< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (148. sayfa)
-
-
telvenin disk şeklinde çıkması için
- çekirdek kalitesi
- çekim iriliği önemlidir
iyi bir kahve orta ayar çekiliyorsa disk şeklinde çıkar..
-
orjinal philips kireç çözücü 250 ml dir ve %40 ı yani 100 ml si kireç çözücü üründür(sitrik asit+laktik asit)
aldığınız üründe ne kadar asit var ise ona göre orantılamalısınız. alınan ürünler kendi makinelerine ait olduğu için bizim makinelere az yada fazla gelebilir.
aldığınız ürün 250 ml..
saf ürün ise 3 e bölmelisiniz. karışım ise yarısı veya tamamı kullanılmalı.
şişe üstünde oranlama yazabilir. bulduğum bir tanesinde 50 ml sıvı 450 ml su demiş.. ama philips yaklaşık 1.5 lt ile kireç temizliği yaptırıyor. (250 sıvı 1250 su)
dolayısı ile bu şişe 6 kullanımlık olamaz..
benim bulduğum data kağıdında %25-50 sitrik %2-3 laktik yazıyor.. kısaca siz şişenin yarısını kullanın.. araştırın yinede risk size ait. ön kaplamayı havlu kağıt ile koruyun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 17 Aralık 2024; 17:22:28 > -
hocam teşekkürler ellerine sağlık
-
Hocam teşekkürler, Ön kaplamayı koruyun derken taşırmamak anlamında mı, leke mi yapar ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jcovanni -- 17 Aralık 2024; 20:53:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam aslında telvenin şeklinden ziyade ben makinede sorun olup olmadığını merak ettiğim için sordum.öğütme ayarını baya bi inceltmiştim demekki ondan kaynaklı.teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün gece şu konuyu görünce aklıma benim makina geldi. Bugün hadi bi detaylı temizlik yapayım dedim, 3 aydır elimi sürmemiştim. Demleme ünitesi küflenmiş
2 saat detaylıca iç dış her yerini temizledim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
fazla asit sıçrayıp ön deki parlak alanı soyuyor. 1-2 vaka var. kağıt havluyu kapla makina arasına koyun. işlem biter bitmez nemli bezle ön yüzeyi silin.
-
Teşekkürler, hocam
Posanın atıldığı haznede bir çıkıntı var sanırım posanın kırılmasını sağlıyor onu da dikkate alın
hocam @onatba Domol Bio Kireç Çözücü 250 ml sıvı olarak satın aldım.
philipsin sitesinde bulunan ilgili videoda, kendi kireç çözücüsünü (250 ml) komple boşalttıktan sonra, şu kırmızı ok ile gösterdiğim yere kadar kadar su ile dolduruyor
biz de bu şekilde yapacağız değil mi ?
yani toz olarak satın alıp 500 ml olarak sizin verdiğiniz örnekteki gibi karışımı kendimiz hazırlasak da ya da bu şekilde 250 ml hazır sıvı kireç çözücü alsak da yine de bu fotoğrafta paylaştığım noktaya kadar saf su ekliyoruz, doğru mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 19 Aralık 2024; 9:55:34 >
-
Evet. Toplamda o kadar olması lazım. Saf suya gerek yok, normal su kullanabilirsiniz. O çizginin orası 500ml civarı olması gerek. Çok kireç veya tıkanma olmadığı sürece bu şekildeki temizlik yeterli olacaktır. Filtre veya arıtma kullanımında pek kireç tutması beklenmez zaten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam makineye reset at ayı deneyin. Reset attıktan sonra en ünce ayarda 10 -15 bardak kahve içince düzelmesi lazım. Düzelmez ise yukarıda paylaştığım sulu telve videolarını inceleyebilirsiniz. Makine ilk 10-15 kahvede kalibrasyon yapıyor.
