50 m Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/pd/silter/utu-buhar-silikon-hortum-6x9-2-50-m-p-48591505
Normalde bu makineler romanya fabrikasında tanklı ütülerle aynı fabrikada üretiliyor sanırım. Tanklı ütülerdeki sistemde zaten hemen hemen aynı.
Bana kalırsa garanti devamsa direk servise veriniz. Bittiyse de servise veriniz. Orjinal hortumu daha emniyetli olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Aralık 2024; 18:21:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Mehmet efendi yeşil espresso(orta-koyu hafif yağı üstünde, orta-güney amerika ağırlıklı blend), soğuk düz filtresiz musluk suyu, en ince öğütme ayarı, max yoğunluk, min ml, soğuk bardağa double shot espresso alıyorum. Performansı beklentimin üstünde.
yanıtınız için çok teşekkürler. birkaç video izledim ama söküp takma işlemini yapsam bile orijanal hortum parçasını bulabilir miyim emin değilim. 10 dk uzağımda Philips servisi var, google yorumları da iyi. Sanırım haftasonu oraya götüreceğim.
-
Hocam kendiniz sökebiliyorsanız içini sökün hortumu çıkarın ve servisten sadece hortumu alın. Benim makinenin öğütücü dişlisi kırılmıştı. Servise gittim parçayı söküp öğütücü dişleri verdiler, dedim eliniz değmişken takar mısınız? 400 TL + kdv işcilik alırım deyince ver ver ben takarım dedim. En ufak bir şey için bile işcilik alabilen servisler var.
-
Önerdiğiniz çekirdeği deneyeceğim hocam. Şu an elimde CoffeNutz firmasının bir kaç çekirdeği var onlar bittiğinde önerdiğiniz modele bir göz atarım. Fiyat olarak baya avantajlı gözüktü. Performans olarak benim kişisel zevkime uyarsa en azından Türkiye'den alacağım ürün belli olmuş olur.
-
Merhaba arkadaşlar. 7 aydır kullandığım 5547/90 cihazım su tankının altından su kaçırmaya başladı. Her zaman olmuyor ama arada bir su kaçırıyor. Sadece kahve yaparken değil süt kaynatırken de olabiliyor. Sorunu nasıl çözebilirim? Servislerin puanları çok düşük, servise vermeye çekiniyorum daha beter ederler diye. Tavsiyesi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Bunun dışında ürünün kutusunda evde servis desteği yazıyordu sanırım. Böyle bir şey var mı? Servis eve geliyor mu? Dediğim gibi servislerin puanları düşük olduğundan dolayı cihazı 20 gün bırakmak istemiyorum, daha beter ederler diye canım sıkılıyor..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Turuncu hasır hortumda problem olabilir. Genelde orda olur problem. Garanti devam ediyor, servise vermeniz en mantıklısı. Kendiniz yapmak isterseniz 4-5 mesaj yukarıda paylaştığım basınçlı ütü hortumunu deneyebilirsiniz, belki ölçüsü uyar ancak garanti devamken bence hiç gerek yok uğraşmaya. Diğer arkadaşın makineside kaçırıyordu. Onun haricinde yukarıda 2. Mesajda su kaçırma tamir videosu var, oradan biraz fikir sahibi olabilirsiniz.
Ne kadar yoğunlukta kullandınız makineyi? 7 ay oldukça kısa bir süre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Aralık 2024; 12:5:44 >
Evet o mesajları gördüm ama benim makine su tankı tarafından su kaçırıyor, yukarıdaki arkadaşın diğer taraftan kaçırıyor yanlış görmediysem. Su tankının altından kaçırdığı için hortumda problem olması mümkün müdür yine de? Bence su tankının su çıkışı olan yerde sıkıntı var ama bilemedim.
Servise vermek istememe sebebim servis yorumları çok kötü, gözüm korkuyor. Makineyi daha da bozarlar diye korkuyorum malum TR de yaşıyoruz..
Evde servis hizmeti var mı? Bunun hakkında bilginiz var mı hocam? Kutuda evde servis hizmeti falan yazıyor çünkü.
Makineyi günde minimum 2 kahve olacak şekilde her gün kullanıyorum. Kullanmadığım gün sayısı neredeyse olmamıştır diyebilirim. Ama evet 7 ay çok kısa bir süre, canımı sıkan da bu oldu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evde servis duymadım hiç. Arçelik/grundig te evden teslim alma var anvak evde tamir sanmıyorum.
Servis bozmaz hocam çğnkü öyle hassas bozulacak bir alet değil. Fakat espresso makinelerinin geneli bu tip arızalar çıkarır. Pompalar 15-20 bar basabiliyor. Eğer biraz sök tak elinizden geliyorsa, torx tornavida seti varsa söküp bakabilirsiniz kaçağa. Arka kapak söküm videosu 2 mesaj videosunda olması laızm. Ancak gene parça ihtiyacınız olacaktır.
Makine garantide olduğu için servisin ücret yansıtmaması gerek. Normalde bu kadar kısa sürede kaçırması normal değil. O sebeple bence servise verin. Servisin kolay kolay bozabileceği bir alet değil.
Pompa çalışırken kaçak yapıyorsa eğer pompa tarafındadır kaçak. Durduğu yerde kaçırıyorsa, tankın altındaki sibopta problem olabilir. Conta yıpranmış olabilir. Pompa çalışırken akıtma olup olmadığını kontrol edin isterseniz.
Bkz.https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158502059
Bkz.2DavidyoutubeFixing Leaking Philips 2200 Series coffee machinehttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=wS-FOZapsKk
Pompa çalışırken su kaçağında artış var mı? Yoksa sağ arkada ince bir kaçak mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Aralık 2024; 14:24:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Haftaiçi iş-güç derken makinayla pek uğraşamamıştım. Ama bugün arka kapağını açınca hortumun yerinden çıkmış olduğunu gördüm. Nasıl çıktığı hakkında fikrim yok. Yerine oturtunca sorunum çözüldü, artık damlama yok
Problem esnasında makinanın verdiği kahve & Problemi giderdikten sonra verdiği kahve
Neredeyse oldukça basit bir şey yüzünden servise gidecektim. Garantisi de bitmişti, artık nasıl öperlerdi tahmin edemiyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X