Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.009
Cevap
187
Favori
174.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kutunun içinde gelen aqua clean filitresi ömrünü tamamlayınca amazon da bir adet sipariş verdim sabah teslim edilince cihazın rutin bakım temizliğini yaptım filitresi açıp sallayınca kutuda çıkan filitre den gelen reçinelerin sallama sesi çok hafif geldi ilk böyle birşey farkettim takmadan önce filtreyi taktım makineyi açtım kahve yapmak için ön temizlemede gelen suyun çok hafif bir siyah olduğunu farkettim normal kahve yağı olabilir diye düşünürdüm ama makineyi temizlerken 2 defa üst üste tablet ile yağ temizliği yapmıştım suyun berrak olması gerekirdi içime kurt düştü kahveden önce sıcak su alayım dedim resimde görüldüğü gibi sim siyah su aktı bir kaç defa sıcak su alınca renk açıldı ama sorun filitre de mi başka birşey de mi bilmiyorum satıcı amazon du orijinal kutusun da geldi başına böyle birşey gelen var mı acaba Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

• sa_vas S kullanıcısına yanıt

brita sürahi flitresinde de ilk 2 lt süzülen su dökülür..sonra içilir..

ayarlardan aquaclean filtreyi aktif ederken bol miktarda su atması lazım buhar çıkış deliğinden ve bu kömür rengini temizlemesi lazım.. ama hiç bu kadar siyahınıda görmedim.

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Aktif ederken hiç su akışı olmadı cihazdan dediğiniz gibi o yüzden olmuş olabilir o zaman 3 4 defa sıcak su alınca rengi düzeldi kutudan çıkan filtre de de hiç görmedim yada bilgimiz olmadığı için direk kahve yaptığımızdan farketmedik bilemiyorum ne kadar rengi açılsa da içime bi kurt düşmedi değil
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

Aslında geçen yıl okumuştum ilk mesajın tümünü ama unutmuşum, Temuda çok ucuz görünce de atladım. Neyse illa bişeye uyar kahve mak.e olmasa da.

takmadan önce suya daldırıp baloncuk çıkarttırıp içinde ki havasını almadınız mı..

aldıysanız aqua clean kurulumu sırasında su çıkar buhar deliğinden.. ve ekranda açılışta filtre 1/8 görünür..yada kireç temizliği yapmadı iseniz bugüne kadar kaçıncı filtreyi kullanıyorsanız o görünür 3/8 gibi..7/8 de de eskiyince kireç temizleyin der

Hocam filtrenin ağzını elinizle tutup lavaboda filtrenin içindeki karbonu yıkayıp tozunu atarsanız sorun kalmaz. Uygun fiyatlı karbon filtrelerde çok sık rastlayabileceğiniz bir durumdur bu. Aktif karbon bildiğiniz hindistan cevizi kabuğu kömürü. Suyu kömürden geçiriyorsunuz. Kömür kontamine olmaması için yıkanmaz, aksi halde ıslanınca bakteri üreyebilir. Eğer biraz tozlu bir kömürse bu tablo ortaya çıkar.
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Nespressoda direk siyah conta var hocam. Siyah conta sanırım kauçuk karbon conta. Kaçırmıyorsa sorun olmaz muhtemelen. Regülatörlerde de siyah conta kullanılıyor.
  • HDogus kullanıcısına yanıt
    Çelik kapsül biraz zahmetli, her seferinde tek tek yıkayıp doldurmak biraz yorabilir. Portafiltreli makine kadar başarılı sonuçlar elde ediliyor çelik kapsülle fakat birde değirmen gerek. Kahve çekildiği anda bayatlamaya, okside olmaya başlar.

Çelik kapsül 7gr kadar kahve alır. Double shot için 2 kez doldurmanız gerekir. Başlangıç aşamasında öğrenme amaçlı tercih edilebilir ancak yerli markalarda bu kadar çok uygun fiyatlı portafiltreli makine varken çelik kapsül çok anlamlı olmayabilir. Bunun yanı sıra hem kapsül, hem manuel kullanıma uygun makinelerde var.

Fikir vermesi açısından, Bkz.
    www.fantom.com.tr
    Mixpresso KS 1450 | Fantom
    https://www.fantom.com.tr/mixpresso-ks-1450

Kapsül fiyatlarında ilginç bir düşüş var. Kg fiyatı neredeyse çekirdekle başabaş giden markalar var. Ancak taze çekilmiş kahve her zaman daha iyi sonuca imkan verecektir.

