Kırılan dişlilerin yenisini aldım servisten ve kendim taktım. Dişlinin ikiside kırıldığı için maalesef ikisinide değiştirmek zorunda kaldım. Makinenizin garantisi bittiyse ve biraz elinizden geliyorsa kendiniz tamir etmeyi deneyin derim Servise dişlileri sen tak dedim öğütücü motoru yanımda götürmüştüm. sadece yerine oturtacaktı 400 Lira işcilik dedi. Dedim sen ver ben hemen kendim takarım. |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (141. sayfa)
-
-
Selamlar. Kahve tadında değişim farkedince (sulu olmaya başladı) bugün demleme ünitesini kontrol ettim ve alttaki borudaki bir contanın parçalandığını farkettim. Elimde OD:9 ve OD:13 yedek contalar var ama parçalanan conta daha da küçük ve onun yedeği yok maalesef :/ OD değeri 6 mı 7 mi 8 mi tam bilemiyorum. Ve ayrıca ANKARA'da nerede bulabileceğim konusunda bilgisi olan var mı?
Yoksa el mahkum https://tr.aliexpress.com/item/1005006149147569.html sayfasından sipariş vermek zorunda kalacağım ama süre gözümde büyüyor.
-
-
Hocam o baya küçük, ölçmedim ama tahminim OD(outer diameter/dış çap)2.5mm yada 3mm olabilr. Söktüyseniz dıştan dışa ölçebilirsiniz. Teknik malzeme satan yerlerde belki bulursunuz.(scuba dalış, laboratuvar, akvaryum, rekorcu, endüstriyel mutfak vb..) Bulursanız, nerede bulduğunuzu paylaşırsanız seviniriz.
phaksesuar.com da conta olması lazım, tek conta 100 lira civarı. İlk mesajda link var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Ekim 2024; 12:28:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dişliler ne kadar tuttu hocam?
Ben contanın takıldığı yeri kumpas ile ölçtüm 4.1 mm geldi. Sağ-Sol kalınlık 4mm edeceği için sanırım OD:8 alacağız buna
Hocam tabletleri alan çıkmaz ise bulaşık makinesinde yada çamaşır makinesinde beyazlarda kullanabilirsiniz. İçeriği bulaşık mk tabletleriyle ve çamaşır sodasıyla hemen hemen aynıdır, beyazlatıcı sodyum perkarbonat içerir. Aynı şekilde kullanabilirsiniz. Tül falan varsa yıkayabilirsiniz. 7 tablet × 2gr=14gr bulaşık veya çamaşırda tek yıkama için yeterli gelmesi lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Ekim 2024; 13:42:59 >
Hocam 1400 liraya aldım iki dişliyi. Amazonda tanesi vergi dahil 700 lira civarındaydı. Öyle olunca beklemektense hemen almayı tercih ettim. Belki daha uyguna bulunabilirdi aransa. Ama bekleme süresi olmasın diye aldım açıkcası. Bu sefer o gelene kadar dışardan kahve içeceğim :)
-
amazonda takım conta satılıyor içlerinden biri uyar sanırım.
daha büyük set:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Ekim 2024; 17:50:30 >
-
merhabalar, 3347 modeli ile aranıza katıldım. malum bu modelde bardak ve süt ölçülerini ml cinsinden göstermediği için bardak seçimi bir miktar zorladı. ufak tefek deneme yanılmalarla coffee nin yaklaşık 210 ml yine capuucino nur da 220 ml civarı geldiğini anladım (kademeler en üstte seçiiyken). ancak lattede ölçüyü bir türlü tutturamadım bir yapıyorum taşıyor bi yapıyorum bardağın yarısı boş. tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir mi kademeler en üstte seçiliyken latte kaç ml veriyor veya üst model kullananlar bakıp söyleyebilir mi?
-
bugün birkaç dükkana baktım da bulamadım. Temu veya amazon aklımdaydı benim de. Aşağıdaki linkten birazcık daha ucuz şekilde sipariş geçtim artık. Teşekkür ederim.
-
Büyük set conta ihtiyaçlarımızın tamamını karşılarmı hocam.
Uygun fiyata gıdaya uygun silikon tavsiyesi alabilirim arkadaşlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ml olarak çok hassas sonuçlar alamayabilirsiniz, +/-10ml tolerans her zaman olabilir. Kahve öğütme derecesinden, süresinden hatta kahve cinsinden bile fark olur. 10-20bardak içinde muhtemelen makinenizin kalibrasyonu tam oturur, daha net miktarlar almaya başlarsınız. Bardak ml ekran vs de göstermesede tüm serilerde aynı miktarlar kullanılır. Ekranda ml olarak yazsada çoğu zaman tam hassasiyetle tutmaz zaten. Basit bir akışmetre ile su miktarı hesaplanır ancak makine içinde telvede kalan su, nakinenin demleme sonrası hazneye atacağı su illa olacaktır.
Size benim farklı bir sorum olacak, makinenizin iç tatafında demleme ünitesinin arkasında hiç mavi conta var mı? Yoksa hepsi turuncu mu?
Bu akşam üniteyi çıkarıp bir bakayım hocam conta işine.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben ilk defa yukarıdaki arkadaşın makinesinde ki contanın yıprandığını gördüm. orada nasıl bir parça varda yıprandı bilgim yok.
normalde içerde, arka borudaki contadan, yukarıdaki yıpranıyor.
bu contalar da forumdan fazlaca alan arkadaşlardan temin edilebilir.
ama elimde hazır bulunsun diyorsanız alabilirsiniz.
yalnız bazı conta setlerinde ep4346 yok. büyük ihtimal o ürün siteye eklendiğinde bu cihaz yoktu.. conta ölçüleri olmayınca %100 uyumludur da diyemiyorum
mesela şu seti alsanız 6 tanesi işimize yarıyor. daha içerde yarayacak mıdır diğerleri bilgim yok.
@onatba bilebilir
silikon gres:
amazonfancility® Diamant tam otomatik kahve makineleri için silikon gres 25 g + 2 veya 5 premium XL fırça – yağlama yağı gıda maddelerine uygun, contalar için armatür yağı, o-ring, musluk yağı silikonhttps://www.amazon.com.tr/fancility%C2%AE-Diamant-otomatik-makineleri-silikon/dp/B0CGMLD2J6?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&smid=A21D092559UQXP&th=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Ekim 2024; 23:57:42 >
-
-
Hayur hocam sorun yok, yeni çıkan makinelerde mavi conta geliyor nedense daha önce bir arkadaş daha söylemişti. Bana da bir mavi denk geldi. Mavi sanırım kauçuk, turuncu epdm yada silikon muydu tam çıkaramadım. Neden mavi geliyor tam anlamadım. Renge göre malzeme kodlaması var mı tam ona da hakim değilim. Ancak böyle biri turuncu diğeri mavi anlayamadık tam.
Anladım hocam yenilenmiş seri olduğu için belki de farklı bir malzeme tercih ettiler o kısımda veya farklı bir noktada ölçü olarak çok yakın bir başka conta varsa karışmaması için de değiştirilmiş olabilir. Ben de bir soru sorayım 3000 serisinde direk süt almanın dolaysız bir yolu yok değil mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sadece süt olmayabilir. Ancak öğütülmüş toz kahveden macchiato alır gibi yapıp, suyu tepsiye gönderip makineyi bir nevi kandırabiliime özelliği olması lazım.
Öyle var hocam da direk alma da var mı acaba dedim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X