< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Ağustos 2024; 13:38:1 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (134. sayfa)
-
-
Sitenin sipariş adres giriş kısmındaki ülke seçiminde Türkiye olsaydı güzel bir siteye benziyor. Fakat sadece amerika kıtası için tasarlanmış sanırım. Belki avrupa ve ortadoğu için benzeri bir site de vardır.
Servis conta temini yapabiliriz dedi. Diğerini sonradan farkettiğim için henüz soramadım. Onu da sorup, paylaşırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 3 Ağustos 2024; 14:7:33 > -
Hocam encompass global firma. Tüm avrupaya ingiltereye dağıtım encompassda olması lazım. Tr de bir nebze karşılığı phaksesuar.com. Phaksesuar com ise bu tip yedek parca satmıyor. Ancak amazon, ebay veya benzeri kanallardan, hatta espresso yedek parçası satan kahve ile ilgili sitelerden sipariş verilebilinir belki. Ancak dediğim gibi en kolayı servis gibi duruyor.
Amazın bkz.
+
+ebayCoffee Powder Chute/Distributor for Saeco/Gaggia | 421941230122 | eBayhttps://www.ebay.com/itm/284555155390
Parça numaraları ile aratabilirsiniz direk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Ağustos 2024; 15:8:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yani birde servisin bu parçaları 7 yıl boyunca bulundurması ve satması lazım. Garantisi biten cihazı illa serviste tamir ettirmek zorunda değil kimse. Pazartesi direk servise sorun bence.
Uk parçacı bkz.www.mrbean2cup.co.ukPhilips LatteGo EP4341-EP4343-EP4346-EP4349 Spare Parts | Mr Bean2Cuphttps://www.mrbean2cup.co.uk/spare-parts/Philips/philips-lattego-ep4341-ep4343-ep4346-ep4349
Bütün dünyada satılan parça tr de de satılmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Ağustos 2024; 15:16:44 >
-
Teşekkürler. Maalesef 4. dünya ülkesi olunca ne ürün, ne parça, ne de hizmet almak pek mümkün olmuyor.
Servis sağolsun conta elimizde yok ama temin edebiliriz dedi. Fakat sipariş için şu gün tekrar arayıp bildirin dedi.
Çok satılan bir ürün ailesinin basit ve plastik olan parçaları için debelenip duruyoruz.
Diğer ülkelerde paylaştığınız siteler gibi her bir küçük parça ayrı ayrı satışta görünüyor.
Bizde aşağıdaki parçaları bulmak pek mümkün değil mesela. Sadece bütün hâli belki satılır.
-
Hocam yabancılar bu tip genel tamir, bakım, boya, badana vs işlerini çoğunlukla kendileri yapıyorlar. Adamlara parça satmasalar, üründe satamazlar. Bizde oldukça garip bir yetkili servis ve garanti anlayışı var. Mğşterilerde ses çıkarmıyor. Yetkili servislerde çoğu zaman pek sallamıyor. Halbuki yetkili servis yerine yetkin servis anlayışı olsa; serviste, firmada, müşteride rahat edecek.
Dediğiniz gibi komple parça satma olayı tamamen bir facia. Müşteriler biraz bilinçlense, belki bu durum düzelebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 3 Ağustos 2024; 15:58:0 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maalesef toplumda ses çıkarmadığı gibi bu ekonomik durumda tam tersi olması gerekirken, "bozulduysa yenisini alırız" mantığı var.
Diğer ürünlerini de parçası kolay bulunur mantığııyla alıyordum. Yedek parçaları temin edemezsem zaten philips defterini tamamen kapatırım. Espresso için de manuel cihaz arayışına girerim. Saç, sakal kesme vb tercih eden biri olarak onları da bendekiler bozulduktan sonra daha uygun ve/veya kaliteli ürünlerle değiştiririm.
-
Merhaba arkadaşlar.