• Merhaba arkadaşlar. 2. El bir 5443 ile aranıza katıldım. Aldığım kişi çok az kullanmış. Product counter toplamda 60 bardak kahve gösteriyor. 2023 Kasım'da alınmış. 1 yıl daha garantisi var yani. Sıfır alma şansım yoktu, o nedenle 2. El aldım.

Başlığı takip edeceğim elbette. Fakat bir kaç aklıma takılan konu var.

Birincisi süt köpürtücüden süt aktıktan sonra ucunda biraz köpük kalıyor. Bunu silmek gerekir sanırım değil mi.

Bir de süt köpürtücüde kalan sütü geri koymak mı daha doğru, yoksa süt kabını çıkarıp dolaba koymak mı. Üretildiği malzemelerin sürekli soğuk sıcak değişimine elbette direnci olmalı mantıken, ama yine de elden geldiğince malzeme ömrünü uzatmak gerek.
  • nighty kullanıcısına yanıt
    Haznenin ağzını etrafa damlamaması için silebilirsiniz isterseniz. Sütü geri boşaltmanın pek anlamı yok. Süt zaten haznede kontamine olmuş oluyor. Dolapta kalan sütü durduk yere kesmeye gerek yok. Çok sıcak değil ise dolaba koyabilirsiniz direk. Çok sıcaksa soğutup öyle koymanızda fayda var, dolabı boş yere ısıtmamak lazım. Dolap kompresörleri zayıf kompresörler. Hazne plastiği termal döngüye baya dayanıyor sanırım, hiç haznesi çatlayan patlayan duymadım henüz ancak sonuçta tabi hazne plastik hazne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Kasım 2024; 10:0:30 >
  • nighty kullanıcısına yanıt

sütü kullanıp işiniz bittiğinde süt kabını çıkarıp dolaba koymadan önce "Clean" butonuna basıp "Quick Rinse" modunu seçip çalıştırmanız lazım.

Bu temizlik sadece ucu için değil aslında. Süt kabının içinde, süt köpürtme için bulunan incecik süt kanalını temizlemek için. Zaten bu yöntemden başka o ince süt kanalını temizleme şansınız da yok. Bu çok önemli bir temizlik yoksa gözünüzle göremediğiniz bir yerde sürekli süt kalıntıları birikecek demektir. Bu işlem sırasında çıkan sıcak su hem o kanalı hem de ucunu temizlemiş oluyor.

Ayrıca bu temizliği süt kabındaki sütü bitirince yapmanızı öneririm. Dolayısıyla her zaman kullanacağınız kadar süt koymaya çalışın. Çünkü bu temizlikten sonra ufakta olsa bir miktar su , süt kabına karışıyor. Bu da kapta kalan sütün daha çabuk bozulmasına, tadının ve kalitesinin değişmesine neden oluyor.

ilgili temizlik videosu aşağıdaki linktedir. Videoda ilk 1 dakika sizin sorularınıza cevap veriyor

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346Philips Home Livingyoutube
    Philips Espresso 5400 Serisi LatteGo, Nasıl Temizlenir ve Bakım Yapılır?
    https://www.youtube.com/watch?v=Qf5obPcBKVw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 8 Kasım 2024; 10:59:49 >

• onatba O kullanıcısına yanıt

nespresso yok bende ama olan bi arkadaş isterse veririz artık, teşekkürler bilgi için

• Merhabalar, Philips için kahve tableti önerisi alabilirmiyim ?
  • jcovanni J kullanıcısına yanıt
    Klasik tip bulaşık mk tabletini 4 e bölüp kullanabilirsiniz. Hunide deterjan kalmamasına dikkat ediniz. İşlem sonrası demleme ünitesini sudan geçirip durulandığına emin olunuz.

Eğer ayrıca almak istiyorsanız neobarista, puly, urnex vb tabletler olur. Diğer markaların tabletleri de olur.

Örn bkz https://app.hb.biz/sEQNvPbj3Umj

Bkz 2.
    https://www.cafemarkt.com/
    Cimbali Eco Cleaner Kahve Makinesi Temizlik Tableti, 150 adet Fiyat
    https://www.cafemarkt.com/cimbali-eco-cleaner-kahve-makinesi-temizlik-tableti-150-adet

Bkz.3
    www.kahve.com
    Kahve Temizleme Tableti ve Solüsyonu | Kahve.com
    https://www.kahve.com/kategori/temizlik-urunleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Kasım 2024; 13:48:29 >

• EP2220/10 ve EP2331/10 modelleri arasında kaldım. Anladığım kadarıyla aralarındaki tek fark 2220'de süt ısıtmak için süt köpürtücü bir çubuk bulunuyor öbür yandan 2331 modelinde LatteGo aparatı var bunun sayesinde öbür makineye ilaven cappuccino hazırlayabiliyorsunuz.

