Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.038
Cevap
189
Favori
177.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet vardi doktum onuda tat olarak bi problem gozlemlemedim ama o kisim beni dusundurdu biseyler yanlismi acaba diye

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kyazmaci468 kullanıcısına yanıt
    Hocam makine öğütülmüş lahveyi demleme ünitesinde presledikten sonra kahveyi bardağa yüksek basınçla süzüyor. Kahve makinelerinin alayında kullanılan ULKA pompa 15-20 bar basabiliyor. Basınç demleme ünitesinde 9 bar olacak şekilde kalibre edilir genelde. Siz kahveyi aldıktan sonra porta filtrede kalan basınçlı su, makine içerisindeki bir solenoid valf vasıtasıyla bardak yerine alt tepsiye tahliye ediliyor. Porta filtrede kalan posa da haliyle hafif nemli şekilde posa kabına düşüyor.

Yani ıslanıp süzülen kahvenin çok kuru olması garip gerçekten. Belki ilk kullanımlar diye kanallanma olmuştur diyeceğim.

Çekirdek pike place mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

evet 2. %50 indirim vardı o sebeble 2 adet aldım. aslında kupkuru değildi nemliydi ama deneyimleyip göreceğim 10.kahve de oturur heralde 2-3 güne kadar birde bu temizleme tabletleri ile alakalı yan sanayi mi kullanmalıyım yoksa orjinal mi siz hangisini kullanıyorsunuz yanında makine yağı da çıkmış onunda yan sanayisi var mı uygun yollu yoksa onuda mı orjinal almalıyım gözümde en çok o büyüyor temizliğini nasıl yapacağım kısmı videolardan izleyeceğim bir kaç sefer tabiki bu tablet temizleme işini normalde 30 günde 1 diyorlar ama 15 günde 1 yapanlar da verim alıyormuş aroma konusunda daha iyi oluyor diyor o sebeble daha uygun yollu bir tablet önerebilirseniz 15 günde 1 kullanırım birde termos için bir ayar koymuşlar latte vs yaparken de termos için olan mod da yapamıyor muyuz ? Nespresso kullanıyordum nespresso dan sonra kahve tadını gerçekten alabildim nespresso hem az yapıyordu bir bardağı doldurmuyordu 2.kapsül ile 1 shot espresso çekince dolduruyordu bunda öyle bir dert kalmadı. keşke süt haznesi için de bardak klavuzu olsaydı nespresso da vardı latte yazıyordu ve cappucino yazıyordu süt doldururken ona bakarak dolduruyordum hep süt fazla koymuşum lattego haznesinde kaldı.

Hocam uluslararası kahve enstitüsü espresso standardını 7 gr diye belirlemiş. Nespresso klasik kapsüllerde 7-8gr. 7-8gr belirleyen arkadaşa buradan selamlarımı iletiyorum. Bu makinede de en yoğun ayar sanırım 10gr. Normalde (piyasada) 16-18gr double shot diye hesap edebilirsiniz.

Yağ temizleme tableti olarak ben market markası bulaşık mk tableti almıştım, kırıp onu kullanıyorum. İçerik olarak pek farkı yok. Görevini başarıyla yerine getiriyor.

Kahve çok hızlı bir şekilde aflatoksin üretir. Bu konu ile ilgili ciddi tartışmalar dönüyor(üretime prosesine kadar giden bir süreç). Ondan gün aşırı tepsi/hazne temizliği, haftada 1 de tablet temizliği yapmanızda fayda var. Makineyide kullanım sonrası hava alacak şekilde bırakmanızda fayda var. Telve haznesinde birikim yapmaktan kaçınınız. Kullanmadığınız kahveyide dediğim gibi buzlukta muhafaza edebilirsiniz.

Makine yağı dediğimiz yağ silikon yağı(dimetikon). Yukarıda tartıştık baya. Elinizdeki bitince piyasada satılan gıda sınıfı ürünlerden faydalanabilirsiniz. Çok ince bir katman olarak sürülmesi gerekiyor, yoksa üstünde kahve tutacaktır. İnce sürerseniz uzunca bir süre gider muhtemelen.

Lattegoda hocam süt kaldıysa, hazneyi alıp dolaba kaldırın direk. Nespresso gibi haznesi kolayca çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ağustos 2024; 0:28:59 >

şu an buzlukta saklıyorum peki kahveyi kullanacağım zaman buzluktan çıkarıp çözünmesini beklemelimiyim çözünürken nem vs durumu olur mu diye düşündüm de açmadığım paketi de açtığım paketi de şu an buzluğa koydum.

Hocam nemlenir bir miktar illaki. Kahve çok yağlı olduğu için sanırım kavanoz harici pek kayda değer nem gözlemlemiyorum.

