Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.999
Cevap
187
Favori
174.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

filtre içinde hava kalmış olabilir. bu bir sorun..

benim makina 4342 de filtre yarısına kadar iniyor uyarı için.

filtreyi suya daldırıp içindeki havayı aldınız mı.. ilk kurulumda..

çıkarıp daldırın, sallayın baloncuklar hemen çıkmaya başlamıyor.

yeni filtre takıyormuş gibi işlem yapın. buhar çubuğunun altına kap koyun sistem suyu alsın iyice..

• Teşekkürler hocam, bir deneyeyim bu dediğinizi. Havayı iyi aldığımı düşünüyordum ama, tekrar denemekten zarar gelmez.

• Slm, su arıtma cihazı suyu kullanıyorum. 8 aydır Aquaclean i hiç değiştirmedim. Aynısını yenilemiş gibi yapıyorum. Bakteri üretir mi ? Yoksa çıkarsam daha mantıklı mı ? Haftalık düzenli bakımını yapıyorum, birde 2 haftada bir kahve yağı işin tablet ile temizlik yapıyorum. Kireç çözücü kullanmam gerekiyor mu ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nighty kullanıcısına yanıt
    Su kabının arka tarafında su algılayan sensör var, onu bir bezle kontrol edip silebilirsiniz. Zaman zaman sanırım filtreden bağımsız hata verebiliyor. Açıp kapayınca yada fişi çekince düzelmesi lazım. Sensör bölgesinin kuru ve temiz olduğuna emin olunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jcovanni J kullanıcısına yanıt
    Filtre çöp hocam. Normalde 1 haftada bakteri üreyebiliyor. Arıtma varsa filtreye gerek yok. Ben bendeki makineleri 200ppm düz musluk suyu ile filtresiz kullanıyorum. Arada bir limon tuzu ile kireç temizliği yapıyorum.

Filtre kullanırken kireç temizliğine gerek yok. Arıtma varken 3-6ayda bir yapsanız fazla fazla yeter.

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Merhaba filtresiz makina çalışıyor mu ? En ufak oynamadab hata veriyor .

• Pistevo35 kullanıcısına yanıt
    Filtre için ayrıca bir sensörü yok diye biliyorum. Makinenin filtreyi algıladığını sanmıyorum. Belki optik algılayıcı filtreyide algılıyordur. Sıfırlamazsanız hata vererek çalışıyor. Filtreyi çıkarıp yeni filtre takmış gibi reset atarak devam edebilirsiniz. Hata veriyorsa da hata vererek devam edebilirsiniz.

Teşekkürler

hocam bu limon tuzu olayı nedir tam olarak ?

normalde philips sitesinde aşağıdaki ürün öneriliyor

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346philips
    Philips | Philips Espresso Makinemin kirecini nasıl temizlerim?
    https://www.philips.com.tr/c-f/XC000004201/philips-espresso-makinemin-kirecini-nas%C4%B1l-temizlerim

sizin söylediğiniz limon tuzu aynı işe mi yarıyor ?

karışımı nasıl hazırlıyoruz

• Allen_Bradley kullanıcısına yanıt
    Limon tuzu = sitrik asit hocam. Philipsin kendi sattığı ürünü sitrik asit + laktik asit olması lazım. Öncelikle makineden bir bardak sıcak su alın. Sonrasında makine haznesini boşaltıp, bir bardak(250ml) temiz soğuk suyu hazneye dökün. Sonrasında kireç durumuna göre 1/2 veya 1 paket limon tuzunu makineden aldığınız bir bardak hafif sıcak suda eritip onuda toplamda 500ml olacak şekilde hazneye dökün. Sonrasında anticalc çalıştırabilirsiniz.

Hazneye önce direk sıcak su koymayın, hazne sıcaktan yamulabilir. Soğuk suyla karıştırıp dökün mutlaka.

Denk gelirseniz rossmanda direk hazır solüsyon satılıyor, karıştırma etme olmadan onuda kullanabilirsiniz. Migroslarda porçöz kahve makinesi için olandan belki denl gelirsiniz. Onun haricinde rossmandaki ürünler var.

Rossman ürünleri bkz.
    main website
    Domol Kireç Çözücü Toz 2 adet | Rossmann
    https://www.rossmann.com.tr/domol-kirec-cozucu-toz-2-adet-p-sr12060892

2.
    main website
    Domol Bio Kireç Çözücü 250 ml | Rossmann
    https://www.rossmann.com.tr/domol-bio-kirec-cozucu-250-ml-p-sr20100045

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 16 Aralık 2024; 15:26:0 >

Hocam o zaman, aquafiltreyi çıkarıp, 3 ayda bir kireç çözücü temizliği yapmam yeterli mi ? Birde aquafiltre takılı olmadan çalışır mı ki ?

Filtre takılı olmadan çalışıyor. Demlik/kettle varsa, onun kireçlendiği süreyi göz önüne alıp kireç temizliğini ona göre ayarlayabilirsiniz ancak arıtmada reçineli post karbon filtre varsa zaten kireç tutmaz makine.