Philips 5443/80 bu türkçe menülü olan ve soğuk kahve yapabilen modelden almak istiyorum kullanan arkadaşlar var mı başka marka almalımıyım yoksa bu kahve makinesi işimizi görür mü bir önceki modeldeki sıcak yapmıyor şikayetleri vs vardı hala devam ediyor mu ? birde bardak ısıtıcısı geldi mi bu modelde
-
Hocam o model yapmıyor diye biliyorum soğuk kahveyi 4400 serisi ve 5500 serisi yapıyor.
-
yapıyor diyor ama yeni çıkan beyaz model birde saeco grandaroma sm6685 modeli var philips in üst markası mı yoksa philips mi almak daha mantıklı ?
-
Hocam soğuk kahveyi herhangi bir espresso makinesinde siz kendinizde soğuk sütle yapabilirsiniz. Soğuk buzlu süt üstüne espresso shot almanız yeterli. Makinede zaten size bardağa buz koymanızı söylüyor anladığım kadarıyla. Yani makineninde soğuk kahve için sizi yönlendirme harici yaptığı bir iş yok.
Kahve sıcaklığı şikayeti daha çok siemenslerde vardı. Lattegoda da emzikle fln modifiye edip süt sıcaklığını arytıranlar var ancak 60° üstünde sütün yapısı değişir. Lattegolarda sıcaklık seviyesi yeterli.
Öğütücülü makinelerde bardak ısıtma gebelde olmaz, çünkü bardak koyacak yerde öğütücü bulunur. Bu tip ev tipi makinelerde genelde bardak ısıtma, termobloktan arda kalan ısı ile gerçekleşir yani onada pek ısıtma diyemiyorum ben. Varsa mikrodalganız, mikrodalgada çok rahat kısa sürede ısıtabilirsiniz bardağı. İçine 1-2 kaşık su koyup, bardağın ağzını seramik yada cam tabakla kapatıp koyarsanız, kısa sürede su kaynayıp buharlaşırken bardağı baya ısıtır.
Saecoların ev tipi modellerinin lattegodan farkı süt haznesi. Lattegoda süt haznesi bağımsız. Temizliği pratik. Saeco granaromalarda süt haznesi hprtumla cappuccinatore ye bağlı. Dolayısıtla temizliği ayrıca yapmanız gerek. Zor değil lakin lattego daha pratik.
Saecoda birde dijital ekran dokunmatik ve büyük olması lazım. Onun harici makineler arasında mekanik olarak fark yok.
Saeco domestic(evsel), philips tarafından satın alındı hocam. Saeco yazdığına bakmayın, o da esas philips. Saeco professional kendi ayrı firma olarak yoluna devam ediyor. Philips, gaggia domestic ve saeco domestic markalarını ev tipi makinelerinde kullanıyor. Yani ev tipi gaggia da alsanız, saecoda alsanız, lattegoda alsanız hemen hemen aynı makineyi alıyorsunuz.
Saeco prof için bkz.www.saecoprofessional.comCoffee Machines: Professional and Commercial Coffee Machines for Salehttps://www.saecoprofessional.com/en/coffee-machines
Son olarak yeni tip makinelerde 1-2 farklı değişiklikten bahsediliyor ancak söken olmadığı için ne değişmil bilmiyorum. Servis manuelide piyasada henüz yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Ağustos 2024; 10:56:18 >
-
peki sorumu değiştiriyorum o halde Philips in yeni çıkan 5543 serisi modeli mi almam mantıklı yoksa yeni çıkan 4446 modeli mi mantıklı birde bir eski seri olan 5443 modeli yine aynı fiyat 4446 ile ikisi arasında 5543 almaya değecek fark varmı aralarında yaklaşık olarak 4.000tl oynuyor. bir eski seri olan 5443 ile 4446 da hemen hemen aynı fiyattalar sanırım türkçe menü vs değişimi var ve daha sessiz çalışıyormuş
-
Hocam sessiz yazmışlar ancak nesi sessiz anlamadım ben. Değirmen mi sessiz pompa mı sessiz detaylı bilgi göremedim. Belki değirmende modifiye yapmışlardır, çünkü ULKA pompada modifiye yapabileceklerini sanmıyorum. Yalıtım yapsalar bu sefer pompa çok ısınır, zaten sğrekli kullanım için ULKA pompada 2 bardak arası normalde 1-2 dk beklemek gerekiyor diye yazmış ULKA pompanın spesifikasyonlarında.
Bence yeni seri 4446 ideal hocam. Birkaç mesaj yukarıda arkadaşın paylaştığı huni ve conta sorunu var. Onu sanırım 2021de update ettiler. Yeni tip makineler yeni üretim. 4446 alarak kendinizi sağlama almış olursunuz.
4446 da ekran arayüzü var, yeterince pratik. Ancak az biraz bilgili ve tecrübeli biri için ekransız modellerde gayet yeterli. Sonuçta mekanik olarak makineler aynı. Arayüz ve program farkı var.
Hocam videosan görebildiğim kadarıyla bu silentbrew dediği olay için kapaklara conta koyulmuş. Değirmen/hazne kapağında ve lattego haznesinde conta var. Oda baya ses keser muhtemelen. Onun dışında bir fark yok.
Birde şimdi aklıma geldi, sizin soğuk kahve yapıyor dediğiniz muhtemlen 2017 revizyonu öncesi üretilen modeller olabilir. 2017 sonrası sanırım tekrar ayarlandı makineler. Bu yeni serilerde ne tür tweakler var net değil henüz. Servis manueli çıkarsa ordan bakılır ancak.
Video için bkz. 5400 vs 5500Merve SaglamyoutubePhilips LatteGo 5500 Serisi Ve Kahve Denemelerihttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=nSr2bnhTYJI
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Ağustos 2024; 12:4:7 >
-
Maximum kart amazon kampanyasi ile 2000 tl maxipuan verdi ve vade farksiz 6 taksit yapti o sebeble 21.699 tl ye 6 taksit 5543 modelini satin aldim bana maliyeti hem faizsiz 6 taksit ve 2000 tl puan ile 19.699 a gelmis oldu aksama teslim gozukuyor bakalim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güzel günlerde afiyetle kullanınız hocam. Kahve olarak varsa yakınızdaki bir kavurucudan taze kavrulmuş kahvelerden azar azar almanızı tavsiye ederim. Ayrıca marketlerin çoğunda çekirdek satılıyor artık. Kuruyemişçilerde de farklı çekirdekler bulunabiliyor.
Kiloluk kahvelerden alırsanız kahvenin tazeliğini korumak adına günlük kullanacağınız miktarı alıp, kalanı buzlukta hava almayacak bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Sütlü/şekerli kahveler için ortalama bir arabica/robusta harman kahve yeterli gelir genelde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Ağustos 2024; 12:50:17 >
ortalama 500gr kahve alsam ne kadar bardak kahve çıkıyor günde 2 bardak içtiğimi varsayarsak. 1 kg alacaktım ama bayatlama durumu söz konusu dediğiniz gibi.
-
Hocam ilk zamanlar bir süre boyunca günde 2 yi geçer bence. Kabaca yüksek sertlikte ortalama bardak başı 10gr dan hesap etsek 50 bardak civarı yapar. Oda 25 gün gider. Makine haznesine 50gr koyup kalanını buzluğa koyabilirsiniz. Ancak makine elinizin altındayken 2 bardakta kalmayabilir.
Aşırı kahve tüketiminin mineral eksiliğine neden olabildiği ve kemik yoğunluğuna olumsuz etki ettiği biliniyor hocam. Ondan günde 3 bardağı geçmemeye özen göstermek gerek.
-
Hocam ilk 5-10 kahvede, makine adaptasyon yapıyor ancak genelde şikayet sulu olması olurdu. Normalde kek şeklinde çıkması lazım. Toz şeklinde çıkması için kahvenin ıslanmamış olması lazım. İlginç. Atık tepsisinde su birikimi oldu mu?
Öğütme ayarını inceltip, kahve yoğunluğunu arttırmayı deneyiniz olmadı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X