Paketi açıp hazneyi doldurup kalanı dolaba koyabilirsiniz. Bitmeye yakın çıkarıp hazneye koyar kapağı açık bırakırsanız kısa zamanda kendi kurur. Yada bir tabağa alıp güneşede koyabilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar. Umarım herkesin sağlığı ve huzuru yerindedir.

5547/90 modeli için conta alışverişi yapayım dedim ama ilk mesajda ölçüleri (od-dış çapı ve id-iç çapı) paylaşılan contalar tüm modeller ile uyumlu mu, onu anlayamadım.

Bir de, conta için aliexpress dışında alternatif ürün alan oldu mu acaba?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla.

• icoud kullanıcısına yanıt
    Birçok makinelere (siemens gaggia vs de dahil) uyumludur hocam. Satışta uyumluluk ibaresi koyarlar. Denk gelirseniz 50 li 100 lü setler var. Conta hammaddesine dikkat ediniz. Amazonda da var hazır setler ancak fiyat farkı olacaktır. Temuya bakmadım, belki temuda da vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ağustos 2024; 11:59:23 >

Çok teşekkür ederim hızlı cevabınız için.

Aşağıdaki ürünleri sipariş verdim. Umarım sıkıntısız ulaşır ve yine umarım ki, montajı/yenilemeyi yapabilirim.

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346
  • Merhaba arkadaşlar.

Çekirdek haznesi doluyken demleme haznesi temizliği yapılabilir mi? Temizlik için bulaşık deterjanı tabletinin 1/4'ünü kullanwcağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kahve modunda, öğütülmüş kahveyi seçerek yapabilir siniz hocam.

• tunc@y kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim Hocam. Kahve yağı temizliği menüsünden başlattım işlemi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sizin makina 5500 serisi sanırım hocam. Ben 5400 serisine göre cevap verdim. Bizim seride öyle bir menü yok 🙃

Sorunuza şu cevap daha uygun olacakmış. Çekirdek haznesinin boş olmaması makinada yağ yada kireç temizliği yapılmasına engel değil.

• Arkadaşlar kahveden hiç anlamam arada sadece latte vs içerim. Eşim işyerine kahve makinesi istiyor EP4446/70 modeli hakkında yorumu olan var mıdır? 

• Dura-Ace kullanıcısına yanıt
    Gayet yeterli bir makine 5500 serisi var bende fiyati uyguna getirebildigim icin aldim yoksa 4446 serisi cok iyi bir model

• Dura-Ace kullanıcısına yanıt
    Hocam lattego makinelerin hepsinde demleme ünitesi aynı. Ekranlı modellerde arayüz ve hazır program sayısı farkı var. 4446 ekranlı olması sebebiyle biraz daha şık ve tecrübesiz biri için yeterince pratik. Ekransız modellerde de tuş ile ayar yapıyorsunuz.

İşyerinde günlük tüketim 30-40 bardağı geçmediği sürece sorun yaşayacağınızı sanmam ancak bu makineler ev tipi makineler.

• öndeki parlak metal ızgarada lekelenme ve ince çizilmeler olmaya başladı. lekeler sabun, bulaşık deterjanı gibi şeylerle yıkanınca tam çıkmıyor. matlık yapıyor. ne yapmak lazım? sizde de bu şekilde mi?

• nocnoc kullanıcısına yanıt
    Normaldir hocam kahve asidik sonuçta. Nalburda yada internette satılan tüp formda metal cilaları ile çıkar. Selsilin marketlerde satılan gojo benzeri selsil pak diye bir pastası var onunlada çıkar muhtemelen.

Örn bkz.
    https://app.hb.biz/uPrVgu2QVGSQ

Yt da parlatma ile ilgili videolar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Ağustos 2024; 18:5:8 >
  • Merhabalar plastik aksam için gress önerebilecek olan varmıdır yanında gelen küçük tüp bitti internette aynısını yok değişik markalar var önerebilecek olan varsa sevinirim , iyi forumlar .

• Arkadaşlar merhaba. 5400 kodlu ürünüm var. Bir yıldan fazladır kullanıyorum. Temizliğini yıkamasını yağlamasını zamanında yapıyorum. Yaklaşık bir ay önce kahvemi değiştirdim. Tadı bozuldu. Böyle aşırı şekilde olmamış kahve gibi bişe oldu. Başka kahve dedim aynı. Toz kahveyle denedim aynı. Gitti makine ayarı mı bozuldu noldu anlamadım. Basınç mı bozuldu noldu acaba bu durumu yaşayan oldu mu acaba diye sormaya geldim.

• 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.