Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.036
Cevap
189
Favori
176.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, americano yaparken espresso basıyor sonra suyu alt hazneye basıyor. Caffe crema yada coffee basınca normal çalışıyor. Americanoda suyu vermiyor bazen. Sebebi ne olabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valf tutukluk yapmış olabilir. Kireç temizliği yapmayı deneyiniz. Düzelmez ise garanti devamsa direk servise verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Ekim 2024; 16:47:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

43xx serisi var evimde. Coffee secenegi seciliyken kahve orani tam ortada olunca kac gram cekirdek kullaniyor makina ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam onu ölçecek bir babayiğit lazım bizede.
    Bekir bey bu videoda bir ölçüm yapıyor ancak max ayarda espresso ölçüyor sadece sanırım.
    Bekir Başeryoutube
    En çok satan 2 makineyi kıyasladım. Philips EP 5443/70 Grundig KVA7230.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=RZ_oAYI2uzo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Ekim 2024; 17:45:10 >

• Jabba kullanıcısına yanıt
    Full secersen 8-10 arası alıyor

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Genel temizlik yağlama ve kireç yaptım. 1-2 veriyor sonra vermiyor hazneye boşaltıyor. Sadece americano da su verirken oluyor. Valf e bakıcam belki kahve çekirdeği tıkamıştır

• elvis35 kullanıcısına yanıt
    Garanti bittiyse hocam şuny deneyin isterseniz ancak yivlere dikkat etmeniz gerek. Bu arada lattego sıcak su devresini tam bilmiyorum, sadece tahmin yürüttüm.

Bkz.
    Milen Stoitsevyoutube
    Saeco Philips solenoid valve hot water steam defect
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=hbCg_64YqK4

Contalarım sağlam, zaten haftada bir tablet ayda bir iç hazne temizliği 6 ayda bir kireç yapıyorum. Senede bir filtre değiştiriyorum, arıtma kullandığım için. Bu video u izledim americano seçeneği dışında sade su veren yok sanırım uçlardan. Valf sadece bu su yolunu değiştirmek için kullanılıyor anladığım. Valf e yönelicem teşekkürler.

Hocam, bu valf aynı zamanda haznedeki fazla suyu ve basıncı demleme sonrası alt tepsiye tahliye eden valf. Bunun sayesinde telve sulu sepken çıkmıyor. Bunun sayesinde telve hafif nemli, espressoda son acı ekstraksiyonu almadığı için daha dengeli çıkar. Bu valfte açıkcası kolay kolay bpzulmaz tıkanmaz. Ben filtresiz düz musluk suyu kullanıyorum hocam makinelerde, şu ana kadar sorun yaşamadım.

Benim bildiğim makinede ayrı bir sıcak su devresi yok. Shot sonrası gelen su demleme ünitesindeki telve kaba atıldıktan sonra gene demleme ünitesinden geçiyor. Ünitede kahve varken kaçırmayıp, kahve yokken kaçırması ilginç çünkü kahve olmadığı zaman direnç yaratacak kahve olmaması sebebiyle basınç daha düşük olur. Normalde valfte sorun olsa kahve varken de basması lazım tepsiye.

Bana sanki demleme ünitesi kaynaklı olabilirmiş gibi geldi şu anda.

Edit 1: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ekim 2024; 15:40:41 >
    Telveye sürekli su basıp verdiği kahvelerde sorun yok. Americano da espresso verip suyu vermiyor. Sanırım su yolu farklı bir yerden geçiyor.

Farklı olmaması lazım hocam aslında da emin olmamağım için yorum yapmaktan kaçındım.

Öğütücü kullanmadan toz kahve seçip deneme yapma imkanınız varsa önce espresso sonrasında da americano deneme şansınız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ekim 2024; 16:25:54 >
    Tabi deneyip dönüş sağlarım, teşekkürler. Mesela şimdi americano yaptım, suyuda verdi :). Şu iç ünitedeki yayın olduğu yeri söküp temizledim bir videoda öyle çözmüşler.
    John Stevensonyoutube
    Philips LatteGo 5400 no water added to Americano
    https://www.youtube.com/watch?si=mjovosx9BzzVXM_0&v=NZ4xUSrcY8A&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elvis35 -- 6 Ekim 2024; 16:32:52 >

Videoda yayı göremedim hocam. Sorunu çözdüğünüze sevindim. Bana da pek valfle alakası yok gibi geldi mantık silsilesi kurunca. Bu arada 2 adet solenoid valf varmış lattegoda, bşr üstte var bir altta. Tom yeni video paylaşmış, videoda daha net gözüküyor.