Makine için çok gerek görürseniz, imkan varsa direk olarak RO membran sonrası, mineral filtresi öncesi su alabilirsiniz. Ancak uğraşmaya değer mi bilemedim.

Hocam teşekkürler, Ao Smith daisy su arıtma kullanıyorum. Post karbon filtre var. Suyun tds değeri 7-8….kireç çözüyü yılda 2 defa kullansam yeterli gibi

Yeter hocam, 7-8 ppm oldukça düşük bir mineralizasyon değeri. Suyu hem RO arıtmadan ve karbon filtreden geçirip, üstüne birde makinede karbon filtreden geçirmenin pek bir anlamı yok.

Makinedeki fitrenin esas olayı hocam, içilebilir musluk suyu ile makine kullanılabilsin diye. Kahve zincirlerinin çoğunda makinelerde kireçlenmeyi önlemek ve bakım maliyetlerini kısmak adına içilebilir düz musluk suyu benzer şekilde karbon blok filtreden geçirilir. Dışarıda içtiğiniz çay kahve geneli musluk suyudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Aralık 2024; 1:3:57 >
    Hocam, tekrar teşekkürler….7-8 aydır Aquafiltreyi boşuna kullanıyormuşum. Kafamda hep soru işaretiydi, bakteri riski vs…arıtma varken anlamsızmış.

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 kireç temizleyici için de bunu sipariş verdim, tamamını bir seferde mi kullanmak gerekiyor?

6x yazıyor üstünde. Muhtemelen 6 kullanımlık.

Bu bildiğimiz sitrik asit/limon tuzu imiş.
    Bkz.
    international.melitta.de
    Product world - Melitta® ANTI CALC Bio Liquid, Multi Usage
    https://international.melitta.de/en/Product-world-12630,,136443,detail.html

Bunun sulandırılmışı bkz.
    www.sokmarket.com.tr
    Anadolu Mutfağı Limon Tuzu 50 g - Cepte Şok
    https://www.sokmarket.com.tr/anadolu-mutfagi-limon-tuzu-50-g-p-8433

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Aralık 2024; 10:25:20 >

Fiyat nedir? Bende çıkmıyor bir türlü.

hocam bu rossman ürünü daha kolayıma geldi, internetten sipariş edeceğim.

bu üründe de ekstra bir kimyasal yok di mi ?

yani işlem sonunda güvenle kahve yapıp içebiliriz ?

ekstra temizlik yapmaya durulamaya gerek var mı, içeriği insan sağlığına zararlı bir madde içeriyor mu ?

NOT: (philips'in orjinal kahve yağı temizleyicisi tabletinden sonra bile 4-5 defa ekstra durulama yapıyorum)

269 tl hocam

• Allen_Bradley kullanıcısına yanıt
    Yok hocam niye zararlı olsun. Temizlik sonrası durulama yapmasanız bile zararı olmaz ama siz genede yapın. Sonuçta amaç makineyi temizlemek. Temiz temiz için kahvenizi.

Tablet temizliğinden sonra demleme ünitesini lavaboda sudan geçirip hunide deterjan kalmadığına emin olun, yeterli olur. Öyle 4-5 kere durulamayada pek gerek yok. Yağ tableti bulaşık makinesi tabletiyle hemen hemen aynı. Zararlı içerikleri olsa avrupada onaylı satılmazlar. Klavuzuna kitabına uymanız yeterli.

Zaten bu deterjanların içerikleri nispeten güvenli içerikler, gıda gereçleri temizliğinde kullanılan onaylı içerikler. Hangisi uygunsa onu tercih edebilirsiniz. Heöen hemen tüm markaların ürünleri genelde birbiri ile uyumludur.

Migrosta kahve makineleri için özel porçöz satılıyordu, o da olur.

3 harfli marketlerden baharat reyonundan limon tuzu rahatlıkla bulursunuz, o da olur.

Sıvı olanlarda aktı sıçradı karıştır erit derdi yok, direk pratik kullanım.

İster bir paket limon tuzu kullanın 15 lira, ister hazır solusyon alın 250 lira. Size kalmış. İkiside limon tuzu/sitrik asit. Birini suyla karıştırıp satıyorlar. Öteki tuz halinde.

Bkz.
    Whole Latte Loveyoutube
    What's in Espresso Machine Descaling Products and How to Make Your Own Descaler
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=YQdV2Kb2fCI

Şu hunide deterjan kalmasın dikkat edin yeter. Kalırsa zaten tadından anlarsınız.

Bkz.
    Kahve Sunumlarıyoutube
    Philips lattego öğütülmüş kahve haznesi temizleme #lattego #kahve #latte #philips #coffee #5447
    https://www.youtube.com/shorts/xmLkVCig8JM?feature=shared

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Aralık 2024; 12:6:0 >

• 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.