![](https://forum.donanimhaber.com/images/avatars/4. seri avatar/star.gif)
![konu açıcı](/Static/forum/img/rozet/konu-acici.png)
![çok beğenilen](/Static/forum/img/rozet/cok-begenilen.png)
![müdavim](/Static/forum/img/rozet/mudavim.png)
![mekanın sahibi](/Static/forum/img/rozet/mekanin-sahibi.png)
Yardım > Asus Rog B650-A vs MSI B650 Tomahawk
Hazır vs toplama kasa?
Arkadaşlar elimde bazı parçalar mevcut.
Siz olsanız toplar mıydınız hazır mı alırdınız?
Sistem FPS ve gündelik işlerde kullanılacak.
Hazır sistem için Max verebileceğim 40k ancak daha aşağısı da olabilirse iyi olur.
Mevcut parçalar şunlar;
MSI Ventus 2X 4070 Ti.
Samsung 980 Pro 2 TB.
Akasa soho 360 sıvı ve Aerocool Cylon 4F marka kule soğutucu.
---
Anakart PSU RAM işlemci kasa eksik.
Sistem DDR5 olmalı işlemci bandında 7600-7500F düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ses'in hem TV hem de Soundbardan gelmesi?
Selamlar;
Grundig 55 GEU 7830 B model TV ye SAMSUNG C HW-C400 Soundbarı optik ses kablosu ile bağladım ancak ses hem tv hem soundbardan geliyor tv ayarlarında ses çıkış menüsü yok. Ne yapılabilir?
Kurutma makinesi istifleme?
Arkadaşlar electrolux marka kurutma makinemi arçelik marka çamaşır makinemin üstüne istiflemek istiyorum ancak bu ürünün aparatı piyasada var olan 3000 liradan satıyor hem de tek bir kişide var.
Bu aparata bu kadar ücret verilir mi,alternatif ne yapılabilir?
Motosiklet almalı mıyım sorunsalı?
Merhaba size biraz kendimden bahsetmek istiyorum.178 boyunda bisiklet kullanıcısıyım.
Bulunduğum il merkezi ufak(uçtan uca 7 km) ve evimin de düz ayak yerde olması sebebiyle bir motor alsam mı,almasam mı alırsam hangi modeli alsam diye düşünüyorum.
Normal şartlarda tüm bu işlerimi bisikletimle halledebiliyorum ancak geçiçi olarak bulunan rahatsızlığım sebebiyle böyle bir ürüne gerek var mı yok mu bilemiyorum.
Yaşadığım ilde kullanma amacım ulaşım,keyfi olarak gezme,belki %80 asfalt %20 toprak yollarda max.50 km çapta olur diye düşünüyorum.
Tüm bu bağlamlar göz önünde bulunduğunda yaşadığım yerde imkanların kısıtlı olması sebebiyle(sadece honda bayi var.)
deneyimlemeden ne almamı önerirsiniz?
A2-B Ehliyete sahibim.
Bütçe konusu zaten en tuhaf kısımı gönlüm yine honda pcx diyor ancak bana sunduğu çok fazla dio, activa içinde tiplerine bakınca hiç hoşuma gitmiyor,illa scooter olacak diye de bir şey yok tam olarak kendimin neye ihtiyacı olduğunu bilemediğim gibi fiyatların indirimde ve 12 tk olması avantajlı geliyor.
Bir de sanırım euro 5 standartları değişecek vs gibi haberler okudum bu durum yine piyasaya nasıl yansır bilemiyorum.
Anlayacağınız bir hayli kafam karışık?
Evde spor için program önerisi?
Arkadaşlar vakit buldukta ev içi dar alanda yapabileceğim ilerlemelerimi gözlemleyebileceğim işe yarar program arıyorum tavsiyesi olan var mı?
Modemde hız düşüklüğü?
ZXHN H168A V2.0 TTN.22T1_220304 TTNET modemi ve iss ile vdsl 2 bağlantıda güç içerisinde belirsiz zaman dilimlerinde hızım 10 kbpslere kadar düşüyor.
Mevcut limitim 35 mpbs telekom ile görüştüğümde problem olmadığını belirtiyorlar.
modeme res attığım gibi sorun düzeliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?
Arkadaşlar halihazırda kullanmakta olduğum monitörün yanına 2.monitör almak istiyorum. Bu bağlamda fiyatları aynı olan iki monitörden hangisini tercih etmek daha sağlıklı olur?
Monitörüm 27GL83A-B
Seçenekler;
LG UltraGear 27 inç 27GL63T-B FHD 144 Hz 1 ms.
AOC 27" Q27b3ma 75Hz 4ms HDMI DP Adaptive Sync QHD VA.
2.Monitör iş yaparken video,tv,müzik için kullanılacak ve monitör taşıyıcısı var bu yüzden ayak kısımı önemli değil.
İleride satış durumunda da daha hızlı satılması açısından 144,ips,kullandığım monitör ile aynı kasa olmasından dolayı LG daha mantıklı geliyor ama,kendi ekranım 2k iken yanına da 2k mı koymak daha mantıklı olur sizce?
35K Yarı sistem tavsiyesi?
Merhabalar herkese mevcut sistemimin oyun performansındaki yetersizliğinden dolayı yeni bir sistem toplamaya karar verdim.
Bunun için eski bilgisayarımdan kullanacağım parçalar ise şu şekilde;
Samsung 980 Pro m2
Samsung 870 evo sata
Seagate 1 TB HDD
Monitör LG 27' 2k
Akasa SOHO360 RGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
-------------------------------
İstenilenler ; Oyunlarda özellikle wow'da SIFIR kasma ve görüntü kalitesi istiyorum.
Eksikler;
Anakart,DDR5,işlemci,Gpu,Kasa,Psu.
Ürünler yurtiçi ya da yurtdışı olabilir.
Fiyat-Kalite-Denge olduğu sürece alternatif tekliflere de bakılabilir.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütçe: 35K
Bilgisayardan gelen anormal ses?
Valorant,cs go oynarken ekteki videodaki gibi bir sorunla karşılaştım.
Kasa ve klavyeyi değiştim sonrasında böyle oldu (denk gelmişte olabilir)
Sorun ne olabilir?
Viva la barca! |
Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 12 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.474
İkinci El Bölümü Mesajları: 155
Konularının görüntülenme sayısı: 74.934 (Bu ay: 628)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.061 (Bu hafta: 7)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)