Merak eden varsa bkz.
    Tom's Coffee Corneryoutube
    No Coffee? Troubleshooting a Philips Superautomatic (Nozzle Leak)
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=9Zq4VxFpR70

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ekim 2024; 16:53:23 >

Videoda çözümünü göstermemiş. Yorumlara yazmış video sahibi. Espresso nun basıldığı haznenin üstünde kalıyor. 2 vidası var açınca içinde conta var onunki yıpranmış ama benimki sağlam. Temizledim kapattım bakalım denemeye devam. 160 su seçtim ölçü kabına koydum 150 gösterdi. Makinada çok verimli değil 😂

Tom videosunuda izledim baştan sona kadar. Onu izleyince americano seçtiğinde farklı yoldan verdiğini gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elvis35 -- 6 Ekim 2024; 16:55:38 >
    Muhtemelen sorun ondan kaynaklıdır düzeldiyse makine, çünkü ayrı bir hat sanmıyorum bu tip bir makineye tasarım aşamasında masraf yapıp koysunlar.

Çok hassas aletler değil bu makineler dediğiniz gibi. Ama bir şekilde kahveyi basıyor sıkıştırıyor, hazneyi temizliyor, baya espressoda veriyor. Verdiği içecek günü, anı kurtarıyor gayet.

Yani mantıken bakarsanız, kalibrasyonu hassas ileri seviye makineler 20-30bin dolar hocam. Çindeki mocupkları bile en az 2-3bin dolar. Hani birde tecrübeli barista koysanız başına onunda maaşı sgksı falan hani kolay değil pek 7/24 espresso içmek. Onun yerine bu makineler var işte :)

Yurt dışında 7/24 kiosklarda büfelerde espresso satılabiliyor ancak bizde pek o tarz bir kültürde yaygın değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ekim 2024; 17:12:45 >
  • Geçen ilginç bulduğum bir video denk geldi. Tasarım aşamasında, iç aksamı ve programlama cihazıyla net görülebilen, rotary pompalı, çelik kanal ve gruplu, thermoblok ısıtıcılı espresso makinesi denemesi bkz.

Ben Katzyoutube
    Espresso Machine First Shot
    https://www.youtube.com/watch?v=3tTyvmxyGaQ&feature=youtu.be

Hocam sizin mesajı yanlış okuyuo, baya yanlış anlayıp alakasız cevap vermişim. Lattegoda kanal herhalde ayrı bir su kanalı nozzlea bağlı demekki. Videoyu detaylı izlememiştim. Americano için ayrıca hat çekmeleri ilginçmiş gerçekten.

• 4300 serisi cihazın süt haznesini taktığımız yere. 2200 deki gibi süt çubuğu takabileceğimiz bir aparat var mı acaba? anladığım kadarıyla süt haznesinde de çıkış inceltilerek buharlı şekilde süt köpürtülmeye çalışılıyor fakat çok sahte geliyor bu köpük bana. Eğer bahsettiğim gibi bir aparat varsa denemek isterim.

• simien kullanıcısına yanıt
    Ayrı bir aparat yok hocam. Anladığım kadarıyla makine programını da düzenlemek gerekiyor.

Gaggia da superauto milk modelleri var. Onlarda direk nozul ucuna aparatla saeco ile lattego ortası bir sistemle süt köpürtülüyor. Belki onlarda ikili kullanım daha mümkün olabilir. Gaggialar italyan montaj ancak makine içi neredese komple aynı. Gaggia domestic ve saeco domestic zaten philipste şu anda. Profesyonel horeca ekipmanlar bağımsız olarak evoca groupta.

Bkz.
    GaggiaNAyoutube
    Gaggia Cadorna Milk Super-Automatic Espresso Machine
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=ofzackFlfDQ

Gaggia da ikili kullanıma nedense izin vermiyor. Her bir tip için ayrı model var. Kimse de uğraşıp çoklu kullanımı denememiş sanırım. Oysa uzaktan gayet mümkün gözüküyor.

Bkz.2
    Whole Latte Loveyoutube
    Compare Gaggia Cadorna Super Automatic Espresso Machines
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=dVQTikx5Ypc

Gaggia cadorna makine iç aksamı ve değirmen için bkz.https://m.youtube.com/watch?v=VD1IekizLbU&t=932s&pp=2AGkB5ACAQ%3D%3D

Krema denemeleri yapmak istiyorsanız frenchpresste pratik denemeler yapabilirsiniz. Frenchpress direk bulaşık makinesinde yıkanabildiği için bana göre oldukça pratik. Yt a frenchpress latteart yazarsanız güzel denemeler çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Ekim 2024; 17:5:17 >

• 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.