Kağıt üzerinde EP2331 daha mantıklı gibi görünüyor fakat benim kafamı karıştıran kısım LatteGo aparatının sürekli temizlenme gereksinimi olması ve sanıyorum istediğimiz kadar süt eklemesi yapamıyoruz farklı tarifler için. Acaba 2220 modelini alıp sütü kendim ayarlayıp daha fazla tarif uygulayabilmek daha mı mantıklı olur diye kafamda soru işareti oluştu.

Bir diğer sorum ise makinelerde seramik öğütücü kullanılmış olması. Seramik öğütücülerin daha az dayanıklı olduğunu duymuştum acaba garanti kapsamı dışında bir sorun yaşarsak tamiri mümkün mü, mümkünse maliyeti ne kadar bilgisi olan var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: AyranMen

EP2220/10 ve EP2331/10 modelleri arasında kaldım. Anladığım kadarıyla aralarındaki tek fark 2220'de süt ısıtmak için süt köpürtücü bir çubuk bulunuyor öbür yandan 2331 modelinde LatteGo aparatı var bunun sayesinde öbür makineye ilaven cappuccino hazırlayabiliyorsunuz.

Kağıt üzerinde EP2331 daha mantıklı gibi görünüyor fakat benim kafamı karıştıran kısım LatteGo aparatının sürekli temizlenme gereksinimi olması ve sanıyorum istediğimiz kadar süt eklemesi yapamıyoruz farklı tarifler için. Acaba 2220 modelini alıp sütü kendim ayarlayıp daha fazla tarif uygulayabilmek daha mı mantıklı olur diye kafamda soru işareti oluştu.

Bir diğer sorum ise makinelerde seramik öğütücü kullanılmış olması. Seramik öğütücülerin daha az dayanıklı olduğunu duymuştum acaba garanti kapsamı dışında bir sorun yaşarsak tamiri mümkün mü, mümkünse maliyeti ne kadar bilgisi olan var mıdır?

Öğütücü kırıldı benim 2220/10 makinemde. Kendim değiştirdim servisten alıp. Maliyet 1400 TL civarındaydı.

• sezarim kullanıcısına yanıt
    Peki sorunu makinenin garantisi varken mi yoksa bittikten sonra mı yaşadınız?
  • AyranMen A kullanıcısına yanıt
    Seramik öğütücüde ayar yaparken dikkatli davranırsanız ve kahvede taş vs denk gelmezse sorun yaşamazsınız. Açık kavrumlar genelde zor öğütülür fakat bu tip makinelerde genelde açık kavrum kahveler pek randıman vermez. İdeali orta/koyu ve koyu kavrumlardır. Zaten hazır satılan espresso çekirdeklerinin geneli koyu kavrum.

Çelik değirmen çok daha iyi olurdu bu makinelere, ancak seramikte iş görüyor. Seramiğin bir avantajı oksitlenme vb derdi yok. Ama tabi bir çelik değirmen değil.

Yerli markalarda satılan çin grubu makineler ve delonghide çelik değirmen mevcut. Çin grubu otomatik makinelerde frotherlı olanlar genelde daha eski tipteki makineler. Tchibo arçelik, karaca vb markalarda sanırım eski tip çubuklu makine stoğu kalmamış olabilir. Delonghide magnifica evo var çubuklu çelik değirmen, 15 bin civarı fiyatı. Philips 0820 7500tl civarı bulunuyor.

Lattegoda süt miktarını siz ayarlayabiliyorsunuz. Lattego haznesi kullanım açısından frotherdan daha pratiktir ancak frotherda tüm parametreleri siz kontrol edebildiğiniz için genelde sonuç daha başarılı olur. Lattegonun olayı tek tuşla kahve vermesi.

Çubuklu/frotherlı makinede de her türlü kahveyi rahatlıkla yapabilirsiniz. Sütü istediğiniz sıcaklıkta ve miktarda köpürtebilirsiniz. Bu makinelerin panarello performansı gayet iyi, hiç bilmeyen birisi bile rahatlıkla süt köpürtebilir. Biraz tecrübeliyseniz, elinizde düz tchibo nozzle ı varsa onuda takıp klasik tip gibi kullanabilirsiniz.

Makinelerin hepsinde demleme ünitesi ve değirmen ortak. Parçalar aynı. Sanırım 0820, 2200 lere göre daha güncel sürüm. 2331 de son çıkan seriden olması lazım. Yeni serilerde ufak tefek iyileştirmeler ve güncellemeler olabiliyor. 2220 yerine daha güncel 0820 de tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 12 Kasım 2024; 1:32:35 >

• 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.