Eğer düzelmez ise servise başvurabşlirsiniz. Makinede telvedeki suyu tepsiye tahliye eden solenoid valf var. Onunla ilgili bir problem olabilir. Ayrıca yt da sulu telve / lattego wet puck videolarına göz gezdirebilirsiniz.
Yukarıda bir arkadaşın makinesinde değirmen hunisi çatlamış, makine içine kahve kaçmış ve değirmenin etrafı içi komple küf olmuştu. Servisin çöp dediği makineyi en son kendisi kurtarmıştı. Fotosu vardı yukarıda. Üşenmezseniz o kısmıda kontrol edebilirsiniz.
Kahvedeki aflatoksin ve okratoksin konusu zaten başlı başına ayrı bir dert. O sebeple makineyi düzenli temizlemek ve yağlamak şart. Size tavsiyem makineyi kullanmazken tepsiyi hafifçe dışarıda bırakıp makinenin hava alavak şekilde kalmasını sağlayın. Kahve posası kapalı, sıcak ve nemli kaldığı zaman kısa zamanda(1-3günde) küflenebilir. Küflenme, mikotik oluşumun son belirtisidir. Küf sporları gözükmese dahi makine içinde mikotik aktivite gelişebilir. O sebeple hergün düzenli olarak telve kabını sudan geçirmenizi, akşamları içinde telve bırakmamanızı tavsiye ederim.
Ek: kahvedeki mikotoksinler ile ilgili bilgi almak isterseniz bkz.habertürkKahve içince neden sürekli idrara çıkma hissi gelir?https://m.haberturk.com/stil/kahve-icince-neden-surekli-idrara-cikma-hissi-gelir-3696841
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 19 Aralık 2024; 11:18:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
arkadaşlar merhaba sürekli damacanadan su kullanmaktayım bu sebeble aquaclean filtre kullanmama gerek varmıdır acaba kullanmasam sonucu ne olur benim için çünkü çeşme suyu kullanmıyorum bu sebeble filtre kullanma ihtiyacım yoktur diye düşünüyorum sanırım.
-
Damacana su çok kireçli değilse gerek yok hocam. 3-6 ayda bir kireç temizliği yapabilirsiniz.
Filtre kullanıyorsanız, musluk suyunuz değerleri düzgün ve içilebilir ise musluk suyu kullanabilirsiniz.
Kireç temizliği için kettle veya çaydanlığı referans alabilirsiniz.
Çok kireçli sularda filtresiz kullanmamak lazım, solenoidlerde birikim olursa sorun çıkarabilir.
hocam son bir soru daha
bu hafta sonu full temizlik , yağ sökücü + kireç çözücü + yağlama dahil bakımlarını yapacağım
kireç çözme işini en sona bırakayım di mi ?
yani önce temizlikler + yağ tableti vs en son kireç işlemi ?
-
Önce tablet sonra kireç temizliği daha iyi olur hocam. Kireç çözücü tabletten kalırsa arda kalan deterjanıda temizler.
Tablet + kireç + yağlama yapabilirsiniz.
Silikon gresi ne tablet çözer nede kireç çözücü çözer. Silikon gresi anca tiner çözer. O sebeple uygularken ince bir tabaka uygulayıp, fazlasını bir peçete yardımıyla temizleyebilirsiniz. Contalarıda yağlayabilirsiniz.
Ben en son bulaşık makinesi tekerlerini yağladım, halen daha üst raf baya kaygan. Tablet deterjanda yada çamaşır suyunda 70° de bile çözünmüyor.
anladım hocam ben de bunu kullanıyorum, çok memnunum kızak bölgeleri filan dediğiniz gibi hep yağlı kalıyor.
bu yağ konusunda en önemli kısım gıda onayının gerçek ve geçerli bir sertifika ile sağlanması. Bunun için de kaliteli ürün kullanmak gerekir.
zaten çabuk bitecek bitecek bir ürün değil 50 gram herhalde 3 sene gider.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X