Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.038
Cevap
189
Favori
176.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet Hocam geldiler. Kalite olarak rahatsız edici durmuyorlardı. Kaldırdım bir kenara, ihtiyaç halinde kullanmak üzere. Bir süre görev sebebiyle evde olmayacağım, dönünce fotoğraf paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    yani hocam bir özelliği yokmu?Yani belki dedim içinde soğutma haznesi falan mı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Yok hocam soğutma vs :). Sadece demleme süresi daha uzun ve biraz daha soğuk demliyor sanırım. Sütüde daha az ısıtıyordur muhtemelen.

Ancak iyi bir espresso için çekirdeğe göre parametre belirlemek her zaman daha iyidir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berke_han kullanıcısına yanıt
    Bundan bende aldım. Almışken bulaşık makinesi üst rafını da yağladım. Şimdilik baya iyi oldu. Firmada 2 üründe NSF H1 onayı var.

Bkz.
    info.nsf.org
    Listing Category Search Page | NSF International
    https://info.nsf.org/USDA/Listings.asp?Company=C0496561

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Eylül 2024; 17:44:16 >
    Hocam selamlar nasılsınız?

https://app.hb.biz/pMHZtHMJqZOL
    bununla sizce latte art yapılabilir mi?Malum bizim makineler yalancıktan köpük yapıyor.Ben kahvede biraz daha koyu kıvamlı krema olarak seviyorum sütü .

eşim french press te yapıyor bazen özellikle soğuk kahve de çok fark ediyor.

Yapılır hocam ancak önce tekniği öğrenmeniz gerek.

Frenchpressle de deneme yapabilirsiniz. Latteart için köpüren sütteki büyük balonları patlatmanız gerek. Süt sürahisine benzer ucu olan 2. bir sürahi yardımı ile aşağıdaki videodaki gibi deneme yapabilirsiniz. Frenchpress ile latteart yapımı ile ilgili yt videosu bkz.

1.
    Lance Hedrickyoutube
    PERFECT LATTE ART MILK WITH FRENCH PRESS!
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=WeNoDCWezls

2.
    Barista Duoyoutube
    Practice latte art with Instant coffee & french press
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=LKYn-x8YdJA

Şeker/şurup kullanıyorsanız, şekeri/şurubu sıcak sütle direk frenchpresste karıştırmayı deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Eylül 2024; 20:47:20 >

• teşekkürler hocam eşimle paylaştım.

• Kahveciler bıraktı başlığı , uzun zamandır yazan yok . Afiyet olsun herkese 😁

Latte ve maccihato da kullanmak İçin karamel kahve şurubu mu deniyor ne deniyor ondan arıyorum . White chıcolate filan gibi şeyler . Kullanan varsa tavsiye alabilirim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    selamlar hocam aldım aleti güzel ama yine latte art yapamadık
    😀 köpük yoğun kıvamlı oluyor şimdide kaymak gibi.

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346
    Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

• müfettis06 M kullanıcısına yanıt
    yerli.bir marka da var denemedim risk almak istemiyorsanız en iyisi tabi mi monin ama fiyatı biraz pahalı.

o Nasıl olacak hocam😀

ama gerçek köpükle yapılan kahve gerçekten farklı oluyormuş.Bizim makine biraz yalancıktan köpürtüyor malum.Özellikle soğuk kahvelerde güzel oluyor .Niyetiniz varsa Hepsiburada 800 tl nays ile 700 civarına geliyor.

Hocam ben şimdilik eski usül frenchpress yada kavanoz-blender ikilisyle idare ediyorum. Kırmızı kafalı içim sütle baya güzel shake ve latte oluyor bu arada. Normalde süt ve şekeri bırakmıştım, bu yaz arada canım çekiyor, biraz geri dönüş yaptım süte şekere.

Normalde çoğunlukla neredeyse sırf espresso/ristretto alıyorum makinelerden. Tatlı ihtiyacım olursa ya kavanoz shake, yada krema üzerine şekeri bocalayıp üzerine ristrettoya yakın shot alıyorum. Maraş dondurma üstü espressoda iyi gidiyor ancak kilo/şeker problemi varsa dikkatli olmakta fayda var.

Bu arada hocam isot kavanozu makinenin yanında kalmış. Gelişigüzel yanlışlıkla isotu kahve sandım, kahve yerine isot bastım makineye. Dökülünce anladım kahve olmadığını ancak değirmene biraz kaçtı sanırım. Sökmeye üşendiğim için sadece kabasını süpürdüm, bir süredir kahvelerim biraz acı. İlginç bir tecrübe oldu. Dışarıda acılı sıcak çikolata içmiştim daha önce ancak isotlu espresso görmedim duymadım hiç. Hani paketlere yazarlar ya spicy fln diye, bu harbi spicy oldu. Yaktı biraz. Kışın soğukta baya gideri var.

Süt köpürtme kettleları bana biraz elektrikli yayıkları anımsattıyor ondan biraz frekans karışmış akşam akşam :)) Bilmiyorum hiç gördünüz mü ancak sistem olarak biraz benziyorlar aslında. Soğuk köpürtme varsa, yağda çıkartabilir belki.

Bkz ev tipi yayık.
    İstoç Sepetiyoutube
    Yayık makinesi elektrikli tereyağı yapma istoç
    https://www.youtube.com/shorts/rhz5T_uvWw4?feature=shared

Vestelide tebrik etmek gerek güzel gözüküyor alet. Baya iş görür. Belki çorba vs de denenebilir. Hazır çorba için baya pratik olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Eylül 2024; 10:14:5 >

Bu arada hocam bende vestel süt köpürtme 1800 tl gözüküyor. Sizdeki hangi makineydi? Link varsa paylaşabilirs misiniz?

Latteart için bu şekil bir sürahi gerekecek hocam. Paslanmaz ömürlük olur. Bkz.https://www.hepsiburada.com/b-baosity-350ml-paslanmaz-celik-sut-kopurtme-potu---gumus-yurt-disindan-p-HBCV00000QOGKY?ftid=cg002ge94qs2ai8d&magaza=Arizona1&url_src=and-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Eylül 2024; 10:10:23 >

eşimde french pressle yapıyordu ama zor oluyordu.

alet güzel çok kolaylık.çimde ürettmiş zaten guand gond bilmem ne firmasına ama çok sağlam güzel.tek sıkıntısı içindeki pim ve yay düşüyor yıkarken dikaktli olmak lazım.

metal sürahisiz olmaz mı peki ?eşimde dedi ondan lazım diye.

Yani metal olması şart değil ancak latteart yapacaksanız sürahi gerekli. Hem sütü kontrol etmek için, hem de köpüğü ayarlamak ve fazla köpükten kurtulmak için gerekli. Sütü frenchpresttede köpürtürsünüz ancak kıvamı ayarlamak için vurunca kırılmayacak sürahi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Eylül 2024; 12:5:47 >

eşim french prese koyuyor ama pek bereceremedik işte :)

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346www.hepsiburada.com
    Vestel Köpük süt Isıtıcı Dx Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://app.hb.biz/UotO44pkHrP8
    Aynı ürün sabah baktığımda hb.com fiyatı 1800 dü bende. Siz gönderince 800 e düştü şimdi.

tavsiye ederim :) sizin de isot olayı ilginç olmuş.temizlemek şart bence :)

• 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.