DDR5 Sistemim Kasılıyor?
Merhabalar yeni sistemim ara ara aşırı derecede donuyor günlük kullanımım esnasında..Reset atıyorum anında uçuşa geçiyor,reset atmazsam da bir süre böyle takılıyor sonrasında yeniden eski haline geliyor.
Donanımsal mı yazılımsal mı başka bir şey mi sorun bilemedim.
Sistem;
7500F
Samsung 980 Pro
Msi RTX 4070Ti
Gskill trident neo 6000 cl 30
Msi a750Gl
Yarım kalan bütçe belirsiz sistem tavsiyesi.
Selamlar herkese ;
Elimizde stokta olan ürünler var bunlar ile sistem kurmayı planlıyoruz bütçe belirlemedik ancak fiyatına değecek bileşenlerden oluşursa memnun olurum.
Sistemin amacı moba,mmrpg oyunlar oynamak ve bizi en az 4 yıl idare etmesi(teknolojiye yetişilmesede bugünün şartlarına göre diyelim.) Ekran olarak 2K ileride 4k olabilir yine 165 Hz 27' öneri var ise alabilirim.
Mevcuttaki parçalarımız;
9800x3d,Akasa soho 360 sıvı soğutucu,980 pro 2 tb.
Tablet tavsiyesi?
Arkadaşlar 70 yaşındaki kullanıcı için tablet arıyorum.
Sosyal medya ve youtube vs için kullanılacak.
Önceki tabletimiz huawei t5 32/3 idi.
5-5 k bütçe ile ne alınır?
Yardım > Asus Rog B650-A vs MSI B650 Tomahawk
Bu iki ürün arasında kaldım arkadaşlar,aradaki fiyat farkı hemen hemen aynı.
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz,neden?
Hazır vs toplama kasa?
Arkadaşlar elimde bazı parçalar mevcut.
Siz olsanız toplar mıydınız hazır mı alırdınız?
Sistem FPS ve gündelik işlerde kullanılacak.
Hazır sistem için Max verebileceğim 40k ancak daha aşağısı da olabilirse iyi olur.
Mevcut parçalar şunlar;
MSI Ventus 2X 4070 Ti.
Samsung 980 Pro 2 TB.
Akasa soho 360 sıvı ve Aerocool Cylon 4F marka kule soğutucu.
---
Anakart PSU RAM işlemci kasa eksik.
Sistem DDR5 olmalı işlemci bandında 7600-7500F düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ses'in hem TV hem de Soundbardan gelmesi?
Selamlar;
Grundig 55 GEU 7830 B model TV ye SAMSUNG C HW-C400 Soundbarı optik ses kablosu ile bağladım ancak ses hem tv hem soundbardan geliyor tv ayarlarında ses çıkış menüsü yok. Ne yapılabilir?
Kurutma makinesi istifleme?
Arkadaşlar electrolux marka kurutma makinemi arçelik marka çamaşır makinemin üstüne istiflemek istiyorum ancak bu ürünün aparatı piyasada var olan 3000 liradan satıyor hem de tek bir kişide var.
Bu aparata bu kadar ücret verilir mi,alternatif ne yapılabilir?
Motosiklet almalı mıyım sorunsalı?
Merhaba size biraz kendimden bahsetmek istiyorum.178 boyunda bisiklet kullanıcısıyım.
Bulunduğum il merkezi ufak(uçtan uca 7 km) ve evimin de düz ayak yerde olması sebebiyle bir motor alsam mı,almasam mı alırsam hangi modeli alsam diye düşünüyorum.
Normal şartlarda tüm bu işlerimi bisikletimle halledebiliyorum ancak geçiçi olarak bulunan rahatsızlığım sebebiyle böyle bir ürüne gerek var mı yok mu bilemiyorum.
Yaşadığım ilde kullanma amacım ulaşım,keyfi olarak gezme,belki %80 asfalt %20 toprak yollarda max.50 km çapta olur diye düşünüyorum.
Tüm bu bağlamlar göz önünde bulunduğunda yaşadığım yerde imkanların kısıtlı olması sebebiyle(sadece honda bayi var.)
deneyimlemeden ne almamı önerirsiniz?
A2-B Ehliyete sahibim.
Bütçe konusu zaten en tuhaf kısımı gönlüm yine honda pcx diyor ancak bana sunduğu çok fazla dio, activa içinde tiplerine bakınca hiç hoşuma gitmiyor,illa scooter olacak diye de bir şey yok tam olarak kendimin neye ihtiyacı olduğunu bilemediğim gibi fiyatların indirimde ve 12 tk olması avantajlı geliyor.
Bir de sanırım euro 5 standartları değişecek vs gibi haberler okudum bu durum yine piyasaya nasıl yansır bilemiyorum.
Anlayacağınız bir hayli kafam karışık?
Evde spor için program önerisi?
Arkadaşlar vakit buldukta ev içi dar alanda yapabileceğim ilerlemelerimi gözlemleyebileceğim işe yarar program arıyorum tavsiyesi olan var mı?
Modemde hız düşüklüğü?
ZXHN H168A V2.0 TTN.22T1_220304 TTNET modemi ve iss ile vdsl 2 bağlantıda güç içerisinde belirsiz zaman dilimlerinde hızım 10 kbpslere kadar düşüyor.
Mevcut limitim 35 mpbs telekom ile görüştüğümde problem olmadığını belirtiyorlar.
modeme res attığım gibi sorun düzeliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Viva la barca! |
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.611
İkinci El Bölümü Mesajları: 160
Konularının görüntülenme sayısı: 76.823 (Bu ay: 900)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.124 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar