< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (136. sayfa)
-
-
Kahve ile alakalıdır muhtemlen hocam. Her çekirdeğe aynı tarife tutmuyor. Yeni aldığınız kahve bayatta olabilir. Eski ve yeni kahveler neler?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Ağustos 2024; 15:21:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar merhaba. bu kahve makinelerinin sarf malzemelerinin muadili yada uygun fiyatlısı için nerelere bakabilirim.
-
Konunun ilk mesajında olması lazım hocam. Konu sahibi arkadaş linkleri güncel tutuyor diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc@y -- 12 Ağustos 2024; 11:23:20 >
filtre, gres, temizleme tableti ve kreç sökücüsünü aldım. oring takımını ne kadar zamanda değiştirmek gerekiyor.
-
Onun bir zamanı yok hocam. Oringler zaman içinde aşınıyor. O süreçte değiştirmek gerekiyor. Hafif şekilde oringleri de gresleyin.
-
Arkadaşlar merhaba. Umarım herkesin sağlığı ve keyfi yerindedir.
Dikkatimi çeken bir konuda Size danışmak istedim.
Resmi philips sitesinde ve videolarında yağlama yapılacak aparatlar belirtiliyor. Ancak, bu noktalar dışında da yağlama yapılması önerilen parçalar olduğunu okuyorum mesajlarda. Bu konuda net bir video ya da mesaja ulaşamadım (varsa da ben ulaşamadığım için böyle yazıyorum, kusura bakmayın).
Son tahlilde, yağlamayı hangi parçalar için yapmalıyız, yardımlarınızı istirham ederim.
Sağlıcakla,
-
Hocam yukarıda saecoffee time kanalında demleme ünitesi tam bakım videosu var. Özetle, hareketli kısımlar ve contalar yeterlidir. Gacır gucur ses yapmasın yeter hocam.
Hocam pompa zaten bir nevi kompresör ondan kompresör gibi ses çıkarması normal. İlk çalıştırmada çıkan gürültü, pompanın hava yapmasından kaynaklı. Makine gün aşırı boş bekledikten sonra ilk çalışmada ses yapması normal, tanktan su çekip havasını atınca sesi düzelir.
İlk çalıştırmada rinsing yaparken su gelmez ise, siz su gelene kadar manuel olarak sıcak su alırsanız hem kanalı durulamış olursunuz, hem pompa dolar. Eğer hazbedeki filtrenin havasını tam alamadıysanız oda ses yapabilir. Düzeldiyse havası kendiliğinden çıkmıştır.
Ulka pompa pek hassas bir pompa değil. Manuel makinelerde de aynı pompa var. 15-20bar basabiliyor. Enteresan sesler çıkarabiliyor. Makinedeki O-ringler sağlamsa problem yoktur hocam.
Gösterdiğiniz kısım telveyi sıkıştıran yer. Hafif nemli/ıslak olması normal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Ağustos 2024; 17:13:41 >
O ringler kullanıma bağlı hocam ancak zamanla kuruyup yıpranabilir. Günde 1-2 kahve içerseniz ortalama 2-3 yıl idare etmesi gerek ancak bir garabtisi yok. 1 yılda da yıpranabilir, 5 yılda dayanabilir. Ulka pompa 15-20bar basabiliyor. Demleme ünitesinde 9 bar civarı basınç oluşuyor. O-ringler bu basıncı zaptediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Ağustos 2024; 17:15:8 >
3347 modeli var, şöyle bi sorun var.
Bardağı sadece yarım kahve dolduruyor,bunun ayarı falan var mıdır ¿
-
tepsiye çok su atıyorsa 0-ring lerden biri yıpranmıştır.. yoksa servislik durum.
demleme ünitesinin arkasında ki iki kırmızı contayı çevirerek kontrol edin. yıpranmış ise contayı ali express yada forumda bir arkadaştan temin edin.. amazonda da var takım olarak. ilk mesajda ali exp linkleri mevcut
-
-
Conta servisten temin ediliyor. Fakat huniyi satmadıklarını motor kısmını komple değişim yaptıklarını belirttiler. Huniyi amazondan temin ederek montajını yaptım. Açmışken de öğütme ayarını biraz incelttim. Daha iyi oldu bir süre sonra biraz daha inceltebilirim.
-
Hocam buzla dolu bardağı makineye koyuyorsunuz, makinede her zamanki gibi bardağı dolduruyor. Buzlu bardağa cappuccino da alsanız pek farkı yok. Maksat göz boyamak.
Hatta sütü boşu boşuna makineden alıp ısıtmaya da gerek yok. Direk buzlu sütün üzerine espresso shot alabilirsiniz. Yada tam tersi espresso shot alıp üzerine buz ve sütü ekleyebilirsiniz.
arkadaşlar bu makinada aşağıdaki kahveyi deneyen oldu mu ?
biliyorsunuz tam otomatik makinalarda en iyi lezzeti genelde koyu kıvamlı çekirdekler veriyor. Bu nedenle uzun süredir tchibo barista espresso çekirdeklerini kullanıyorum ve memnunum ama arada diğer çeşitleri de merak ediyorum.
250 gram için aşağıdaki kahve çok pahalı ama sizlerin de görüşlerini almak istedim, özellikle soğuk kahve yapımında starbucks'da içtiğimiz Double shot iced shaken espresso lezzetine yaklaşabilir miyim ?
trendyol.comStarbucks Sumatra 250 gr Çekirdek Kahve Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/starbucks/sumatra-250-gr-cekirdek-kahve-p-840704386
-
Hocam sumatra daha çok filtrede önerilen gövdeli bir endonezya harmanı. Espresso olarak denemedim hiç, ancak denemeler yapılabilir.
Starbucks iced shakenda signature espresso roast kullanıyormuş. Signature diye bir seri tr de görmedim hiç. Tr starbucksda direk espresso blend var diye biliyorum ancak bazen global olarak aynı isimle satılan serilerde bölgesel içeriklerde farkı olabiliyor. Kahve tarım ürünü olduğu için aynı tarlada 2 sene üst üste bile çoğu zaman ürün tutmaz. Starbucksdan kahve almayalıda baya oldu açıkcası, belki farklı seriler vardır.
Bunun yanı sıra shakelerde genel olarak bolca şurup(glikoz şurubu vs) vardır. Amerikada %2 süt kullanıyorlar ancak tr de sanırım %3.3 pınar süt kullanıyorlar.
İçerik bilgisi bkz.
En basitinden size tavsiyem boş bir kavanoza soğuk süt, birkaç parça buz, şurup veya bolca şeker koyup üzerüne 2-3 shot espresso alarak 1 dk kadar çalkalarsanız, basit ve lezzetli bir shake yapmış olursunuz. Buzları kıracak kapasitese bir mikser varsa daha kremamsı dokuda güzel bir milkshake elde edebilirsiniz.
Ek: signature roast diye bir kavrumu varmış hocam starbucksın. Koyu sayılabilecek orta kavrumu blonde, iyice koyu kavrumu signature diye adlandırmış starbucks sanırım espressoda. Starbucksın espresso tabanlı kahvelerinde içtiğimiz klasik koyu kavrumuna signature ad verilmiş olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Ağustos 2024; 14:48:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
eyvallah hocam teşekkür ederim
-
Hocam contalar geldi mi? Kalitesi nasıl, denediniz mi hiç?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X