Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.005
Cevap
187
Favori
174.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Garanti bittikten 1 yıl sonra yaşadım hocam.

• jcovanni J kullanıcısına yanıt

puly 4gr lık var hocam fiyat uygun diye aldım erimiyor sakın alma. en iyisi orjinali herhalde.

• onatba O kullanıcısına yanıt

Detaylı açıklama için çok teşekkür ediyorum hocam. Dürüst olmak gerekirse kahve hazırlama konusunda çok bir tecrübem yok fakat hobi olarak edinmek istediğim bir beceri. Kafam biraz yarı otomatiklere de kaymıyor değil ama pratiklik açısından 0820 / 2220 modelleri de işimi fazlasıyla görecek gibi görünüyor. Biraz daha araştırıp öyle bir karar vermem en sağlıklısı olur diye düşünüyorum.

• akdum kullanıcısına yanıt
    Hocam elinizle kırıp atıp, fişi çekip 15dk beklerseniz erir. Tam erimesinede bence pek gerek yok. Eridiği kadar eridikten sonra demleme ünitesini çıkarıp durulayabilirsiniz. Esas amaç kahve kalıntılarını çözmek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim için fena değil ama, eşim çıkan kahveyi soğuk buluyor. Ayarlarrdan yüksek sıcaklığı seçmeme rağmen. Acaba kahveyi daha sıcak alabilmek için bir modlama, yöntem vs var mıdır. Bardağı önceden ısıtmak dışında. Onu yapıyorum zaten.

• nighty kullanıcısına yanıt
    Varsa mikrodalgada 1-2 tur çeviriniz hocam. Eğer belirgğn derecede soğuksa, servise verip kalibrasyonunu kontrol ettirebilirsiniz. Servisler direk saeco yazılımı ile kontrol yapabiliyor olması lazım.

• onatba O kullanıcısına yanıt

Mikrodalga yok hocam, eşim istemiyor. Vardı bir zamanlar, sağlıklı değilmiş, öyle buyurdular, kaldırdılar  

• akdum kullanıcısına yanıt

4 gr lıklar daha çok filtre kahve makineleri için.

buna 1 veya 1.3 lük almanız lazım

• EP 0820/00 makinem bugün ulaştı su olarak evdeki arıtma suyunu kullanıyorum su sertliği testinde bütün kareler yeşil kaldı dolayısıyla sertlik ayarını da en düşüğe ayarladım. Cihaz arıtma suyuyla kullanıldığında filtre kullanımı gerekli midir yoksa filtre daha çok musluk suyundan kullananlar için mi bir seçenek?

Bir de elimde filtre kahve için kullandığım çekilmiş normal kahve var makinenin çekilmiş kahve kısmına ölçekli şekilde koyduğumda filtre kahve benzeri bir içecek elde edebilir miyim yoksa bu bölüm sadece espresso olarak çekilmiş kahveler için mi geçerli?

• AyranMen A kullanıcısına yanıt

her türlü kahve için kullanabilirsiniz.. ama çekilmiş türk kahvesi iyi olmaz sanırım.. çok ince..

su sertliğiniz çok iyi.. filtresiz kullanabilirsiniz.. ama uyarı almamak için filtre varmış gibi işlem yapın. yılda 1 kez kireç temizliği yapın.

tabi garanti için olurda bir sıkıntı olursa servise filtreli gitmekte fayda var.. o vakit takarsınız

Hocam ben normalde bayatlayan filtreyi el değirmeninde çekip manuel espressoda kullanıyorum. Baya iyi sonuç veriyor. Ancak bu makinede hiç denemedim. Makine üstünde değirmen varken çekilmiş kahveye pek gerek yok bence ancak bayat kahveniz varsa tablet temizliğinden sonra tablet artığını tenizlemek için kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 16 Kasım 2024; 20:47:21 >
  • Merhabalar, 7-8 ay önce 5443 ü aldım, günde 2-3 kahve içiyoruz. Su arıtma cihazı kullanıyorum. Tds (su sertliği) 7-8…su filtresini sıfırladım. tekrar %100 yaptım, değiştirmiş gibi yaptım, değiştirmedim. Ayda bir yağ çözücü tablet kullanıyorum. Ayrıca belli aralıklarla Kireç solosyonu kullanmam gerekiyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jcovanni -- 17 Kasım 2024; 12:48:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar son zamanlarda sanalbaharattan kahve alıp makinede deneyenler oldu mu?

Önereceğiniz bir kahve var mı acaba? Orta ve sert içim olabilir.

Benim de merak ettiğim bir konu. Bu başlıkta birkaç kez tartışılmış fakat anlamadığım şey redditte birkaç yorumda RO (basitçe arıtma) suyu kullanımında makineye uzun vadede zarar verebileceğini yazmışlar minerallerden tamamen arındırdığı için sanırım. Arıtma suyunun üstüne biraz musluk suyu ekle diyen de var. Konuyla iligili bilgisi, deneyimi olan var mı?

Hocam makineye bir zarar vermez minarellerinden arındırılması. İnsanlar için mineralsiz suyun uzun vadede zararlı olacağı yönünde bir tartışma var. O yüzden arıtma suyuna azcık çeşme suyu karıştırılıp mineral eksiğinin ordan tamamlanması gerektiğini savunanlar var. Redditte belki bu konuya değinenler olmuştur. Bende arıtıcı kullanıyorum yine de makinede filtre takılı ve yılda 1 defada makineyi kireçten arındırma işlemi yapıyorum açıkcası.

• sezarim kullanıcısına yanıt
    Makineye zarar vermiyorsa sıkıntı yok hocam 😂 Yine de önlem amaçlı biraz çeşme suyu eklenebilir sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyranMen -- 17 Kasım 2024; 23:18:48 >
  • sezarim kullanıcısına yanıt
    Ben sürekli oradan alıyorum. Farklı yerlerden de denedim ama burası hem hızlı gönderim hem de Fiyat performans olarak öne çıkıyor . Gönderdikleri kahvelerde kavurum tarihi hep sipariş ettiğim günün tarihi yani aynı gün kavurup yolluyorlar sanırım . Kahve tercihi ise ağız tadına göre değişir . Ama Colombia supremo önerebilirim . Herkes beğenir bunu risksiz .

• Hocam bende normalde filtre kahve için kahvelerimi hep sanalbaharattan alıyorum ama makine için hiç denemedim. Lavazza vs hep iyi markalardan aldık ona rağmen geçen makinenin öğütücü dişlisi kırıldı. Şimdi farklı deneyesim vardı. Columbia'nın kreması nasıl peki? bu arada yanıt için teşekkür ederim.

• arkadaşlar genelde tchibo barista espresso çekirdek kullanan biri olarak geçenlerde kampanya nedeniyle alıp denediğim A Roasting Lab Guatemala Espresso çekirdekleri çok beğendim ve yaptığım kahveler çok güzel olduğu için sizinle paylaşmak istedim

özellikle kışın cappuccino sevenler de denesinler. Gerçekten hem sütlü hem sütsüz kahvelerde kendine has harika bir tadı var.

Senede 1 limon tuzu veya satılan özel solüsyonlar ile temizlik yapabilirsiniz isterseniz. 7-8 tds oldukça düşük değer. Saf suya yakın. Kireç bağlaması zor. Demlik veya kettle kireç tutuyorsa kabaca oradan kireç tutma süresini hesap edebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.