< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (145. sayfa)
-
-
Bende kahvelerini beğeniyorum. Hatta ilk defa tatlı espressoyu bu firmanın kahvesinden içmiştim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tchibo Barista bende beğeniyorum ama bin TL oldu sanırım . Ayda 2-3 kg çekirdek alıyorum ben . Moliendo da onatba önceden de önermişti onu da beğenmiştim . Sanalbaharat fiyat olarak uygun bir kg çekirdek 400 civarı ve kötü değil . Özellikle Colombia supremo sütlü sütsüz herşeyle iyi gidiyo . Onun yanında 250 gr sipariş de verilebiliyor . Ben her siparişimde böyle değişik kahvelerden de alıyorum. Eksper olmama rağmen belli bir tad düzeyim oluştu . Bu şekilde yapabilirsiniz .
Makineyle de bir yıl oldu nerdeyse Philips 5 serisi . Çok memnunun hiçbir problem yaşamadım şimdiye kadar . Onatba dan öğrendiğim temizlik işlerini yapıyorum çok düzenli yapamasam da . Tek şikayetim çok sesli çalışıyor . Sesi azaltmak İçin makinenin altına bez, köpük filan yaptım ama ses öğütücüden geliyor direk yapacak bişey yok . Son seride ses yüzde elli azaltılmış diyorlar ama hiç deneyimlemedim varsa bilgisi olan yazarsa sevinirim sırf ses için bile makineyi değiştirebilirim . Sabah 7 de işe giderken travel Mug yapıyorum ev ahalisi uyanıyor öyle bir ses . Onun haricinde kahve müptelası yaptı bizi böyle bi kötülüğü var
Not: Çekirdek kahve alıyorum , standart kavrum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müfettis06 -- 18 Kasım 2024; 19:3:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Teşekkürler, hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kahve tavsiyesi olarak aşağıdaki ürünü öneririm. Kampanya takip ederseniz 1 kg 400 TL - 500 TL arasına düşüyor
Moliendo Amalfi Espresso Blend Kahve (Çekirdek) 1000 g
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben makineyi ilk aldığımda Davidoff cafe creme almıştım. Onun tadı hala damağımda ama kg fiyatı 1000 TL civarında. :(
-
Hocam davidoff da güzel kahve, tchibo üretiyor. Ancak açıkcası bu kadar fiyat farkını ben pek anlayamıyorum. Hadi en kalite çekirdeklerden harman yapsan gene kg 30 dolara yakın olmaması lazım çok ekstrem özel kahveler haricinde. Arabica çiğ çekirdek kg 3-5 dolardan fazla değil.
Çekirdek sınıflandırmaları ile ilgili bilgi için bkz.
https://www.bikahvearasi.com/kahve-siniflandirmasi-grading/
Hocam katılıyorum buna. Bu fiyatlamaları bildiğim için zaten o kadar çok para vermek istemiyorum. Açıkcası bu nedenlede yerel 3. nesil kahvecilerden kahve almıyorum. Afaki bir fiyatlamaları var. Sanalbaharat o yüzden f/p ürünü. Birde arada yurtdışına gidenlere uygun buldurursam oradan alıyorum. Yine de bilgilendirme için teşekkür ederim.
-
Hocam bizdeki 3. Dalga kahvelerde genelde hata oranı en düşük, SCA tasnifi yapılmış, nitelikli denilen kahvelerden kavruluyor. Butik olması sebebiyle fiyatlar o seviyelere çıkabiliyor. O tip kahvelerde neredeyse 0 hatalı çekirdek bulunur. O tip çekirdeklere erişmekte kolay değildir. Genelde kavurucu SCA ratingini belirterek satar. Ancak market çekirdeklerinin 30 dolara satılması çok anlamlı değil tabiki.
Merak eden olursa, çekirdek ayıklama için bkz.youtubeKahve kusurları ve nasıl ayıklanması gerektiği üzerinehttps://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=DUYcti5prE4i
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
coffeetropic in kampanyalarını takip edebilirsiniz. çekirdekleri çok iyi. kavrum notu düşüyorsunuz, ödeme aşamasında, istediğiniz gibi kavuruyorlar.
city yada fullcity bizim makinelere iyi. tad olarakta..
orta yada orta sert için guatemala antigua..
daha yumuşak için Brasil Mogiana Yellow Bourbon
https://coffeetropic.com/urun/terra-single-origin-brasil-mogiana-yellow-bourbon//
veya az daha yumuşak colombia
https://coffeetropic.com/urun/terra-single-origin-colombia-medellin-1kg//
ben orta ve yoğun tatlı, orta yada az asidik çekirdekleri tercih ediyorum.
bu kahveler 600-800 tl bandında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 19 Kasım 2024; 11:6:26 >
-
Kendini kanıtlamış butikler için bir sözüm yok hocam. Çok kaliteli kahveler var bazılarında. Benim sözüm yaşadığım şehirdeki 3. nesil olduğunu iddia edenleriydi aslında. Hangi çekirdeği kullanıyorsunuz diye sorduğumda cevap alamadığım ama kahvelerini yüksek fiyatlara satanlara sözüm. Elbette açıklama eksik olmuş ondan yanlış anlaşılmışım.
-
Yani öyle bir durum var malesef. Birde bu elek altı kahveleride herhalde el altından satıyorlar. Bu sahte vs denilen kahvelerin çoğu o tip elek altı kusurlu kahveler. Onlar baya fiyat yükseltiyor aslında.
@mdmrx hocam evdeki silikon yağ bitti bitecek. Şimdi bir tane alacağım NSF H1 Uluslararası Gıda Sertifikası bizim cihazlar için uygun değil mi?
-
-
Bu kahve yağı çözücü ve kireç çözücülerin muadilleri var mıdır kullanan bilgisi olan var mı?
ilk mesajda hepsinin linkleri isimleri var. bulamazsanız yazın.. yardımcı olalım.
muadil ürünler adı altında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 20 Kasım 2024; 18:33:26 > -
Tabletin daha uygun/az sayılı versiyonu var mıdır? Yoksa bunu bir kere alıp kullanmamı mı tavsiye edersiniz?
maalesef az adetlisi yok. çünkü bunlar kafe lerdeki makineler için günlük kullanım amaçlı üretilmiş.
100 lük tablet bile alsanız senelerce kullanırsınız. ben makineyi aldım alalı 2. kutuyu aldım. az önce bir arkadaş mesaj atmış, onunla 50-50 paylaşabilirsiniz. 50 adet ideal aslında.. ayda bir değil 15 de bir temizleyin.. 2 sene gider..
1 gr
1.35 gr
2.5 gr lıklar bizim makinelere uygun. 2.5 luk 60 adet ikiye bölebilirsiniz.
makineyi hergün değilde aralıklarla kullandığınızda 2 gr a kadar kullanabilirsiniz. bazen 1.35 liği 1.5 tablet kullanıyorum
Puly Caff Plus Espresso Makinesi Temizleyici Tablet 100 x 1.35 G Fiyatları ve Özellikleri
philips 6 tableti 275 e satıyor. ayda bir kullanın diyor. her tableti 1.8 gr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 20 Kasım 2024; 18:46:54 >
-
Tamamdır hocam çok teşekkür ettim
Arkadaşlar siemens de eq700 ve eq6 plus s700 arasında kaldım sizin öneriniz ne olur ? Evdeki 10 yıllık tam otomatik delonghiyi değiştirmek istiyorum, farklı modellere de bakabilirim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X