Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.036
Cevap
189
Favori
176.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ana mesaj da yazıyor. muadil ürünlere bknz.

sırf laktik asit yada laktik asit-sitrik asit kombinasyonu kullanabilirsiniz.

orjinal solüsyonlarda bu oran 250 ml şişede 100 ml dir.. yani maks %40

kullanım sırasında derin bir kap kullanın ki sıçramasın.. ön deki parlak boyalı yüzey ile kap arasına kağıt havlu koymak iyi olacaktır. işlem biter bitmezde nemli bezle yüzeyi temizleyin sıçrayan asit zarar verebiliyor, kalitesine ve dozajın ayarlanamamasına göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 14 Temmuz 2024; 7:52:32 >
  • Merhaba,

Ep 3343/90 modeline mevcutum. Mayis ayinda satin alindi. Su son zamanlarda ilk makina acilisinda ufak bir su atimi yapiyordu, yapmamaya basladi. Neyse diyip onemsemedim. Sonra kahve yapmak istedigim zaman cekirdegi ogutuyor fakat kahve vermiyordu. Atik haznesine baktigimda da direkt ogutulmus kahveyi oldugu gibi döküyordu. Bu durum ogutucu ayarini 12’de tutunca olmuyor ama 1’e cekince oluyor. Boyle bir deneme yanilma yolu ile bir sey buldum.

Bu tarz bir sorunla karsilasan oldu mu? Makina bu kadar sure icerisinde bozulmus olamaz diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paspul001 kullanıcısına yanıt
    Demleme ünitesi süzgeci tıkanmış olabilir. Temizlediniz mi hiç? Tablet temizliği vs denediniz mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • özket kullanıcısına yanıt
    Hocam ek olarak rossmandaki kahve makinesi için üretilmiş ve etiketlenmiş kireç sökücüleri kullanabilirsiniz. Limon tuzuda kullanabilirsiniz. Porçöz kahve makineleri için bir ürün çıkarmış, metansülfonik asit içeriyor. Oksidan olmadığı için makineye uygundur muhtemelen.

Yanlız dikkate almanız gereken bir diğer konu; kireç çözme işlemi daha çok filtresiz, düz musluk suyu ile kullanılan makineler için düzenli olarak uygulanması gereken bir işlem. Filtre, içilebilir musluk suyunu yumuşatır. Filtre kullanımında kaplıca suyu falan kullanmıyorsanız, makine uzunca bir süre(6 ay - 2 sene civarı) muhtemelen kireç tutmaz. Filtre/brita vs kullanıyorsanız tablet temizliği yeterlidir.

Eğer içilebilir musluk suyunu, filtresiz doğrudan kullanıyorsanız kireç temizliğini düzenli yapmanız gerekli.
    Makine algoritmasıda anladığım kadarıyla düz musluk suyuna göre yazılmış, o sebeple striple ölçüp su dertliği giriliyor makineye. Ancak philips filtresiz kullanımı teşvik etmemek adına filtre uyarısını kullanıcı tarafından menüden kapatılmasını engelliyor.

Kullanım suyunuzla ilgili çaydanlık veya kettle kireçlenme süresi fikir verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 15 Temmuz 2024; 23:6:33 >

• onatba O kullanıcısına yanıt

yaklaşık 14 ay sonra ilk defa makinem uyarı verince bende rossmandan almış olduğum kireç çözücü ile işlemi yaptım.

Su olarakta filtre kullanmadan arıtıcıdan kullanıyorum.

• merhabalar,

benim de bir sorum olacak. 5447 modelini kullanıyorum, su filtresinin kullanım süresi dolunca yenisiyle değiştirdim fakat filtrenin sayacını menüden bir türlü sıfırlayamadım, beni kireç çözmeyle ilgili birşeye yönlendiriyor sürekli.

Nasıl yapıldığı konusunda bilgisi olan var mı? Normalde su filtresi 8 defa değiştikten sonra makine kireç çözülmesi için uyarı veriyor diye aklımda kalmış.

• philips 5447 makinamı alalı 9 ay oldu standart temizlik - iç hazne temizliği dışında bişey yapmadım hiç sadece 1 kere yağlama yaptım bugün aqua clean filtre uyarısı verdi hazır su kullanıyoruz sürekli makinada.Değiştirmeye sizce gerek varmıdır filtreyi ve yapılması gereken herhangi bakımı varmı arkadaşlar sizce ? her gün net 3-4 bardak kahve içiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fsm0066 -- 16 Temmuz 2024; 14:41:44 >
  • Arkadaşlar merhaba,

Dışarıda kahve fiyatları oldukça arttı, bu sebeple kahve içmeyi seven bir aile olarak ayrıca bir bebeğimiz olduğu için dışarıya eskisi kadar sık çıkamadığımız, çıksakta bunu bir keyif haline dönüştürmekte zorlandığımızdan bir kahve makinesi alalım istedik.

Dışarıda sadece latte, caramel macchiato gibi klasik kahveler içen, soğuk kahve olarak İce Latte, White Mocha içen insanlarız. Açıkçası pek bir gurmeliğimiz yoktur. Yolculuk ve seyehatlerde Americano içer ayılmaya çalışırım.

Bu bilgiler ışığında beklentimiz iyi "sıcak" kahveler yapması, ayrıca termosu doldurabilmesi en azından belli bir seviyeye kadar.

Amazon'da hazır 9 taksit indirimleride olunca bir kahve makinesine girişeyim diyorum... Fikir ve önerlerinizi bekliyorum, neyi tercih etmeliyim.

Konuya oldukça uzağım.

Saygılarımla.

• xradiancex kullanıcısına yanıt

kireç temizliği yaparsanız.. filtre sayacını sıfırlar veya yeni filtre takarsanız.. yeni filtre takmasanız bile takıyor gibi menüden ilerlerseniz sıfırlar..

filtre maks kullanım süresi 3 ay..8 filtre yani 2 yıl sonra kireç temizliği.. ben yılda bir yapmanızı öneririm.

ben muadil filtre kullanıyorum ve her 2 filtrede bir kireç temizliği yapıyorum.

• Fsm0066 kullanıcısına yanıt

tablet ile temizlik yapmadınız mı? normalde ayda 1.. muadil ürünle ben 15 günde bir yaparım.

ne kadar az içerseniz için filtre maks ömrü 3 aydır uyarı vermese bile..

demleme ünitesini güzelce durulayın, bırakın kurusun.. tablet temizliği yapın.. kireç çözme işlemi yapın ve filtreyi değiştirin.. 2. kez yağlayabilirsiniz..

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Tablet ve filtreyi nerden alabilirim hocam varmıdır tavsiyeniz ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Temizligini duzenli yapiyorum zaten ki makinayi alali daha 2 ay olmadi. Bu kadar kisa surede tablet temizligi vs gerekecekse ben makinadan hic memnun kalmadim. Arkadasimda tchibo var aldigin beri bir kere temizlemedi. Tas gibi calisiyor.

Hocam marka ile alakası yok. Tüm espresso(hatta tüm kahve) makinelerinin düzenli temizlenmesi gerek. Siz türk kahvesi cezvesini 2 ay yıkamadan kullanıyor musunuz?

Kahve oldukça yağlı bir tohum çekirdeği. Temizlemezseniz bir zaman sonra kullanıma bağlı birikim yapar. Birikim kahvenin tadını da bozar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Temmuz 2024; 20:20:25 >
    Elinizde katı form bulaşık makinesi tableti varsa, elle 4 e bölüp 1-2 parçasını kullanabilirsiniz. Platinum quantum vb varsa toz kısmını kesip dökerek kullanabilirsiniz. Fazldana 1 durulama yapınız.

Muadil tablet ve filtre ilk mesajda var. Amazonda philips espresso filtre diye aratırsanız çıkar.

Ek: kahve makinesi tabletiyle bulaşık makinesi tabletlerinin içeriği benzerdir. Muadil olarak kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Temmuz 2024; 1:18:28 >

hangi tchibo.. kahve öğütüyor mu, yoksa toz kahve mi koyuyor.. yoksa şu kapsüllü model mi?

kapsüllü ise hiç karşılaştırmayın..

onlar kahve bile yapmıyor, denebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 17 Temmuz 2024; 21:26:4 >
    1. mesajda muadil ürünlere bakın.. linkleri sık sık güncellemeye çalışıyorum..

Merhabalar,

Ben de muadil filtre kullanıyorum, 8'lisini 30 euroya almıştım Almanya'dan.

Filtreyi de değiştirdim ama yeni filtre takıyor gibi menüden ilerlemeye çalıştığımda kireç çözmeye yönlendiriyor beni.

Akşam tekrar kurcalayayım belki menüde kaçırdığım bir yer vardır.

• xradiancex kullanıcısına yanıt

yeni filtre takma adımını biliyor ve cihaz kabul etmiyorsa uzun zamandır aynı filtre kullandığınız için erken kireç çözmeye yönlendiriyordur..

zamanı gelince filtreyi değiştirdim demiştiniz.. bu süre maks 3 aydır.. ama siz günde 3-5 kahve içti iseniz bu 3 aylık süre uyarıyı vermiyor bizim 4643 lerde.. toplam kahve sayısına göre uyarı veriyor.. diyelim 5 ay sonra..

kireç çöz adımını yapıp çözmeyebilirsiniz de. ama çözmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 18 Temmuz 2024; 23:15:0 >

Esperto pro hocam. Cekirdek kahve ogutup, sut sisesi icinden sutu alip kopurturten modelden

• 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.